KURSSIT JA WORKSHOPIT

Tietoinen syöminen -workshop

Perjantaina 22.3. klo 17.30-20

Tietoinen syöminen antaa mahdollisuuden tarkastella omia ruokailutottumuksia hyväksyvästi ja myötätuntoisesti. Workshop tarjoaa käytännön työkaluja ja oivalluksia mm. painonhallintaan, tunnesyömiseen ja syömisen liialliseen kontrollointiin.

Workshopissa tutkimme mindfulnessin avulla omaa suhdetta syömiseen ja ravintoon. Tietoinen syöminen on syömiseen liittyvien ajatusten, tunteiden ja kehon tuntemusten tuomista näkyvämmäksi. Kun tulemme tietoisemmiksi kehostamme, tunteistamme ja ajatuksistamme, voimme tunnistaa aiempaa paremmin aidon nälän tunteen. Voimme toimia aiempaa enemmän nälkä- ja kylläisyysviestien ohjaamana.

Erilaisten mindfulness- ja kirjoitusharjoitusten sekä teoriatiedon kautta voimme oppia ymmärtämään paremmin omaa suhdettamme syömiseen ja oppia nauttimaan ruuasta kaikilla aisteilla. Kehomme osaa kertoa, mikä on meille hyväksi, jos vain maltamme hidastaa ja pysähtyä kuulemaan sen viestejä!

Workshopin ohjaa mindfulness-tunnetaitovalmentaja sekä liikunta- ja terveystieteiden maisteri Elviira Hyytiä.

Hinta: 39 / 29 € (sis. alv 24 %) Alennushinta: opiskelijat, työttömät, eläkeläiset, vanhempainvapaalla olevat sekä voimassa olevalla Studio Laiven Kymppi- tai Anytimekortilla. Hintaan sisältyy teetä ja pientä naposteltavaa.

Sitovat ilmoittautumiset: sähköinen lomake. Minimi 7, maksimi 14.

Yinjoogan perusteet -kurssi

Keskiviikkoisin 27.3., 3.4. ja 10.4. klo 16:30-18:00

Yinjoogan perusteet -kurssilla pääset pysähtymään meditatiivisen ja tasapainottavan yinjoogan äärelle. Yinjoogan asennoissa viivytään 3-5 minuuttia alustaan ja apuvälineisiin tukeutuen. Harjoituksen tavoitteena on mm. kehotietoisuuden lisääminen, mielen ja hermoston rauhoittaminen sekä kehon palautumisprosessin käynnistäminen yinjoogan ja hengitysharjoitusten avulla.

Kurssilla kuulet yinjoogan taustoista niin kiinalaisen kuin länsimaisen lääketieteen näkökulmasta. Saat tietoa asanoiden vaikutuksia meridiaaneihin eli kehon energiakanaviin sekä sidekudoksiin eli faskiaan. Käymme läpi monipuolisesti erilaisia asentoja ja niiden variaatioita sekä vaikutuksia kehoon ja mieleen. Saat ajatuksia ja oivalluksia siihen, miten juuri sinun kannattaisi asettua erilaisiin asentoihin lempeän turvallisesti ja tarkoituksenmukaisesti.

Olet tervetullut aloittelijana tai pidempään yinjoogaa harrastaneena. Kurssin ohjaa yinjoogaan perehtynyt jooga- ja mindfulnessohjaaja Kaisa Peltonen.

Hinta: 89 € / 79 € (sis. alv). Alennushinta: opiskelijat, työttömät, eläkeläiset, vanhempainvapaalla olevat sekä voimassa olevalla Studio Laiven Kymppi- tai Anytimekortilla. Hinta sisältää yhden 15 € arvoisen tutustumiskerran Laiven viikkotunnille sekä materiaalia kotona tehtävän harjoituksen tueksi. Kurssin päätteeksi voit hankkia 10-kortin alennushintaan (95 €) joogan viikkotunneille.

Sitovat ilmoittautumiset: sähköinen lomake. Minimi 7, maksimi 14.

