KURSSIT JA WORKSHOPIT (studio & online)

Kevätkauden äänimaljarentoutukset

Torstaina 12.5. klo 18.00-19.00

Torstaina 2.6. klo 16:30 - 17:30 

STUDIO

 

Äänimaljarentoutus antaa mahdollisuuden niin keholle kuin mielelle hellittää ja rentoutua syvällä ja hyvällä tavalla!

Äänimaljarentoutus on vibroakustinen menetelmä, jossa äänimaljojen rauhallinen äänimaisema ja fyysinen väreily rentouttavat kehoa ja mieltä kokonaisvaltaisesti.. Äänimaljojen äänivärähtelyt leviävät kehossa nesteiden kautta aina kudoksiin, lihaksiin, jänteisiin, luustoon ja sisäelimiin asti! Äänimaljarentoutus lievittää stressiä, hellittää lihasjännityksiä ja antaa keholle mahdollisuuden tuottaa lisää hyvän olon hormoneita. Äänimaljarentoutus perustuu Peter Hess® -metodin sointukylpyyn.

Äänimaljarentoutuksessa pääset loikoilemaan rennosti viltin alla ja annat vain äänimaljojen äänten ja värähtelyiden rentouttaa koko kehoasi. Äänimaljarentoutuksen alussa kuulet lyhyesti rentoutuksen periaatteista. Itse äänimaljarentoutus kestää noin 40 minuuttia, jonka jälkeen jäämme viimeistelemään rentouden loppurentoutuksen avulla. Pukeudu rentoutushetkeen mukavasti ja lämpimästi. Nappaa matkaasi myös villasukat!

Äänimaljarentoutuksen sinulle ohjaa jooga- ja mindfulnessohjaaja sekä äänimaljarentoutukseen perehtynyt Kaisa Peltonen.

Hinta: 22 € (sis. alv 24 %). Äänimaljarentoutusta ei voi maksaa liikuntaetuuksilla.

Sitovat ilmoittautumiset: Verkkokauppa.

(Peruutusehdot: Ilmoittautumisen peruminen mahdollista vain sairaustapauksissa tai koronatilanteen selkeän huonontumisen vuoksi. Muista syistä veloitamme 50 % osallistumismaksun hinnasta.)

Juoksijan jooga -workshop

Lauantaina 28.5. klo 10:30 - 12:30

STUDIO & ONLINE

 

Tiesitkö, että palautumiseen panostamalla myös juokseminen sujuu paremmin? Haluaisitko saada askeleesi rullaamaan vauhdikkaammin? Kaipaatko vinkkejä juoksijan oheisharjoitteluun? 

 

Monelle juoksijalle on varmasti tuttua, että venyttely ja lihaskuntoharjoittelu unohtuvat liian helposti. Kehoa huoltava oheisharjoittelu on kuitenkin tärkeää rasitusvammojen ennaltaehkäisyn, palautumisen ja juoksutekniikan kannalta. Jooga tarjoaa sopivassa suhteessa liikkuvuutta, lihaskuntoa ja liikehallintaa. Kaiken tämän lisäksi joogan avulla hengitys alkaa tuntua aiempaa helpommalta ja löydät mielen tasolla itsestäsi uusia voimavaroja!

 

Workshopin joogaharjoitukset sopivat aivan jokaiselle, eikä aikaisempaa kokemusta joogasta tarvitse olla. Tervetuloa mukaan niin lenkkeilyn juuri aloittaneet, sunnuntaihölkkärit kuin aktiivijuoksijatkin!

 

Workshopin ohjelma:

 • Klo 10:30 Lyhyt luento: Jooga juoksun tukena
 • Klo 10:45 Juoksuun valmistava joogasarja
 • Klo 11:00 Juoksusta palauttava joogasarja
 • Klo 11:30 Keskivartalon syviä tukilihaksia vahvistava joogasarja
 • klo 12:00 Lyhyt luento: Palautuminen käyntiin lepohermostoa aktivoimalla
 • Klo 12.10 Hermostoa rauhoittava palleahengitysharjoitus + yinjooga-asento
 • Klo 12:30 Workshopin päätös

 

BONUS:

Saat käyttöösi myös 2 kpl joogavideoita, jotka ovat käytettävissä 31.8.2022 asti. Kirjallinen materiaali jää sinulle omaksi!

