KURSSIT, WORKSHOPIT JA RETRIITIT

Yinjooga intro

Perjantaina 6.3. klo 17:30-20:30

Yinjooga introssa pääset tutustumaan meditatiiviseen ja tasapainottavaan yinjoogaan. Rauhallisen yinjoogaharjoituksen tavoitteena on mm. kehotietoisuuden lisääminen, mielen ja hermoston rauhoittaminen sekä kehon palautumisprosessin käynnistäminen. Intro soveltuu erityisen hyvin aloittelijoille, mutta voit tulla mukaan myös pidempään yinjoogaa tehneenä!

Käymme introssa läpi monipuolisesti erilaisia yinjoogan asentoja ja niiden variaatioita sekä vaikutuksia kehoon ja mieleen. Saat ajatuksia ja oivalluksia siihen, miten juuri sinun kannattaisi asettua erilaisiin asentoihin lempeän turvallisesti ja tarkoituksenmukaisesti. Kuulet myös yinjoogan taustoista niin kiinalaisen kuin länsimaisen lääketieteen näkökulmasta. Saat tietoa asanoiden vaikutuksia meridiaaneihin eli kehon energiakanaviin sekä sidekudoksiin eli faskiaan. 

Intron jälkeen voit turvallisin mielin jatkaa harjoittelua yinjoogan viikkotunneillamme. Kurssin ohjaa yinjoogaan perehtynyt jooga- ja mindfulnessohjaaja Kaisa Peltonen.

Hinta: 49 / 39 € (sis. alv). Alennushinta: opiskelijat, työttömät, eläkeläiset, vanhempainvapaalla olevat sekä voimassa olevalla Studio Laiven Kymppi- tai Anytimekortilla. Hinta sisältää yhden 16 € arvoisen tutustumiskerran Laiven viikkotunnille sekä materiaalia kotona tehtävän harjoituksen tueksi. Intron päätteeksi voit hankkia myös edullisempaan hintaan Kymppi- tai Vitoskortin tunneillemme.

Sitovat ilmoittautumiset: sähköinen lomake . Minimiosallistujamäärä 7, maksimi 16. (Peruutusehdot: Ilmoittautumisen peruminen mahdollista vain sairaustapauksissa. Muista syistä veloitamme 50 % osallistumismaksun hinnasta.)

Jooga & core -kurssi

Lauantaina 7.3. klo 14-16 ja sunnuntaina 8.3. klo 11-13

Jooga & core -kurssilla keskitytään vahvistamaan erityisesti kehon syviä tukilihaksia eli corea. Joogan perinteessä puhutaan corea tukevista bandhoista eli mula bandhasta ja uddiyana bandhasta. Syvien vatsalihasten, lantionpohjan lihasten sekä syvien selkälihasten vahvistaminen luo vakautta ja tukea koko selkärangan ja keskivartalon alueelle. Coren tuen avulla mahdollistuu myös optimaalinen ryhti sekä lihastasapaino ja toiminnallisuus kehon eri osien välillä. Coren oikeanlainen käyttö on oleellista myös selän hyvinvoinnin kannalta. 

Kurssilla tutkitaan tuttuja jooga-asanoita ja miten syvien tukilihasten oikeanlainen aktiivisuus niissä mahdollistaa turvalliset linjaukset ja vapauttaa tilaa myös muualle kehoon. Kurssilla opit, mitä ja missä kehon syvät tukilihakset ovat sekä niiden toiminnan perusteet. Syvennymme vahvistamaan ja parantamaan coren toimintaa ja kehon lihasketjujen aktivoitumisjärjestystä joogaharjoitusten avulla. Hyödynnämme myös pilateksesta tuttuja elementtejä. Molempina päivinä teemme kokonaisvaltaisen joogaharjoituksen, jossa myös avataan ja venytetään kehon kireitä alueita.

Kurssin ohjaa jooga- ja pilatesohjaaja Annika Hytönen.

Hinta: 69 / 59 € (sis. alv) Alennushinta: opiskelijat, työttömät, eläkeläiset, vanhempainvapaalla olevat sekä voimassa olevalla Studio Laiven Kymppi- tai Anytimekortilla.

Sitovat ilmoittautumiset: sähköinen lomake . Minimiosallistujamäärä 7, maksimi 16. (Peruutusehdot: Ilmoittautumisen peruminen mahdollista vain sairaustapauksissa. Muista syistä veloitamme 50 % osallistumismaksun hinnasta.)

Mindfulness intro

Perjantaina 13.3. klo 17.30-20.30

Mindfulness introssa tutustutaan tietoiseen hyväksyvään läsnäoloon ja sen mahdollisuuksiin hyvinvoinnin tukena. Tietoisuus- ja tunnetaitojen merkitys korostuu nyky-yhteiskunnassa, jossa ympäristöstä ja mielemme sisältä nousevat ärsykkeet haastavat kykyämme olla läsnä tässä hetkessä. 

Mindfulness-harjoittelun myötä on mahdollista löytää uutta perspektiiviä omaan ajatteluun ja tunteiden kohtaamiseen, sillä harjoittelu tuo näkyväksi itselle tyypillisiä ajattelu- ja suhtautumistapoja. Myötätuntoisen ja sallivan suhtautumisen lisääminen itseä kohtaan antaa hengittävyyttä ja rentoutta elämän kaikille osa-alueille. Säännöllinen mindfulnessharjoittelu tutkimusten mukaan lisääkin mm. myönteisiä tunteita, luovuutta ja keskittymiskykyä.

