LAIVE FAMILY

Laive Familyn palvelut kannustavat äitejä ja isiä tutkimaan omaa hyvinvointiaan niin kehon kuin mielenkin tasolla. Laive Familyn tiimin asiantuntevassa ohjauksessa korostuu itseä arvostava, hyväksyvä asenne, jossa hyvän olon tavoittelun ei tarvitse olla jatkuvaa suorittamista. Arki vauvan ja lasten kanssa on hyvinä päivinä ihanaa, ja huonoina taas haastaa vanhemman kohti kärsivällisyyden äärirajoja. Keskeistä on oppia kuuntelemaan lempeästi omaa kehoa ja tarpeita arjen jokaisena päivänä.

Tuemme pienten, mutta tärkeiden valintojen ja askeleiden ottamista arjessa hyvinvoinnin lisäämiseksi, mm. tietoisuustaitojen, meditaation ja joogan avulla. Viikkotunnit, kurssit ja tapahtumat järjestämme rauhallisessa ja stressittömässä ympäristössä studiollamme, joka on oiva paikka kokea palautumista ja hengähdyshetkiä sekä tavata muita perheitä.

Keväällä 2018 palvelutarjontamme laajenee lasten joogaan ja satujoogaan. Lasten jooga on leikkejä, yhdessä tekemistä, tarinoita, jooga-asanoita, musiikkia ja itseilmaisua. Jooga tuo lapsen elämään tasapainoa: keskittymistä, voimaa, notkeutta, kehontuntemusta, iloa ja rentoutumista!

Viikkotunnit raskaana oleville ja synnyttäneille

Mamababy-lihaskunto maanantaisin klo 10-11: Mamababy-lihaskuntotunnilla liikutaan lempeästi ja turvallisesti kehoa kuunnellen äitiysfysioterapeutin johdolla. Tunneilla keskitytään erityisesti lantionpohjan lihasten sekä vatsalihasten välisen jännesauman (eli erkauman) vahvistamiseen. Käymme läpi kokonaisvaltaisesti kehoa vahvistavia lihaskuntoharjoitteita sekä hengityksen yhdistämistä liikkeisiin. Tavoitteena on löytää mielekkäitä tapoja lihaskunnon lisäämiseen arjen keskellä yhdessä vauvan kanssa sekä opetella kuuntelemaan omaa kehoa ja sen tarpeita.

Mamababy-jooga torstaisin klo 10-11: Tunnille voi tulla yhdessä vauvan kanssa joogaamaan ja aloittamaan liikkumista synnytyksen jälkeen. Tunnilla tehdään hengityksen tahtiin kehoa vahvistavia ja avaavia liikkeitä. Tutustumme joogan yleisimpiin asanoihin ja opettelemme turvallisia linjauksia. Harjoitukset vapauttavat vauvan imettämisen ja kantamisen mukanaan tuomia kireyksiä niska-hartiaseudun ja selän alueelta. Myös lantionpohjan ja keskivartalon lihasten vahvistaminen ovat keskeisessä osassa. Et tarvitse aikaisempaa kokemusta joogasta tullaksesi tunnille.

Mamababy-jooga tai Mamababy-lihaskunto tiistaisin klo 13-14: Katso ajanvarausjärjestelmästämme, kumpi tunti on kyseessä. Tuntityyppi vaihtuu viikoittain.

Voit osallistua viikkotunneillemme kertamaksulla, Studio Laiven Kymppikortilla tai Anytime-kortilla. Tunneilla edetään vauvan tarpeiden ehdoilla – imettäminen, leikkiminen ja nukkuminen sekä kaikenlainen vauvan huomioiminen ovat sallittua. Tunnit soveltuvat äideille, joiden vauva on 1–12 kuukauden ikäinen. Lue lisää viikkotunneistamme!

Kurssit ja workshopit

Mamajooga -kurssi

Keskiviikkoisin 2.5., 9.5., 16.5. ja 23.5. klo 16.30-17.30.

Etsitkö synnytykseen valmistavaa kurssia? Haluatko oppia kuuntelemaan kehoa ja oppia rentoutumaan?

Mamajooga -kurssilla pääset viemään huomion kohdussa kasvavaan uuteen elämään ja kehosi tuntemuksiin. Harjoitukset valmentavat henkisesti ja fyysisesti synnytykseen sekä tulevaan vanhemmuuteen. Jooga-asentojen avulla vahvistamme ja avaamme kehoa lempeästi ja rauhalliseen tahtiin. Huomioimme erityisesti raskauden aikana väsyvää selkää ja vahvistamme lantionpohjan lihaksia.

Kurssi sisältää rentoutumis- ja hengitysharjoituksia, joita voit hyödyntää myös synnytyksessä. Opit käyttämään hengitystä liikkeen tukena ja saat harjoitella rentouttavan äänen käyttöä. Haemme oivalluksia lantionpohjan rentouden löytämiseen, mikä on keskeinen taito synnytyksen avautumis- ja ponnistusvaiheessa.

Voit aloittaa joogakurssin jo alkuraskaudessa, mutta kurssi ei ole myöhäistä loppuraskaudessakaan, sillä harjoituksia voi tehdä synnytykseen saakka. Et tarvitse aikaisempaa kokemusta joogasta. Kurssin jälkeen voit jatkaa harjoittelua Studio Laiven pehmeällä hatha ja flow -viikkotunnilla. Joogaohjaajamme osaavat ottaa raskaana olevat huomioon tunneilla.

