LAIVE FAMILY

Laive Familyn palvelut kannustavat äitejä ja isiä tutkimaan omaa hyvinvointiaan niin kehon kuin mielenkin tasolla. Laive Familyn tiimin asiantuntevassa ohjauksessa korostuu itseä arvostava, hyväksyvä asenne, jossa hyvän olon tavoittelun ei tarvitse olla jatkuvaa suorittamista. Arki vauvan ja lasten kanssa on hyvinä päivinä ihanaa, ja huonoina taas haastaa vanhemman kohti kärsivällisyyden äärirajoja. Keskeistä on oppia kuuntelemaan lempeästi omaa kehoa ja tarpeita arjen jokaisena päivänä.

Tuemme pienten, mutta tärkeiden valintojen ja askeleiden ottamista arjessa hyvinvoinnin lisäämiseksi, mm. tietoisuustaitojen, meditaation ja joogan avulla. Viikkotunnit, kurssit ja tapahtumat järjestämme rauhallisessa ja stressittömässä ympäristössä studiollamme, joka on oiva paikka kokea palautumista ja hengähdyshetkiä sekä tavata muita perheitä.

Haluamme tukea myös koko perheen hyvinvointia. Järjestämme myös lasten joogaa, perhejoogaa ja satuhierontatuokioita. Lapsille suunnattu jooga on leikkejä, yhdessä tekemistä, tarinoita, jooga-asanoita, musiikkia ja itseilmaisua. Jooga tuo lapsen elämään tasapainoa: keskittymistä, voimaa, notkeutta, kehontuntemusta, iloa ja rentoutumista!

Viikkotunnit synnyttäneille

Mamababy-lihaskunto ja Mamababy-jooga

 

Mamababytunneilla liikutaan lempeästi ja turvallisesti kehoa kuunnellen äitiysfysioterapeutin tai äitiysjoogaohjaajan johdolla. Tunnit ovat tarkoitettu kaikille äideille, joilla on 1-12 kk ikäinen vauva. Vauva voi osallistua osaan liikkeistä tai hän voi myös vaikka nukkua vieressä tai vaunuissa. Tarkoituksena on virkistyä ja voimistua sekä löytää energiaa arkeen. Teemme harjoituksia, jotka palauttavat vatsalihasten erkaumaa ja vahvistavat lantionpohjan lihaksia. Vapautamme myös vauvan imettämisen ja kantamisen mukanaan tuomia kireyksiä niska-hartiaseudun ja selän alueelta.

Mamababy-lihaskuntotunnilla käymme läpi kokonaisvaltaisesti kehoa vahvistavia lihaskuntoharjoitteita sekä hengityksen yhdistämistä liikkeisiin. Tunnilla keskitytään erityisesti lantionpohjan lihaksiin ja erkaumaan. Mamababy-lihaskuntotunnit ovat tauolla syksyyn 2019 asti. Mamababy-joogatunnilla tehdään kehoa avaavia ja vahvistavia asanoita ja lempeitä liikesarjoja, hengitysharjoituksia ja lyhyitä meditaatioharjoituksia. Kehon hyvinvoinnin lisäksi keskitymme tunne- ja tietoisuustaitojen kehittämiseen.

Tunneilla vallitsee hyväksyvä ilmapiiri eli voit hoitaa, imettää ja vaihtaa vaippaa tarpeen tullen. Tunnit järjestetään Studio Laiven tunnelmallisessa ja valoisassa tilassa, jossa saat käyttöösi laadukkaat välineet, mm. maton, bolsterin, tukitiilet ja viltin. Tunnin kesto on 50 minuuttia, jonka jälkeen on varattu 10 minuuttia kiireetöntä aikaa vuorovaikutukseen oman vauvan, muiden äitien ja ohjaajan kesken.

Voit osallistua mamababytunneille ja kaikille muillekin Studio Laiven viikkotunneille kertamaksulla tai sarjakortilla. Viikkotunneistamme suosittelemme raskaana oleville Pehmeä hatha/flow -tunteja sekä Yinjooga/Restoratiivinen jooga -tunteja. Kaikki ohjaajamme osaavat soveltaa joogaharjoituksia myös raskaana oleville. Lue lisää tunneistamme ja hinnoistamme!

