Juoksijan jooga -online workshop (la 28.5.2022 klo 10.30-12.30)

Harrastatko juoksua tai lenkkeilyä? Haluatko saada askeleesi rullaamaan vauhdikkaammin? Kaipaatko apua juoksijan oheisharjoitteluun? Tiesitkö, että palautumiseen panostamalla myös juokseminen sujuu paremmin?

 

Monelle juoksijalle on varmasti tuttua, että venyttely ja lihaskuntoharjoittelu unohtuvat helposti arjessa. Vaikka tämä oheisharjoittelu onkin tärkeää rasitusvammojen ennaltaehkäisyn, palautumisen ja juoksutekniikan kannalta, ajan löytäminen kehonhuollolle juoksun lisäksi on monelle meistä haastavaa. Löytäessäsi sinulle sopivan oheisharjoittelumuodon, kehonhuollosta voi tulla sinulle motivoivaa, mukavaa ja tehokasta!

 

Juoksijan jooga on juuri sinua varten, jos tunnistat itsesi näistä:

 

 • Juokseminen tuntuu ajoittain raskaalta ja haluaisit löytää rentoutta juoksuusi
 • Kroppa tulee välillä kipeäksi juoksun aikana tai sen jälkeen
 • Huomaat, että palautuminen juoksulenkistä on toisinaan hidasta
 • Hengittäminen on vaikeaa juoksun aikana ja kaipaat vinkkejä hengitykseen
 • Haluat kehittää juoksutekniikkaa ja löytää uutta innostusta juoksuun

Kokeile tästä lyhyt joogaharjoitus, joka toimii täydellisenä alkulämmittelysarjana juoksijalle!

"Tietoa oli tosi kattavasti! Ihanaa, miten paljon ehdittiin erilaisia harjoituksia eri tilanteisiin. Ote oli kannustava ja tsemppaava ja vasta-alkajallekin (sekä juoksun että joogan suhteen) sopiva. Ja mahtavaa, että materiaalit jäävät käyttöön pidemmäksi aikaa!"

Workshopin osallistuja

"Workshopin sisällöt ovat antaneet valtavan paljon juoksuharrastukseeni! Juoksuasento on parantunut ja orastavien rasitusvammojen huomaan jo nyt lyhyessä ajassa  helpottuneen!"

Workshopin osallistuja

"Oikein hyvä setti! Vaikka jotain juoksusta tietää, niin tuli uutta tietoa myös ja erityisesti dynaamiset joogaharjoitukset avasivat uusia kulmia oman kehon kuunteluun ja havainnointiin. Workshop toimi virtuaalisesti hyvin ja tekniikka pelasi!"

Workshopin osallistuja

Miksi jooga on loistava oheisharjoittelumuoto kaikille juoksijoille?

 

Juoksuun tarvitaan kestävyyskunnon lisäksi sopivassa suhteessa kehon liikkuvuutta ja lihasvoimaa. Ilman näitä juoksutekniikka kärsii ja juoksu voi tuntua raskaalta.  Jooga kehittää liikkuvuutta, lihaskuntoa, liikehallintaa ja oman kehon tuntemisen tasoa. Toisin sanoen joogan avulla juoksija voi kehittää juoksun kannalta kriittisiä ominaisuuksia hauskalla ja mukavalla tavalla!

 

Joogan avulla voit kehittää juoksua kokonaisvaltaisesti:

 

1. Juoksuasento- ja tekniikka: Hyvän juoksuasento edellyttää vahvoja keskivartalon syviä lihaksia ja riittävää liikkuvuutta koko kehossa. Joogan avulla keskivartalon ja jalkojen lihakset vahvistuvat. Lisäksi jooga avaa kireyksiä erityisesti lantion, selän ja jalkojen alueelta.

2. Hengitys: Kireydet hengityslihasten ympärillä ja pinnallinen hengitys aiheuttavat väsymystä juostessa. Jooga avaa ja vahvistaa hengityslihaksia sekä auttaa syventämään hengitystä.

3. Palautuminen: Jotta jaksat juosta, on arjen kuormituksen ja levon hyvä olla tasapainossa. Lempeän joogan aikana hermosto rauhoittuu ja elimistö alkaa korjaamaan itseään.

4. Oman kehon kuuntelu: Joogassa huomio viedään sisäänpäin ja pysähdytään aistimaan kehon tuntemuksia. Kasvaneen kehotietoisuuden avulla opit kuuntelemaan kehoasi tarkemmin ja osaat suunnitella omaa harjoitteluohjelmaasi paremmin.

