KURSSIT, WORKSHOPIT JA RETRIITIT

Fasciajooga & Syvähengitys -workshop (by Breathingman)

Lauantaina 19.9. klo 13:00-15:30

 

Koe kehon ja mielen rentoutuminen Tampereelta meille vierailemaan tulevan Artun ja Kirsikan Fasciajooga & Syvähengitys -workshopissa! Workshopissa fascia- ja joogaliikkeet sekä tehokkaat hengitystekniikat yhdistyvät lempeällä ja uudella tavalla.

Tässä workshopissa opit:

1) Fasciajooga-osiossa tutustumme lempeiden fasciavenyttelyliikkeiden ja jooga-asanoiden avulla omaan kehoomme. Keho avautuu, mieli hiljenee ja arki jää pehmeästi taakse. Liikesarja avaa ja valmistelee kehon ja mielen Artun syvähengitysosioon. Liikkeet tehdään pakottamatta ja omaa kehoa kuunnellen. Lempeä fasciajooga käy sekä aloittelijoille että pidempään jooganneille.

2) Syvähengitysosiossa opit rennon ja terveyttäsi edistävän tavan hengittää arjessa. Lisäksi teemme lempeitä ja voimakkaampia hengitysharjoituksia, jotka lisäävät suorituskykyä, katkaisevat stressin tehokkaasti ja suorastaan pakottavat autuaaseen rentouden tilaan. Aiempaa kokemusta hengittämisestä ei tarvita.

3) Työpaja päätetään ihanaan syvärentoutukseen ja kotimatkalle otetaan mukaan autuaan hyvä olo ja ohjeet hengitysten kotiharjoitteluun.

Kurssin ohjaajat:
Kirsikka Lipsonen on sertifioitu Integral Hatha joogaopettaja sekä FasciaMethod ohjaaja. ”Lempeän joogan voima on huikea kehon avaaja ja mielen rauhoittaja”. Kirsikka ohjaa joogaa pääasiassa yrityksille ja muille organisaatioille sekä pienryhmille. www.facebook.com/Mindgate.fi

”Breathingman” Arttu Lipsonen omaa pitkän kokemuksen hengitysharjoituksista eri traditioissa ja on hakenut jooga-ja hengitysoppia mm. Meksikosta, Yhdysvalloista ja Intian Himalajalta. Arttu on sertifioitu Oxygen Advantage -valmentaja. Ilmaista tietoa hengityksestä ja sen hyödyistä löydät: www.facebook.com/breathingman.fi ja www.breathingman.fi -sivustoilta.

Palautteita:

“Artun settejä olen aina rakastanut, mutta kyllä ihana Kirsikka toi vielä niin uutta syvyyttä kaikkeen. Odotin tältä paljon ja kaikki odotukset ylittyi. Niin mahtavasti toimii teidän yhteinen energia, ettei kiitollisempi osallistujana voisi olla. Vahva suositus tälle ja jatkakaa ehdottomasti näitä yhteisiä settejä.”

“Upea setti tänään Kirsikka ja Arttu! Suurkiitokset. Jos hengitysharkat ei meinaa muuttua tavaksi, kannattaa käydä tankkaamassa hengitystapahtumista motivaatiota tekemiseen. Suosittelen! Jälkifiiliksenä lentokelit. Ja jos vanhat merkit paikkansa pitää, niin pitkään taas mennään näissä tunnelmissa.”

Hinta: 59 / 49 € (sis. alv) Alennushinta: opiskelijat, työttömät, eläkeläiset, vanhempainvapaalla olevat sekä voimassa olevalla Studio Laiven Kymppi- tai Anytimekortilla.

Sitovat ilmoittautumiset: sähköinen lomake. Minimiosallistujamäärä 8, maksimi 12. Saavuthan paikalle vain terveenä ja pidät huolen hyvästä hygieniasta.

(Peruutusehdot: Ilmoittautumisen peruminen mahdollista vain sairaustapauksissa tai koronatilanteen selkeän huonontumisen vuoksi. Muista syistä veloitamme 50 % osallistumismaksun hinnasta.)

Mamababyjooga-nettijoogakurssi

Facebook-kurssi 21.9.-19.10.

