KURSSIT, WORKSHOPIT JA RETRIITIT

Sointukylpy

Lauantaina 1.2. klo 14:30-15:45

Tervetuloa tutustumaan harmonisten äänten maailmaan SointukylvyssäHoitohuone Hellinin Ilonan opastuksella. Peter Hess® -metodin Sointukylpy on värähtelevien, luonnollisten ylä-äänirikkaiden sointujen ja äänten resonanssiin perustuva syvärentoutusmetodi, jonka voit tuntea eheyttävän kehoa ja mieltä.

Äänimaljojen lempeä äänimaailma sopii kaikille, ja vie kuulijansa syvän rentouden tilaan turvallisessa ympäristössä. Maljojen fyysisesti koettava värähtely sekä niiden synnyttämä ääni saattelevat ihmisen hellästi alkuperäisen olemuksensa alkulähteelle. Aika ja paikka menettävät merkityksensä äänen ja värähtelyn luodessa tilaa, keho ja mieli rentoutuvat ja rauhoittuvat. 

Sointukylvyssä pääset lepäilemään mukavasti ja turvallisesti alustalla peiton alla ja annat äänimaljojen ja gongin harmonisten sointujen huuhdella kehoasi, mieltäsi ja sieluasi. Sointukylpy kestää 75 minuuttia ja pitää sisällään soittimiin tutustumisen, alustuksen, äänimaljarentoutuksen sekä palautumisen tähän hetkeen. 

Saksalainen insinööri Peter Hess on kehittänyt rentoutusmetodin länsimaista ihmistä ja elämänmenoa ajatellen. Peter Hess-instituutti jatkaa metodin kehittämistä ja tutkimusta neurobiologian, pedagogiikan sekä psykologian tieteenaloihin limittyen. Peter Hess®-metodissa rentoutus toteutuu aina vastuullisesti, ratkaisu- ja voimavaralähtöisesti sekä päämäärätietoisesti. 

Tervetuloa löytämään äänen ja hiljaisuuden kautta oman mielesi sekä kehosi harmonia! 

Hinta: 30 / 25 € (sis. alv 24). Alennushinta: opiskelijat, työttömät, eläkeläiset, vanhempainvapaalla olevat sekä voimassa olevalla Studio Laiven Kymppi- tai Anytimekortilla. Liikuntasetelit eivät käy tässä tapahtumassa.

Sitovat ilmoittautumiset: sähköinen lomake . Minimiosallistujamäärä 7, maksimi 19. (Peruutusehdot: Ilmoittautumisen peruminen mahdollista vain sairaustapauksissa. Muista syistä veloitamme 50 % osallistumismaksun hinnasta.)

Itsemyötätunto & yinjooga -workshop

Sunnuntaina 2.2. klo 12:00-15:00

Itsemyötätunto & yinjooga -workshopissa yhdistyvät mindfulnessiin eli tietoiseen hyväksyvään läsnäoloon pohjautuva teoria ja harjoitukset sekä rauhallinen yinjoogaharjoitus. Mindfulness ja yinjooga menetelminä tarjoavat mahdollisuuden harjoittaa läsnäolon taitoa, jossa tutkitaan nykyhetkeä ilman arvottamista tai odotuksia. sekä harjoitellaan samalla hyväksyvää suhtautumista itseä kohtaan.

Itsemyötätunto on ystävällisyyttä ja hyväksyntää itseä kohtaan, mikä tutkimusten mukaan lisää onnellisuutta ja hyvinvointia. Voimakas itsekriittisyys, taipumus perfektionismiin tai suorittamiseen sen sijaan lisäävät stressireaktiota kehossamme ja hankaloittavat usein arkielämäämme. Itsemyötätunnon taidoilla voimme pitää itsestämme huolta tavalla, joka ei kuitenkaan tarkoita itsesääliä tai loputonta itsensä hemmottelua. Näitä teemoja tutkimme workshopin alkupuoliskolla keskustellen sekä tehden erilaisia mindfulness-harjoituksia.

Itsemyötätunnon teeman tutkiminen tiivistyy yinjooga-harjoituksessa, jossa viivymme pitkään lempeissä asanoissa ja pyrimme tarkkailemaan esiin nousevia ajatuksia ja kehon tuntemuksia hyväksyvällä asenteella. Yinjooga rauhoittaa hermostoa, mikä auttaa kehoa myös fysiologisella tasolla palautumaan. Workshop tarjoaa sinulle eväitä myötätuntoisen asenteen lisäämiseen arkielämässä.

Workshopin ohjaa mindfulness-tunnetaitovalmentaja, yinjoogaohjaaja sekä liikunta- ja terveystieteiden maisteri Elviira Välimäki.

Hinta: 49 / 39 €. Alennushinta: opiskelijat, työttömät, eläkeläiset, vanhempainvapaalla olevat sekä voimassa olevalla Studio Laiven Kymppi- tai Anytimekortilla. Hintaan sisältyy teetä ja pientä naposteltavaa.

