KURSSIT JA WORKSHOPIT

Relaa ja puhdistu -retriitti

Lauantaina 5.1. klo 10-16 ja sunnuntaina 6.1. klo 9-15 

Haluatko lisää kirkkautta olemukseesi? Kaipaatko hengähdyshetkeä? Etsitkö keinoja vauhdittaa aineenvaihduntaa ja löytää uutta energiaa? 

Tämän kahden päivän cityminiloman avulla voit kohentaa oloasi lempeästi, mutta tehokkaasti. Kestävä tapa puhdistaa ja uudistaa kehoa sekä mieltä löytyy mm. hermostoa rauhoittavista rentoutumis- ja kehonhuoltometodeista sekä energiaa vievien ajatusmallien irtipäästämisestä.

Retriitillä teemme kehoa kokonaisvaltaisesti hoitavia flowjooga- ja yinjoogaharjoituksia, jotka laittavat aineenvaihduntaan vauhtia ja kuona-aineet liikkeelle. Jooga- ja hengitysharjoitukset puhdistavat luonnollisella tavalla sisäelimiä ja tasapainottavat kehoamme. Lisäksi ne vähentävät stressihormonien tasoa veressä.

Mielen kuormaa ja turhia ärsykkeitä kevennämme erilaisilla meditaatio- ja mindfulnessharjoituksilla, jotka kirkastavat aistejamme ja ajatteluamme uusille asioille, mm. rauhoittavan luontomeditaation keinoin. Retriitin toisen päivän vietämme hiljaisuudessa.

Retriitillä puhdistumisen ja energisen olon saavuttamisen täydentää puhdas luomuruoka. Pääset nauttimaan studiolla lauantaina herkullisen aamiaisen sekä smoothien. Sunnuntaina herkutellaan maittava salaattilounas sekä pieniä terveellisiä snäcksejä päivän aikana. Retriitiltä saat vinkkejä ja materiaalipaketin puhdistavan ruokavalion toteuttamiseen omassa arjessasi myös retriitin jälkeen. Puhdistava ruokavalio koostuu pienistä terveellisistä teoista arjen pyörteissä.

Retriitin kaikkia jooga- ja meditaatioharjoitukset sopivat aloittelijoille, mutta tarjoavat oivalluksen hetkiä myös pidempään harjoitusta tehneille. Retriitin ohjaavat liikunta- ja terveystieteiden maisteri sekä joogaohjaaja Elviira Välimäki (lauantai) sekä jooga- ja mindfulnessohjaaja Kaisa Peltonen (sunnuntai).

Olet lämpimästi tervetullut Laiven inspiroivalle studiolle, joka houkuttelee relaamaan ja oivaltamaan uutta kestävistä hyvinvoinnin valinnoista!

Alustava ohjelma:

*** Lauantai 5.1. klo 10-16 ***

Virkistävä vihersmoothie studiolla
Luento: Puhdas ravinto kehon puhdistajana
Aamuharjoitus: Dynaaminen ja energisoiva joogaharjoitus
Kasvislounas kaupungissa (omakustanteinen)
Luento ja harjoituksia: Hengitysharjoitusten vaikutukset kehon puhdistamisessa ja stressinhallinnassa
Iltapäiväharjoitus: Rauhoittava restoratiivinen joogaharjoitus

*** Sunnuntai 6.1. klo 9-15 (Hiljaisuuden päivä) ***

Aamuharjoitus: Herättävä flowjoogaharjoitus ja yoga nidra
Teetä ja pientä purtavaa
Luontomeditaatio ja -jooga lähimetsässä
Tietoisen syömisen harjoitus ja itsestä huolen pitämisen tauko (salaattilounas studiolla)
Iltapäiväharjoitus: Mielen liikkeitä rauhoittava ja kehoa rentouttava yinjooga-harjoitus sekä kehomeditaatio

Hinta: 149 € / 139 € (sis. alv). Hinta sisältää pientä purtavaa, sunnuntain salaattilounaan sekä materiaalia kehoa puhdistavan ruokavalion toteuttamiseen sekä mindfulnessharjoitteita kotiin. EARLY BIRD -hinta 129 € kun varaat paikkasi 1.12. mennessä!

Sitovat ilmoittautumiset: sähköinen lomake. Maksimiosallistujamäärä 12, minimi 8 osallistujaa.

Joogan alkeiskurssi

Keskiviikkoisin 9.1., 16.1. ja 23.1. klo 16:30-18

Haaveiletko, että olisit vahva ja joustava niin kehon kuin mielen tasolla? Haluatko oppia tekemään turvallista ja samalla itseäsi haastavaa joogaharjoitusta?