 

Viiden viikon kurssilla pääset tekemään joogaharjoituksia, jotka auttavat nauttimaan vauva-arjesta, tukevat synnytyksestä palautumista sekä vahvistavat äidin ja vauvan välistä vuorovaikutusta. Kurssin harjoitukset ovat lempeä ja turvallinen tapa aloittaa liikkuminen synnytyksen jälkeen. Lisäksi live-luennot tarjoavat inspiraatiota hyvinvointia tukevien arjen rutiinien äärelle ja kurssin jälkeen tiedät, miten voit pitää huolta itsestäsi entistäkin paremmin!

Osallistuminen nettijoogakurssille on vaivatonta suljetussa Facebook-ryhmässä, jossa harjoituksiin voi osallistua livenä tai jonain muuna sinulle ja vauvalle sopivana ajankohtana.

 

Nettijoogakurssi sisältää: 

 • 5 joogaharjoitusta + 60 min joogaharjoitustallenne käyttöösi vuoden 2020 loppuun asti
 • 3 live-luentoa vauva-arjen hyvinvoinnin tueksi
 • Kirjalliset ohjeet parhaimpiin joogaliikkeisiin vauva-arjessa
 • Asiantuntijan ja ryhmän tuki suljetussa Facebook-ryhmässä

 

Aikataulu:

 • 21.9.: Live-luento: Joogan ja liikunnan aloittaminen synnytyksen jälkeen (klo 12:30-12:50) + Koko kehon lempeä liike -joogaharjoitus (klo 13:00-13:45)
 • 28.9.: Niskahartiaseutu ja selkä rennoksi -joogaharjoitus (klo 13:00-13:45)
 • 5.10..: Live-luento: Lantionpohja tutuksi (klo 12:30-12:50) + Lantionpohjaa vahvistava joogaharjoitus (klo 13:00-13:45)
 • 12.10.: Voimaa jalkoihin ja keskivartaloon -joogaharjoitus (klo 13:00-13:45)
 • 19.10.: Live-luento: Miten löytää palauttavia hetkiä vauva-arkeen? (klo 12:30-12:50) + Lepoa ja rentoutta yinjoogalla (klo 13:00-13:45)

 

Hinta: 59 € (Early Bird -hinta 49 € voimassa 14.9. asti)

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan!

TRE (tension, stress and trauma releasing exercise) -workshop

Lauantaina 26.9. klo 13:00-16:30

 

Hyppää mukaan TRE-menetelmän ihmeelliseen maailmaan! Workshopissa tutustutaan monipuolisesti TRE -menetelmän teoreettiseen viitekehykseen, täristään ja lopuksi jaetaan ajatuksia ja tunnelmia kokemuksesta.

Mikä TRE?
T R E® -stressinpurkuliikkeet on yhdysvaltalaisen stressi- ja traumahoidon asiantuntijan tri David Bercelin kehittämä itsehoitomenetelmä kehon palauttamiseksi luonnolliseen ja rentoon tilaan. TRE on yksinkertaiseen liikesarjaan pohjautuva harjoitusmenetelmä, jossa käynnistetään kehon oma luonnollinen palautumismekanismi, neurogeeninen tärinä/ värinä. Se rentouttaa, aktivoi ja mobilisoi stressin tai traumaattisen kokemuksen jännittämiä lihaksia ja tasapainottaa autonomista hermostoa eli lisää kehon luonnollista tasapainoa ja rentouttaa kokonaisvaltaisesti.

Kenelle?
Menetelmä soveltuu jokaiselle, joka haluaa lisätä luonnollisella tavalla oman kehonsa hyvinvointia ja auttaa kehoaan palautumaan päivittäisen elämän moninaisista kuormituksista. TRE on helppo tapa rentouttaa omaa kehoaan ja purkaa syviäkin jännityksiä esimerkiksi liikunnallisen suorituksen, vaativien työtehtävien (sosiaali- ja terveysala/ kasvatusala/pelastusala), istuma- ja näyttöpäätetyön tai traumaattisen tapahtuman jälkeen missä ja milloin vain. Kehosi tietää luonnostaan, miten rentoutua ja purkaa jännityksiä, jotta voit vapautua kokonaisvaltaisemmin rennompaan, hengittävämpään ja luonnollisempaan olemisen tilaan arjessasi.

