KURSSIT JA WORKSHOPIT

TRE (tension, stress and trauma releasing exercise) -workshop

Lauantaina 17.11. klo 13.30-16.30

Hyppää mukaan TRE-menetelmän ihmeelliseen maailmaan! Workshopissa tutustutaan monipuolisesti TRE -menetelmän teoreettiseen viitekehykseen, täristään ja lopuksi jaetaan ajatuksia ja tunnelmia kokemuksesta.

Mikä TRE?

T R E® -stressinpurkuliikkeet on yhdysvaltalaisen stressi- ja traumahoidon asiantuntijan tri David Bercelin kehittämä itsehoitomenetelmä kehon palauttamiseksi luonnolliseen ja rentoon tilaan. TRE on yksinkertaiseen liikesarjaan pohjautuva harjoitusmenetelmä, jossa käynnistetään kehon oma luonnollinen palautumismekanismi, neurogeeninen tärinä/ värinä. Se rentouttaa, aktivoi ja mobilisoi stressin tai traumaattisen kokemuksen jännittämiä lihaksia ja tasapainottaa autonomista hermostoa eli lisää kehon luonnollista tasapainoa ja rentouttaa kokonaisvaltaisesti.

Kenelle?

Menetelmä soveltuu jokaiselle, joka haluaa lisätä luonnollisella tavalla oman kehonsa hyvinvointia ja auttaa kehoaan palautumaan päivittäisen elämän moninaisista kuormituksista. TRE on helppo tapa rentouttaa omaa kehoaan ja purkaa syviäkin jännityksiä esimerkiksi liikunnallisen suorituksen, vaativien työtehtävien (sosiaali- ja terveysala/ kasvatusala/pelastusala), istuma- ja näyttöpäätetyön tai traumaattisen tapahtuman jälkeen missä ja milloin vain. Kehosi tietää luonnostaan, miten rentoutua ja purkaa jännityksiä, jotta voit vapautua kokonaisvaltaisemmin rennompaan, hengittävämpään ja luonnollisempaan olemisen tilaan arjessasi.

Mitä hyvää?

* menetelmä on helppo oppia * kehon oma luonnollinen palautumis- ja rentoutumiskeino * vahvistaa parasympaattista eli lepohermostoamme * parempi ja levollisempi uni * lisääntynyt läsnäolo ja kehotietoisuus * parempi impulssikontrolli ja tunteiden hallinta * lisääntynyt kehon tuntuvuus, liikkuvuus ja joustavuus * parantaa kineettistä aistia ja koordinaatiota * lihasten jännittyneisyyden / niveloireiden / kiputilojen lieventyminen * lihasten palautuminen helpommin fyysisestä rasituksesta * toiminnallisten vatsavaivojen helpottuminen * PTSD -oireiden helpottuminen

HUOM! Vaikka TRE  soveltuu mainiosti suurimmalle osalle ihmisiä, joitakin poikkeuksia on hyvä huomioida. Menetelmä ei sovellu tai sitä ei ole hyvä aloittaa, jos sinulla on: epilepsia, syöpä, sydän- ja verenkiertoelimistön sairauksia tai äskettäisiä diagnooseja, äskettäinen leikkaus tai murtuma, diabetes, dementia, psyykelääkitys, vakavia mielenterveyden häiriöitä tai hoitoa vaativa vakava traumatausta tai olet raskaana. Jos olet epävarma oman tilanteesi suhteen, ota rohkeasti yhteyttä ja kysäise menetelmän sopivuudesta juuri sinulle.

Ohjaajana toimii Anne Välipakka (sertifioitu TRE -ohjaaja (tasot 1&2), shiatsuhieroja, kokonaisvaltainen rentoutusohjaaja -opiskelija)

Hinta: 79 € / 69 €. Alennushinta: opiskelijat, työttömät, vanhempainvapaalla olevat sekä voimassa olevalla Studio Laiven Kymppi- tai Anytimekortilla. (Hinta sisältää kurssimateriaalit + alv 24%)

Lisätiedot: anne.valipakka@gmail.com tai 0405616738

Sitovat ilmoittautumiset: sähköinen lomake. Kurssin minimiosallistujamäärä 7, maksimi 12.