Sitovat ilmoittautumiset: sähköinen lomake . Minimiosallistujamäärä 7, maksimi 16. (Peruutusehdot: Ilmoittautumisen peruminen mahdollista vain sairaustapauksissa. Muista syistä veloitamme 50 % osallistumismaksun hinnasta.)

Joogan alkeiskurssi

Perjantaina 7.2. klo 17:30-19:45 ja lauantaina 8.2. klo 14:00-16:15

Tiivis kurssi ja pieni, turvallinen ryhmä johdattavat sinut joogaharjoituksen perusasioiden äärelle. Käymme läpi tarkasti joogan yleisimpiä asentoja ja hengityksen merkitystä. Tutustumme mm. aurinkotervehdykseen, yleisimpiin seisoma-asentoihin (mm. soturi I, II ja III), eteen- ja taaksetaivutuksiin, kiertoihin, hengitysharjoituksiin sekä rauhallisiin lämmitteleviin liikesarjoihin.

Saat rauhassa tutkia itsellesi sopivinta tapaa tehdä harjoitusta ja sitä, minkälaiset asennot sopivat sinulle parhaiten. Etsimme oivalluksia myös siihen, mitä mahdollisuuksia joogalla on mielen harjoituksena. Voit tulla kurssille täysin omana itsenäsi, omista lähtökohdistasi. Keskusteluiden ja harjoitusten kautta tutkimme joogaharjoituksen mahdollisuuksia hyvinvoinnin tukena.

Alkeiskurssi pohjautuu hatha- ja flowjoogan elementteihin. Olet tervetullut aloittelijana tai pidempään joogaa harrastaneena. Kurssin ohjaa jooga- ja mindfulnessohjaaja Kaisa Peltonen.

Hinta: 89 / 79 € (sis. alv) Alennushinta: opiskelijat, työttömät, eläkeläiset, vanhempainvapaalla olevat sekä voimassa olevalla Studio Laiven Kymppi- tai Anytimekortilla. Hinta sisältää yhden 16 € arvoisen tutustumiskerran Laiven viikkotunnille sekä videomateriaalia kotiharjoittelun tueksi. Kurssin päätteeksi voit hankkia myös edullisempaan hintaan Kymppi- tai Vitoskortin tunneillemme.

Sitovat ilmoittautumiset: sähköinen lomake . Minimiosallistujamäärä 7, maksimi 12. (Peruutusehdot: Ilmoittautumisen peruminen mahdollista vain sairaustapauksissa. Muista syistä veloitamme 50 % osallistumismaksun hinnasta.)

Laive-special: Embodied yin (talvi)

Sunnuntaina 9.2. klo 12-14

Pitkässä Embodied yin -harjoituksessa meillä on aikaa pysähtyä talven elementin veden äärelle, jossa rakennetaan asanoita meridiaaneja eli kehon energiakanavia hoitaen ja vahvistaen. Harjoituksessa tehdään yin-joogatunneilta tuttuja asanoita, joihin yhdistetään hetkeen juurtumista, aaltoilevaa liikettä, kehon ja mielen tuntemusten aistimista, tietoista rentoutumista sekä lempeää kosketusta.

Harjoituksessa etsitään omaa sisäistä rauhaa sekä uskallusta olla juuri oma itsensä, omien tuntemusten ja ajatusten kanssa. Tarkoituksena lisätä tietoisuutta oman kehon ja mielen yhteydestä. Harjoitus sopii kaikille, jotka ovat kiinnostuneita kokemuksellisesta joogasta ja ovat uteliaita tutustumaan itseensä aivan uudella tasolla.

Tunnille tarvitset mukaan heittäytyvää mieltä sekä rohkeaa kehoa. Harjoituksen tukena käytetään myös eteerisiä öljyjä. Tunnin ohjaa Yin-joogaohjaaja ja Embodied Yin-joogaohjaaja Iida Luhanko.

Hinta: 35 / 25 € (sis. alv) Alennushinta: opiskelijat, työttömät, eläkeläiset, vanhempainvapaalla olevat sekä voimassa olevalla Studio Laiven Kymppi- tai Anytimekortilla.

Sitovat ilmoittautumiset: sähköinen lomake . Minimiosallistujamäärä 7, maksimi 16. (Peruutusehdot: Ilmoittautumisen peruminen mahdollista vain sairaustapauksissa. Muista syistä veloitamme 50 % osallistumismaksun hinnasta.)

