Itsemyötätunto & yinjooga -nettijoogakurssi 5.5.-11.6.2021

Kaipaatko lisää lempeyttä ja rauhaa arkeesi? Haluaisitko oppia suhtautumaan itseesi myötätuntoisemmin?

Itsemyötätunto tarkoittaa taitoa suhtautua itseen haasteiden keskellä myötätuntoisesti ja ystävällisesti. Lähes jokainen meistä kohtaa välillä tilanteita, joissa koemme epäonnistuneemme tai koemme riittämättömyyden tunnetta. Tällöin lempeä ja hyväksyvä suhtautuminen itseä kohtaan toisi elämään ripauksen lisää hengittävyyttä ja rentoutta. Itsemyötätunto on taito, jonka jokainen voi oppia ja ottaa osaksi arkea!

 

Jos tunnistat itsesi näistä, itsemyötätunnon taidon vahvistaminen on ehkä juuri sinua varten!

 

 • Kaipaat lisää lempeyttä itseäsi kohtaan ja haluat oppia pitämään paremmin huolta itsestäsi
 • Haluaisit oppia arvostamaan itseäsi nykyistä paremmin
 • Koet riittämättömyyden tunnetta ja itsekriittiset ajatukset vievät energiaa
 • Tunnet väsymystä ja uupumusta, ja haluaisit oppia rentoutumaan
 • Haluaisit tutustua lempeään yinjoogaan ja voimaannuttaviin itsemyötätuntoharjoituksiin, ja viedä ne osaksi arkea!

"Ihanan rentouttavaa ja voimaannuttavaa! Kiireisen ja stressaavan arjen keskelle tämä kurssi oli varsinainen henkireikä!"

- Virpi 32 v.

Miksi tarvitsemme lisää itsemyötätuntoa ja hellittämistä?

 

Ajatukset itseämme ja muita kohtaan vaikuttavat merkittävästi hyvinvointiimme. Voimakas itsekriittisyys, taipumus perfektionismiin, itsensä tuomitseminen ja liiallinen suorittaminen tuovat kokemuksen turvattomuudesta ja kuormittavat niin kehoa kuin mieltä. Myötätuntoinen, kannustava ja hyväksyvä ajattelu itseä kohtaan sen sijaan rauhoittaa kehoa ja auttaa näkemään itsen rakentavassa valossa!

 

Tutkimusten mukaan myötätuntoisesti itseensä suhtautuvat ovat onnellisempia, heillä on henkistä sinnikkyyttä eli kykyä selviytyä vastoinkäymisistä ja ovat tyytyväisempiä elämäänsä. He eivät myöskään lannistu tai lamaannu pitkäksi aikaa haasteiden edessä tai epäonnistuessaan. Myötätuntoinen asenne antaa siis  luottamusta ja voimavaroja jatkaa eteenpäin haasteista huolimatta!

 

Itsemyötätunnon taidon avulla:

 

 1. Kuulet selvemmin omia tarpeita
 2. Saat luottamusta, kuinka selviytyä vaikeista kokemuksista
 3. Huomaat syvemmin hyviä hetkiä ja asioita ympärilläsi
 4. Voit sallia itsellesi juuri sellaista, mitä kussakin tilanteessa tarvitset (esim. omaa aikaa, lepoa, apua muilta)
 5. Katsot itseäsi lempeämmin ja armollisemmin

Itsemyötätunnon taitoa on mahdollista harjoitella monella tavalla. Yinjooga on yksi oiva tapa harjoitella myötätuntoisuutta itseä ja muita kohtaan. Yinjoogan lempeiden asentojen avulla harjoittelemme ajatusten ja kehon tuntemusten kohtaamista hyväksyvästi ja sallivasti. Itsemyötätuntomeditaatio-harjoitukset puolestaan antavat mahdollisuuden ymmärtää myötätunnon merkitystä entistäkin syvemmin!

Kurssilla opit:

 

 

 • Rentoutumaan ja hellittämään yinjoogan avulla
 • Pysähtymään myötätuntomeditaatioiden äärelle
 • Myötätuntoista ja lempeää asennetta itseä kohtaan
 • Tunnistamaan itsekriittisiä ajatuksia ja tulemaan toimeen niiden kanssa
 • Pitämään huolta itsestäsi ja huomaamaan, mitä tarvitset juuri nyt

Kenelle Itsemyötätunto & yinjooga -nettijoogakurssi on suunnattu?

 

Nettijoogakurssi sopii sinulle, joka tunnistat itsessäsi kuormittumisen merkkejä ja kaipaat lisää myötätuntoista asennetta elämääsi. Kurssin harjoitusten avulla opit katsomaan itseäsi lempeämmin ja arvostavammin. Oman kodin rauhassa on turvallista tutkia itseen kohdistuvia ajatuksia ja tunteita hyväksyvällä asenteella!

 

Teemme kurssilla voimaannuttavia yinjoogaharjoituksia, myötätuntomeditaatioita ja kirjoitusharjoituksia. Yinjooga on rauhallinen ja turvallinen joogamuoto, joka sopii jokaiselle ikään, kuntoon ja taitotasoon katsomatta. Kurssin yinjoogaharjoituksissa korostuvat erilaiset vaihtoehdot asentojen tekemiselle, jotta jokainen voi löytää itselle sopivimman tavan tehdä joogaharjoitusta. Myöskään meditaatioharjoituksia varten sinulla ei tarvitse olla aikaisempaa kokemusta. Harjoituksia varten tarvitset kotonasi vain joogamaton tai muun luistamattoman alustan, viltin ja muutaman tyynyn.