Yinjoogan perusteet

Tiistaisin 27.11., 4.12., 11.12. ja 18.12. klo 16:30-17:30

Kiinnostaako sinua lempeä ja meditatiivinen yinjooga? Oletko utelias oppimaan yinjoogan perusteista?

Yinjoogan perusteet -kurssilla pääset pysähtymään meditatiivisen ja tasapainottavan yinjoogan äärelle. Yinjoogan asennoissa viivytään 3-5 minuuttia alustaan ja apuvälineisiin tukeutuen. Harjoituksen tavoitteena on mm. kehotietoisuuden lisääminen, mielen ja hermoston rauhoittaminen sekä kehon palautumisprosessin käynnistäminen yinjoogan ja hengitysharjoitusten avulla.

Kurssilla kuulet yinjoogan taustoista niin kiinalaisen kuin länsimaisen lääketieteen näkökulmasta. Saat tietoa asanoiden vaikutuksia meridiaaneihin eli kehon energiakanaviin sekä sidekudoksiin eli faskiaan. Käymme läpi monipuolisesti erilaisia asentoja ja niiden variaatioita sekä vaikutuksia kehoon ja mieleen. Saat ajatuksia ja oivalluksia siihen, miten juuri sinun kannattaisi asettua erilaisiin asentoihin lempeän turvallisesti ja tarkoituksenmukaisesti.

Olet tervetullut aloittelijana tai pidempään yinjoogaa harrastaneena. Kurssin ohjaa yinjoogaan perehtynyt Elviira Välimäki.

Hinta: 79 € / 69 € (sis. alv 10 %). (alennushinta opiskelijat, työttömät, vanhempainvapaalla olevat sekä voimassa olevalla Studio Laiven Kymppi- tai Anytimekortilla). Hinta sisältää yhden 15 € arvoisen tutustumiskerran Laiven viikkotunnille sekä materiaalia kotona tehtävän harjoituksen tueksi. Kurssin päätteeksi voit hankkia alennushintaan 5 x-kortin (55 €) tai 10 x-kortin (95 €) joogan viikkotunneille.

Sitovat ilmoittautumiset: sähköinen lomake. Kurssin minimiosallistujamäärä 7, maksimi 14.

Jooga & ääni -workshop

Sunnuntaina 2.12. klo 13-15:30

Onko sinulla haasteita äänenkäytössä? Tai pala kurkussa? Niska ja hartiat jähmeät?

Olitpa sitten suihkusopraano, karaokekuningas, puheen ammattilainen, tai ihan tavallinen oman äänen käyttäjä, tämä workshop on tarkoitettu jokaiselle omasta äänestään, äänenkäytöstään ja hyvinvoinnistaan kiinnostuneelle. Optimaalisen äänenkäytön, kuten myös laulamisen, on todettu lisäävän oksitosiini-hormonin erittymistä, vähentävän stressiä, ja sillä on myönteisiä vaikutuksia yleiseen terveyteen aktivoiden vasta-ainetuotantoa. Workshopissa ei ole tasovaatimuksia äänenkäytön eikä joogan osalta – riittää, että osaat puhua! Laulunopettaja ja joogaohjaaja Jenni Ruuth opastaa sinut turvallisesti äänenkäytön saloihin!

Workshopissa kuljemme yksinkertaisten hengitys- ja ääniharjoitusten kautta kohti kehotietoisuuden vahvistumista. Kotiin viemisinä sinulla on keinoja vahvistaa äänesi kantavuutta, tunnistaa erilaisia ääntä rajoittavia jännitystiloja kehossa ja keinoja helpottaa niitä. Tutustumme myös äänielimistöä aktivoivaan joogaharjoitukseen ja tutkimme yksinkertaisten äänielementtien yhdistämistä asanaharjoitukseen.

Workshopin jälkeen tiedät

… miten hengitystä, ääntä ja liikettä voidaan yhdistää

… mitä on bhramari-hengitys ja mitä hyötyä siitä on äänenkäytössä

… miten hengityslihaksia voi harjoittaa ja avata joogaharjoituksen kautta

… mitä erilaisia äänen käyttöä helpottavia harjoituksia voit ottaa mukaan arkeesi!

Hinta: 49 € / 39 €. Hinta sisältää teen ja pientä purtavaa. Osallistujille tarjolla alennus Jenni Ruuthin 30 min laulutunnista hintaan 27 €.