Mamajooga-kurssi

Lauantaina 15.2. klo 14-16 ja sunnuntaina 16.2. klo 13-15

Mamajooga-kurssilla pääset kohdistamaan huomiosi kohdussa kasvavaan uuteen elämään ja kehosi tuntemuksiin. Kurssi koostuu monipuolisista jooga- ja rentoutusharjoituksista, jotka tukevat hyvinvointia läpi raskauden. Teemme lempeitä ja rauhallisia harjoituksia, jotka venyttävät, avaavat ja vahvistavat kehoa. Huomioimme erityisesti raskausaikana kovalle rasitukselle joutuvaa selkää ja lantionpohjaa. Moni odottava äiti joutuu jossain vaiheessa raskautta keventämään liikkumista ja jooga tarjoaakin mahdollisuuden liikkua lempeästi vaivoista huolimatta.

Joogassa liikkeet tehdään rauhallisen hengityksen tahdissa. Odottavan äidin onkin tärkeää tutustua omaan hengitykseen, sillä hyvä hengitys hapettaa myös kohdussa kasvavaa vauvaa. Hengityksen huomiointi ja viikonlopun aikana tehtävät rentoutusharjoitukset antavat eväitä stressinhallintaan ja synnytykseen. Rentoutuminen on taito, jonka jokainen äiti voi oppia. Lisäksi läsnäolo oman kehon äärelle antaa mahdollisuuden kuunnella ja rakentaa suhdetta vauvaan.

Kurssilla huomioidaan raskauden eri vaiheet ja saat tarpeen mukaan yksilöllistä ohjausta. Voit jatkaa oppimiesi harjoitteiden tekemistä kotona. Kurssi sopii kaikille raskaana oleville raskauden alusta aina synnytykseen saakka. Aikaisempaa kokemusta joogasta ei tarvita. Kurssin jälkeen voit jatkaa harjoittelua Studio Laiven pehmeillä hatha ja flow -viikkotunneilla. Joogaohjaajamme ottavat raskaana olevat huomioon tunneilla.

Kurssin ohjaajana toimii äitiysjoogaan perehtynyt jooga- ja pilatesohjaaja Annika Hytönen.

Hinta: 79 / 69 € (sis. alv). Alennushinta: opiskelijat, työttömät, vanhempainvapaalla olevat sekä voimassa olevalla Studio Laiven Kymppi- tai Anytimekortilla. Hinta sisältää yhden 16 € arvoisen tutustumiskerran Laiven viikkotunnille sekä materiaalia kotiharjoitteluun. Kurssin päätteeksi voit ostaa alennushintaan 5-kortin (55 €) tai 10-kortin (95 €) joogan viikkotunneille.

Sitovat ilmoittautumiset: sähköinen lomake . Minimiosallistujamäärä 7, maksimi 16. (Peruutusehdot: Ilmoittautumisen peruminen mahdollista vain sairaustapauksissa. Muista syistä veloitamme 50 % osallistumismaksun hinnasta.)

Jooga & stressinhallinta -kurssi

Keskiviikkoisin 19.2., 26.2., 4.3. ja 11.3. klo 16:30-17:45

Jooga & stressinhallinta -kurssilla keskitymme joogan mahdollisuuksiin hyvinvoinnin tukena. Lempeiden joogaharjoitusten lisäksi kurssilla tehdään monipuolisesti erilaisia meditaatio-, mindfulness- ja hengitysharjoituksia. Tavoitteena on oppia tunnistamaan itsessä yhä paremmin kuormituksen ja palautumisen merkkejä, ja löytää itselle sopivia keinoja tasapainottaa stressireaktion vaikutuksia.

Jokainen kokoontumiskerta sisältää lyhyesti teoriaa mm. stressireaktiosta, hermoston rauhoittamisesta ja palautumisen merkityksestä hyvinvoinnille sekä pitkän hathajooga- tai yinjoogajoogaharjoituksen. Sovellamme teoriaosuuksissa opittua tietoa käytännön harjoituksiin ja tutkimme, miten keho ja mieli on mahdollista saada rauhoittumaan ja rentoutumaan eri menetelmien avulla. 

Kaikki harjoitukset sopivat ensikertalaisille. Kurssin ohjaa jooga- ja mindfulnessohjaaja  Kaisa Peltonen.

Hinta: 89 / 79 € (sis. alv) Alennushinta: opiskelijat, työttömät, eläkeläiset, vanhempainvapaalla olevat sekä voimassa olevalla Studio Laiven Kymppi- tai Anytimekortilla. Hinta sisältää yhden 16 € arvoisen tutustumiskerran Laiven viikkotunnille. Kurssin päätteeksi voit hankkia myös edullisempaan hintaan Kymppi- tai Vitoskortin tunneillemme.

Sitovat ilmoittautumiset: sähköinen lomake . Minimiosallistujamäärä 7, maksimi 16. (Peruutusehdot: Ilmoittautumisen peruminen mahdollista vain sairaustapauksissa. Muista syistä veloitamme 50 % osallistumismaksun hinnasta.)

