KURSSIT JA WORKSHOPIT (studio & online)

Syyskauden äänimaljarentoutukset

Keskiviikkona 14.12. klo 16.30 - 17.30 (Jouluspesiaali: jouluinen äänimaljatarina, rentoutus & glögiä!)

STUDIO

Äänimaljarentoutus antaa mahdollisuuden niin keholle kuin mielelle hellittää ja rentoutua syvällä ja hyvällä tavalla!

Äänimaljarentoutus on vibroakustinen menetelmä, jossa äänimaljojen rauhallinen äänimaisema ja fyysinen väreily rentouttavat kehoa ja mieltä kokonaisvaltaisesti.. Äänimaljojen äänivärähtelyt leviävät kehossa nesteiden kautta aina kudoksiin, lihaksiin, jänteisiin, luustoon ja sisäelimiin asti! Äänimaljarentoutus lievittää stressiä, hellittää lihasjännityksiä ja antaa keholle mahdollisuuden tuottaa lisää hyvän olon hormoneita. Äänimaljarentoutus perustuu Peter Hess® -metodin sointukylpyyn.

Äänimaljarentoutuksessa pääset loikoilemaan rennosti viltin alla ja annat vain äänimaljojen äänten ja värähtelyiden rentouttaa koko kehoasi. Äänimaljarentoutuksen alussa kuulet lyhyesti rentoutuksen periaatteista. Itse äänimaljarentoutus kestää noin 40 minuuttia, jonka jälkeen jäämme viimeistelemään rentouden loppurentoutuksen avulla. Pukeudu rentoutushetkeen mukavasti ja lämpimästi. Nappaa matkaasi myös villasukat!

Syyskauden viimeisellä kerralla keskiviikkona 14.12. on luvassa jouluspesiaali eli jouluteemainen äänimaljatarina, äänimaljarentoutus + glögiä!

Äänimaljarentoutuksen sinulle ohjaa jooga- ja mindfulnessohjaaja sekä äänimaljarentoutukseen perehtynyt Kaisa Peltonen.

Hinta: 20 € (sis. alv 24 %). Äänimaljarentoutusta ei voi maksaa liikuntaetuuksilla.

Sitovat ilmoittautumiset: Verkkokauppa.

(Peruutusehdot: Ilmoittautumisen peruminen mahdollista vain sairaustapauksissa tai koronatilanteen selkeän huonontumisen vuoksi. Muista syistä veloitamme 50 % osallistumismaksun hinnasta.)

Kevätkauden TRE-stressinpurkuliikkeiden aloituskurssit

Lauantaina 21.1., 18.2., 18.3., 15.4. ja 13.5. klo 14.30-17.30

STUDIO

 

Lämpimästi tervetuloa oppimaan kehosi luonnollinen tapa purkaa stressiä ja jännityksiä!

TRE® (Tension, Stress & Trauma Releasing Exercises) -stressinpurkuliikkeet on kansainvälisesti tunnetun stressin- ja traumahoidon asiantuntijan David Bercelin kehittämä helposti omaksuttava itsehoitomenetelmä. TRE-harjoituksen yksinkertaiset aloitusliikkeet käynnistävät neurogeenisen tärinän. Tärinä rentouttaa, aktivoi ja mobilisoi stressin ja kuormittavien kokemusten jännittämiä lihaksia sekä purkaa keho-mielen kuormitusta. Tärinä antaa mahdollisuuden kehollesi palautua luonnollisempaan ja tasapainoisempaan tilaan ja syventää kehotietoisuuttasi.

TRE-aloituskurssilta saat tietoa TRE:stä palautumisen tukena sekä lisää ymmärrystä stressimekanismista ja hermoston toiminnasta. TRE:n harjoittelu on suositeltavaa aloittaa aina koulutetun ohjaajan kanssa ja kurssin jälkeen voitkin käyttää TRE:tä itsehoitomenetelmänä. Kurssi ei anna valmiuksia ohjata TRE:tä muille. Ohjaajana toimii Kaisa Peltonen (sertfioitu TRE-ohjaaja, jooga- ja mindfulnessohjaaja, KM)

 

TRE:n todetut positiiviset vaikutukset:

 • Vähemmän huolia ja ahdistusta
 • Vähemmän traumaperäisen stressihäiriön oireita
 • Enemmän energiaa ja kestävyyttä
 • Vähemmän työstressiä
 • Parempi unenlaatu
 • Vähemmän parisuhdekonflikteja
 • Vähemmän lihas- ja selkäkipuja
 • Parantunut impulssikontrolli ja tunteiden hallinta

 

Kenelle TRE sopii?

Menetelmä soveltuu jokaiselle, joka haluaa tukea luonnollisella tavalla omaa hyvinvointia ja auttaa kehoaan palautumaan päivittäisen elämän moninaisista kuormituksista.