Sitovat ilmoittautumiset: sähköinen lomake. Maksimi osallistujamäärä 14, minimi 8.

Laive-special: Embodied yin

Lauantaina 8.12. klo 10.30–12:30

Milloin olet viimeksi antautunut oman itsesi kokonaisvaltaiselle kuuntelulle? Kaipaatko hetken hengähdystä sekä kosketusta oman kehon ja mielen syvempiin tuntemuksiin?

Kahden tunnin Embodied Yin johdattaa sinut keholliseen harjoitukseen, jonka avulla voit lisätä tietoisuutta itsestäsi. Harjoituksessa tehdään yin-joogatunneilta tuttuja asanoita, joihin yhdistetään hetkeen juurtumista, aaltoilevaa liikettä, kehon ja mielen tuntemusten aistimista, tietoista rentoutumista sekä lempeää kosketusta.

Pitkässä harjoituksessa meillä on aikaa pysähtyä talven elementin veden äärelle, jossa rakennetaan asanoita meridiaaneja eli kehon energiakanavia hoitaen ja vahvistaen. Harjoituksessa etsitään omaa sisäistä rauhaa sekä uskallusta olla juuri oma itsensä, omien tuntemusten ja ajatusten kanssa.

Harjoitus sopii kaikille, jotka ovat kiinnostuneita kokemuksellisesta joogasta ja ovat kiinnostuneita tutustumaan itseensä aivan uudella tasolla. Tunnille tarvitset mukaan heittäytyvää mieltä sekä rohkeaa kehoa. Harjoituksen tukena käytetään myös eteerisiä öljyjä.

Tunnin ohjaa Yin-joogaohjaaja ja Embodied Yin-joogaohjaaja Iida Luhanko.

Hinta: 25 € / 20 € (sis. alv 10 %) Alennushinta: opiskelijat, työttömät, vanhempainvapaalla olevat sekä voimassa olevalla Studio Laiven Kymppi- tai Anytimekortilla.

Sitovat ilmoittautumiset: sähköinen lomake. Miniosallistujamäärä 7, maksimi 14.

Hyppää hapen hienouksiin -workshop

Lauantaina 8.12. klo 14-17

Pikkujoulukauden keskellä on hyvä mahdollisuus pysähtyä syventymään hengittämisen ja kylmäkylpemisen ihmeelliseen maailmaan! Kovasti kehuttu ja toivottu workshop saa siis jatkoa.

Workshopin vetäjä Liikemies Ossi Valpio on kouluttautunut klassinen hieroja, FMS Expertti, Primal Move -ohjaaja ja NLP-valmentaja. Hän on perehtynyt valmentajan työssään intohimoisesti kehon potentiaalin esille tuomiseen. Erityisesti kehonhuollon muodoista hengittämistekniikat ja kylmän hyödyntäminen terveyden edistämiseksi ovat kulkeneet pitkään mukana.

Nyt näitä oppeja ja tekniikoita harjoitellaan yhdessä iltapäivän workshopissa. Harjoitteet pohjautuvat muun muassa Wim Hof Methodiin, joka yhdistää hengittämistekniikat, mielenhallinnan, liikkuvuusharjoittelun ja kylmäkylpemisen. Workshopin aikana opitaan hengitystekniikoita, joita voit soveltaa arkeen ja omaan harjoitteluusi.

Hengitysharjoitteiden ja kylmäkylpemisen hyödyt:

– opit säätelemään hermostoasi hengityksen avulla
– opit lisää stressistä ja sen haltuunottamisesta
– löydät keinot kontrolloida tietoisesti vastustuskykyäsi
– vähennät tulehdusta kehossasi
– nollaat ja buustaat hormonaalista toimintaasi harjoitteilla
– kohennat unenlaatuasi
– pääset päihtymään hapen avulla luonnollisesti
– saat lisäbuustia harjoitteluusi
– parannat ymmärrystä kehostasi

Session jälkeen lähdemme uimaan Tuomiojärvelle Kivelänrantaan. Laitetaan opit todelliseen testiin yhdessä! Uikkarit ja pyyhkeet siis mukaan!

Hinta: 49 / 39 € (sis. alv). Alennushinta: opiskelijat, työttömät, vanhempainvapaalla olevat sekä voimassa olevalla Studio Laiven Kymppi- tai Anytimekortilla. Hinta sisältää myös käynnin avantouimassa.