 

”Tunneilla pääsen tekemään harjoituksia, joita en kotona tee. On ihanaa, että tunneilla on sekä vahvistavia että venyttäviä harjoitteita. Molemmille on selvästi tarvetta. Mukavaa on myös se, että vauvat saavat olla toistensa kanssa vuorovaikutuksessa.” – Sinna ja Veini (8kk)

”Olin hämmästynyt, kuinka suuri merkitys hengityksellä on harjoituksissa. Hengityksen huomiointi ja harjoitteet tunnilta ovat huomaamatta siirtyneet myös arkeeni.” – Jutta ja vauva

Kurssit ja workshopit

Mamajooga -kurssi

Lauantaina 5.10. ja sunnuntaina 6.10. klo 14:00-16:00

Mamajooga -kurssilla pääset kohdistamaan huomiosi kohdussa kasvavaan uuteen elämään ja kehosi tuntemuksiin. Kurssi koostuu monipuolisista jooga- ja rentoutusharjoituksista, jotka tukevat hyvinvointia läpi raskauden. Teemme lempeitä ja rauhallisia harjoituksia, jotka venyttävät, avaavat ja vahvistavat kehoa. Huomioimme erityisesti raskausaikana kovalle rasitukselle joutuvaa selkää ja lantionpohjaa. Moni odottava äiti joutuu jossain vaiheessa raskautta keventämään liikkumista ja jooga tarjoaakin mahdollisuuden liikkua lempeästi vaivoista huolimatta.

Joogassa liikkeet tehdään rauhallisen hengityksen tahdissa. Odottavan äidin onkin tärkeää tutustua omaan hengitykseen, sillä hyvä hengitys hapettaa myös kohdussa kasvavaa vauvaa. Hengityksen huomiointi ja viikonlopun aikana tehtävät rentoutusharjoitukset antavat eväitä stressinhallintaan ja synnytykseen. Rentoutuminen on taito, jonka jokainen äiti voi oppia. Lisäksi läsnäolo oman kehon äärelle antaa mahdollisuuden kuunnella ja rakentaa suhdetta vauvaan. 

Kurssilla huomioidaan raskauden eri vaiheet ja saat tarpeen mukaan yksilöllistä ohjausta. Voit jatkaa oppimiesi harjoitteiden tekemistä kotona. Kurssi sopii kaikille raskaana oleville raskauden alusta aina synnytykseen saakka. Aikaisempaa kokemusta joogasta ei tarvita. Kurssin jälkeen voit jatkaa harjoittelua Studio Laiven pehmeillä hatha ja flow -viikkotunneilla. Joogaohjaajamme ottavat raskaana olevat huomioon tunneilla.

Kurssin ohjaajana toimii äitiysjoogaan perehtynyt jooga- ja pilatesohjaaja Annika Hytönen.

Hinta: 79 / 69 € (sis. alv). Alennushinta: opiskelijat, työttömät, vanhempainvapaalla olevat sekä voimassa olevalla Studio Laiven Kymppi- tai Anytimekortilla. Hinta sisältää yhden 16 € arvoisen tutustumiskerran Laiven viikkotunnille sekä materiaalia kotiharjoitteluun. Kurssin päätteeksi voit ostaa alennushintaan 5-kortin (55 €) tai 10-kortin (95 €) joogan viikkotunneille.

Sitovat ilmoittautumiset: sähköinen lomake. Minimi 7 osallistujaa ja maksimi 16. (Peruutusehdot: Ilmoittautumisen peruminen mahdollista vain sairaustapauksissa. Muista syistä veloitamme 50 % osallistumismaksun hinnasta.)

Perhejooga (4-7 v.)

Sunnuntaina 6.10. klo 12.30-13.15 ja 3.11. klo 11.30-12.15

Perhejooga on vanhemman ja lapsen (4-7 v.) yhteistä aikaa, jossa voidaan yhdessä tutkailla ja harjoitella kehonhallintaa, keskittymistä, turvallisen kosketuksen vaikutusta ja rentoutumisen taitoja. Harjoitteet lisäävät keskinäistä luottamusta ja opettavat läsnäoloa eli hetkeen pysähtymistä.