HUOM! Kurssille on ennakkovaatimuksena normaali fyysinen ja psyykkinen terveydentila, joka sallii TRE-stressinpurkuliikkeiden tekemisen, liikunnan harrastamisen ja ryhmämuotoisen harjoittelun. TRE ei kuitenkaan sovellu välittömästi leikkausten tai vakavien sairauksien, esim. sydäninfarktin tai syöpäleikkauksen/-diagnoosin jälkeen, epilepsiaa sairastaville, psykooseista tai skitsofreniasta kärsiville. TRE:n aloittamista ei myöskään suositella raskaana oleville. Jos olet epävarma oman tilanteesi suhteen, ota rohkeasti yhteyttä info@studiolaive.fi ja kysy menetelmän sopivuudesta juuri sinulle ja/tai konsultoi lääkäriäsi. 

 

Aloituskurssin sisältö:

 • Luento TRE-harjoituksen perusteista ja tietoa stressimekanismeista
 • Tutustuminen TRE-harjoitukseen
 • Tauko (teetä)
 • TRE-harjoitus
 • Ohjeita kotona tehtävän harjoituksen tueksi

 

Hinta: 79 € (sis. alv 24 %). Hinta sisältää kurssin sekä kurssimateriaalit. Kurssia ei ole mahdollista maksaa liikuntaetuuksilla.

 

Sitovat ilmoittautumiset: Verkkokauppa. Minimiosallistujamäärä 5, maksimi 9. Saavuthan paikalle vain terveenä ja pidät huolen hyvästä hygieniakäytänteistä.

(Peruutusehdot: Ilmoittautumisen peruminen mahdollista vain sairaustapauksissa tai koronatilanteen selkeän huonontumisen vuoksi. Muista syistä veloitamme 50 % osallistumismaksun hinnasta.)

Syyskauden naisten saunajoogat @Kankaan sauna

Keskiviikkona 14.12. klo 17.00-17.40

Kankaan sauna

 

Tervetuloa mukaan Studio Laiven & Kankaan saunan yhteistyössä järjestämään saunajoogaan! Saunajoogassa nautitaan lämmön ja joogan ihanasta yhteisvaikutuksesta naisten saunavuorolla! Saunajoogassa sauna on lämmitettynä noin 50 asteiseksi eikä löylyä heitetä tunnin aikana. Saunajooga sopiikin kaikille, jotka nauttivat miedossa lämmössä olemisesta!
 
Joogaliikkeet ovat rauhallisia istuen tehtäviä liikkeitä. Saunajoogan asennot hellivät erityisesti niska-hartiaseutua, selkärankaa ja jalkoja. Turhat kireydet sulavat saunajoogan lempeiden liikkeiden avulla. Saunassa tehtävä jooga on keholle ja mielelle lepohetki!
 
Saunajooga järjestetään Kankaan saunalla. Aluksi nautimme noin 40 minuuttia kestävästä saunajoogasta, jonka jälkeen sinun on mahdollista jäädä vielä rauhassa saunomaan ja nauttimaan Kankaan saunan upeista tiloista. Kankaan saunalta löydät myös avantoaltaan, jossa pääset viimeistelemään harjoituksen vaikutukset kastautumalla kylmään veteen.
Ohjaajana lämpöä rakastava Studio Laiven joogaohjaaja Sanna Bjurström!
 
Varusteet: Ota mukaan hikeä kestävät kevyet urheiluvaatteet (esim. toppi ja shortsit) tai mukavan tuntuinen uima-asu sekä pieni pyyhe ja vesipullo. Saunajoogan jälkeen voit jäädä saunomaan eli ota mukaan myös saunakamppeesi. Ennen saunajoogaa kannattaa juoda muutama lasi vettä!
 
Hinta: 25 € (sis. alv). Hinta sisältää saunajoogan ohjauksen sekä saunamaksun.
 
 
Luethan peruutusehdot ennen ostoa! Maksimiosallistujamäärä 7 hlö ja minimiosallistujamäärä 4 hlö. Tulethan paikalle vain terveenä ja pidät huolen hyvistä hygieniakäytänteistä!

Ilmajoogan alkeiskurssi

Sunnuntaina 15.1. klo 13:00-15:00

STUDIO

 

Tule ihastumaan ilmajoogaan ja aloittamaan uusi harrastus! Ilmajoogassa käytetään kattoon ripustettua ilmajoogakangasta, jonka tehtävä on tukea ja avustaa sinua jooga-asennoissa. Ilmajoogassa nautitkin kehoasi vahvistavista ja avaavista liikkeistä lattiatasolla joogakangasta hyödyntäen sekä ilmassa kankaan kannattelemana.