 

Viikkoteemat

 

1. Kohti myötätuntoa ja läsnäoloa

2. Ystävälliset teot itseä kohtaan

3. Ystävällisiä ajatukset itseä kohtaan

4. Myötätuntoa itselle ja muille

5. Ymmärrä tunteitasi

6. Kohti myötätuntoista arkea

 

Osallistuminen nettijoogakurssille on helppoa ja vaivatonta, sillä kurssi toteutetaan suljetussa Facebook-ryhmässä. Ryhmässä saat myös mahdollisuuden jakaa ajatuksia muiden osallistujien ja kurssin ohjaajan kanssa. Kurssin materiaalit jäävät ryhmään näkyviin koko kurssin ajaksi sekä kuukauden ajan (11.7. asti) kurssin päättymisen jälkeen. Sinulla on siis paljon aikaa tehdä joogaharjoituksia ja viedä uudet ajatusmallit osaksi arkeasi!

 

Yhteinen live-lähetys järjestetään aina samaan aikaan keskiviikkoisin, mutta voit tehdä harjoitukset myös milloin haluat sillä tallenne jää näkyviin Facebook-ryhmään. Saat ohjeet Facebook-ryhmään liittymiseen ilmoittautumisen jälkeen.

Aikataulu (5.5.-11.6.)

 

Keskiviikkoisin klo 16:15-17:30 Yinjoogaharjoitus & alustus viikon teemaan

Perjantaisin julkaistaan itsemyötätunto-meditaatioharjoitus tallenteena

Nettijoogakurssi sisältää:

 

 

 • 6 yinjoogaharjoitusta + alustus viikon teemaan (75 min)
 • 6 itsemyötätuntomeditaatiota (3-20 min)
 • Kirjallista materiaalia yinjoogan tekemiseen kotona
 • Viikottaisen arkihaasteen myötätuntoiseen asenteen lisäämiseen
 • Asiantuntijan ja ryhmän tuki suljetussa Facebook-ryhmässä

Voit tehdä harjoituksia ajasta ja paikasta riippumatta juuri silloin kun sinulle sopii!

Jo yli sata joogia on nauttinut kurssimme lempeistä yinjoogaharjoituksista ja saanut opastusta myötätuntoisempaan tapaan suhtautua itseen ja muihin!

 

Siksi uskallamme luvata kurssille 14 vuorokauden rahat takaisin takuun. Ota askel myötätuntoisempaan arkeen ilman riskiä!

"Kaisa on huippu!! Hänestä huokuu mindfulness ja siksi hän on niin uskottava asiassaan! Tunnelma koko kurssin ajan oli turvallinen, lämmin ja ilmapiiri rento. Lämmin kiitos!"

Viola 28 v.

"Tämä joogakurssi tuli todella tarpeeseen hektisen ja raskaan syksyn tai oikeastaan koko vuoden päätteeksi. Oli tärkeää huomata, miten paljon huolehdin ja muista, mutta en suhtaudu itseeni samalla lempeydellä. Erityisen ilahduttavaa on, että myötätunnolla on tieteellinen tausta, eikä ajatus itsemyötätunnosta perustu yhdentekeviin lauseisiin tai pelkkään positiiviseen höttöön."

Tanja 35 v.

"Erittäin ihana kokemus kokonaisuutena! Ohjaaja oli hyvin lempeä, mukava ja inhimillinen. Ehdottomasti parempi kokonaisuus kuin ajattelin!"

Merja 52 v.

Moi, olen Kaisa Peltonen!

 

Olen kurssin ohjaaja ja kuljen mukanasi läpi yhteisen kurssimme! Ohjauksessani korostuvat lempeä ja hyväksyvä asenne itseä kohtaan sekä joogaharjoituksen soveltaminen jokaisen keholle sopivaksi. Jooga sopii jokaiselle, kunhan uskallamme kuunnella omaa kehoamme ja soveltaa harjoitusta tarpeen tullen. Kannustankin sinua jättämään turhan suorittamisen taka-alalle erityisesti tällä kurssilla!

 

Minulle yinjooga on ollut yksi tärkeimmistä ja vaikuttavimmista joogasuuntauksista rentoutumisen ja läsnäolon taidon syventämisen tiellä. Yinjooga tarjoaa koko keholle hoivaa ja samalla mieli pääse hellittämään. Niin yinjooga kuin erilaiset myötätuntomeditaatiot ovat opettaneet minulle syvää hyväksyntää ja myötätuntoa niin itseä kuin muitakin kohtaan. On ihanaa, että voimme opetella näitä taitoja yhdessä lisää tällä kurssilla!

 

Toimin Laive Oy:n toisena omistajana, koulutan mindfulnessiin ja hyvinvointiin liittyvillä teemoilla sekä ohjaan joogaa. Koulutukseltani olen jooga- ja mindfulnessohjaaja sekä luokanopettaja (KM). Olen ollut melkein koko elämäni kiinnostunut kehotietoisuuden kehittämisestä erilaisin menetelmin - tanssin, joogan ja meditaation avulla!

 

Mikäli sinulla heräisi jotain kysyttävää kurssin teemoista, otathan minuun rohkeasti yhteyttä: info@studiolaive.fi!

"Yksi itsemyötätunnon hetki voi muuttaa päiväsi kulkua. Monta itsemyötätunnon hetkeä voivat muuttaa elämäsi."

- Chris Germer

Aloita matkasi kohti myötätuntoisempaa arkea!

Hinta 69 €

69,00 Tilaa nyt

Otamme tällä kurssilla vastaan liikuntaetuuksia. Lue ohjeet ja hyödynnä liikuntaetusi!

Yhteystiedot

Laive Oy

Kympinkatu 7, 40320 Jyväskylä

041 319 5253

info@studiolaive.fi

Uutiskirje