Mitä hyvää?
* menetelmä on helppo oppia * kehon oma luonnollinen palautumis- ja rentoutumiskeino * vahvistaa parasympaattista eli lepohermostoamme * parempi ja levollisempi uni * lisääntynyt läsnäolo ja kehotietoisuus * parempi impulssikontrolli ja tunteiden hallinta * lisääntynyt kehon tuntuvuus, liikkuvuus ja joustavuus * parantaa kineettistä aistia ja koordinaatiota * lihasten jännittyneisyyden / niveloireiden / kiputilojen lieventyminen * lihasten palautuminen helpommin fyysisestä rasituksesta
* toiminnallisten vatsavaivojen helpottuminen * PTSD -oireiden helpottuminen

HUOM! Vaikka TRE soveltuu mainiosti suurimmalle osalle ihmisiä, joitakin poikkeuksia on hyvä huomioida. Menetelmä ei sovellu tai sitä ei ole hyvä aloittaa, jos sinulla on: epilepsia, syöpä, sydän- ja verenkiertoelimistön sairauksia tai äskettäisiä diagnooseja, äskettäinen leikkaus tai murtuma, diabetes, dementia, psyykelääkitys, vakavia mielenterveyden häiriöitä tai hoitoa vaativa vakava traumatausta tai olet raskaana. Jos olet epävarma oman tilanteesi suhteen, ota rohkeasti yhteyttä ja kysäise menetelmän sopivuudesta juuri sinulle.

Ohjaajana toimii Anne Välipakka (sertifioitu TRE -ohjaaja (tasot 1&2), shiatsuhieroja, kokonaisvaltainen rentoutusohjaaja -opiskelija). Lisätiedot: anne.valipakka@gmail.com tai 0405616738

Hinta: 79 € / 69 €. Alennushinta: opiskelijat, työttömät, eläkeläiset, vanhempainvapaalla olevat sekä voimassa olevalla Studio Laiven Kymppi- tai Anytimekortilla. (Hinta sisältää kurssimateriaalit, alv 24%). Liikuntasetelit eivät käy tällä kurssilla.

Sitovat ilmoittautumiset: sähköinen lomake. Minimiosallistujamäärä 7, maksimi 10. Saavuthan paikalle vain terveenä ja pidät huolen hyvästä hygieniasta.

(Peruutusehdot: Ilmoittautumisen peruminen mahdollista vain sairaustapauksissa tai koronatilanteen selkeän huonontumisen vuoksi. Muista syistä veloitamme 50 % osallistumismaksun hinnasta.)

Itsemyötätunto & yinjooga -nettijoogakurssi

Facebook-kurssi 30.9.-2.11.

 

Viiden viikon kurssilla pääset tekemään voimaannuttavia itsemyötätunto- ja yinjoogaharjoituksia, jotka lisäävät hyväksyntää ja arvostusta itseä kohtaan. Oman kodin rauhassa on turvallista tutkia itseen kohdistuvia ajatuksia ja tunteita lempeällä asenteella!

Osallistuminen nettijoogakurssille on vaivatonta suljetussa Facebook-ryhmässä, jossa harjoituksiin voi osallistua livenä tai jonain muuna sinulle sopivana ajankohtana.

Nettijoogakurssi sisältää:

 • 5 yinjoogaharjoitusta (75 min)
 • 5 itsemyötätuntomeditaatiota (3-20 min)
 • 5 live-luentoa (20 min)
 • Viikottaisen arkihaasteen myötätuntoiseen asenteeseen
 • Asiantuntijan ja ryhmän tuki suljetussa Facebook-ryhmässä

 

Hinta: 59 € (Early Bird -hinta 49 € voimassa 23.9. asti!)

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan!

Naisten saunajooga @Kankaan sauna

Keskiviikkona 7.10. klo 17:00-17:40 + saunominen

 

Saunajoogassa nautitaan lämmön ja joogan ihanasta yhteisvaikutuksesta naisten saunavuorolla! Saunajoogassa sauna on lämmitettynä noin 50 asteiseksi eikä löylyä heitetä tunnin aikana. Saunajooga sopiikin kaikille, jotka nauttivat miedossa lämmössä olemisesta!