Mindfulness introssa yhdistyvät teoria mielen toiminnasta ja mindfulnessin perusteista sekä käytännön harjoitukset. Saat kokemuksia harjoituksista, joissa keskitymme hengitykseen ja nykyhetken tarkasteluun sellaisena kuin se on. Intro inspiroi tutkimaan, millä tavalla voisit tuoda mindfulnessia omaan arkeesi. Intro soveltuu erityisesti mindfulnessiin ensimmäistä kertaa tutustuville. Voit osallistua intron jälkeen esim. Mindfulnessin peruskurssille.

Workshopin ohjaa mindfulness-tunnetaitovalmentaja, joogaohjaaja sekä liikunta- ja terveystieteiden maisteri Elviira Välimäki.

Hinta: 49 / 39 € (sis. alv 24 %) Alennushinta: opiskelijat, työttömät, eläkeläiset, vanhempainvapaalla olevat sekä voimassa olevalla Studio Laiven Kymppi- tai Anytimekortilla. Liikuntasetelit eivät käy tässä tapahtumassa. Hintaan sisältyy teetä ja pientä naposteltavaa.

Sitovat ilmoittautumiset: sähköinen lomake . Minimiosallistujamäärä 7, maksimi 16. (Peruutusehdot: Ilmoittautumisen peruminen mahdollista vain sairaustapauksissa. Muista syistä veloitamme 50 % osallistumismaksun hinnasta.)

Joogan alkeiskurssi

Lauantaina 14.3. klo 14-18

Tiivis kurssi ja pieni, turvallinen ryhmä johdattavat sinut joogaharjoituksen perusasioiden äärelle. Käymme läpi tarkasti joogan yleisimpiä asentoja ja hengityksen merkitystä. Tutustumme mm. aurinkotervehdykseen, yleisimpiin seisoma-asentoihin (mm. soturi I, II ja III), eteen- ja taaksetaivutuksiin, kiertoihin, hengitysharjoituksiin sekä rauhallisiin lämmitteleviin liikesarjoihin.

Saat rauhassa tutkia itsellesi sopivinta tapaa tehdä harjoitusta ja sitä, minkälaiset asennot sopivat sinulle parhaiten. Etsimme oivalluksia myös siihen, mitä mahdollisuuksia joogalla on mielen harjoituksena. Voit tulla kurssille täysin omana itsenäsi, omista lähtökohdistasi. Keskusteluiden ja harjoitusten kautta tutkimme joogaharjoituksen mahdollisuuksia hyvinvoinnin tukena.

Alkeiskurssi pohjautuu hatha- ja flowjoogan elementteihin. Olet tervetullut aloittelijana tai pidempään joogaa harrastaneena. Kurssin ohjaa jooga- ja mindfulnessohjaaja Elviira Hyytiä.

Hinta: 79 / 69 € (sis. alv) Alennushinta: opiskelijat, työttömät, eläkeläiset, vanhempainvapaalla olevat sekä voimassa olevalla Studio Laiven Kymppi- tai Anytimekortilla. Hinta sisältää yhden 16 € arvoisen tutustumiskerran Laiven viikkotunnille sekä videomateriaalia kotiharjoittelun tueksi. Kurssin päätteeksi voit hankkia myös edullisempaan hintaan Kymppi- tai Vitoskortin tunneillemme.

Sitovat ilmoittautumiset: sähköinen lomake . Minimiosallistujamäärä 7, maksimi 12. (Peruutusehdot: Ilmoittautumisen peruminen mahdollista vain sairaustapauksissa. Muista syistä veloitamme 50 % osallistumismaksun hinnasta.)

Lasten mindfulness ja tunnetaidot -workshop

Sunnuntaina 15.3. klo 12-15

Lasten mindfulness ja tunnetaidot -workshop on suunnattu vanhemmille ja kaikille lasten parissa työskenteleville aikuisille, jotka haluavat lisätä myönteistä vuorovaikutusta lasten kanssa ja kehittää omia sekä lapsen tietoisuus- ja tunnetaitoja. Tutkimukset ovat osoittaneet, kuinka tunne- ja tietoisuustaitojen harjoittelu tukee mm. lapsen itsetuntemusta ja kykyä kokea yhä enemmän myönteisiä tunteita kuten iloa ja onnellisuutta.

Mindfulness- eli tietoisuustaitoharjoittelussa opetellaan keskittymistä nykyhetkeen ja havainnoimaan kehon tuntemuksia, hengitystä, ajatuksia ja tunteita. Näitä taitoja harjoittelemalla kehittyvät mm. lapsen kyky säädellä omaa toimintaa, rauhoittua ja sietää stressaavia tilanteita. Tunnetaidot taas auttavat lasta tunnistamaan, nimeämään ja säätelemään omia tunteitaan. Käymme läpi, miten näitä taitoja voi lasten kanssa harjoitella ja kuinka selvitä esimerkiksi hankalien tunteiden kuten kiukun tai jännityksen kanssa.

Lasten mindfulnessharjoittelun lisäksi tarkastelemme tietoisuustaitojen mahdollisuuksia vanhemmuuden ja lapsen kasvattajien tukena. Aikuisen hyväksyvä läsnäolo mahdollistaa mm. lapsen tarpeiden ja vahvuuksien huomaamiseen, mikä puolestaan edistää turvallista ja myönteistä kasvuympäristöä. 

Workshop sisältää tiiviin paketin teoriaa ja käytännön harjoituksia, joita voi hyödyntää sekä yhden lapsen että ryhmän kanssa kotona, päiväkodissa, koulussa tai kerhossa. Saat mukaasi pienen kirjallisen materiaalin, jonka avulla voit lähteä viemään oivalluksia ja harjoituksia arkeesi lasten kanssa. Workshopin ohjaa mindfulnesstunnetaitovalmentaja Elviira Hyytiä (LitM), joka on myös terveystiedon ja psykologian opettaja.

