LAIVE FAMILY

Laive Familyn palvelut kannustavat äitejä ja isiä tutkimaan omaa hyvinvointiaan niin kehon kuin mielenkin tasolla. Laive Familyn tiimin asiantuntevassa ohjauksessa korostuu itseä arvostava, hyväksyvä asenne, jossa hyvän olon tavoittelun ei tarvitse olla jatkuvaa suorittamista. Arki vauvan ja lasten kanssa on hyvinä päivinä ihanaa, ja huonoina taas haastaa vanhemman kohti kärsivällisyyden äärirajoja. Keskeistä on oppia kuuntelemaan lempeästi omaa kehoa ja tarpeita arjen jokaisena päivänä.

Tuemme pienten, mutta tärkeiden valintojen ja askeleiden ottamista arjessa hyvinvoinnin lisäämiseksi, mm. tietoisuustaitojen, meditaation ja joogan avulla. Viikkotunnit, kurssit ja tapahtumat järjestämme rauhallisessa ja stressittömässä ympäristössä studiollamme, joka on oiva paikka kokea palautumista ja hengähdyshetkiä sekä tavata muita perheitä.

Keväällä 2018 palvelutarjontamme on laajentunut lasten joogaan ja satujoogaan. Lasten jooga on leikkejä, yhdessä tekemistä, tarinoita, jooga-asanoita, musiikkia ja itseilmaisua. Jooga tuo lapsen elämään tasapainoa: keskittymistä, voimaa, notkeutta, kehontuntemusta, iloa ja rentoutumista!

Kesäkauden viikkotunnit raskaana oleville ja synnyttäneille

Mamababy-lihaskunto tiistaisin klo 13-14: Mamababy-lihaskuntotunnilla liikutaan lempeästi ja turvallisesti kehoa kuunnellen äitiysfysioterapeutin johdolla. Tunneilla keskitytään erityisesti lantionpohjan lihasten sekä vatsalihasten välisen jännesauman (eli erkauman) vahvistamiseen. Käymme läpi kokonaisvaltaisesti kehoa vahvistavia lihaskuntoharjoitteita sekä hengityksen yhdistämistä liikkeisiin. Tavoitteena on löytää mielekkäitä tapoja lihaskunnon lisäämiseen arjen keskellä yhdessä vauvan kanssa sekä opetella kuuntelemaan omaa kehoa ja sen tarpeita.

Mamababy-jooga torstaisin klo 10-11: Tunnille voi tulla yhdessä vauvan kanssa joogaamaan ja aloittamaan liikkumista synnytyksen jälkeen. Tunnilla tehdään hengityksen tahtiin kehoa vahvistavia ja avaavia liikkeitä. Tutustumme joogan yleisimpiin asanoihin ja opettelemme turvallisia linjauksia. Harjoitukset vapauttavat vauvan imettämisen ja kantamisen mukanaan tuomia kireyksiä niska-hartiaseudun ja selän alueelta. Myös lantionpohjan ja keskivartalon lihasten vahvistaminen ovat keskeisessä osassa. Et tarvitse aikaisempaa kokemusta joogasta tullaksesi tunnille.

Heinäkuussa Mamababy-jooga tai Mamababy-lihaskunto vaihtelevasti tiistaisin klo 13-14: Katso ajanvarausjärjestelmästämme, kumpi tunti on kyseessä.

Voit osallistua viikkotunneillemme kertamaksulla, Studio Laiven Kymppikortilla tai Anytime-kortilla. Tunneilla edetään vauvan tarpeiden ehdoilla – imettäminen, leikkiminen ja nukkuminen sekä kaikenlainen vauvan huomioiminen ovat sallittua. Tunnit soveltuvat äideille, joiden vauva on 1–12 kuukauden ikäinen. Lue lisää viikkotunneistamme!

Kurssit ja workshopit

Perhejooga -kurssi (4 krt)

Keskiviikkoisin 8.8.,15.8., 22.8. ja 29.8. klo 18.30-19.15

Perhejooga on vanhemman ja lapsen (4-7 v.) yhteistä aikaa, jossa voidaan yhdessä tutkailla ja harjoitella kehonhallintaa, keskittymistä, turvallisen kosketuksen vaikutusta ja rentoutumisen taitoja. Harjoitteet lisäävät keskinäistä luottamusta ja opettavat läsnäoloa eli hetkeen pysähtymistä.

Pieni ryhmä ja turvallinen ilmapiiri antavat tilaa vuorovaikutukselle, kohtaamiselle ja tunteiden tarkastelulle. Perhejoogassa vanhemmalla eikä lapsella tarvitse olla kokemusta aikaisemmasta joogasta. Joogaan pohjautuvia harjoituksia tehdään niin yhdessä kuin erikseenkin leikkien ja luovien harjoitteiden kautta. Opittuja harjoitteita voi käyttää arjessa lapsen rauhoittumisen tukena ja yhteisiä hetkiä rikastuttaen.

Mukaan liikkumiseen soveltuvat vaatteet, paljaat varpaat ja vesipullo. Osallistujia ei ole vakuutettu järjestäjän puolesta.