Sitovat ilmoittautumiset: sähköinen lomake. Maksimi osallistujamäärä 14, minimi 8.

Relaa ja puhdistu -retriitti

5.-6.1.2019 Lauantai klo 10-16 ja sunnuntai klo 9-15 

Haluatko lisää kirkkautta olemukseesi? Kaipaatko hengähdyshetkeä? Etsitkö keinoja vauhdittaa aineenvaihduntaa ja löytää uutta energiaa? 

Tämän kahden päivän cityminiloman avulla voit kohentaa oloasi lempeästi, mutta tehokkaasti. Kestävä tapa puhdistaa ja uudistaa kehoa sekä mieltä löytyy mm. hermostoa rauhoittavista rentoutumis- ja kehonhuoltometodeista sekä energiaa vievien ajatusmallien irtipäästämisestä.

Retriitillä teemme kehoa kokonaisvaltaisesti hoitavia flowjooga- ja yinjoogaharjoituksia, jotka laittavat aineenvaihduntaan vauhtia ja kuona-aineet liikkeelle. Jooga- ja hengitysharjoitukset puhdistavat luonnollisella tavalla sisäelimiä ja tasapainottavat kehoamme. Lisäksi ne vähentävät stressihormonien tasoa veressä.

Mielen kuormaa ja turhia ärsykkeitä kevennämme erilaisilla meditaatio- ja mindfulnessharjoituksilla, jotka kirkastavat aistejamme ja ajatteluamme uusille asioille, mm. rauhoittavan luontomeditaation keinoin. Retriitin toisen päivän vietämme hiljaisuudessa.

Retriitillä puhdistumisen ja energisen olon saavuttamisen täydentää puhdas luomuruoka. Pääset nauttimaan studiolla lauantaina herkullisen aamiaisen sekä smoothien. Sunnuntaina herkutellaan maittava salaattilounas sekä pieniä terveellisiä snäcksejä päivän aikana. Retriitiltä saat vinkkejä ja materiaalipaketin puhdistavan ruokavalion toteuttamiseen omassa arjessasi myös retriitin jälkeen. Puhdistava ruokavalio koostuu pienistä terveellisistä teoista arjen pyörteissä.

Retriitin kaikkia jooga- ja meditaatioharjoitukset sopivat aloittelijoille, mutta tarjoavat oivalluksen hetkiä myös pidempään harjoitusta tehneille. Retriitin ohjaavat liikunta- ja terveystieteiden maisteri sekä joogaohjaaja Elviira Välimäki (lauantai) sekä jooga- ja mindfulnessohjaaja Kaisa Peltonen (sunnuntai).

Olet lämpimästi tervetullut Laiven inspiroivalle studiolle, joka houkuttelee relaamaan ja oivaltamaan uutta kestävistä hyvinvoinnin valinnoista!

Alustava ohjelma:
*** Lauantai 5.1. klo 10-16 ***

Virkistävä vihersmoothie studiolla
Luento: Puhdas ravinto kehon puhdistajana
Aamuharjoitus: Dynaaminen ja energisoiva joogaharjoitus
Kasvislounas kaupungissa (omakustanteinen)
Luento ja harjoituksia: Hengitysharjoitusten vaikutukset kehon puhdistamisessa ja stressinhallinnassa
Iltapäiväharjoitus: Rauhoittava restoratiivinen joogaharjoitus

*** Sunnuntai 6.1. klo 9-15 (Hiljaisuuden päivä) ***

Aamuharjoitus: Herättävä flowjoogaharjoitus ja yoga nidra
Teetä ja pientä purtavaa
Luontomeditaatio ja -jooga lähimetsässä
Tietoisen syömisen harjoitus ja itsestä huolen pitämisen tauko (salaattilounas studiolla)
Iltapäiväharjoitus: Mielen liikkeitä rauhoittava ja kehoa rentouttava yinjooga-harjoitus sekä kehomeditaatio

Paikka: Studio Laive, Sepänkatu 7, Jyväskylä

Hinta: 149 € / 139 € (sis. alv). Hinta sisältää pientä purtavaa, sunnuntain salaattilounaan sekä materiaalia kehoa puhdistavan ruokavalion toteuttamiseen sekä mindfulnessharjoitteita kotiin.
EARLY BIRD -hinta 129 € kun varaat paikkasi 1.12. mennessä!