Yinjooga & palautuminen -workshop

Perjantaina 21.2. klo 17:30-20:30

Jotta pystymme palautumaan arjen kuormituksesta, kehomme ja mielemme vaativat riittävän määrän lepoa ja rauhoittumista. Kaikki workshopin aikana tehtävät harjoitukset pyrkivät tasapainottamaan autonomista hermostoamme ja erityisesti aktivoimaan lepohermostoa eli parasympaattista hermoston haaraa. 

Workshopissa pääset nauttimaan yinjooga-, hengitys- ja yoga nidra-harjoituksista, joiden aikana keho ja mieli pääsevät lepäämään ja rauhoittumaan. Rentoutumista tukevat kiireetön ilmapiiri, hiljaisuus ja studiomme levollinen tunnelma. Kokemuksellisten harjoitusten lisäksi tarkastelemme lyhyesti teorian kautta, mitä stressillä ja palautumisella tarkoitetaan fysiologisesti ja psykologisesti. 

Yinjooga-harjoitus tehdään lempeästi apuvälineitä hyödyntäen. Keskitymme asanoihin, joissa on mahdollista hellittää ja levätä. Teemme lisää tilaa kehoon viipymällä pitkään asanoissa ja antaen hengityksen syventyä. Lisäksi tutustumme yksinkertaisiin pranayama eli hengitysharjoituksiin, joiden avulla voi tehokkaasti ja lyhyessä ajassa aktivoida kehon rauhoittumisreaktiota. Päätämme päivän yoga nidraan, joka on syvärentouttava meditaatioharjoitus.

Workshop sopii kaikille palautumisesta ja hyvinvoinnista kiinnostuneille. Aikaisempaa kokemusta joogasta ei tarvitse olla. Workshopin ohjaa yinjoogaohjaaja ja mindfulness-tunnetaitovalmentaja, sekä liikunta- ja terveystieteiden maisteri Elviira Hyytiä.

Hinta: 49 / 39 € (sis. alv) Alennushinta: opiskelijat, työttömät, eläkeläiset, vanhempainvapaalla olevat sekä voimassa olevalla Studio Laiven Kymppi- tai Anytimekortilla. Hintaan sisältyy teetä ja pientä naposteltavaa.

Sitovat ilmoittautumiset: sähköinen lomake . Minimiosallistujamäärä 7, maksimi 16. (Peruutusehdot: Ilmoittautumisen peruminen mahdollista vain sairaustapauksissa. Muista syistä veloitamme 50 % osallistumismaksun hinnasta.)

Kehon ääni – meditatiivista laulua ja läsnäoloa keholle

Lauantaina 22.2. klo 14:00-18:00

Tule oppimaan, kuinka voit rentouttaa mielesi ja kehosi ääniharjoitusten avulla. Workshopissa herkistytään tuntemaan äänen rentouttava ja eheyttävä värähtely omassa kehossa. Vahvistamme itsessämme hyväksyvää suhdetta omaan kehoomme ja ääneemme. Tutustumme siihen, kuinka eri vokaaleilla ja äänenkorkeuksilla on kehossa paikkansa, jossa ne värähtelevät ja tuntuvat helpoiten. Laulamme kehomme eri osille ja aistimme, millaisia tuntemuksia ääniharjoitukset meissä herättävät. Huomioimme lempeästi myös sen, mitä emme juuri nyt pysty hyväksymään.

Kurssi ei sisällä melodioitten laulamista, etkä tarvitse osallistuaksesi ns. laulutaitoja. Laulu on sinua ja kehoasi varten. Meditatiivinen, rentouttava äänenkäyttö sopii kaikille, jotka haluavat oppia luomaan itselleen tasapainoa, rentoutta ja rauhaa. Kun laulamme, olemme itsellemme läsnä.

Kurssin ohjaa musiikkipedagogi (amk) Sinikka Kivelä. Tiedustelut: sinikkahannele.k@gmail.com / 040 3673053

”Harjoitukset olivat helppoja mutta voimallisia. Ohjaajana Sinikka on lempeästi läsnä ja tuntuu myös luottavan jokaisen ihmisen ja jokaisen kehon omaan viisauteen antaen niille tilaa tulla kuulluiksi. Sinikan oma pitkä kokemus ja intohimo hoitavaan äänenkäyttöön välittyvät hänen työskentelyssään ja saavat muutkin innostumaan aiheesta. Mukaan oli helppo tulla, sillä ilmapiiri oli erittäin salliva, avoin ja rentouttava. ” – Erään kurssilaisen palaute

Hinta: 59 / 49 € (sis. alv 24) Alennushinta: opiskelijat, työttömät, eläkeläiset, vanhempainvapaalla olevat sekä voimassa olevalla Studio Laiven Kymppi- tai Anytimekortilla. Liikuntasetelit eivät käy tässä tapahtumassa.

Sitovat ilmoittautumiset: sähköinen lomake . Minimiosallistujamäärä 7, maksimi 16. (Peruutusehdot: Ilmoittautumisen peruminen mahdollista vain sairaustapauksissa. Muista syistä veloitamme 50 % osallistumismaksun hinnasta.)