Mindful mieli -miniretriitti

Sunnuntaina 31.3. klo 9:00-16:00

Mindful mieli -miniretriitille olemme yhdistäneet sinulle mindfulnessin, meditaation, hengitysharjoitusten ja joogan parhaat palat. Päivän aikana pääset tutkailemaan, minkälaiset harjoitteet toimivat sinulle parhaiten stressinhallinnan keinoina. Retriitillä yhdistyvät lyhyet teoriaosuudet, keskustelut ja käytännön harjoitteet. Päivän kaikki harjoitukset sopivat niin aloittelijoille kuin jo aiemmin joogaa tai meditaatiota tehneille.

Miniretriittipäivän jälkeen tiedät, mitä mindfulness on ja miten erilaisia meditaatio- ja hengitysharjoituksia on mahdollista siirtää arkeen. Aamujoogan ja tietoisen hitaan yinjoogaharjoituksen avulla on mahdollista pysähtyä oman kehon tuntemusten äärelle ja antaa kehon palautua arjen kuormasta. Päivän keskellä teemme myös luonnossa lyhyen jooga- ja meditaatioharjoituksen. Tutkimusten mukaan lyhyetkin luonnossa vietetyt hetket alentavat mm. verenpainetta ja stressihormonien tasoa.

Ohjelma:

 • Aamuharjoitus: Herää helpoilla joogaliikkeillä ja hengitysharjoituksilla
 • Luento ja harjoituksia: Mitä mindfulness on?
 • Harjoitus: Luontomeditaatio ja -jooga lähimetsässä
 • Lounas: Hiljaisuuden lounas (omat eväät esim. salaattilounas + tarjolla talon puolesta pientä purtavaa ja teetä)
 • Luento ja harjoituksia: Stressireaktio ja stressinhallinnan menetelmiä
 • Tauko: Teetä ja pientä purtavaa
 • Iltaharjoitus: Mindful yin ja kehomeditaatio

Aika: Sunnuntaina 31.3. klo 9:00-16:00

Hinta: 99 € / 89 € (sis. alv). Hinta sisältää ohjauksen sekä pientä purtavaa. Alennushinta: opiskelijat, työttömät, eläkeläiset, vanhempainvapaalla olevat sekä voimassa olevalla Studio Laiven Kymppi- tai Anytimekortilla.

EARLY BIRD -hinta 79 €, kun ilmoittaudut 28.2. mennessä!

Sitovat ilmoittautumiset: sähköinen lomake. Minimi 7, maksimi 14.

Joogan alkeiskurssi

Perjantaina 5.4. klo 18-20:15 ja lauantaina 6.4. klo 14-16:15

Haaveiletko, että olisit vahva ja joustava niin kehon kuin mielen tasolla? Haluatko oppia tekemään turvallista ja samalla itseäsi haastavaa joogaharjoitusta?

Tiivis kurssi ja pieni, turvallinen ryhmä johdattavat sinut joogaharjoituksen perusasioiden äärelle. Käymme läpi tarkasti joogan yleisimpiä asentoja ja hengityksen merkitystä. Saat rauhassa tutkia itsellesi sopivinta tapaa tehdä harjoitusta ja sitä, minkälaiset asennot sopivat sinulle parhaiten.

Etsimme oivalluksia myös siihen, mitä mahdollisuuksia joogalla on mielen harjoituksena. Voit tulla kurssille täysin omana itsenäsi, omista lähtökohdistasi. Keskusteluiden ja harjoitusten kautta tutkimme joogaharjoituksen mahdollisuuksia hyvinvoinnin tukena.

Alkeiskurssi pohjautuu hatha- ja flowjoogan elementteihin. Olet tervetullut aloittelijana tai pidempään joogaa harrastaneena. Kurssin ohjaa jooga- ja mindfulnessohjaaja Kaisa Peltonen.