Online-workshop sisältää:

 

 • Klo 10:30 Lyhyt luento: Jooga juoksun tukena
 • Klo 10:45 Juoksuun valmistava joogasarja
 • Klo 11:00 Juoksusta palauttava joogasarja
 • Klo 11:30 Keskivartalon syviä tukilihaksia vahvistava joogasarja
 • klo 12:00 Lyhyt luento: Palautuminen käyntiin lepohermostoa aktivoimalla
 • Klo 12.10 Hermostoa rauhoittava palleahengitysharjoitus + yinjooga-asento
 • Klo 12:30 Workshopin päätös

 

BONUS:

Saat käyttöösi myös 2 kpl joogavideoita, jotka ovat käytettävissä 31.8.2022 asti. Kirjallinen materiaali jää sinulle omaksi!

 • Juoksijan palauttava yinjooga (60 min)
 • Juoksijan voimakas hathajooga (65 min)
 • “17 parasta joogaliikettä juoksijalle” -kirjallinen materiaalipaketti

Miten online-workshop toteutetaan?

 

Online-workshop toteutetaan virtuaalisesti Youtube live-lähetyksenä lauantaina 28.5. klo 10.30-12.30 sekä samaan aikaan Jyväskylän studiolla. Lähetyksen aikana sinun on mahdollista kysyä sinua askarruttavia kysymyksiä suoraan Elviiralta. Voit tulla mukaan live-lähetykseen tai katsoa tallenne myöhemmin. Workshopin tallenne jää kaikkien ilmoittautuneiden käyttöön 31.8.2022 asti!

Tarvitset kotiisi vain netin, tietokoneen tai puhelimen sekä joogamaton tai muun luistamattoman alustan. Workshop sopii kaikille lenkkeilyä ja juoksua harrastaville sekä niille, joilla on haaveissa juoksuharrastuksen aloittaminen. Aikaisempaa kokemusta joogasta sinulla ei tarvitse olla. 

Saat paikkasi lunastamisen yhteydessä linkin YouTube-lähetykseen. Nähdään livenä tai katso tallenne myöhemmin!

Moi, olen Elviira Hyytiä!

 

Jooga ja juoksu ovat intohimoni ja hyvinvointini lähde. Kilpaurheilutaustani juoksussa on tarjonnut elinikäisen innostuksen juoksua kohtaan. Vaikka juoksutekniikan loputon hiominen on ollut tuttua, vasta joogan kautta olen löytänyt sopivia konkreettisia keinoja juoksun kannalta tärkeiden ominaisuuksien kehittämiseen. Joogan myötä myös palautumisen merkitys on noussut minulle erityisen tärkeäksi juoksun nautinnollisuuden ja arjessa jaksamisen kannalta. Joogan avulla olen löytänyt rentoutta, lennokkuutta ja sinnikkyyttä juoksuuni. Näitä oppeja jaan ilolla ja innostuksella muillekin juoksun ystäville tai juoksusta kiinnostuneille!

Joogaohjauksessani korostuvat hyväksyvä asenne itseä kohtaan, kannustava ote sekä kyky yhdistää länsimaisen ja itämaisen tiedon parhaat puolet. Nautin siitä, että joogaharjoituksessa yhdistyvät pehmeällä tavalla kehon voiman ja liikkuvuuden lisääminen sekä oman itsen kuuntelu. Uskon, että jooga sopii ihan kaikille ja erityisesti meille juoksijoille!

Toimin Laive Oy:n toisena omistajana, koulutan hyvinvointiin liittyvillä teemoilla ja ohjaan joogaa. Minulla on kymmenen vuoden kokemus joogan ohjaamisesta, ja koulutukseltani olen joogaohjaaja ja mindfulness-tunnetaitovalmentaja sekä liikunta- ja terveystieteiden maisteri ja psykologian aineenopettaja.

Mikäli sinulla herää jotain kysyttävää, otathan rohkeasti yhteyttä: info@studiolaive.fi!

Pidä kehostasi hyvää huolta ja nappaa paikkasi online-workshopiin vaikka heti!

Hinta 29 €
Tilaa nyt!

Otamme tällä kurssilla vastaan liikuntaetuuksia. Ota yhteyttä info@studiolaive.fi!

Yhteystiedot

Laive Oy

Kympinkatu 7, 40320 Jyväskylä

041 319 5253

info@studiolaive.fi

Uutiskirje