Ohjelma:

  • Kasvattajan mindfulnessasenne
  • Tunnetaidot
  • Haastavat ja myönteiset tunteet
  • Teetauko
  • Harjoituksia lasten kanssa
  • Tietoista läsnäoloa tukeva ympäristö

Hinta: 59 / 49 € (sis. alv 24) Alennushinta: opiskelijat, työttömät, eläkeläiset, vanhempainvapaalla olevat sekä voimassa olevalla Studio Laiven Kymppi- tai Anytimekortilla. Hintaan sisältyy kirjallinen materiaali, teetä ja pientä naposteltavaa.

Sitovat ilmoittautumiset: sähköinen lomake . Minimiosallistujamäärä 7, maksimi 16. (Peruutusehdot: Ilmoittautumisen peruminen mahdollista vain sairaustapauksissa. Muista syistä veloitamme 50 % osallistumismaksun hinnasta.)

Hoitava Hengitys -kurssi

Lauantaina 21.3. klo 14:00-16:15 ja lauantaina 28.3. klo 14:00-16:15

Hengitys on automaatio, ja silti hengityksen häiriöt ovat yleisiä ja usein huomioimattomia. Hengitys voi olla kiihkeää ja pinnallista, tai syvää ja raskasta puuskuttamista – liikahengittämistä. Häiriintynyt hengitys aiheuttaa aineenvaihdunnan häiriöitä, joista voi seurata elimistön hapenpuutetta sekä monimuotoisia terveysongelmia. Ei siis ole yhdentekevää, kuinka hengitämme!

Butyeko-menetelmään pohjautuvalla Hoitava Hengitys -kurssilla opit yksinkertaisen, mutta tehokkaan ja kokonaisvaltaisen itsehoitomenetelmän, olitpa sitten puhuja, liikkuja, astmaatikko, unihäiriöistä kärsivä, pienten lasten vanhempi, hoitoalalla työskentelevä tai mielen rauhoittumista hakeva. Hengitystavalla on vaikutusta mm. maitohappojen muodostumiseen ja liikunnan tehoon, unen syvyyteen ja unenaikaisiin krappeihin ja hampaitten narskutteluun, ja myös pienten lasten purentahäiriöiden syntymiseen.

Kurssilla saat tuhdin tietopaketin hengityksen vaikutuksesta hyvinvointiisi ja käytännön työkalut normalisoida hengityksesi.

Kurssilla tulet oppimaan:
… väärinymmärretyn hiilidioksidin merkityksen kehon hyvinvoinnille
… kuinka parannat suorituskykyäsi ja unenlaatuasi yksinkertaisella tavalla
… kaikille sopivat, tehokkaat harjoitteet hengityksen normalisointiin
… ja paljon muuta!

Kurssin ohjaa Jenni Ruuth, joka on sekä jooga- ja laulunopettaja että kouluttautunut Hoitava Hengitys HB -ohjaaja ®.

Hinta: 99 € / 89 € (sis. alv 24 %). Alennushinta: opiskelijat, työttömät, eläkeläiset, vanhempainvapaalla olevat sekä voimassa olevalla Studio Laiven Kymppi- tai Anytimekortilla. Liikuntasetelit eivät käy tällä kurssilla.

Hinta sisältää ohjauksen, jaettavan kurssimateriaalin sekä sisäisen Facebook-ryhmän tuen kurssin aikana ja sen jälkeen. Kurssilla on mahdollista ostaa myös hengitysharjoituksia tukeva BreaThin-setti, joka sisältää tarvittavat välineet saadaksesi hengitysharjoituksista helposti kaiken hyödyn irti.

Sitovat ilmoittautumiset: sähköinen lomake . Minimiosallistujamäärä 7, maksimi 16. (Peruutusehdot: Ilmoittautumisen peruminen mahdollista vain sairaustapauksissa. Muista syistä veloitamme 50 % osallistumismaksun hinnasta.)

TRE (tension, stress and trauma releasing exercise) -workshop

Sunnuntaina 22.3. klo 11-15

Hyppää mukaan TRE-menetelmän ihmeelliseen maailmaan! Workshopissa tutustutaan monipuolisesti TRE -menetelmän teoreettiseen viitekehykseen, täristään ja lopuksi jaetaan ajatuksia ja tunnelmia kokemuksesta.

Mikä TRE? T R E® -stressinpurkuliikkeet on yhdysvaltalaisen stressi- ja traumahoidon asiantuntijan tri David Bercelin kehittämä itsehoitomenetelmä kehon palauttamiseksi luonnolliseen ja rentoon tilaan. TRE on yksinkertaiseen liikesarjaan pohjautuva harjoitusmenetelmä, jossa käynnistetään kehon oma luonnollinen palautumismekanismi, neurogeeninen tärinä/ värinä. Se rentouttaa, aktivoi ja mobilisoi stressin tai traumaattisen kokemuksen jännittämiä lihaksia ja tasapainottaa autonomista hermostoa eli lisää kehon luonnollista tasapainoa ja rentouttaa kokonaisvaltaisesti.