“Kun joogan kerran aloittaa, ei sitä voi enää koskaan lopettaa.” – Meri Mort

Tiivis kurssi ja pieni, turvallinen ryhmä johdattavat sinut joogaharjoituksen perusasioiden äärelle. Käymme läpi tarkasti joogan yleisimpiä asentoja ja hengityksen merkitystä. Saat rauhassa tutkia itsellesi sopivinta tapaa tehdä harjoitusta ja sitä, minkälaiset asennot sopivat sinulle parhaiten.

Etsimme oivalluksia myös siihen, mitä mahdollisuuksia joogalla on mielen harjoituksena. Voit tulla kurssille täysin omana itsenäsi, omista lähtökohdistasi. Keskusteluiden ja harjoitusten kautta tutkimme joogaharjoituksen mahdollisuuksia hyvinvoinnin tukena.

Alkeiskurssi pohjautuu hatha- ja flowjoogan elementteihin. Olet tervetullut aloittelijana tai pidempään joogaa harrastaneena. Kurssin ohjaa jooga- ja mindfulnessohjaaja Kaisa Peltonen.

Hinta: 89 € / 79 € (sis. alv). Alennushinta: opiskelijat, työttömät, eläkeläiset, vanhempainvapaalla olevat sekä voimassa olevalla Studio Laiven Kymppi- tai Anytimekortilla. Hinta sisältää yhden 15 € arvoisen tutustumiskerran Laiven viikkotunnille sekä videomateriaalia kotiharjoittelun tueksi. Kurssin päätteksi voit ostaa alennushintaan 5-kortin (55 €) tai 10-kortin (95 €) joogan viikkotunneille.

Sitovat ilmoittautumiset: sähköinen lomake. Maksimiosallistujamäärä 14, minimi 7 osallistujaa.

Voittavat tavat -workshop

Lauantaina 12.1. klo 14-16:30

Uusi vuosi, uudet tavat! Haluatko aloittaa vuoden energisenä ja motivoituneena? Määrittämällä selkeän suunnan ja luomalla innostavan suunnitelman sen toteuttamiseksi?

Arjen tavat määrittävät isolta osalta, minkälainen nykyhetkesi on tai minkälainen tulevaisuutesitulee olemaan. Tutkimusten mukaan ihmiset toistavat noin 40% toiminnoistaan päivästä toiseen. Voidaankin yleistää, että hyvät tavat saavat aikaan hyviä tuloksia ja huonot tavat huonompia. Mutta mitä tavat käytännössä tarkoittavat ja miten ne muodostuvat? Tämän yhteisen pari tuntisen tarkoituksena on selvittää, miten luoda pysyviä tapoja ja palautua arjessa, sekä esittää hyväksi havaittuja työkaluja niiden toteuttamiseksi. Workshop ei edellytä aiempaa perehtymistä aiheeseen – riittää, että tuot itsesi paikalle!

Workshopin vetäjät ovat julkaisseet uutuuskirjan Voittavat Tavat, johon workshop pohjautuu (lisää kirjasta www.voittavattavat.fi). Workshopin vetäjät ovat Jyväskylän Liikuntatieteellisen tiedekunnan käyneitä ammattilaisia, jotka valmentavat sekä huippu-urheilijoita, kuntoilijoita että yrityksiä. Workshop koostuu kahdesta osasta, ensimmäisessä osassa luodaan voittavia tapoja vuodelle 2019 ja toisessa osassa perehdytään energiseen arkeen toimivien työkalujen avulla. Kotiin viemisinä sinulla on konkreettisia keinoja ja selkeitä työkaluja oman arjen hallintaan.

Workshopiin osallistumisen hyödyt:

 • Motivoiva startti vuoteen 2019
 • Innostava ja selkeä suunta unelmien toteuttamiseksi
 • Inspiraatiota muutokseen
 • Konkretiaa arjen tapoihin
 • Konkreettisia työkaluja tapojen muutokseen ja energiseen arkeen
 • Omien voittavien tapojen luominen
 • Koulutetut ja ammattitaitoiset vetäjät
 • Voittavat Tavat -kirja (mahdollinen) jatkuvuuden tueksi

Hinta: 59 € (sisältää Voittavat Tavat -kirjan, jonka normaalihinta on 24,90 €) / alennushinta 49 € opiskelijoille, työttömille, eläkeläisille, vanhempainvapaalla oleville ja niille, joilla on voimassa olevalla Studio Laiven Kymppi- tai Anytimekortti. Voittavat Tavat -kirja on mahdollista ostaa alennettuun hintaan osallistumisen yhteydessä. Kirja ei ole pakollinen workshopiin osallistumiselle, mutta sitä suositellaan arjen avuksi pysyvien muutosten luomiseksi. Workshopissa tarjolla Voittajan luomukahvia ja teetä.