Yinjooga intro

Perjantaina 6.3. klo 17:30-20:30

Yinjooga introssa pääset tutustumaan meditatiiviseen ja tasapainottavaan yinjoogaan. Rauhallisen yinjoogaharjoituksen tavoitteena on mm. kehotietoisuuden lisääminen, mielen ja hermoston rauhoittaminen sekä kehon palautumisprosessin käynnistäminen. Intro soveltuu erityisen hyvin aloittelijoille, mutta voit tulla mukaan myös pidempään yinjoogaa tehneenä!

Käymme introssa läpi monipuolisesti erilaisia yinjoogan asentoja ja niiden variaatioita sekä vaikutuksia kehoon ja mieleen. Saat ajatuksia ja oivalluksia siihen, miten juuri sinun kannattaisi asettua erilaisiin asentoihin lempeän turvallisesti ja tarkoituksenmukaisesti. Kuulet myös yinjoogan taustoista niin kiinalaisen kuin länsimaisen lääketieteen näkökulmasta. Saat tietoa asanoiden vaikutuksia meridiaaneihin eli kehon energiakanaviin sekä sidekudoksiin eli faskiaan. 

Intron jälkeen voit turvallisin mielin jatkaa harjoittelua yinjoogan viikkotunneillamme. Kurssin ohjaa yinjoogaan perehtynyt jooga- ja mindfulnessohjaaja Kaisa Peltonen.

Hinta: 49 / 39 € (sis. alv). Alennushinta: opiskelijat, työttömät, eläkeläiset, vanhempainvapaalla olevat sekä voimassa olevalla Studio Laiven Kymppi- tai Anytimekortilla. Hinta sisältää yhden 16 € arvoisen tutustumiskerran Laiven viikkotunnille sekä materiaalia kotona tehtävän harjoituksen tueksi. Intron päätteeksi voit hankkia myös edullisempaan hintaan Kymppi- tai Vitoskortin tunneillemme.

Sitovat ilmoittautumiset: sähköinen lomake . Minimiosallistujamäärä 7, maksimi 16. (Peruutusehdot: Ilmoittautumisen peruminen mahdollista vain sairaustapauksissa. Muista syistä veloitamme 50 % osallistumismaksun hinnasta.)

Jooga & core -kurssi

Lauantaina 7.3. klo 14-16 ja sunnuntaina 8.3. klo 11-13

Jooga & core -kurssilla keskitytään vahvistamaan erityisesti kehon syviä tukilihaksia eli corea. Joogan perinteessä puhutaan corea tukevista bandhoista eli mula bandhasta ja uddiyana bandhasta. Syvien vatsalihasten, lantionpohjan lihasten sekä syvien selkälihasten vahvistaminen luo vakautta ja tukea koko selkärangan ja keskivartalon alueelle. Coren tuen avulla mahdollistuu myös optimaalinen ryhti sekä lihastasapaino ja toiminnallisuus kehon eri osien välillä. Coren oikeanlainen käyttö on oleellista myös selän hyvinvoinnin kannalta. 

Kurssilla tutkitaan tuttuja jooga-asanoita ja miten syvien tukilihasten oikeanlainen aktiivisuus niissä mahdollistaa turvalliset linjaukset ja vapauttaa tilaa myös muualle kehoon. Kurssilla opit, mitä ja missä kehon syvät tukilihakset ovat sekä niiden toiminnan perusteet. Syvennymme vahvistamaan ja parantamaan coren toimintaa ja kehon lihasketjujen aktivoitumisjärjestystä joogaharjoitusten avulla. Hyödynnämme myös pilateksesta tuttuja elementtejä. Molempina päivinä teemme kokonaisvaltaisen joogaharjoituksen, jossa myös avataan ja venytetään kehon kireitä alueita.

Kurssin ohjaa jooga- ja pilatesohjaaja Annika Hytönen.

Hinta: 69 / 59 € (sis. alv) Alennushinta: opiskelijat, työttömät, eläkeläiset, vanhempainvapaalla olevat sekä voimassa olevalla Studio Laiven Kymppi- tai Anytimekortilla.

Sitovat ilmoittautumiset: sähköinen lomake . Minimiosallistujamäärä 7, maksimi 16. (Peruutusehdot: Ilmoittautumisen peruminen mahdollista vain sairaustapauksissa. Muista syistä veloitamme 50 % osallistumismaksun hinnasta.)

Mindfulness intro

Perjantaina 13.3. klo 17.30-20.30

Mindfulness introssa tutustutaan tietoiseen hyväksyvään läsnäoloon ja sen mahdollisuuksiin hyvinvoinnin tukena. Tietoisuus- ja tunnetaitojen merkitys korostuu nyky-yhteiskunnassa, jossa ympäristöstä ja mielemme sisältä nousevat ärsykkeet haastavat kykyämme olla läsnä tässä hetkessä. 