Kenelle? Menetelmä soveltuu jokaiselle, joka haluaa lisätä luonnollisella tavalla oman kehonsa hyvinvointia ja auttaa kehoaan palautumaan päivittäisen elämän moninaisista kuormituksista. TRE on helppo tapa rentouttaa omaa kehoaan ja purkaa syviäkin jännityksiä esimerkiksi liikunnallisen suorituksen, vaativien työtehtävien (sosiaali- ja terveysala/ kasvatusala/pelastusala), istuma- ja näyttöpäätetyön tai traumaattisen tapahtuman jälkeen missä ja milloin vain. Kehosi tietää luonnostaan, miten rentoutua ja purkaa jännityksiä, jotta voit vapautua kokonaisvaltaisemmin rennompaan, hengittävämpään ja luonnollisempaan olemisen tilaan arjessasi.

Mitä hyvää? * menetelmä on helppo oppia * kehon oma luonnollinen palautumis- ja rentoutumiskeino * vahvistaa parasympaattista eli lepohermostoamme * parempi ja levollisempi uni * lisääntynyt läsnäolo ja kehotietoisuus * parempi impulssikontrolli ja tunteiden hallinta * lisääntynyt kehon tuntuvuus, liikkuvuus ja joustavuus * parantaa kineettistä aistia ja koordinaatiota * lihasten jännittyneisyyden / niveloireiden / kiputilojen lieventyminen * lihasten palautuminen helpommin fyysisestä rasituksesta * toiminnallisten vatsavaivojen helpottuminen * PTSD -oireiden helpottuminen

HUOM! Vaikka TRE soveltuu mainiosti suurimmalle osalle ihmisiä, joitakin poikkeuksia on hyvä huomioida. Menetelmä ei sovellu tai sitä ei ole hyvä aloittaa, jos sinulla on: epilepsia, syöpä, sydän- ja verenkiertoelimistön sairauksia tai äskettäisiä diagnooseja, äskettäinen leikkaus tai murtuma, diabetes, dementia, psyykelääkitys, vakavia mielenterveyden häiriöitä tai hoitoa vaativa vakava traumatausta tai olet raskaana. Jos olet epävarma oman tilanteesi suhteen, ota rohkeasti yhteyttä ja kysäise menetelmän sopivuudesta juuri sinulle.

Ohjaajana toimii Anne Välipakka (sertifioitu TRE -ohjaaja (tasot 1&2), shiatsuhieroja, kokonaisvaltainen rentoutusohjaaja -opiskelija). Lisätiedot: anne.valipakka@gmail.com tai 0405616738

Hinta: 79 € / 69 €. Alennushinta: opiskelijat, työttömät, eläkeläiset, vanhempainvapaalla olevat sekä voimassa olevalla Studio Laiven Kymppi- tai Anytimekortilla. (Hinta sisältää kurssimateriaalit, alv 24%). Liikuntasetelit eivät käy tällä kurssilla.

Sitovat ilmoittautumiset: sähköinen lomake . Minimiosallistujamäärä 7, maksimi 16. (Peruutusehdot: Ilmoittautumisen peruminen mahdollista vain sairaustapauksissa. Muista syistä veloitamme 50 % osallistumismaksun hinnasta.)

Syventävä joogakurssi: hengitys, liike ja flow

 Keskiviikkoisin 25.3.,1.4. ja 8.4. klo 16:30-17:45

Syventävä joogakurssi on juuri sinulle, joka olet kiinnostunut tutkimaan kehon sisäisiä linjauksia, liikettä ja kehon kannattelua joogassa. Kurssi koostuu kolmesta eri teemasta, jotka yhdessä muodostavat kokonaisuuden:

  1. Ydintuki, bandhat, napasäteily
  2. Selkäranka
  3. Hengitys & liikkeen flow

Ensimmäisellä kerralla ollaan kehon kannattelun ytimessä: vahvistetaan ydintukea, kerrataan mula ja uddiyana bandhat sekä tutkitaan miten napasäteily yhdistää kehon syvän tuen muuhun kehoon keventäen ja tukien kehoa eri liikkeissä ja asanoissa. Toisella kerralla teemana on selkäranka. Tutkitaan rangan turvallisia asentoja ja liikeratoja joogan asanoissa ja liikkeessä, esimerkiksi asennoista toiseen siirryttäessä. Kolmannella kerralla  kokoamme kaiken yhteen hengityksellä, joka liikuttaa ja virtaa kaikessa. Hengitys, liike ja flow. 

Tällä kurssilla pääset ennen kaikkea tutustumaan omaan kehon kannatukseen ja linjauksiisi, jotka rakentavat pohjan sujuvalle liikkeelle ja liikkumiselle. Yksittäisten asanoiden linjausten sijaan syvennymme kurssilla kehon kannatteluun ja liikeratoihin joogan liikekielessä. Kehotietoisuuden vahvistaminen ja asanoihin linjautuminen sisältäpäin ovat tämän kurssin ydintä.

Kurssi soveltuu joogaa jo hieman harrastaneille ja kurssin ohjaa jooga- ja pilatesohjaaja Annika Hytönen.

Hinta: 69 € / 59 € (sis. alv). Alennushinta: opiskelijat, työttömät, eläkeläiset, vanhempainvapaalla olevat sekä voimassa olevalla Studio Laiven Kymppi- tai Anytimekortilla. Liikuntasetelit eivät käy tällä kurssilla.

Sitovat ilmoittautumiset: sähköinen lomake . Minimiosallistujamäärä 7, maksimi 12. (Peruutusehdot: Ilmoittautumisen peruminen mahdollista vain sairaustapauksissa. Muista syistä veloitamme 50 % osallistumismaksun hinnasta.)