Pieni ryhmä ja turvallinen ilmapiiri antavat tilaa vuorovaikutukselle, kohtaamiselle ja tunteiden tarkastelulle. Perhejoogassa vanhemmalla eikä lapsella tarvitse olla kokemusta aikaisemmasta joogasta. Joogaan pohjautuvia harjoituksia tehdään niin yhdessä kuin erikseenkin leikkien ja luovien harjoitteiden kautta. Opittuja harjoitteita voi käyttää arjessa lapsen rauhoittumisen tukena ja yhteisiä hetkiä rikastuttaen.

Mukaan liikkumiseen soveltuvat vaatteet, paljaat varpaat ja vesipullo. Voit osallistua joko yhteen tai useampaan perhejoogakertaan. Osallistujia ei ole vakuutettu järjestäjän puolesta.

Ohjaajana Kati-Maria Lautamäki (sairaanhoitaja, doula, perheohjaaja, lastenjoogaohjaaja).

Hinta: 25 € (sis. alv 10 %).

Kertaan voi osallistua yksi aikuinen ja yksi lapsi yhdessä. Minimi 5, maksimi 8 paria.

Sitovat ilmoittautumiset: sähköinen lomake. Ilmoita lomakkeen ”Lisätietoja” kohdassa lapsen nimi ja ikä. (Peruutusehdot: Ilmoittautumisen peruminen mahdollista vain sairaustapauksissa. Muista syistä veloitamme 50 % osallistumismaksun hinnasta.)

MamaMindfulness -workshop

Sunnuntai 13.10. klo 13.00-16.00

Raskausaika ja vauva-arki asettavat äidin muutosten keskelle, jossa tarvitaan työkaluja niin fyysisen kuin psyykkisen hyvinvoinnin ylläpitämiseen. Mindfulness eli tietoinen hyväksyvä läsnäolo on menetelmä, joka on satojen tieteellisten tutkimusten pohjalta osoittautunut toimivaksi stressinhallinnan metodiksi. Tietoisen läsnäolon taidoista on apua raskausaikana, synnytyksessä, imetyksessä, vuorovaikutuksessa vauvan kanssa ja vanhemmuudessa.

Mindfulnessissa harjoittelemme nykyhetkessä olemista ilman odotuksia tai vaatimuksia. Keskittyminen esimerkiksi hengitykseen tai oman kehon tuntemuksiin tuo meidät tähän hetkeen ja antaa mahdollisuuden päästää irti mielessä pyörivistä ajatuksista. Keskeistä on, ettemme vastusta mieleemme nousevia ajatuksia, vaan tarkastelemme niitä hyväksyvällä ja uteliaalla asenteella. Näin voimme rakentavasti kohdata haastaviakin tunteita ja ajatuksia, joita raskaus ja vanhemmuus herättävät.

Koska äidin stressin tiedetään vaikuttavan merkittävästi sikiön hyvinvointiin, on raskausaika mitä parhain hetki aloittaa stressinhallintataitojen harjoittelu. Workshop tarjoaa odottavalle ja jo synnyttäneille äideille aikaa pysähtyä tutkimaan omia tuntemuksia samassa elämäntilanteessa olevien kanssa. Workshop koostuu lyhyistä teoriaosuuksista, mindfulnessharjoituksista ja keskusteluista. Saat mukaasi vinkkejä ja materiaalia harjoittelun jatkamiseen kotona. Aiempaa kokemusta mindfulnessista ei tarvita.

Workshop tarjoaa työkaluja:

… mielen ja kehon rauhoittamiseen

… kivun kohtaamiseen synnytyksessä

… myönteiseen vuorovaikutukseen vauvan kanssa

… tietoiseen vanhemmuuteen ilman paineita tai odotuksia

Workshopin ohjaa kolmen lapsen äiti, mindfulness-tunnetaitovalmentaja sekä liikunta- ja terveystieteiden maisteri Elviira Välimäki.

Hinta: 49 / 39 € (sis. alv 24 %) Alennushinta: opiskelijat, työttömät, eläkeläiset, vanhempainvapaalla olevat sekä voimassa olevalla Studio Laiven Kymppi- tai Anytimekortilla. Hintaan sisältyy teetä ja pientä naposteltavaa. Tässä tapahtumassa ei käy liikuntasetelit/edut.

Sitovat ilmoittautumiset: sähköinen lomake. Minimiosallistujamäärä 7, maksimi 14. (Peruutusehdot: Ilmoittautumisen peruminen mahdollista vain sairaustapauksissa. Muista syistä veloitamme 50 % osallistumismaksun hinnasta.)