“Kun joogan kerran aloittaa, ei sitä voi enää koskaan lopettaa.” – Meri Mort

Hinta: 89 € / 79 € (sis. alv 10 %). Alennushinta: opiskelijat, työttömät, eläkeläiset, vanhempainvapaalla olevat sekä voimassa olevalla Studio Laiven Kymppi- tai Anytimekortilla. Hinta sisältää yhden 15 € arvoisen tutustumiskerran Laiven viikkotunnille sekä videomateriaalia kotiharjoittelun tueksi.

Sitovat ilmoittautumiset: sähköinen lomake. Minimi 7, maksimi 14.

Laive-special: Embodied yin (kevät)

Sunnuntaina 7.4. klo 12–14

Kevät on uuden alun, kasvun ja lisääntyvän energian aikaa. Luonto heräilee hiljalleen eloon ja sama lisääntyvä energia tuntuu myös meidän kehossa ja mielessä. Lempeä, virtaava liike ja läsnäoleva hengitys kutsuu sinua pitkään Embodied yin -harjoitukseen!

Laive-specialit ovat pidempiä joogaharjoituksia, joissa on jokin spesiaali teema. Kahden tunnin Embodied Yin johdattaa sinut keholliseen harjoitukseen, jossa tehdään yin-joogatunneilta tuttuja asanoita. Asanoihin yhdistetään hetkeen juurtumista, aaltoilevaa liikettä, kehon ja mielen tuntemusten aistimista, tietoista rentoutumista sekä lempeää kosketusta.

Pitkässä harjoituksessa meillä on aikaa pysähtyä kevään elementin puun äärelle, jossa rakennetaan asanoita meridiaaneja eli kehon energiakanavia hoitaen ja vahvistaen. Harjoituksessa etsitään omaa sisäistä rauhaa sekä uskallusta olla juuri oma itsensä, omien tuntemusten ja ajatusten kanssa.

Harjoitus sopii kaikille, jotka ovat kiinnostuneita kokemuksellisesta joogasta ja haluavat tutustua itseensä aivan uudella tasolla. Tunnille tarvitset mukaan heittäytyvää mieltä sekä rohkeaa kehoa. Harjoituksen tukena käytetään myös eteerisiä öljyjä.

Tunnin ohjaa Yin-joogaohjaaja ja Embodied Yin-joogaohjaaja Iida Luhanko.

Hinta: 25 € / 20 € (sis. alv 10 %). Alennushinta: opiskelijat, työttömät, eläkeläiset, vanhempainvapaalla olevat sekä voimassa olevalla Studio Laiven Kymppi- tai Anytimekortilla.

Sitovat ilmoittautumiset: sähköinen lomake. Minimi 7, maksimi 14.

Jooga & ääni -kurssi

Lauantai 13.4. klo 14-16 ja sunnuntai 14.4. klo 13-15

Jooga & ääni -kurssi on tarkoitettu jokaiselle omasta äänestään, äänenkäytöstään, hengityksestään ja hyvinvoinnistaan kiinnostuneelle. Optimaalisen äänenkäytön on todettu lisäävän oksitosiini-hormonin erittymistä, vähentävän stressiä, ja sillä on myönteisiä vaikutuksia yleiseen terveyteen aktivoiden vasta-ainetuotantoa. Kurssilla ei ole tasovaatimuksia äänenkäytön eikä joogan osalta – riittää, että osaat puhua. Laulunopettaja ja joogaohjaaja Jenni Ruuth opastaa sinut turvallisesti äänenkäytön saloihin.

Kurssilla kuljemme yksinkertaisten hengitys- ja ääniharjoitusten kautta kohti kehotietoisuuden vahvistumista. Ensimmäisenä päivänä keskitymme äänenkäyttöä rajoittavien tekijöiden tunnistamiseen ja työstämiseen, ja toisena päivänä pyrimme luomaan uuden tavan suhtautua ääneen ja terveeseen äänenkäyttöön. Työstämisen apuna käytetään jooga-asanaa, pranayamaa ja ääniharjoituksia. Kurssilla on tilaa myös kysymyksille ja keskustelulle.