 

Ilmajoogan alkeiskurssi on loistava tapa aloittaa ilmajooga, sillä kurssi on suunniteltu juuri ensikertalaisille ja ilmajoogaliinaan tutustutaan kaikessa rauhassa. Kurssille osallistuaksesi sinulla ei siis tarvitse olla minkäänlaista kokemusta ilmajoogasta tai joogasta ylipäätään. Etsimme kurssin aikana jokaisen keholle sopivat variaatiot asentojen tekemiseen, joten opit tekemään harjoitusta lempeästi omaa kehoasi kunnioittaen!

 

​​​Alkeiskurssilla opit:

 • ilmajoogan peruskäsitteet- ja asennot keskittyen niiden anatomisesti oikeaan ja turvalliseen linjauksiin
 • keskeisimmät lattiatasossa tehtävät asennot ja liikesarja
 • kolme ilmajoogan yleisintä riipuntaa (kylki-, lonkka- ja lantioriipunta)
 • Liinan sisällä tehtävän loppurentoutuksen, jonka aikana saat vain levätä, palautua ja nauttia ilmassa leijumisen tunteesta!

 

Kurssin jälkeen sinun on helppoa jatkaa harrastustasi viikkotunneillamme! Kurssin hintaan kuuluukin Tutustumiskortti (arvo 25 €) joogan viikkotunneillemme, jotta pääset jatkamaan harrastustasi sujuvasti! Tutustumiskortilla voit käydä 3:lla ilmajoogan alkeistunnilla 10 päivän sisällä. Tutustumiskortti tulee ottaa käyttöön viimeistään 1 kk päästä alkeiskurssilla käynnistäsi.

 

Hinta: 49 €. Sisältää osallistumisen kurssille sekä Tutustumiskortin (arvo 25 €).

Sitovat ilmoittautumiset: Verkkokauppa.

(Peruutusehdot: Ilmoittautumisen peruminen mahdollista vain sairaustapauksissa tai koronatilanteen selkeän huonontumisen vuoksi. Muista syistä veloitamme 50 % osallistumismaksun hinnasta.)

 

Joogan alkeiskurssi

Sunnuntaina 15.1. klo 10:30-12:30

STUDIO

 

Mielestämme jooga sopii ja kuuluu jokaiselle! Alkeiskurssilla pääset ottamaan inspiroivat ensiaskeleet joogan ja hyvinvoinnin maailmaan. Kurssilla tutustut hathajoogan yleisimpiin asentoihin ja kuinka hengitys tukee joogaharjoitustasi. Lisäksi saat oivalluksia, miten voit joogan avulla rentoutua ja vahvistaa läsnäolon tunnetta arjen keskellä.

 

Kurssin avulla opit, miten voit tehdä omaa kehoa kunnioittavaa joogaharjoitusta ilman suorittamisen tunnetta. Joogan asennoista löytyy runsaasti erilaisia variaatioita, joten löydät varmasti omalle kehollesi sopivat asennot. Alkeiskurssi soveltuu erityisesti aloitteleville joogaajille.

 

Alkeiskurssin ohjelma:

 • Johdatus: jooga hyvinvoinnin tukena
 • Hengitys: tutustutaan hengitykseen ja sen merkitykseen asentojen tukena
 • Jooga-asennot ja niiden variaatiot: aurinkotervehdys, yleisimmät seisoma- ja istuma-asennot, tasapainoasennot, kierrot
 • Palautuminen: rauhoittuminen ja rentoutuminen joogassa

 

Kurssin jälkeen voit jatkaa joogaharjoittelua luottavaisin mielin ohjatuille viikkotunneillemme! Kurssin hintaan kuuluukin Tutustumiskortti (arvo 25 €) joogan viikkotunneillemme, jotta pääset jatkamaan harrastustasi sujuvasti! Tutustumiskortilla voit käydä 3:lla joogan viikkotunnilla 10 päivän sisällä. Tutustumiskortti tulee ottaa käyttöön viimeistään 1 kk päästä alkeiskurssilla käynnistäsi.

Kurssin ohjaa kokenut jooga- ja mindfulnessohjaaja Elviira Hyytiä (LitM).

 

Hinta: 49 €. Sisältää osallistumisen kurssille sekä Tutustumiskortin (arvo 25 €).

 

Sitovat ilmoittautumiset: Verkkokauppa.

(Peruutusehdot: Ilmoittautumisen peruminen mahdollista vain sairaustapauksissa tai koronatilanteen selkeän huonontumisen vuoksi. Muista syistä veloitamme 50 % osallistumismaksun hinnasta.)

Yhteystiedot

Laive Oy

Kympinkatu 7, 40320 Jyväskylä

041 319 5253

info@studiolaive.fi

Uutiskirje