Meditaatio intro

Sunnuntaina 29.3. klo 12-15

Oletko valmis tutustumaan meditaatioon syvemmin? Meditaation avulla voimme harjoitella taitoja, jotka edistävät mm. kykyämme olla läsnä ja suunnata tarkkaavaisuus haluamiimme asioihin. Esimerkiksi informaatioähkystä, multitaskaamisesta ja kiireen tunteesta irrottautuminen helpottuvat, kun opimme tietoista läsnäoloa ja tarkkaavaisuuden suuntaamista ensin meditaatioharjoituksen kautta ja myöhemmin sama taito on mahdollista siirtää myös arkisiin tilanteisiin. Meditoimalla voidaan myös rauhoittaa ja rentouttaa kehoa ja mieltä, mikä edistää palautumista ja lisää voimavaroja. Säännöllisen harjoittelun myötä on mahdollista löytää läsnäolon syvempi taso.

Workshopissa yhdistyvät teoria meditaation vaikutuksista ja hyödyistä terveydelle sekä käytännön meditaatioharjoitukset. Meditaation myönteisistä vaikutuksista terveyteemme onkin jo paljon tieteellistä tutkimustietoa. Harjoittelun vaikutus perustuu aivojen kykyyn muovautua ja säännöllisen harjoittelun myötä aivoihin syntyy uusia yhteyksiä. Pääset tekemään erilaisia meditaatioita esimerkiksi istuma-asennossa ja selinmakuulla sekä kävellen. Meditaatioharjoitukset pohjautuvat pääasiallisesti mindfulnessin ja joogan perinteestä kumpuaviin harjoituksiin. Käymme lyhyesti läpi myös erilaisia meditaatioperinteitä.

Workshop antaa ideoita ja inspiraatiota oman säännöllisen meditaatioharjoituksen aloittamiseen tai syventämiseen. Tapahtuma sopii kaikille meditaatiosta kiinnostuneille, eikä aikaisempaa kokemusta tarvitse olla. Workshopin ohjaa mindfulness-tunnetaitovalmentaja ja joogaohjaaja sekä liikunta- ja terveystieteiden maisteri Elviira Hyytiä.

Hinta: 49 / 39 € (sis. alv 24 %) Alennushinta: opiskelijat, työttömät, eläkeläiset, vanhempainvapaalla olevat sekä voimassa olevalla Studio Laiven Kymppi- tai Anytimekortilla. Liikuntasetelit eivät käy tässä tapahtumassa. 

Sitovat ilmoittautumiset: sähköinen lomake . Minimiosallistujamäärä 7, maksimi 16. (Peruutusehdot: Ilmoittautumisen peruminen mahdollista vain sairaustapauksissa. Muista syistä veloitamme 50 % osallistumismaksun hinnasta.)

 

Katonah Yoga ja kevät -workshop

Lauantaina 4.4. klo 14:30-16:30

Tule ulos kuorestasi ja koe kevään versoava ja virkistävä voima! Tässä Katonah joogan workshopissa keskitymme etukehoa eli potentiaalia avaaviin taaksetaivutuksiin, tuettuina sekä dynaamisina. Kierrämme myös oman akselimme ympäri, niin että tulemme tietoiseksi omasta elämästä kehän keskipisteenä. Valmistaudu vahvaan asanaharjoitukseen ja sen tuomiin iloihin!

Yhteisöllinen harjoitus tukee avautumista talven sisäänpäinkääntyneisyydestä ja syvyyksistä kohti uutta kasvua ja kukoistusta. Pääset tutkimaan Katonah joogan keskeisiä metaforia: kehoa talona ja ajoneuvona, sekä asanaa origamin taitteluna. Harjoitusta tukee mielikuvituksellinen teoria, kiinalainen lääketiede, taolainen filosofia, geometriset linjaukset ja kehollistava ja funktionaalinen lähestymistapa.

Workshop pohjautuu Katonah-joogaan (www.katonahyoga.com), jota ohjaajamme Eeva Nieminen (www.eevanieminen.com) on opiskellut intensiivisesti. Workshop soveltuu kaikille joogasta kiinnostuneille, myös aloittelijoille.

Hinta: 35 / 25 € (sis. alv) Alennushinta: opiskelijat, työttömät, eläkeläiset, vanhempainvapaalla olevat sekä voimassa olevalla Studio Laiven Kymppi- tai Anytimekortilla.

Sitovat ilmoittautumiset: sähköinen lomake . Minimiosallistujamäärä 7, maksimi 16. (Peruutusehdot: Ilmoittautumisen peruminen mahdollista vain sairaustapauksissa. Muista syistä veloitamme 50 % osallistumismaksun hinnasta.)

Yinjoogan peruskurssi

Keskiviikkoisin 15.4., 22.4., 29.4. ja 6.5. klo 16:30-17:45

Yinjoogan peruskurssilla pääset pysähtymään meditatiivisen ja tasapainottavan yinjoogan äärelle. Yinjoogan asennoissa viivytään 3-5 minuuttia alustaan ja apuvälineisiin tukeutuen. Harjoituksen tavoitteena on mm. kehotietoisuuden lisääminen, mielen ja hermoston rauhoittaminen sekä kehon palautumisprosessin käynnistäminen yinjoogan ja hengitysharjoitusten avulla.

Kurssilla kuulet yinjoogan taustoista niin kiinalaisen kuin länsimaisen lääketieteen näkökulmasta. Saat tietoa asanoiden vaikutuksia meridiaaneihin eli kehon energiakanaviin sekä sidekudoksiin eli faskiaan. Käymme läpi monipuolisesti erilaisia asentoja ja niiden variaatioita sekä vaikutuksia kehoon ja mieleen. Saat ajatuksia ja oivalluksia siihen, miten juuri sinun kannattaisi asettua erilaisiin asentoihin lempeän turvallisesti ja tarkoituksenmukaisesti.