Ohjaajana Kati-Maria Lautamäki (sairaanhoitaja, doula, perheohjaaja, lastenjoogaohjaaja).

Hinta: 69 / 59 € (sis. alv 10 %). Alennushinta: opiskelijat, työttömät, vanhempainvapaalla olevat sekä voimassa olevalla Studio Laiven Kymppi- tai Anytimekortilla. Kurssia ei voi maksaa Laiven voimassa olevalla kymppikortilla. Kurssi maksetaan paikan päällä ensimmäisellä kerralla ja maksuvälineiksi käyvät pankkikortti, käteinen ja liikuntasetelit.

Sitovat ilmoittautumiset:  sähköinen lomake. 1.8. mennessä. Ilmoita lomakkeen ”Lisätietoja” kohdassa lapsen nimi ja ikä. Kurssille voi osallistua yksi aikuinen ja yksi lapsi yhdessä. Minimi 5, maksimi 7 paria.

Odottajan liikunta ja ravitsemus -workshop

Lauantaina 1.9. klo 14-16

Haluatko kuulla, minkälainen harjoittelu sopii raskauden eri vaiheisiin? Kaipaatko ohjausta, miten treenata turvallisesti ja tehokkaasti läpi raskauden? Tiesitkö, että odottavan äidin ravitsemusvalinnat vaikuttavat äidin hyvinvoinnin lisäksi myös sikiön ja kohdussa kasvavan vauvan kehitykseen?

Odotusaikana tuleva äiti voi elää aktiivista elämää ja liikkua monipuolisesti. Vaikka raskaus toisi mukanaan erilaisia haasteita ja monille tyypillisiä raskausajan vaivoja, lempeä lihaskuntoharjoittelu ja liikunta sopivat jokaiselle. Käymme läpi, mitkä liikkeet ja liikuntamuodot ovat raskauden edetessä hyvä jättää pois. Lisäksi tarkastelemme, miten erilaisia liikkeitä lihaskunto -ja kuntosaliharjoittelussa voi soveltaa raskauden eri vaiheissa. Käymme läpi myös synnytykseen valmistavia liikkuvuusharjoitteita. Huomioimme erityisesti selän ergonomiaa, ja pyrimme vähentämään selän alueen kiputiloja. Aktiivisuus raskauden aikana auttaa ja helpottaa palautumista myös synnytyksen jälkeen. Oman kehon ja tuntemusten kuunteleminen on keskeisessä roolissa.

Liikunnan lisäksi suuntaamme huomion ravintoon, sillä monipuolinen ruokavalio edistää sekä äidin että kasvavan vauvan hyvinvointia. Keskeistä ei ole ruoka-aineiden karsiminen, vaan ravintorikkaiden ruokien lisääminen ja erityisten vitamiinien sekä kivennäisaineiden turvaaminen raskausaikana. Monipuolinen ruokavalio tukee painonhallintaa ja vireystilan säätelyä raskauden kaikissa vaiheissa. Saat tukea ja vinkkejä siihen, kuinka voit joustavasti ja rennolla otteella toteuttaa terveellisiä valintoja arjen jokaisena päivänä.

Workshopin jälkeen:
… Osaat harjoitella turvallisesti raskauden eri vaiheissa
… Osaat tehdä lantionpohjan lihaksia vahvistavia harjoituksia kotona
… Uskallat harrastaa liikuntaa monipuolisesti kehoa kuunnellen
… Tiedät, miten viedä terveellisiä ravitsemus valintoja omaan arkeen

Ohjaajana toimii lantionpohja- ja äitiysfysioterapeutti Annakaisa Hinkkanen. Workshop on suunnattu sekä raskaana oleville että raskautta suunnitteleville naisille.

Hinta:
49 € (Hinta sisältää teen ja pientä purtavaa + yhden maksuttoman käynnin Studio Laiven viikkotunneilla. Alv 24 %.)

Sitovat ilmoittautumiset: sähköinen lomake. Viimeistään 25.8.2018. Minimiosallistujamäärä 8, maksimi 14.

Mamajooga -kurssi (4 krt)

Tiistaisin 2.10, 9.10., 16.10 ja 23.10 klo 16.30-17.30 

Etsitkö synnytykseen valmistavaa kurssia? Haluatko oppia kuuntelemaan kehoa ja oppia rentoutumaan? 

Mamajooga -kurssilla pääset viemään huomion kohdussa kasvavaan uuteen elämään ja kehosi tuntemuksiin. Harjoitukset valmentavat henkisesti ja fyysisesti synnytykseen sekä tulevaan vanhemmuuteen. Jooga-asentojen avulla vahvistamme ja avaamme kehoa lempeästi ja rauhalliseen tahtiin. Huomioimme erityisesti raskauden aikana väsyvää selkää ja vahvistamme lantionpohjan lihaksia.