Sitovat ilmoittautumiset: sähköinen lomake. Maksimiosallistujamäärä 20, minimi 8 osallistujaa.

Lisätiedot: info@voittavattavat.fi

Juoksijan jooga -workshop

Lauantaina 26.1. klo 14-17

 Kaipaatko talviharjoitteluusi lisää monipuolisuutta? Etsitkö kehonhuoltoa juoksemisen rinnalle? 

Joogaharjoitukset kehittävät liikkuvuutta, lihaskuntoa, liikehallintaa ja oman kehon tuntemusta. Näitä kaikkia olisi hyvä olla mukana juoksijan oheisharjoittelussa. Joogassa monipuolista liikettä saavat erityisesti selkäranka ja nivelet, jotka ovat tärähdystä aiheuttavassa juoksussa usein koetuksella. Optimaalinen juoksuasento edellyttää vahvoja keskivartalon syviä lihaksia, jotka saavat myös jooga-asennoissa hyvää harjoitusta.

Juokseminen edellyttää hyvää hengitystekniikkaa ja ryhdin ylläpitämistä. Joogaharjoitukset auttavat tulemaan tietoisemmaksi ryhtiin vaikuttavista tekijöistä kuten jalkaterien, lantion ja selkärangan asennosta. Joogan avulla voit tutkailla omaa luonnollista hengitystäsi ja oppia käyttämään tehokkaammin hengityselimistöä, mikä tekee juoksemisesta helpompaa ja tehokkaampaa.

Pehmeät joogamuodot, yinjooga ja lempeä hathajooga, toimivat erinomaisena vastapainona lihaksia kuormittavalle juoksuharjoittelulle ja voivat ennaltaehkäistä rasitusvammojen syntyä. Lisäksi erityisesti yinjooga aktivoi rauhoittavaa, parasympaattista hermostoa, joka auttaa palauttamaan kehoa kovatehoisen harjoittelun jälkeisestä stressitilasta. Jooga opettaa oman kehon kuuntelua ja tähän hetkeen laskeutumista.

Workshopissa saat:
… tehdä joogaharjoitusta, joka auttaa sinua palautumaan juoksulenkeistä.
… oivalluksia, miten voit parantaa juoksuasentoasi.
… tutustua hengityselimistöön ja hermostoa rauhoittavaan hengitykseen.
… ideoita, kuinka joogan avulla voi saada lenkkeilystä enemmän irti.

Kurssin ohjaa joogaohjaaja Elviira Välimäki (LitM.), joka on toiminut valmentajana yleisurheilun parissa ja harrastanut kilpatasolla pikajuoksua.

Hinta: 59 € / 49 € (sis. alv). Alennushinta opiskelijoille, työttömille, eläkeläisille, vanhempainvapaalla oleville ja niille, joilla on voimassa olevalla Studio Laiven Kymppi- tai Anytimekortti. Hinta sisältää yhden 15 € arvoisen tutustumiskerran Laiven viikkotunnille ja kolme lyhyttä videota kotiharjoittelun tueksi.

Sitovat ilmoittautumiset: sähköinen lomake. Maksimiosallistujamäärä 14, minimi 7 osallistujaa.

 

Joogan alkeiskurssi

Perjantaina 1.2. klo 18-20:15 ja lauantaina 2.2. klo 14-16:15

Haaveiletko, että olisit vahva ja joustava niin kehon kuin mielen tasolla? Haluatko oppia tekemään turvallista ja samalla itseäsi haastavaa joogaharjoitusta?

“Kun joogan kerran aloittaa, ei sitä voi enää koskaan lopettaa.” – Meri Mort

Tiivis kurssi ja pieni, turvallinen ryhmä johdattavat sinut joogaharjoituksen perusasioiden äärelle. Käymme läpi tarkasti joogan yleisimpiä asentoja ja hengityksen merkitystä. Saat rauhassa tutkia itsellesi sopivinta tapaa tehdä harjoitusta ja sitä, minkälaiset asennot sopivat sinulle parhaiten.

Etsimme oivalluksia myös siihen, mitä mahdollisuuksia joogalla on mielen harjoituksena. Voit tulla kurssille täysin omana itsenäsi, omista lähtökohdistasi. Keskusteluiden ja harjoitusten kautta tutkimme joogaharjoituksen mahdollisuuksia hyvinvoinnin tukena.