Kurssin jälkeen tiedät

 • miten hengitystä, ääntä ja liikettä voidaan yhdistää
 • mitä on bhramari-hengitys ja mitä hyötyä siitä on äänenkäytössä
 • miten hengityslihaksia voi harjoittaa ja avata joogaharjoituksen kautta
 • mitä erilaisia äänen käyttöä helpottavia harjoituksia voit ottaa mukaan arkeesi

Kotiin viemisinä sinulla on keinoja vahvistaa äänesi kantavuutta, tunnistaa erilaisia ääntä rajoittavia jännitystiloja kehossa ja keinoja helpottaa niitä. Olitpa sitten suihkusopraano, karaokekuningas, puheen ammattilainen, tai ihan tavallinen oman äänen käyttäjä – olet tervetullut mukaan!

Hinta: 69 / 59 €. Hinta sisältää teen ja pientä purtavaa sekä kirjallisen materiaalin. Osallistujille tarjolla alennus Jenni Ruuthin 25 min yksityistunnista (räätälöitynä sisältöä äänenkäyttöön/lauluun/hengitykseen) -10% (norm. 35/30 €)

Sitovat ilmoittautumiset: sähköinen lomake. Minimi 7, maksimi 14.

Stress less -joogaretriitti

Perjantaina 19.4. klo 10-16 ja lauantaina 20.4. klo 9-15

Keväällä on hyvä varata aikaa kehon ja mielen detoxille! Tämän kahden päivän cityminiloman avulla voit kohentaa oloasi lempeästi, mutta tehokkaasti. Kestävä tapa huolehtia omasta palautumisesta ja jaksamisesta löytyy mm. hermostoa rauhoittavista rentoutumis- ja kehonhuoltometodeista sekä energiaa vievien ajatusmallien irtipäästämisestä.

Retriitillä teemme kehoa kokonaisvaltaisesti hoitavia flowjooga- ja yinjoogaharjoituksia, jotka laittavat aineenvaihduntaan vauhtia ja kuona-aineet liikkeelle. Jooga- ja hengitysharjoitukset tasapainottavat kehoamme ja vähentävät mm. stressihormonien tasoa veressä.

Mielen kuormaa ja turhia ärsykkeitä kevennämme erilaisilla meditaatio- ja mindfulnessharjoituksilla, jotka kirkastavat aistejamme ja ajatteluamme uusille asioille, mm. rauhoittavan luontomeditaation keinoin. Retriitin toisen päivän vietämme hiljaisuudessa.

Retriitillä tasapainoisen ja energisen olon saavuttamisen täydentää monipuolinen ravinto. Pääset nauttimaan studiolla molempina päivinä maittavat salaattilounaat sekä teetä ja pientä purtavaa.

Retriitin kaikki jooga- ja meditaatioharjoitukset sopivat aloittelijoille, mutta tarjoavat oivalluksen hetkiä myös pidempään harjoitusta tehneille. Retriitin ohjaa jooga- ja mindfulnessohjaaja Kaisa Peltonen.

Olet lämpimästi tervetullut Laiven inspiroivalle studiolle, joka houkuttelee relaamaan ja oivaltamaan uutta kestävistä hyvinvoinnin valinnoista!

Alustava ohjelma:

*** Perjantaina 19.4. ***

Aamuharjoitus: Dynaaminen ja energisoiva joogaharjoitus

Tietoisen syömisen harjoitus ja itsestä huolen pitämisen tauko (salaattilounas)

Teoriaa ja harjoituksia: Hengitys- ja meditaatioharjoitusten vaikutukset stressinhallinnassa

Iltapäiväharjoitus: Rauhoittava restoratiivinen joogaharjoitus

*** Lauantaina 20.4. (Hiljaisuuden päivä) ***

Aamuharjoitus: Herättävä flowjoogaharjoitus ja yoga nidra

Teetä ja pientä purtavaa

Luontomeditaatio ja -jooga lähimetsässä

Tietoisen syömisen harjoitus ja itsestä huolen pitämisen tauko (salaattilounas)

Iltapäiväharjoitus: Mielen liikkeitä rauhoittava ja kehoa rentouttava yinjooga-harjoitus sekä kehomeditaatio

Hinta: 155 € / 145 € (sis. alv). Hinta sisältää salaattilounaat sekä teetä ja pientä purtavaa.