Olet tervetullut aloittelijana tai pidempään yinjoogaa harrastaneena. Kurssin ohjaa yinjoogaan perehtynyt jooga- ja mindfulnessohjaaja Kaisa Peltonen.

Hinta: 79 / 69 € (sis. alv). Alennushinta: opiskelijat, työttömät, eläkeläiset, vanhempainvapaalla olevat sekä voimassa olevalla Studio Laiven Kymppi- tai Anytimekortilla. Hinta sisältää yhden 16 € arvoisen tutustumiskerran Laiven viikkotunnille sekä materiaalia kotona tehtävän harjoituksen tueksi. Kurssin päätteeksi voit hankkia 10- tai 5-kortin alennushintaan joogan viikkotunneille.

Sitovat ilmoittautumiset: sähköinen lomake . Minimiosallistujamäärä 7, maksimi 16. (Peruutusehdot: Ilmoittautumisen peruminen mahdollista vain sairaustapauksissa. Muista syistä veloitamme 50 % osallistumismaksun hinnasta.)

Juoksijan jooga -workshop

Perjantaina 17.4. klo 17:30-20:00

Joogaharjoitukset kehittävät liikkuvuutta, lihaskuntoa, liikehallintaa ja oman kehon tuntemusta. Näitä kaikkia olisi hyvä olla mukana juoksijan oheisharjoittelussa. Joogassa monipuolista liikettä saavat erityisesti selkäranka ja nivelet, jotka ovat tärähdystä aiheuttavassa juoksussa usein koetuksella. Optimaalinen juoksuasento edellyttää vahvoja keskivartalon syviä lihaksia, jotka saavat myös jooga-asennoissa hyvää harjoitusta.

Juokseminen edellyttää hyvää hengitystekniikkaa ja ryhdin ylläpitämistä. Joogaharjoitukset auttavat tulemaan tietoisemmaksi ryhtiin vaikuttavista tekijöistä kuten jalkaterien, lantion ja selkärangan asennosta. Joogan avulla voit tutkailla omaa luonnollista hengitystäsi ja oppia käyttämään tehokkaammin hengityselimistöä, mikä tekee juoksemisesta helpompaa ja tehokkaampaa.

Pehmeät joogamuodot, yinjooga ja lempeä hathajooga, toimivat erinomaisena vastapainona lihaksia kuormittavalle juoksuharjoittelulle ja voivat ennaltaehkäistä rasitusvammojen syntyä. Lisäksi erityisesti yinjooga aktivoi rauhoittavaa, parasympaattista hermostoa, joka auttaa palauttamaan kehoa kovatehoisen harjoittelun jälkeisestä stressitilasta. Jooga opettaa oman kehon kuuntelua ja tähän hetkeen laskeutumista.

Workshopissa saat:
… tehdä joogaharjoitusta, joka auttaa sinua palautumaan juoksulenkeistä.
… oivalluksia, miten voit parantaa juoksuasentoasi.
… tutustua hengityselimistöön ja hermostoa rauhoittavaan hengitykseen.
… ideoita, kuinka joogan avulla voi saada lenkkeilystä enemmän irti.

Workshopin ohjaa joogaohjaaja Elviira Välimäki (LitM.), joka on toiminut valmentajana yleisurheilun parissa ja harrastanut kilpatasolla pikajuoksua.

Hinta: 49 / 39 € (sis. alv) Alennushinta: opiskelijat, työttömät, eläkeläiset, vanhempainvapaalla olevat sekä voimassa olevalla Studio Laiven Kymppi- tai Anytimekortilla. Hinta sisältää yhden 16 € arvoisen tutustumiskerran Laiven viikkotunnille ja kolme lyhyttä videota kotiharjoittelun tueksi.

Sitovat ilmoittautumiset: sähköinen lomake . Minimiosallistujamäärä 7, maksimi 16. (Peruutusehdot: Ilmoittautumisen peruminen mahdollista vain sairaustapauksissa. Muista syistä veloitamme 50 % osallistumismaksun hinnasta.)

Detox & jooga -workshop

Lauantaina 18.4. klo 14-17

Minkälainen detox on hyväksi terveydelle? Tiukat dieetit ja detox-kuurit kuormittavat kehoa ja niiden vaikutukset ovat usein lyhytkestoisia. Koska kiireisen arjen keskellä on toisinaan haastavaa tehdä hyvinvointia tukevia valintoja, lempeät täsmäiskut kehon tasapainottamiseen kestävällä tavalla auttavat jälleen oikeaan suuntaan. Tässä workshopissa tarkastelemme joogaperinteen ja länsimaisen tiedon näkökulmasta, miten jooga- ja hengitysharjoitukset hoitavat kehoamme, auttavat poistamaan kuona-aineita ja aktivoimaan aineenvaihduntaa sekä nestekiertoa. 

Workshopissa keskitymme harjoituksiin, joita avataan tiiviisti myös teorian kautta.  Voimakkaan detoxjoogaharjoituksen jälkeen nautimme ravintorikkaan pienen välipalan ja käymme lyhyesti läpi, minkälaiset ruokavalinnat tukevat kehon optimaalista toimintaa. Päätämme workshopin hermostoa rauhoittaviin yinjooga- ja hengitysharjoituksiin, jotka auttavat kehoa palautumaan ja löytämään tasapainon.

Iltapäivän aikana tehtävät harjoitukset ja omaan arkeen vietävät vinkit tarjoavat tehokkaan ja inspiroivan startin kohti kevyempää ja energisempää oloa. Saat mukaasi muistilistan ravintorikkaista ruoka-aineista, joiden käyttöä voit lisätä arjessasi omien tuntemusten mukaan.