Sitovat ilmoittautumiset: sähköinen lomake. Maksimiosallistujamäärä 12, minimi 8 osallistujaa.

 

Palautuminen synnytyksen jälkeen -workshop

Sunnuntaina 18.11. klo 14:00-16:00

Pohditko, minkälainen harjoittelu on turvallista synnytyksen jälkeen? Epäiletkö, onko sinulle jäänyt raskaudesta suorien vatsalihasten erkauma? Kiinnostaako sinua ruokavaliosi kohentaminen monipuolisemmaksi? Haluatko oppia suhtautumaan lempeämmin omaan kehoosi? 

Lapsen saaminen tuo muutoksia kehoon, suuren annoksen voimakkaita tunteita ja uuden arjen. Jokainen äiti kokee stressiä jossain määrin näiden muutosten keskellä. Sopivan lempeä liikunta, monipuolinen ruokavalio ja myönteiset ajattelutavat itseä kohtaan ovat hyvinvoinnin kulmakivet. Täsmäiskut ruokavaliossa ja liikunnan harrastamisessa edistävät palautumista synnytyksen jälkeen.

Käymme läpi esimerkiksi lantionpohjan lihaksia vahvistavia harjoituksia ja lihaskuntoliikkeitä sekä liikuntamuotoja, joiden aloittamisessa ei kannata kiirehtiä. Workshopissa yhdistyvät teoria ja monipuoliset käytännön harjoitukset.

Workshopin jälkeen:
… Tiedät, kuinka aloitat liikkumisen järkevästi raskauden jälkeen
… Ymmärrät, mitä vatsalihasten erkaumalla tarkoitetaan ja kuinka lantionpohjan lihaksia vahvistetaan
… Ymmärrät monipuolisen ruokavalion merkityksen ja osaat toteuttaa sitä paremmin arjessa
… Tiedät, miten tehdä turvallisia ja helppoja lihaskunto-liikkeitä kotona yksin ja vauvan kanssa
… Osaat harjoitella hyväksyvämpää ja myötätuntoisempaa suhtautumista itseäsi kohtaan

Ohjaajana toimii lantionpohja- ja äitiysfysioterapeutti Annakaisa Hinkkanen. Workshop on suunnattu sekä raskaana oleville että alle 2-vuotiaiden lasten äideille. Jos haluat, voit tulla yhdessä vauvasi kanssa.

Hinta: 49 € (Hinta sisältää teen ja pientä purtavaa + yhden maksuttoman käynnin Studio Laiven viikkotunneilla.)

Sitovat ilmoittautumiset: sähköinen lomake  Minimiosallistujamäärä 8, maksimi 14.

Satuhierontatuokiot (4-9 v.)

Lauantai 24.11. klo 15.15-16.00

Satuhieronta (www.satuhieronta.fi) on tutkittu ja hyväksi todettu menetelmä, jossa aikuinen piirtää sadun lapsen selkään. Satuhieronnassa yhdistyvät  sadut, kosketus ja kevyt hieronta. Tämän lapsilähtöisen menetelmän avulla aikuinen ja lapsi voivat nauttia toistensa seurasta ja vuorovaikutuksesta. Tarinan sekä myönteisen ja turvallisen kosketuksen kautta on mahdollisuus kokea rentouden ja rauhan hetkiä. Yksi tehokkaimmista tavoista aktivoida rauhoittumisreaktiota onkin myönteinen, läsnäoleva kosketus.

Jokaisella ihmisellä on synnynnäinen kosketuksen tarve. Fyysinen kontakti käynnistää kehossamme hermoston välityksellä joukon positiivisia fysiologisia prosesseja.  Aikuinen saa satuhieronnan kautta mahdollisuuden harjoitella läsnäolevaa vanhemmuutta sekä lapsen myönteistä kosketusta ja kohtaamista. Satuhieronnan avulla lapsi taas voi harjoitella rentoutumista, tunnetaitoja ja stressinhallintaa sekä saada tukea myönteisen kehosuhteen ja itsetuntemuksen muodostumiseen.