Sitovat ilmoittautumiset: sähköinen lomake. Minimi 7, maksimi 12.

Hyppää hapen hienouksiin vol. 2 -workshop

Maanantaina 22.4. klo 14-16

Edellinen workshop myytiin loppuun ja kysyntää on, joten pääsiäisestä palaaminen arkeen muuttui juuri rauhallisemmaksi. Jälleen sukelletaan syvemmälle hengityksen voimaan. Luvassa uusia harjoituksia ja sovelluksia muun muassa fyysisen harjoittelun ja mielenhallinnan tueksi. Jos et päässyt vol.1:seen, ei hätää. Harjoitteisiin on helppo tulla messiin ja perusteet kerrataan alkuun.

Workshopin vetäjä Liikemies Ossi Valpio on kouluttautunut klassinen hieroja, FMS Expertti, Primal Move -ohjaaja ja NLP-valmentaja. Hän on perehtynyt valmentajan työssään intohimoisesti kehon potentiaalin esille tuomiseen. Erityisesti kehonhuollon muodoista hengittämistekniikat ja kylmän hyödyntäminen terveyden edistämiseksi ovat kulkeneet pitkään mukana.

Näihin oppeihin ja tekniikoihin syvennytään yhdessä iltapäivän voimauttavassa workshopissa. Harjoitteet pohjautuvat muun muassa Wim Hof Methodiin, joka yhdistää hengittämistekniikat, mielenhallinnan, liikkuvuusharjoittelun ja kylmäkylpemisen. Workshopin aikana opitaan lisää hengitystekniikoita, joita voit soveltaa arkeen ja omaan treeniisi.

Hengitysharjoitteiden ja kylmäkylpemisen hyödyt:

– opit säätelemään hermostoasi hengityksen avulla
– opit lisää stressistä ja sen haltuunottamisesta
– löydät keinot kontrolloida tietoisesti vastustuskykyäsi
– vähennät tulehdusta kehossasi
– nollaat ja buustaat hormonaalista toimintaasi
– kohennat unenlaatuasi
– pääset päihtymään hapen avulla luonnollisesti
– saat lisäbuustia harjoitteluusi
– parannat ymmärrystä kehostasi

Session jälkeen lähdemme uimaan Tuomiojärvelle Kivelänrantaan. Laitetaan opit todelliseen testiin yhdessä! Uikkarit ja pyyhkeet siis mukaan!

Hinta: 49 / 39 € (sis. alv). Alennushinta: opiskelijat, työttömät, eläkeläiset, vanhempainvapaalla olevat sekä voimassa olevalla Studio Laiven Kymppi- tai Anytimekortilla. Hinta sisältää avantouintikäynnin Jyväskylän seudun avantouimareiden uimapaikalla.

Sitovat ilmoittautumiset: sähköinen lomake. Minimi 7, maksimi 14.

Jooga & lantionpohja -workshop

Perjantaina 26.4. klo 17:30-20:00

Lantionpohjan lihakset ovat olennainen osa keskivartalon tukilihaksistoa yhdessä pallean sekä syvien vatsa- ja selkälihasten kanssa. Moni ei kuitenkaan tiedä, miten lantionpohjan tuen voi yhdistää niin erilaisiin liikuntamuotoihin kuin joogaharjoitukseen. Toimiva keskivartalon lihaksisto tukee mm. selän terveyttä, hyvää ryhtiä sekä mahdollistaa voimakkaammankin joogaharjoituksen tekemistä turvallisesti.

Jooga ja lantionpohja -workshopissa vierailevana asiantuntijana toimii lantionpohjan fysioterapeutti Annakaisa Hinkkanen, joka opastaa meidät lantionpohjan anatomiaan, sen tehtäviin ja yleisimpiin haasteisiin. Harjoittelemme tunnistamaan nämä tärkeät tukilihakset, aktivoimaan ne oikeassa järjestyksessä sekä hyödyntämään hengitystä harjoituksen osana.

