ILMAJOOGA

Ilmajoogalla lentoon Jyväskylän studiolla!

 

Ilmajoogassa käytetään kattoon ripustettua ilmajoogakangasta, jonka avulla saat uuden ihanan näkökulman joogaharjoitukseesi! Ilmajoogakankaan tehtävänä on tukea ja avustaa sinua liikkeissä sekä välillä myös haastaa lempeällä tavalla kehonhallintaa ja tasapainoa.

 

Ilmajoogatunti koostuu liikkeistä, joita tehdään joogamatolla, kankaan sisällä sekä ilmassa. Tunnin aikana jokainen pystyy valitsemaan itselleen sopivan tasoisen version eri asennoista. Harjoituksen kruunaa aina loppu­rentoutus kankaan sisällä.

 

Ilmajoogatuntien tasot

 

Ilmajooga pehmeä -tunti on alkeistason tunti, jolle voit osallistua vaikka et olisi koskaan kokeillutkaan ilmajoogaa. Tunnin aluksi kuulet aina ohjeet ilmajoogakankaan turvalliseen käyttöön. Tämä lempeä ilmajoogatunti pitää sisällään mm. selkärangan pidennyksiä, rintakehän avauksia ja kehon syviä tukilihaksia vahvistavia harjoitteita. Tunnilla ei keskitytä näyttäviin akrobaattisiin asanoihin, vaan tavoitteena on rentouden ja kehonhallinnan kehittäminen. Loppurentoutus kankaan sisällä viimeistelee palautuneen ja hyvän olon!

 

Ilmajooga voimakas -tunti on jatkotason tunti, jolle tullaksesi ilmajoogan perusteet tulee olla jo hallussa. Olethan siis tehnyt ilmajoogaa ohjatusti vähintään 3 tunnin ajan tai olet käynyt ilmajoogan alkeiskurssin, jotta osaat toimia ilmajoogakankaan kanssa turvallisesti! Tunti haastaa kehonhallintaa, liikkuvuutta ja pitää sisällään aina myös jonkin hieman haastavamman ilmajooga-asennon, kuten ylösalaisia asanoita. Ilmajoogaliinan avulla saat tuettua hieman haastavampiakin asanoita turvallisella tavalla ja saat aina vaihtoehtoja asentojen tekemiseen. 

 

Yinjooga + ilmajoogarentoutus on alkeistason tunti, jossa yhdistyvät rentouttava ja rauhoittava yinjooga sekä lempeä ilmajooga. Yinjoogan asennoissa viivytään 3–5 minuuttia, joita tuetaan bolsterin eli putkityynyn, viltin ja tukitiilien avulla. Yinjoogan sennot edistävät hermoston rauhoittumista ja palautumista. Tunnilla hyödynnetään ilmajoogaliinaa vähintään yhdessä yinjooga-asennossa sekä tunnin lopuksi loppurentoutus vietetään ilmajoogakankaan sisällä leväten. Ilmajoogaliinan sisällä tehtävät yinjooga-asennot on halutessasi mahdollista tehdä myös lattiatasossa.

 

Mitä huomioida ilmajoogatunnille tullessa? 

 

  • Valitsethan aina sopivan tason ilmajoogasta. Ilmajooga pehmeä -tunti aloittelijoille ja Ilmajooga voimakas -tunti jatkaville.
  • Ilmajoogaliinan enimmäiskuormitus on 120 kg.
  • Ilmajooga ei sovellu raskaana oleville.
  • Ennen tuntia kannattaa olla syömättä noin 1 h ajan, jotta esim. ylösalaiset asennot tuntuisivat miellyttävämmiltä.
  • Poista kaikki korut, kellot ja terävät hiuskiinnikkeet ennen tuntia, jotta liina pysyy ehjänä.
  • Paidan tulee peittää kainalot (esim. t-paita), jotta liina pysyy hygienisenä. Huomioithan myös, että vaatteissasi ei ole vetoketjuja jotka voisivat vaurioittaa ilmajoogakangasta.
  • Puhdista ennen tuntia rasvat ja liat käsistä sekä jaloista, jotta liina pysyy puhtaana. Voit käyttää tunnilla myös sukkia. Poista myös suurin osa meikistä.

 

Kiitos, kun huomioit nämä hygienia- ja turvallisuusohjeet! 

Miten osallistua Laivella ilmajoogaan?

 

Varaa paikka kaikille avoimille ilmajoogatunneille, jotka alkavat 6.6.2022. Voit osallistua tunnille ilmajoogan kertamaksulla (20 / 18 € ) tai tutuilla sarjakorteilla!

 

Ilmajoogaa yrityksen tyhy-hetkeen?

 

Ilmajooga soveltuu erinomaisesti myös työhyvinvointihetkien ohjelmaksi. Lue lisää yrityspalveluista!

 

"Ah, mikä tunne mun selässä olikaan pehmeän ilmajoogatunnin jälkeen! Tuntuu, että olin kasvanut vähintään muutaman sentin ja ilmajoogakankaan sisällä oleilu tunnin lopuksi tuntui niiiiin hyvälle. Tätä pitää tulla tekemään useamminkin!"

- Anniina 38 v.

Yhteystiedot
Laive Oy

Kympinkatu 7, 40320 Jyväskylä

041 319 5253
info@studiolaive.fi
Uutiskirje