 • Juoksijan palauttava yinjooga (60 min)
 • Juoksijan voimakas hathajooga (65 min)
 • “17 parasta joogaliikettä juoksijalle” -kirjallinen materiaalipaketti

 

Miten workshop toteutetaan ja mikä on hinta?

 

Voit osallistua mukaan Jyväskylän studiolla tai virtuaalisesti kotoa käsin. Workshopin tallenne jää kaikkien ilmoittautuneiden käyttöön 31.8.2022 asti.

STUDIO: 49 €

Studiolle otamme mukaan maksimissaan 10. Saavuthan paikalle vain terveenä ja pidät huolen hyvistä hygieniakäytänteistä.

ONLINE: 29 €

Osallistu YouTube live-lähetykseen reaaliaikaisesti tai katso workshop tallenteelta myöhemmin. Live-lähetyksen aikana sinun on mahdollista kysyä sinua askarruttavia kysymyksiä suoraan Elviiralta ja myöhemmin sähköpostitse!

 

Sitovat ilmoittautumiset: Verkkokauppa. Voit maksaa myös liikuntaetuuksilla (Smartum, Edenred, Eazybreak, ePassi, Tyky). Laita tällöin viestiä info@studiolaive.fi.

 

(Peruutusehdot: Ilmoittautumisen peruminen mahdollista vain sairaustapauksissa tai koronatilanteen selkeän huonontumisen vuoksi. Muista syistä veloitamme 50 % osallistumismaksun hinnasta.)

TRE-stressinpurkuliikkeiden aloituskurssit

Lauantaina 28.5. klo 13-16

Lauantaina 18.6. klo 13-16

STUDIO

 

Lämpimästi tervetuloa oppimaan kehosi luonnollinen tapa purkaa stressiä ja jännityksiä!

TRE® (Tension, Stress & Trauma Releasing Exercises) -stressinpurkuliikkeet on kansainvälisesti tunnetun stressin- ja traumahoidon asiantuntijan David Bercelin kehittämä helposti omaksuttava itsehoitomenetelmä. TRE-harjoituksen yksinkertaiset aloitusliikkeet käynnistävät neurogeenisen tärinän. Tärinä rentouttaa, aktivoi ja mobilisoi stressin ja kuormittavien kokemusten jännittämiä lihaksia sekä purkaa keho-mielen kuormitusta. Tärinä antaa mahdollisuuden kehollesi palautua luonnollisempaan ja tasapainoisempaan tilaan ja syventää kehotietoisuuttasi.

TRE-aloituskurssilta saat tietoa TRE:stä palautumisen tukena sekä lisää ymmärrystä stressimekanismista ja hermoston toiminnasta. TRE:n harjoittelu on suositeltavaa aloittaa aina koulutetun ohjaajan kanssa ja kurssin jälkeen voitkin käyttää TRE:tä itsehoitomenetelmänä. Kurssi ei anna valmiuksia ohjata TRE:tä muille. Ohjaajana toimii Kaisa Peltonen (sertfioitu TRE-ohjaaja, jooga- ja mindfulnessohjaaja, KM)

 

TRE:n todetut positiiviset vaikutukset:

 • Vähemmän huolia ja ahdistusta
 • Vähemmän traumaperäisen stressihäiriön oireita
 • Enemmän energiaa ja kestävyyttä
 • Vähemmän työstressiä
 • Parempi unenlaatu
 • Vähemmän parisuhdekonflikteja
 • Vähemmän lihas- ja selkäkipuja
 • Parantunut impulssikontrolli ja tunteiden hallinta

 

Kenelle TRE sopii?

Menetelmä soveltuu jokaiselle, joka haluaa tukea luonnollisella tavalla omaa hyvinvointia ja auttaa kehoaan palautumaan päivittäisen elämän moninaisista kuormituksista.