Ohjaajana äitiysjoogaan perehtyneet joogaohjaajat Elviira Välimäki ja Annika Hytönen.

Hinta: 69 / 59 € (sis. alv 10 %). Alennushinta: opiskelijat, työttömät, vanhempainvapaalla olevat sekä voimassa olevalla Studio Laiven Kymppi- tai Anytimekortilla. Hinta sisältää yhden 15 € arvoisen tutustumiskerran Laiven viikkotunnille sekä materiaalia kotiharjoitteluun. Kurssin päätteeksi voit lunastaa kymppikortin (95 €) tai viiden kerran kortin (50 €) edullisempaan kurssihintaan!

Ilmoittautumiset: info@studiolaive.fi, viimeistään 27.4. Kurssin minimiosallistujamäärä 6, maksimi 12.

Perhejooga (4 krt)

Torstaisin 17.5., 24.5., 31.5. ja 7.6. klo 17:45-18:30

Perhejooga on vanhemman ja lapsen (4-6 v.) yhteistä aikaa, jossa voidaan yhdessä tutkailla ja harjoitella kehonhallintaa, keskittymistä, turvallisen kosketuksen vaikutusta ja rentoutumisen taitoja. Harjoitteet lisäävät keskinäistä luottamusta ja opettavat läsnäoloa eli hetkeen pysähtymistä.

Pieni ryhmä ja turvallinen ilmapiiri antavat tilaa vuorovaikutukselle, kohtaamiselle ja tunteiden tarkastelulle. Perhejoogassa vanhemmalla eikä lapsella tarvitse olla kokemusta aikaisemmasta joogasta. Joogaan pohjautuvia harjoituksia tehdään niin yhdessä kuin erikseenkin leikkien ja luovien harjoitteiden kautta. Opittuja harjoitteita voi käyttää arjessa lapsen rauhoittumisen tukena ja yhteisiä hetkiä rikastuttaen.

Mukaan liikkumiseen soveltuvat vaatteet, paljaat varpaat ja vesipullo. Osallistujia ei ole vakuutettu järjestäjän puolesta.

Ohjaajana Kati-Maria Lautamäki (sairaanhoitaja, doula, perheohjaaja, lastenjoogaohjaaja)

Ajankohta: 17.5., 24.5., 31.5. ja 7.6. klo 17:45-18:30

Hinta: 59 / 49 € (sis. alv 10 %). Alennushinta: opiskelijat, työttömät, vanhempainvapaalla olevat sekä voimassa olevalla Studio Laiven Kymppi- tai Anytimekortilla.

Ilmoittautumiset: info@studiolaive.fi sunnuntaihin 13.5. mennessä. Kurssille voi osallistua yksi aikuinen ja yksi lapsi yhdessä. Minimi 5, maksimi 7 paria.

Lasten jooga 7-9 v. (4 krt)

Torstaisin 17.5., 24.5., 31.5. ja 7.6. klo 18:45-19:30

Lasten jooga tuo lapsen elämään tasapainoa: keskittymistä, voimaa, notkeutta, kehontuntemusta, iloa ja rentoutumista. Lapsille jooga on leikkejä, yhdessä tekemistä, tarinoita, jooga-asanoita, musiikkia ja itseilmaisua!

Neljän kerran lasten jooga -kurssilla pääosassa on mukavien harjoitteiden kautta joogaan tutustuminen, kehonhallinnan lisääminen ja rauhoittumisen taitojen harjoittelu. Lapsella ei tarvitse olla aikaisempaa kokemusta joogasta. Kurssille voi tulla joko lapsi yksin tai aikuisen kanssa.

Mukaan liikkumiseen soveltuvat vaatteet, paljaat varpaat ja vesipullo. Osallistujia ei ole vakuutettu järjestäjän puolesta.

Ohjaajana Kati-Maria Lautamäki (sairaanhoitaja, doula, perheohjaaja, lastenjoogaohjaaja)

Ajankohta: 17.5., 24.5., 31.5. ja 7.6. klo 18:45-19:30

Hinta: 49 / 39 € (sis. alv 10 %). Alennushinta: opiskelijat, työttömät, vanhempainvapaalla olevat sekä voimassa olevalla Studio Laiven Kymppi- tai Anytimekortilla.

Ilmoittautumiset: info@studiolaive.fi sunnuntaihin 13.5. mennessä. Minimi 5 lasta, maksimi 8 lasta.

Laive Familyn tiimi

  • Elviira Välimäki (äitiysjoogaan perehtynyt joogaohjaaja, tunne- ja vuorovaikutusohjaaja, LitM)
  • Annakaisa Hinkkanen (äitiys- ja lantionpohjan fysioterapeutti, hyvinvointivalmentaja)
  • Kaisa Peltonen (lasten joogaan ja mindfulnessiin perehtynyt jooga- ja mindfulnessohjaaja, KM)
  • Kati-Maria Lautamäki (sairaanhoitaja, doula, perheohjaaja, lastenjoogaohjaaja)
Tule seuraamaan toimintaamme Laiven Familyn omilla Facebook ja Instagram -tileillä!

Yhteystiedot

Laive Oy

Sepänkatu 7, Jyväskylä

040 778 0541 / 050 514 5379

info@studiolaive.fi

Uutiskirje

Yhteydenotto

Verkkosivusuunnittelu: WEBinssi