Workshop sopii kaikille joogasta ja hyvinvoinnista kiinnostuneille. Workshopin ohjaa joogaohjaaja ja mindfulness-tunnetaitovalmentaja, sekä liikunta- ja terveystieteiden maisteri Elviira Hyytiä.

Ohjelma:

Inkiväärishotit ja intro 

Hengitysharjoitus ja voimakas detoxjoogaharjoitus

Tauko – detox-teetä ja raakaruokasnacksejä

Kurkistus ravitsemukseen

Hengitysharjoitus ja rauhoittavia yinjooga-asanoita

Hinta: 49 / 39 € (sis. alv) Alennushinta: opiskelijat, työttömät, eläkeläiset, vanhempainvapaalla olevat sekä voimassa olevalla Studio Laiven Kymppi- tai Anytimekortilla. Hintaan sisältyy workshopin pienet purtavat ja kotiin vietävät materiaalit.

Sitovat ilmoittautumiset: sähköinen lomake . Minimiosallistujamäärä 7, maksimi 16. (Peruutusehdot: Ilmoittautumisen peruminen mahdollista vain sairaustapauksissa. Muista syistä veloitamme 50 % osallistumismaksun hinnasta.)

Mindfulness intro

Sunnuntaina 19.4. klo 11-14

Mindfulness introssa tutustutaan tietoiseen hyväksyvään läsnäoloon ja sen mahdollisuuksiin hyvinvoinnin tukena. Tietoisuus- ja tunnetaitojen merkitys korostuu nyky-yhteiskunnassa, jossa ympäristöstä ja mielemme sisältä nousevat ärsykkeet haastavat kykyämme olla läsnä tässä hetkessä. 

Mindfulness-harjoittelun myötä on mahdollista löytää uutta perspektiiviä omaan ajatteluun ja tunteiden kohtaamiseen, sillä harjoittelu tuo näkyväksi itselle tyypillisiä ajattelu- ja suhtautumistapoja. Myötätuntoisen ja sallivan suhtautumisen lisääminen itseä kohtaan antaa hengittävyyttä ja rentoutta elämän kaikille osa-alueille. Säännöllinen mindfulnessharjoittelu tutkimusten mukaan lisääkin mm. myönteisiä tunteita, luovuutta ja keskittymiskykyä.

Mindfulness introssa yhdistyvät teoria mielen toiminnasta ja mindfulnessin perusteista sekä käytännön harjoitukset. Saat kokemuksia harjoituksista, joissa keskitymme hengitykseen ja nykyhetken tarkasteluun sellaisena kuin se on. Intro inspiroi tutkimaan, millä tavalla voisit tuoda mindfulnessia omaan arkeesi. Intro soveltuu erityisesti mindfulnessiin ensimmäistä kertaa tutustuville. Voit osallistua intron jälkeen esim. Mindfulnessin peruskurssille.

Workshopin ohjaa mindfulness-tunnetaitovalmentaja, joogaohjaaja sekä liikunta- ja terveystieteiden maisteri Elviira Välimäki.

Hinta: 49 / 39 € (sis. alv 24 %) Alennushinta: opiskelijat, työttömät, eläkeläiset, vanhempainvapaalla olevat sekä voimassa olevalla Studio Laiven Kymppi- tai Anytimekortilla. Liikuntasetelit eivät käy tässä tapahtumassa. Hintaan sisältyy teetä ja pientä naposteltavaa.

Sitovat ilmoittautumiset: sähköinen lomake . Minimiosallistujamäärä 7, maksimi 16. (Peruutusehdot: Ilmoittautumisen peruminen mahdollista vain sairaustapauksissa. Muista syistä veloitamme 50 % osallistumismaksun hinnasta.)

Joogan alkeiskurssi

Lauantaina 25.4. klo 14-18

Tiivis kurssi ja pieni, turvallinen ryhmä johdattavat sinut joogaharjoituksen perusasioiden äärelle. Käymme läpi tarkasti joogan yleisimpiä asentoja ja hengityksen merkitystä. Tutustumme mm. aurinkotervehdykseen, yleisimpiin seisoma-asentoihin (mm. soturi I, II ja III), eteen- ja taaksetaivutuksiin, kiertoihin, hengitysharjoituksiin sekä rauhallisiin lämmitteleviin liikesarjoihin.

Saat rauhassa tutkia itsellesi sopivinta tapaa tehdä harjoitusta ja sitä, minkälaiset asennot sopivat sinulle parhaiten. Etsimme oivalluksia myös siihen, mitä mahdollisuuksia joogalla on mielen harjoituksena. Voit tulla kurssille täysin omana itsenäsi, omista lähtökohdistasi. Keskusteluiden ja harjoitusten kautta tutkimme joogaharjoituksen mahdollisuuksia hyvinvoinnin tukena.

Alkeiskurssi pohjautuu hatha- ja flowjoogan elementteihin. Olet tervetullut aloittelijana tai pidempään joogaa harrastaneena. Kurssin ohjaa jooga- ja mindfulnessohjaaja Annika Hytönen.

Hinta: 79 / 69 € (sis. alv) Alennushinta: opiskelijat, työttömät, eläkeläiset, vanhempainvapaalla olevat sekä voimassa olevalla Studio Laiven Kymppi- tai Anytimekortilla. Hinta sisältää yhden 16 € arvoisen tutustumiskerran Laiven viikkotunnille sekä videomateriaalia kotiharjoittelun tueksi. Kurssin päätteeksi voit hankkia myös edullisempaan hintaan Kymppi- tai Vitoskortin tunneillemme.