Kurssi sisältää rentoutumis- ja hengitysharjoituksia, joita voit hyödyntää myös synnytyksessä. Opit käyttämään hengitystä liikkeen tukena ja saat harjoitella rentouttavan äänen käyttöä. Haemme oivalluksia lantionpohjan rentouden löytämiseen, mikä on keskeinen taito synnytyksen avautumis- ja ponnistusvaiheessa.

Voit aloittaa joogakurssin jo alkuraskaudessa, mutta kurssi ei ole myöhäistä loppuraskaudessakaan, sillä harjoituksia voi tehdä synnytykseen saakka. Et tarvitse aikaisempaa kokemusta joogasta. Kurssin jälkeen voit jatkaa harjoittelua Studio Laiven pehmeällä hatha ja flow -viikkotunnilla. Joogaohjaajamme osaavat ottaa raskaana olevat huomioon tunneilla.

Hinta: 79 / 69 € (sis. alv 10 %). Alennushinta: opiskelijat, työttömät, vanhempainvapaalla olevat sekä voimassa olevalla Studio Laiven Kymppi- tai Anytimekortilla. Hinta sisältää yhden 15 € arvoisen tutustumiskerran Laiven viikkotunnille sekä materiaalia kotiharjoitteluun. Kurssin päätteeksi voit lunastaa kymppikortin (95 €) tai viiden kerran kortin (50 €) edullisempaan kurssihintaan!

Ohjaajana äitiysjoogaan perehtyneet joogaohjaajat Elviira Välimäki ja Annika Hytönen.

Sitovat ilmoittautumiset: sähköinen lomake. Viimeistään 25.9. Kurssin minimiosallistujamäärä 7, maksimi 14.

Palautuminen synnytyksen jälkeen -workshop

Sunnuntaina 18.11. klo 14-16

Pohditko, minkälainen harjoittelu on turvallista synnytyksen jälkeen? Epäiletkö, onko sinulle jäänyt raskaudesta suorien vatsalihasten erkauma? Kiinnostaako sinua ruokavaliosi kohentaminen monipuolisemmaksi? Haluatko oppia suhtautumaan lempeämmin omaan kehoosi?

Lapsen saaminen tuo muutoksia kehoon, suuren annoksen voimakkaita tunteita ja uuden arjen. Jokainen äiti kokee stressiä jossain määrin näiden muutosten keskellä. Sopivan lempeä liikunta, monipuolinen ruokavalio ja myönteiset ajattelutavat itseä kohtaan ovat hyvinvoinnin kulmakivet. Täsmäiskut ruokavaliossa ja liikunnan harrastamisessa edistävät palautumista synnytyksen jälkeen.

Käymme läpi esimerkiksi lantionpohjan lihaksia vahvistavia harjoituksia ja lihaskuntoliikkeitä sekä liikuntamuotoja, joiden aloittamisessa ei kannata kiirehtiä. Workshopissa yhdistyvät teoria ja monipuoliset käytännön harjoitukset.

Workshopin jälkeen:
… Tiedät, kuinka aloitat liikkumisen järkevästi raskauden jälkeen
… Ymmärrät, mitä vatsalihasten erkaumalla tarkoitetaan ja kuinka lantionpohjan lihaksia vahvistetaan
… Ymmärrät monipuolisen ruokavalion merkityksen ja osaat toteuttaa sitä paremmin arjessa
… Tiedät, miten tehdä turvallisia ja helppoja lihaskunto-liikkeitä kotona yksin ja vauvan kanssa
… Osaat harjoitella hyväksyvämpää ja myötätuntoisempaa suhtautumista itseäsi kohtaan

Ohjaajana toimii lantionpohja- ja äitiysfysioterapeutti Annakaisa Hinkkanen. Workshop on suunnattu sekä raskaana oleville että alle 2-vuotiaiden lasten äideille. Jos haluat, voit tulla yhdessä vauvasi kanssa.

Hinta:
49 € (Hinta sisältää teen ja pientä purtavaa + yhden maksuttoman käynnin Studio Laiven viikkotunneilla. Alv 24 %.)

Sitovat ilmoittautumiset: sähköinen lomake. Viimeistään 11.11. Minimiosallistujamäärä 8, maksimi 14.

Laive Familyn tiimi

  • Elviira Välimäki (äitiysjoogaohjaaja, lasten joogaohjaaja, satuhierontaan perehtynyt ohjaaja, tunne- ja vuorovaikutusohjaaja, LitM)
  • Annakaisa Hinkkanen (äitiys- ja lantionpohjan fysioterapeutti, hyvinvointivalmentaja)
  • Kaisa Peltonen (lasten joogaan ja mindfulnessiin perehtynyt jooga- ja mindfulnessohjaaja, KM)
  • Kati-Maria Lautamäki (sairaanhoitaja, doula, perheohjaaja, lastenjoogaohjaaja)
Tule seuraamaan toimintaamme Laiven Familyn omilla Facebook ja Instagram -tileillä!

Yhteystiedot

Laive Oy

Sepänkatu 7, Jyväskylä

040 778 0541 / 050 514 5379

info@studiolaive.fi

Uutiskirje

Yhteydenotto

Verkkosivusuunnittelu: WEBinssi