HUOM! Kurssille on ennakkovaatimuksena normaali fyysinen ja psyykkinen terveydentila, joka sallii TRE-stressinpurkuliikkeiden tekemisen, liikunnan harrastamisen ja ryhmämuotoisen harjoittelun. TRE ei kuitenkaan sovellu välittömästi leikkausten tai vakavien sairauksien, esim. sydäninfarktin tai syöpäleikkauksen/-diagnoosin jälkeen, epilepsiaa sairastaville, psykooseista tai skitsofreniasta kärsiville. TRE:n aloittamista ei myöskään suositella raskaana oleville. Jos olet epävarma oman tilanteesi suhteen, ota rohkeasti yhteyttä info@studiolaive.fi ja kysy menetelmän sopivuudesta juuri sinulle ja/tai konsultoi lääkäriäsi. 

 

Aloituskurssin sisältö:

 • Johdanto TRE-harjoitukseen ja tietoa stressimekanismeista
 • Tutustuminen TRE-harjoitukseen
 • Tauko (teetä)
 • TRE-harjoitus
 • Loppurentoutus
 • Ohjeita kotona tehtävän harjoituksen tueksi

 

Hinta: 79 € (sis. alv 24 %). Hinta sisältää kurssin sekä kurssimateriaalit. Kurssia ei ole mahdollista maksaa liikuntaetuuksilla.

 

Sitovat ilmoittautumiset: Verkkokauppa. Minimiosallistujamäärä 5, maksimi 8. Saavuthan paikalle vain terveenä ja pidät huolen hyvästä hygieniakäytänteistä.

(Peruutusehdot: Ilmoittautumisen peruminen mahdollista vain sairaustapauksissa tai koronatilanteen selkeän huonontumisen vuoksi. Muista syistä veloitamme 50 % osallistumismaksun hinnasta.)

Naisten saunajooga & raikas iltapala

Keskiviikkona 1.6. klo 17-17:20 tai 17:45-18:05 + saunominen

Kankaan sauna

 

Saunajoogassa nautitaan Kankaan saunalla lämmön ja joogan ihanasta yhteisvaikutuksesta naisten saunavuorolla. Saunajoogassa sauna on lämmitettynä noin 50 asteiseksi eikä löylyä heitetä tunnin aikana. Saunajooga sopiikin kaikille, jotka nauttivat miedossa lämmössä olemisesta.
 
Joogaliikkeet ovat rauhallisia istuen tehtäviä liikkeitä, joten tunti sopii sekä aloittelijoille kuin pidempäänkin jooganneille. Saunajoogan asennot hellivät erityisesti niska-hartiaseutua, selkärankaa ja jalkoja. Turhat kireydet sulavat lempeiden liikkeiden avulla ja saunassa tehtävä jooga onkin keholle ja mielelle lepohetki. Aluksi nautimme noin 20 minuuttia kestävästä ohjatusta saunajoogasta, jonka jälkeen sinun on mahdollista jäädä vielä rauhassa saunomaan ja nauttimaan Kankaan saunan upeista tiloista. Kankaan saunalta löydät myös avantoaltaan, jossa pääset viimeistelemään harjoituksen vaikutukset kastautumalla kylmään veteen.
 
Saunan jälkeen nautitaan raikas iltapala: mustikkainen smoothie, tomaattipesto foccaccia, mehevä porkkanakakkupala, kahvi/omenakaneli rooibos ja makuvesi.
 
Varusteet: Ota mukaan hikeä kestävät kevyet urheiluvaatteet (esim. toppi ja shortsit) tai mukavan tuntuinen uima-asu sekä pieni pyyhe ja vesipullo. Saunajoogan jälkeen voit jäädä saunomaan eli ota mukaan myös saunakamppeesi. Ennen saunajoogaa kannattaa juoda muutama lasi vettä.
 
 

Hinta: 35 € (sis. alv). Hinta sisältää saunajoogan ohjauksen sekä iltapalan.

 

Sitovat ilmoittautumiset: Kankaan saunan verkkokauppa. Maksimiosallistujamäärä 7 hlö ja minimiosallistujamäärä 4 hlö. Tulethan paikalle vain terveenä ja pidät huolen hyvistä hygieniakäytänteistä. 

Yhteystiedot

Laive Oy

Kympinkatu 7, 40320 Jyväskylä

041 319 5253

info@studiolaive.fi

Uutiskirje