Mindfulness-harjoittelun myötä on mahdollista löytää uutta perspektiiviä omaan ajatteluun ja tunteiden kohtaamiseen, sillä harjoittelu tuo näkyväksi itselle tyypillisiä ajattelu- ja suhtautumistapoja. Myötätuntoisen ja sallivan suhtautumisen lisääminen itseä kohtaan antaa hengittävyyttä ja rentoutta elämän kaikille osa-alueille. Säännöllinen mindfulnessharjoittelu tutkimusten mukaan lisääkin mm. myönteisiä tunteita, luovuutta ja keskittymiskykyä.

Mindfulness introssa yhdistyvät teoria mielen toiminnasta ja mindfulnessin perusteista sekä käytännön harjoitukset. Saat kokemuksia harjoituksista, joissa keskitymme hengitykseen ja nykyhetken tarkasteluun sellaisena kuin se on. Intro inspiroi tutkimaan, millä tavalla voisit tuoda mindfulnessia omaan arkeesi. Intro soveltuu erityisesti mindfulnessiin ensimmäistä kertaa tutustuville. Voit osallistua intron jälkeen esim. Mindfulnessin peruskurssille.

Workshopin ohjaa mindfulness-tunnetaitovalmentaja, joogaohjaaja sekä liikunta- ja terveystieteiden maisteri Elviira Välimäki.

Hinta: 49 / 39 € (sis. alv 24 %) Alennushinta: opiskelijat, työttömät, eläkeläiset, vanhempainvapaalla olevat sekä voimassa olevalla Studio Laiven Kymppi- tai Anytimekortilla. Liikuntasetelit eivät käy tässä tapahtumassa. Hintaan sisältyy teetä ja pientä naposteltavaa.

Sitovat ilmoittautumiset: sähköinen lomake . Minimiosallistujamäärä 7, maksimi 16. (Peruutusehdot: Ilmoittautumisen peruminen mahdollista vain sairaustapauksissa. Muista syistä veloitamme 50 % osallistumismaksun hinnasta.)

Joogan alkeiskurssi

Lauantaina 14.3. klo 14-18

Tiivis kurssi ja pieni, turvallinen ryhmä johdattavat sinut joogaharjoituksen perusasioiden äärelle. Käymme läpi tarkasti joogan yleisimpiä asentoja ja hengityksen merkitystä. Tutustumme mm. aurinkotervehdykseen, yleisimpiin seisoma-asentoihin (mm. soturi I, II ja III), eteen- ja taaksetaivutuksiin, kiertoihin, hengitysharjoituksiin sekä rauhallisiin lämmitteleviin liikesarjoihin.

Saat rauhassa tutkia itsellesi sopivinta tapaa tehdä harjoitusta ja sitä, minkälaiset asennot sopivat sinulle parhaiten. Etsimme oivalluksia myös siihen, mitä mahdollisuuksia joogalla on mielen harjoituksena. Voit tulla kurssille täysin omana itsenäsi, omista lähtökohdistasi. Keskusteluiden ja harjoitusten kautta tutkimme joogaharjoituksen mahdollisuuksia hyvinvoinnin tukena.

Alkeiskurssi pohjautuu hatha- ja flowjoogan elementteihin. Olet tervetullut aloittelijana tai pidempään joogaa harrastaneena. Kurssin ohjaa jooga- ja mindfulnessohjaaja Elviira Hyytiä.

Hinta: 79 / 69 € (sis. alv) Alennushinta: opiskelijat, työttömät, eläkeläiset, vanhempainvapaalla olevat sekä voimassa olevalla Studio Laiven Kymppi- tai Anytimekortilla. Hinta sisältää yhden 16 € arvoisen tutustumiskerran Laiven viikkotunnille sekä videomateriaalia kotiharjoittelun tueksi. Kurssin päätteeksi voit hankkia myös edullisempaan hintaan Kymppi- tai Vitoskortin tunneillemme.

Sitovat ilmoittautumiset: sähköinen lomake . Minimiosallistujamäärä 7, maksimi 12. (Peruutusehdot: Ilmoittautumisen peruminen mahdollista vain sairaustapauksissa. Muista syistä veloitamme 50 % osallistumismaksun hinnasta.)

TRE (tension, stress and trauma releasing exercise) -workshop

Sunnuntaina 22.3. klo 11-15

Hyppää mukaan TRE-menetelmän ihmeelliseen maailmaan! Workshopissa tutustutaan monipuolisesti TRE -menetelmän teoreettiseen viitekehykseen, täristään ja lopuksi jaetaan ajatuksia ja tunnelmia kokemuksesta.