Sitovat ilmoittautumiset: sähköinen lomake . Minimiosallistujamäärä 7, maksimi 12. (Peruutusehdot: Ilmoittautumisen peruminen mahdollista vain sairaustapauksissa. Muista syistä veloitamme 50 % osallistumismaksun hinnasta.

Laive special: Embodied Yin™ (kevät)

Sunnuntaina 26.4. klo 12-14

Kevät on uuden alun, kasvun ja lisääntyvän energian aikaa. Luonto heräilee hiljalleen eloon ja sama lisääntyvä energia tuntuu myös meidän kehossa ja mielessä. Lempeä, virtaava liike ja läsnäoleva hengitys kutsuu sinua pitkään Embodied Yin™ -harjoitukseen!

Laive-specialit ovat pidempiä joogaharjoituksia, joissa on jokin spesiaali teema. Kahden tunnin Embodied Yin™ johdattaa sinut keholliseen harjoitukseen, jossa tehdään yin-joogatunneilta tuttuja asanoita. Asanoihin yhdistetään hetkeen juurtumista, aaltoilevaa liikettä, kehon ja mielen tuntemusten aistimista, tietoista rentoutumista sekä lempeää kosketusta.

Pitkässä harjoituksessa meillä on aikaa pysähtyä kevään elementin puun äärelle, jossa rakennetaan asanoita meridiaaneja eli kehon energiakanavia hoitaen ja vahvistaen. Harjoituksessa etsitään omaa sisäistä rauhaa sekä uskallusta olla juuri oma itsensä, omien tuntemusten ja ajatusten kanssa.

Harjoitus sopii kaikille, jotka ovat kiinnostuneita kokemuksellisesta joogasta ja haluavat tutustua itseensä aivan uudella tasolla. Tunnille tarvitset mukaan heittäytyvää mieltä sekä rohkeaa kehoa. Harjoituksen tukena käytetään myös eteerisiä öljyjä.

Tunnin ohjaa Yin-joogaohjaaja sekä Embodied Yin™ -joogaohjaaja Iida Luhanko.

Hinta: 35 € / 25 € (sis. alv). Alennushinta: opiskelijat, työttömät, eläkeläiset, vanhempainvapaalla olevat sekä voimassa olevalla Studio Laiven Kymppi- tai Anytimekortilla.

Sitovat ilmoittautumiset: sähköinen lomake . Minimiosallistujamäärä 7, maksimi 16. (Peruutusehdot: Ilmoittautumisen peruminen mahdollista vain sairaustapauksissa. Muista syistä veloitamme 50 % osallistumismaksun hinnasta.

Mamajooga-kurssi

Lauantaina 2.5. klo 14-16 ja sunnuntaina 3.5. klo 11-13

Mamajooga-kurssilla pääset kohdistamaan huomiosi kohdussa kasvavaan uuteen elämään ja kehosi tuntemuksiin. Kurssi koostuu monipuolisista jooga- ja rentoutusharjoituksista, jotka tukevat hyvinvointia läpi raskauden. Teemme lempeitä ja rauhallisia harjoituksia, jotka venyttävät, avaavat ja vahvistavat kehoa. Huomioimme erityisesti raskausaikana kovalle rasitukselle joutuvaa selkää ja lantionpohjaa. Moni odottava äiti joutuu jossain vaiheessa raskautta keventämään liikkumista ja jooga tarjoaakin mahdollisuuden liikkua lempeästi vaivoista huolimatta.

Joogassa liikkeet tehdään rauhallisen hengityksen tahdissa. Odottavan äidin onkin tärkeää tutustua omaan hengitykseen, sillä hyvä hengitys hapettaa myös kohdussa kasvavaa vauvaa. Hengityksen huomiointi ja viikonlopun aikana tehtävät rentoutusharjoitukset antavat eväitä stressinhallintaan ja synnytykseen. Rentoutuminen on taito, jonka jokainen äiti voi oppia. Lisäksi läsnäolo oman kehon äärelle antaa mahdollisuuden kuunnella ja rakentaa suhdetta vauvaan.

Kurssilla huomioidaan raskauden eri vaiheet ja saat tarpeen mukaan yksilöllistä ohjausta. Voit jatkaa oppimiesi harjoitteiden tekemistä kotona. Kurssi sopii kaikille raskaana oleville raskauden alusta aina synnytykseen saakka. Aikaisempaa kokemusta joogasta ei tarvita. Kurssin jälkeen voit jatkaa harjoittelua Studio Laiven pehmeillä hatha ja flow -viikkotunneilla. Joogaohjaajamme ottavat raskaana olevat huomioon tunneilla.

Kurssin ohjaajana toimii äitiysjoogaan perehtynyt jooga- ja pilatesohjaaja Annika Hytönen.

Hinta: 79 / 69 € (sis. alv). Alennushinta: opiskelijat, työttömät, vanhempainvapaalla olevat sekä voimassa olevalla Studio Laiven Kymppi- tai Anytimekortilla. Hinta sisältää yhden 16 € arvoisen tutustumiskerran Laiven viikkotunnille sekä materiaalia kotiharjoitteluun. Kurssin päätteeksi voit ostaa alennushintaan 5-kortin  tai 10-kortin joogan viikkotunneille.

Sitovat ilmoittautumiset: sähköinen lomake . Minimiosallistujamäärä 7, maksimi 16. (Peruutusehdot: Ilmoittautumisen peruminen mahdollista vain sairaustapauksissa. Muista syistä veloitamme 50 % osallistumismaksun hinnasta.)

Yhteystiedot

Laive Oy

Kympinkatu 7, 40320 Jyväskylä

041 319 5253

info@studiolaive.fi

Uutiskirje

Yhteydenotto