Alkeiskurssi pohjautuu hatha- ja flowjoogan elementteihin. Olet tervetullut aloittelijana tai pidempään joogaa harrastaneena. Kurssin ohjaa jooga- ja mindfulnessohjaaja Kaisa Peltonen.

Hinta: 89 € / 79 € (sis. alv). Alennushinta: opiskelijat, työttömät, eläkeläiset, vanhempainvapaalla olevat sekä voimassa olevalla Studio Laiven Kymppi- tai Anytimekortilla. Hinta sisältää yhden 15 € arvoisen tutustumiskerran Laiven viikkotunnille sekä videomateriaalia kotiharjoittelun tueksi. Kurssin päätteksi voit ostaa alennushintaan 5-kortin (55 €) tai 10-kortin (95 €) joogan viikkotunneille.

Sitovat ilmoittautumiset: sähköinen lomake. Maksimiosallistujamäärä 14, minimi 7 osallistujaa.

Yinjoogan perusteet -kurssi

Tiistaisin 5.2., 12.2., 19.2. ja 26.2. klo 16:15-17:30

Kiinnostaako sinua lempeä ja meditatiivinen yinjooga? Oletko utelias oppimaan yinjoogan perusteista?

Yinjoogan perusteet -kurssilla pääset pysähtymään meditatiivisen ja tasapainottavan yinjoogan äärelle. Yinjoogan asennoissa viivytään 3-5 minuuttia alustaan ja apuvälineisiin tukeutuen. Harjoituksen tavoitteena on mm. kehotietoisuuden lisääminen, mielen ja hermoston rauhoittaminen sekä kehon palautumisprosessin käynnistäminen yinjoogan ja hengitysharjoitusten avulla.

Kurssilla kuulet yinjoogan taustoista niin kiinalaisen kuin länsimaisen lääketieteen näkökulmasta. Saat tietoa asanoiden vaikutuksia meridiaaneihin eli kehon energiakanaviin sekä sidekudoksiin eli faskiaan. Käymme läpi monipuolisesti erilaisia asentoja ja niiden variaatioita sekä vaikutuksia kehoon ja mieleen. Saat ajatuksia ja oivalluksia siihen, miten juuri sinun kannattaisi asettua erilaisiin asentoihin lempeän turvallisesti ja tarkoituksenmukaisesti.

Olet tervetullut aloittelijana tai pidempään yinjoogaa harrastaneena. Kurssin ohjaa yinjoogaan perehtynyt Elviira Välimäki.

Hinta: 89 € / 79 € (sis. alv). Alennushinta: opiskelijat, työttömät, eläkeläiset, vanhempainvapaalla olevat sekä voimassa olevalla Studio Laiven Kymppi- tai Anytimekortilla. Hinta sisältää yhden 15 € arvoisen tutustumiskerran Laiven viikkotunnille sekä materiaalia kotona tehtävän harjoituksen tueksi. Kurssin päätteeksi voit hankkia alennushintaan 5-kortin (55 €) tai 10-kortin (95 €) joogan viikkotunneille.

Sitovat ilmoittautumiset: sähköinen lomake. Maksimiosallistujamäärä 14, minimi 7 osallistujaa.

Mamajooga-kurssi

Tiistaisin 8.1., 15.1., 22.1. ja 29.1. klo 16:30-17:30

Haluatko lisätä hyvinvointia odotusaikana? Kaipaatko tapoja huoltaa kehoa ja rauhoittaa mieltä? Etsitkö synnytykseen valmistavaa kurssia?

Mamajooga-kurssilla pääset viemään huomion kohdussa kasvavaan uuteen elämään ja kehosi tuntemuksiin. Harjoitukset edistävät kokonaisvaltaisesti odottavan äidin hyvinvointia huomioiden raskauden eri vaiheet. Jooga valmentavaa myös henkisesti ja fyysisesti synnytykseen sekä tulevaan vanhemmuuteen. Jooga-asentojen avulla vahvistamme ja avaamme kehoa lempeästi ja rauhalliseen tahtiin. Huomioimme erityisesti raskauden aikana väsyvää selkää ja vahvistamme lantionpohjan lihaksia.

Kurssi sisältää rentoutumis- ja hengitysharjoituksia, joita voit hyödyntää myös synnytyksessä. Opit käyttämään hengitystä liikkeen tukena ja saat harjoitella rentouttavan äänen käyttöä. Haemme oivalluksia erityisesti lantionpohjan rentouden löytämiseen, mikä on keskeinen taito synnytyksen avautumis- ja ponnistusvaiheessa. Kurssin ohjaajana toimii äitiysjoogaan perehtynyt joogaohjaaja Elviira Välimäki.