Mikä TRE? T R E® -stressinpurkuliikkeet on yhdysvaltalaisen stressi- ja traumahoidon asiantuntijan tri David Bercelin kehittämä itsehoitomenetelmä kehon palauttamiseksi luonnolliseen ja rentoon tilaan. TRE on yksinkertaiseen liikesarjaan pohjautuva harjoitusmenetelmä, jossa käynnistetään kehon oma luonnollinen palautumismekanismi, neurogeeninen tärinä/ värinä. Se rentouttaa, aktivoi ja mobilisoi stressin tai traumaattisen kokemuksen jännittämiä lihaksia ja tasapainottaa autonomista hermostoa eli lisää kehon luonnollista tasapainoa ja rentouttaa kokonaisvaltaisesti.

Kenelle? Menetelmä soveltuu jokaiselle, joka haluaa lisätä luonnollisella tavalla oman kehonsa hyvinvointia ja auttaa kehoaan palautumaan päivittäisen elämän moninaisista kuormituksista. TRE on helppo tapa rentouttaa omaa kehoaan ja purkaa syviäkin jännityksiä esimerkiksi liikunnallisen suorituksen, vaativien työtehtävien (sosiaali- ja terveysala/ kasvatusala/pelastusala), istuma- ja näyttöpäätetyön tai traumaattisen tapahtuman jälkeen missä ja milloin vain. Kehosi tietää luonnostaan, miten rentoutua ja purkaa jännityksiä, jotta voit vapautua kokonaisvaltaisemmin rennompaan, hengittävämpään ja luonnollisempaan olemisen tilaan arjessasi.

Mitä hyvää? * menetelmä on helppo oppia * kehon oma luonnollinen palautumis- ja rentoutumiskeino * vahvistaa parasympaattista eli lepohermostoamme * parempi ja levollisempi uni * lisääntynyt läsnäolo ja kehotietoisuus * parempi impulssikontrolli ja tunteiden hallinta * lisääntynyt kehon tuntuvuus, liikkuvuus ja joustavuus * parantaa kineettistä aistia ja koordinaatiota * lihasten jännittyneisyyden / niveloireiden / kiputilojen lieventyminen * lihasten palautuminen helpommin fyysisestä rasituksesta * toiminnallisten vatsavaivojen helpottuminen * PTSD -oireiden helpottuminen

HUOM! Vaikka TRE soveltuu mainiosti suurimmalle osalle ihmisiä, joitakin poikkeuksia on hyvä huomioida. Menetelmä ei sovellu tai sitä ei ole hyvä aloittaa, jos sinulla on: epilepsia, syöpä, sydän- ja verenkiertoelimistön sairauksia tai äskettäisiä diagnooseja, äskettäinen leikkaus tai murtuma, diabetes, dementia, psyykelääkitys, vakavia mielenterveyden häiriöitä tai hoitoa vaativa vakava traumatausta tai olet raskaana. Jos olet epävarma oman tilanteesi suhteen, ota rohkeasti yhteyttä ja kysäise menetelmän sopivuudesta juuri sinulle.

Ohjaajana toimii Anne Välipakka (sertifioitu TRE -ohjaaja (tasot 1&2), shiatsuhieroja, kokonaisvaltainen rentoutusohjaaja -opiskelija). Lisätiedot: anne.valipakka@gmail.com tai 0405616738

Hinta: 79 € / 69 €. Alennushinta: opiskelijat, työttömät, eläkeläiset, vanhempainvapaalla olevat sekä voimassa olevalla Studio Laiven Kymppi- tai Anytimekortilla. (Hinta sisältää kurssimateriaalit, alv 24%). Liikuntasetelit eivät käy tällä kurssilla.

Sitovat ilmoittautumiset: sähköinen lomake . Minimiosallistujamäärä 7, maksimi 16. (Peruutusehdot: Ilmoittautumisen peruminen mahdollista vain sairaustapauksissa. Muista syistä veloitamme 50 % osallistumismaksun hinnasta.)

Hoitava Hengitys -kurssi

Lauantaina 21.3. klo 14:00-16:15 ja lauantaina 28.3. klo 14:00-16:15

Hengitys on automaatio, ja silti hengityksen häiriöt ovat yleisiä ja usein huomioimattomia. Hengitys voi olla kiihkeää ja pinnallista, tai syvää ja raskasta puuskuttamista – liikahengittämistä. Häiriintynyt hengitys aiheuttaa aineenvaihdunnan häiriöitä, joista voi seurata elimistön hapenpuutetta sekä monimuotoisia terveysongelmia. Ei siis ole yhdentekevää, kuinka hengitämme!

Butyeko-menetelmään pohjautuvalla Hoitava Hengitys -kurssilla opit yksinkertaisen, mutta tehokkaan ja kokonaisvaltaisen itsehoitomenetelmän, olitpa sitten puhuja, liikkuja, astmaatikko, unihäiriöistä kärsivä, pienten lasten vanhempi, hoitoalalla työskentelevä tai mielen rauhoittumista hakeva. Hengitystavalla on vaikutusta mm. maitohappojen muodostumiseen ja liikunnan tehoon, unen syvyyteen ja unenaikaisiin krappeihin ja hampaitten narskutteluun, ja myös pienten lasten purentahäiriöiden syntymiseen.