 

Mamapilates -kurssi

Lauantaina 16.11. klo 14-16 ja sunnuntaina 17.11. klo 14-16

Mamapilates on odottaville ja synnyttäneille äideille suunnattu kurssi, jossa vahvistetaan kehoa lempeästi, tehokkaasti ja turvallisesti. Mamapilates-kurssi rakentuu koko kehon ryhtilihaksia vahvistavista pilatesliikkeistä, kevyistä venytyksistä, rentoutus- ja hengitysharjoituksista. Pilatesharjoittelu opettaa optimaalista kehon kannattelua ja ergonomisia liikemalleja, joiden merkitys korostuu niin raskausaikana kohdun kasvaessa että synnytyksen jälkeen vauvaa hoitaessa. Tutkimusten mukaan äidin raskausajan harjoittelu edistää nopeampaa synnytyksestä palautumista. Synnytyksen jälkeinen pilatesharjoittelu auttaa kuntouttamaan mm. suorien vatsalihasten erkaumaa.

Raskausaikana sikiön kasvaessa vatsa-, selkä- ja lantionpohjan lihaksiin kohdistuva paine lisääntyy. Tavoitteena on vahvistaa näitä kovalle kuormitukselle joutuvia lihasryhmiä. Hyvät keskivartalon ja lantionpohjan lihakset tukevat hormonien pehmentämiä jänteitä ja nivelsiteitä sekä vähentävät lantionpohjan toimintahäiriöitä ja selkäkipuja raskauden aikana ja synnytyksen jälkeen. 

Kurssilla käymme läpi pilateksen perusteet: hengitys, selkärangan ja lapojen neutraaliasento sekä lapatuki. Tutustumme lantionpohjan toimintaan ja harjoittelemme löytämään yhteyden lantionpohjan ja syvän poikittaisen vatsalihaksen välillä. Liikkeet tehdään pääosin hengityksen tahdissa.

Kurssilla saat yksilöllistä ohjausta tarpeidesi mukaan. Voit osallistua missä tahansa raskauden vaiheessa tai synnytyksen jälkeen, eikä aikaisempaa kokemusta pilateksesta vaadita. Kurssin ohjaa Annika Hytönen, joka on pilates- ja joogaohjaaja sekä liikunta- ja terveystieteiden maisteri. Annika on kolmen lapsen äiti, joka on syventynyt odottavien äitien liikuntaryhmien ohjaamiseen.

Hinta: 79 / 69 € (sis. alv). Alennushinta: opiskelijat, työttömät, vanhempainvapaalla olevat sekä voimassa olevalla Studio Laiven Kymppi- tai Anytimekortilla. Hinta sisältää yhden 16 € arvoisen tutustumiskerran Laiven viikkotunnille sekä materiaalia kotiharjoitteluun. Kurssin päätteeksi voit ostaa alennushintaan 5-kortin (55 €) tai 10-kortin (95 €) joogan viikkotunneille.

Sitovat ilmoittautumiset: sähköinen lomake. Minimiosallistujamäärä 7, maksimi 12. (Peruutusehdot: Ilmoittautumisen peruminen mahdollista vain sairaustapauksissa. Muista syistä veloitamme 50 % osallistumismaksun hinnasta.)

 

Laive Familyn tiimi

  • Elviira Hyytiä (äitiysjoogaohjaaja, lasten joogaohjaaja, satuhierontaan perehtynyt ohjaaja, tunne- ja vuorovaikutusohjaaja, LitM)
  • Annakaisa Hinkkanen (äitiys- ja lantionpohjan fysioterapeutti, hyvinvointivalmentaja)
  • Kaisa Peltonen (lasten jooga- ja mindfulnessohjaaja, KM)
  • Kati-Maria Lautamäki (sairaanhoitaja, doula, perheohjaaja, lastenjoogaohjaaja)
  • Annika Hytönen (pilates- ja joogaohjaaja, LitM, äityisliikuntaryhmien ohjaaja, lasten joogaohjaaja)
Tule seuraamaan toimintaamme Laiven Familyn omilla Facebook ja Instagram -tileillä!

Yhteystiedot

Laive Oy

Kympinkatu 7, 40320 Jyväskylä

041 319 5253

info@studiolaive.fi

Uutiskirje

Yhteydenotto