Satuhierontatuokioissa teemme vuorotellen satuhierontaa ja kevyttä liikettä sisältäviä osuuksia. Tuokiot on suunnattu 4-9-vuotiaille lapsille yhdessä aikuisen kanssa. Vanhempi, isovanhempi, kummi tai kuka tahansa lapselle tärkeä ihminen – olet tervetullut viettämään aikaa lapsen kanssa. Saat tuokion jälkeen sähköpostiisi pdf-muodossa ohjeet yhteen satuhierontaan, jonka avulla voitte jatkaa satuhierontoja kotona.

Satuhieronta edistää:

… myönteistä kosketusta.

… läsnäolevaa vanhemmuutta.

… rentoutumisen ja rauhoittumisen taitoja.

… lapsen ja aikuisen myönteistä vuorovaikutusta.

Ohjaajana toimii satuhierontaan ja tunne- ja vuorovaikutustaitoihin  perehtynyt Elviira Välimäki (LitM), joka on myös terveystiedon ja psykologian opettaja ja lastenjoogaohjaaja.

Yhden tuokion hinta: 25 € (sis. alv) Hinta sisältää yhden tarinan satuhierontaan tehtäväksi kotona.

Sitovat ilmoittautumiset: sähköinen lomake, viikkoa ennen tuokion ajankohtaa. Voit ilmoittautua yhteen tuokioon tai osallistua vaikka kaikkiin. Jokaisella kerralla tehdään eri satuhieronta. Ilmoita lomakkeen ”Lisätietoja” kohdassa lapsen nimi ja ikä. Tuokioon voi osallistua yksi aikuinen ja yksi lapsi yhdessä. Minimi 5, maksimi 7 paria per ryhmä.

Mamapilates-kurssi

La 24.11. klo 13:30-14:45, la 1.12. 13:30-14:45, pe 7.12. klo 19-20:15 ja pe 14.12 klo 19-20:15

Keskivartalon tuki hukassa? Kipeä ja väsynyt selkä? Ryhti lysyssä?

Mamapilates on odottaville ja synnyttäneille suunnattu kurssi, jossa vahvistetaan kehoa lempeällä ja turvallisella tavalla. Mamapilates-tunti rakentuu koko kehon ryhtilihaksia vahvistavista pilatesliikkeistä, kevyistä venytyksistä, rentoutus- ja hengitysharjoituksista. Pilatesharjoittelu opettaa kehon kannattelua ja ergonomisia liikemalleja.

Raskausaikana sikiön kasvaessa vatsa-, selkä- ja lantionpohjanlihaksiin kohdistuva paine lisääntyy. Tavoitteena on vahvistaa näitä kovalle kuormitukselle joutuvia lihasryhmiä. Hyvät keskivartalon ja lantionpohjanlihakset tukevat hormonien pehmentämiä jänteitä ja nivelsiteitä sekä vähentävät lantionpohjan toimintahäiriöitä ja selkäkipuja raskauden aikana ja synnytyksen jälkeen.

Kurssilla käymme läpi pilateksen perusteet: hengitys, selkärangan ja lapojen neutraaliasento sekä lapatuki. Tutustumme lantionpohjan toimintaan ja harjoittelemme löytämään yhteyden lantionpohjan ja syvän poikittaisen vatsalihaksen välillä. Liikkeet tehdään hengityksen tahdissa käyttäen lateraalihengitystä. Kurssilla saat yksilöllistä ohjausta tarpeidesi mukaan. Voit osallistua missä tahansa raskauden vaiheessa tai synnytyksen jälkeen, eikä aikaisempaa kokemusta pilateksesta tarvitse olla.

Kurssin ohjaa Annika Hytönen, joka on pilates- ja joogaohjaaja sekä liikunta- ja terveystieteiden maisteri. Annika syventynyt odottavien äitien liikuntaryhmien ohjaamiseen.

Hinta: 89 / 79 € (sis. alv). Alennushinta: opiskelijat, työttömät, vanhempainvapaalla olevat sekä voimassa olevalla Studio Laiven Kymppi- tai Anytimekortilla.

Sitovat ilmoittautumiset: sähköinen lomake viimeistään 16.11. Kurssin minimiosallistujamäärä 7, maksimi 14.

Yhteystiedot

Laive Oy

Sepänkatu 7, Jyväskylä

040 778 0541 / 050 514 5379

info@studiolaive.fi

Uutiskirje

Yhteydenotto