Kurssilla saat tuhdin tietopaketin hengityksen vaikutuksesta hyvinvointiisi ja käytännön työkalut normalisoida hengityksesi.

Kurssilla tulet oppimaan:
… väärinymmärretyn hiilidioksidin merkityksen kehon hyvinvoinnille
… kuinka parannat suorituskykyäsi ja unenlaatuasi yksinkertaisella tavalla
… kaikille sopivat, tehokkaat harjoitteet hengityksen normalisointiin
… ja paljon muuta!

Kurssin ohjaa Jenni Ruuth, joka on sekä jooga- ja laulunopettaja että kouluttautunut Hoitava Hengitys HB -ohjaaja ®.

Hinta: 99 € / 89 € (sis. alv 24 %). Alennushinta: opiskelijat, työttömät, eläkeläiset, vanhempainvapaalla olevat sekä voimassa olevalla Studio Laiven Kymppi- tai Anytimekortilla. Liikuntasetelit eivät käy tällä kurssilla.

Hinta sisältää ohjauksen, jaettavan kurssimateriaalin sekä sisäisen Facebook-ryhmän tuen kurssin aikana ja sen jälkeen. Kurssilla on mahdollista ostaa myös hengitysharjoituksia tukeva BreaThin-setti, joka sisältää tarvittavat välineet saadaksesi hengitysharjoituksista helposti kaiken hyödyn irti.

Sitovat ilmoittautumiset: sähköinen lomake . Minimiosallistujamäärä 7, maksimi 16. (Peruutusehdot: Ilmoittautumisen peruminen mahdollista vain sairaustapauksissa. Muista syistä veloitamme 50 % osallistumismaksun hinnasta.)

Detox & jooga -workshop

Lauantaina 18.4. klo 14-17

Minkälainen detox on hyväksi terveydelle? Tiukat dieetit ja detox-kuurit kuormittavat kehoa ja niiden vaikutukset ovat usein lyhytkestoisia. Koska kiireisen arjen keskellä on toisinaan haastavaa tehdä hyvinvointia tukevia valintoja, lempeät täsmäiskut kehon tasapainottamiseen kestävällä tavalla auttavat jälleen oikeaan suuntaan. Tässä workshopissa tarkastelemme joogaperinteen ja länsimaisen tiedon näkökulmasta, miten jooga- ja hengitysharjoitukset hoitavat kehoamme, auttavat poistamaan kuona-aineita ja aktivoimaan aineenvaihduntaa sekä nestekiertoa. 

Workshopissa keskitymme harjoituksiin, joita avataan tiiviisti myös teorian kautta.  Voimakkaan detoxjoogaharjoituksen jälkeen nautimme ravintorikkaan pienen välipalan ja käymme lyhyesti läpi, minkälaiset ruokavalinnat tukevat kehon optimaalista toimintaa. Päätämme workshopin hermostoa rauhoittaviin yinjooga- ja hengitysharjoituksiin, jotka auttavat kehoa palautumaan ja löytämään tasapainon.

Iltapäivän aikana tehtävät harjoitukset ja omaan arkeen vietävät vinkit tarjoavat tehokkaan ja inspiroivan startin kohti kevyempää ja energisempää oloa. Saat mukaasi muistilistan ravintorikkaista ruoka-aineista, joiden käyttöä voit lisätä arjessasi omien tuntemusten mukaan.

Workshop sopii kaikille joogasta ja hyvinvoinnista kiinnostuneille. Workshopin ohjaa joogaohjaaja ja mindfulness-tunnetaitovalmentaja, sekä liikunta- ja terveystieteiden maisteri Elviira Hyytiä.

Ohjelma:

Inkiväärishotit ja intro 

Hengitysharjoitus ja voimakas detoxjoogaharjoitus

Tauko – detox-teetä ja raakaruokasnacksejä

Kurkistus ravitsemukseen

Hengitysharjoitus ja rauhoittavia yinjooga-asanoita

Hinta: 49 / 39 € (sis. alv) Alennushinta: opiskelijat, työttömät, eläkeläiset, vanhempainvapaalla olevat sekä voimassa olevalla Studio Laiven Kymppi- tai Anytimekortilla. Hintaan sisältyy workshopin pienet purtavat ja kotiin vietävät materiaalit.

Sitovat ilmoittautumiset: sähköinen lomake . Minimiosallistujamäärä 7, maksimi 16. (Peruutusehdot: Ilmoittautumisen peruminen mahdollista vain sairaustapauksissa. Muista syistä veloitamme 50 % osallistumismaksun hinnasta.)

Yhteystiedot

Laive Oy

Kympinkatu 7, 40320 Jyväskylä

041 319 5253

info@studiolaive.fi

Uutiskirje

Yhteydenotto