Ensimmäisen osuuden jälkeen jooga- ja pilatesohjaaja Annika Hytönen syventää teemaa joogaperinteen näkökulmasta sekä ohjaa kaikille soveltuvan joogaharjoituksen. Joogaharjoitus antaa hyvän mahdollisuuden harjoitella lantionpohjan lihasten (mula bandha) sekä poikittaisen syvän vatsalihaksen (uddiyana bandha) aktivointia. Harjoituksessa etenemme rauhallisesti helpommista aktivointiharjoitteista kohti hieman haastavampia variaatioita.

Hinta: 49 € / 39 € (sis. alv). Alennushinta: opiskelijat, työttömät, eläkeläiset, vanhempainvapaalla olevat sekä voimassa olevalla Studio Laiven Kymppi- tai Anytimekortilla.

Sitovat ilmoittautumiset: sähköinen lomake. Minimi 7, maksimi 14.

 

Mamajooga-kurssi

Tiistaisin 2.4, 9.4., 16.4. ja 23.4. klo 16:30-17:30

Haluatko lisätä hyvinvointia odotusaikana? Kaipaatko tapoja huoltaa kehoa ja rauhoittaa mieltä? Etsitkö synnytykseen valmistavaa kurssia? 

Mamajooga-kurssilla pääset viemään huomion kohdussa kasvavaan uuteen elämään ja kehosi tuntemuksiin. Harjoitukset edistävät kokonaisvaltaisesti odottavan äidin hyvinvointia huomioiden raskauden eri vaiheet. Jooga valmentavaa myös henkisesti ja fyysisesti synnytykseen sekä tulevaan vanhemmuuteen. Jooga-asentojen avulla vahvistamme ja avaamme kehoa lempeästi ja rauhalliseen tahtiin. Huomioimme erityisesti raskauden aikana väsyvää selkää ja vahvistamme lantionpohjan lihaksia.

Kurssi sisältää rentoutumis- ja hengitysharjoituksia, joita voit hyödyntää myös synnytyksessä. Opit käyttämään hengitystä liikkeen tukena ja saat harjoitella rentouttavan äänen käyttöä. Haemme oivalluksia erityisesti lantionpohjan rentouden löytämiseen, mikä on keskeinen taito synnytyksen avautumis- ja ponnistusvaiheessa. Kurssin ohjaajana toimii äitiysjoogaan ja -pilatekseen perehtynyt joogaohjaaja Annika Hytönen.

Tapaamiskertojen sisällöt:

2.4. Elinvoimaa hengityksestä ja tietoisesta läsnäolosta
9.4. Selän hyvinvointi
16.4. Lantionpohjaa vahvistavat ja rentouttavat harjoitukset
23.4. Kohti synnytystä: ääniharjoitukset ja yoga nidra

Voit aloittaa joogakurssin jo alkuraskaudessa, mutta kurssi ei ole myöhäistä loppuraskaudessakaan, sillä harjoituksia voi tehdä synnytykseen saakka. Et tarvitse aikaisempaa kokemusta joogasta. Kurssin jälkeen voit jatkaa harjoittelua Studio Laiven pehmeällä hatha ja flow -viikkotunneilla. Joogaohjaajamme osaavat ottaa raskaana olevat huomioon tunneilla.

Hinta: 79 / 69 € (sis. alv). Alennushinta: opiskelijat, työttömät, vanhempainvapaalla olevat sekä voimassa olevalla Studio Laiven Kymppi- tai Anytimekortilla. Hinta sisältää yhden 15 € arvoisen tutustumiskerran Laiven viikkotunnille sekä materiaalia kotiharjoitteluun.

 

Sitovat ilmoittautumiset: sähköinen lomake. Kurssin minimiosallistujamäärä 7, maksimi 14.

Yhteystiedot

Laive Oy

Sepänkatu 7, Jyväskylä

041 319 5253

info@studiolaive.fi

Uutiskirje

Yhteydenotto