Tapaamiskertojen sisällöt:

 • 8.1. Elinvoimaa hengityksestä ja tietoisesta läsnäolosta
 • 15.1. Selän hyvinvointi
 • 22.1. Lantionpohjaa vahvistavat ja rentouttavat harjoitukset
 • 29.1. Kohti synnytystä: ääniharjoitukset ja yoga nidra

Voit aloittaa joogakurssin jo alkuraskaudessa, mutta kurssi ei ole myöhäistä loppuraskaudessakaan, sillä harjoituksia voi tehdä synnytykseen saakka. Et tarvitse aikaisempaa kokemusta joogasta. Kurssin jälkeen voit jatkaa harjoittelua Studio Laiven pehmeällä hatha ja flow -viikkotunnilla. Joogaohjaajamme osaavat ottaa raskaana olevat huomioon tunneilla.

Hinta: 79 / 69 € (sis. alv). Alennushinta: opiskelijat, työttömät, vanhempainvapaalla olevat sekä voimassa olevalla Studio Laiven Kymppi- tai Anytimekortilla. Hinta sisältää yhden 15 € arvoisen tutustumiskerran Laiven viikkotunnille sekä materiaalia kotiharjoitteluun. Kurssin päätteeksi voit ostaa alennushintaan 5-kortin (55 €) tai 10-kortin (95 €) joogan viikkotunneille.

Sitovat ilmoittautumiset: sähköinen lomake. Kurssin minimiosallistujamäärä 7, maksimi 14.

Erkauma eheäksi -kurssi

Tiistaisin 22.1., 5.2. ja 19.2. klo 10-11.15
(ensimmäinen tapaaminen klo 10.00-11.30)

Tiedätkö, miksi erkauma on hyvä tarkistuttaa ja kuntouttaa asiantuntijan avustuksella? Haluatko tietää, minkälainen liikunta sopii juuri sinulle synnytyksen jälkeen?

Kurssi on suunnattu synnyttäneille äideille, joilla on 1-12 kk ikäinen vauva. Tapaamiskerroille voit tulla yhdessä vauvan kanssa. Tutustumme tiiviiden teoriaosioiden kautta, mitä äidin kehossa tapahtuu fysiologisesti synnytyksen jälkeen ensimmäisen vauvavuoden aikana. Teemme nousujohteisesti harjoituksia, jotka auttavat kehoa palautumaan kokonaisvaltaisesti synnytyksestä turvallisesti ja tehokkaasti.

Teemme kehoa lempeästi vahvistavia harjoitteita ja erityisesti kiinnitämme huomiota niskahartiaseudun, keskivartalon sekä lantionpohjan lihaksiin. Ensimmäisellä tapaamisella äitiysfysioterapeutti katsoo kaikkien ryhmäläisten vatsalihasten erkaumat henkilökohtaisesti. Jokaisella äidillä on luonnostaan jonkinlainen erkauma, jonka kuntouttamisessa on hyvä huomioida harjoitteiden yksilöllisyys. Keskivartalon ja lantionpohjan tuen löytäminen ennaltaehkäisevät mm. selkäkipuja ja lantionpohjan toiminnan häiriöitä. Saat tietoa siitä, milloin on turvallista aloittaa erilaisten liikuntamuotojen harrastaminen synnytyksen jälkeen.

Tapaamiskertojen sisällöt:
22.1. Erkauma ja lantionpohja
5.2. Ryhti ja arjen ergonomia
19.2. Liikunnan lisääminen vähitellen kohti omaa toivetasoa

Kurssin ohjaa äitiys- ja lantionpohjan fysioterapeutti Annakaisa Hinkkanen. Jokaiselta kerralta saat mukaasi selkeät kirjalliset ohjeet kotiharjoitteluun, joita voit toteuttaa vauva-arjen lomassa. Voit liittyä myös kurssin sisäiseen Facebook-ryhmään, jossa saat tukea kotiharjoitteluun tapaamisertojen välissä. Kaikille osallistujille kuuluu alennus äitiysfysioterapiakäynnistä (-15 %).

Hinta: 99 € (sis. alv)

Sitovat ilmoittautumiset: sähköinen lomake viimeistään 13.1. Kurssin minimiosallistujamäärä 5, maksimi 10.

Yhteystiedot

Laive Oy

Sepänkatu 7, Jyväskylä

041 319 5253

info@studiolaive.fi

Uutiskirje

Yhteydenotto