Joogaliikkeet ovat rauhallisia istuen tehtäviä liikkeitä. Saunajoogan asennot hellivät erityisesti niska-hartiaseutua, selkärankaa ja jalkoja. Turhat kireydet sulavat saunajoogan lempeiden liikkeiden avulla. Saunassa tehtävä jooga on keholle ja mielelle lepohetki!

Saunajooga järjestetään Kankaan saunalla. Aluksi nautimme noin 40 minuuttia kestävästä saunajoogasta, jonka jälkeen sinun on mahdollista jäädä vielä rauhassa saunomaan ja nauttimaan Kankaan saunan upeista tiloista. Kankaan saunalta löydät myös avantoaltaan, jossa pääset viimeistelemään harjoituksen vaikutukset kastautumalla kylmään veteen. Saunan jälkeen voit jäädä nauttimaan herkkuja/juomaa Kankaan saunan kahvilaan!

Ohjaajana lämpöä rakastava joogaohjaaja Riina Wiik!

Varusteet: Ota mukaan hikeä kestävät kevyet urheiluvaatteet (esim. toppi ja shortsit) tai mukavan tuntuinen uima-asu sekä pieni pyyhe ja vesipullo. Saunajoogan jälkeen voit jäädä saunomaan eli ota mukaan myös saunakamppeesi. Ennen saunajoogaa kannattaa juoda muutama lasi vettä!

Hinta:  20 € (sis. alv). Hinta sisältää saunajoogan ohjauksen sekä saunamaksun. Maksu hoidetaan paikan päällä.

Sitovat ilmoittautumiset: Kankaan saunan varausjärjestelmä. Ilmoittautuminen avautuu ma 21.9. Minimi 6 hlö, maksimi 10 hlö. Tulethan paikalle vain terveenä ja pidät huolen hyvistä hygieniakäytänteistä.

Embodied Yin™ (syksy)

Sunnuntaina 11.10. klo 12-14

 

Syksyllä on lupa hidastaa tahtia ja pysähtyä oman itsen äärelle! Kahden tunnin mittainen Embodied Yin johdattaa sinut keholliseen harjoitukseen, jonka avulla voit lisätä tietoisuutta itsestäsi. Harjoituksessa tehdään yin-joogatunneilta tuttuja asanoita, joihin yhdistetään hetkeen juurtumista, aaltoilevaa liikettä, kehon ja mielen tuntemusten aistimista, tietoista rentoutumista sekä lempeää kosketusta.

Pitkässä harjoituksessa meillä on aikaa pysähtyä syksyn elementin metallin äärelle, jossa rakennetaan asanoita meridiaaneja eli kehon energiakanavia hoitaen ja vahvistaen. Harjoituksessa etsitään omaa sisäistä rauhaa sekä uskallusta olla juuri oma itsensä, omien tuntemusten ja ajatusten kanssa. Tarkoituksena lisätä tietoisuutta oman kehon ja mielen yhteydestä.

Harjoitus sopii kaikille, jotka ovat kiinnostuneita kokemuksellisesta joogasta ja ovat uteliaita tutustumaan itseensä uudella tasolla. Tunnille tarvitset mukaan heittäytyvää mieltä sekä rohkeaa kehoa. Harjoituksen tukena käytetään myös eteerisiä öljyjä. Tunnin ohjaa Yin-joogaohjaaja ja Embodied Yin™ -joogaohjaaja Iida Luhanko.

Hinta: 35 € / 25 € (sis. alv). Alennushinta: opiskelijat, työttömät, eläkeläiset, vanhempainvapaalla olevat sekä voimassa olevalla Studio Laiven Kymppi- tai Anytimekortilla.

Sitovat ilmoittautumiset: sähköinen lomake. Minimiosallistujamäärä 7, maksimi 12. Saavuthan paikalle vain terveenä ja pidät huolen hyvästä hygieniasta.

(Peruutusehdot: Ilmoittautumisen peruminen mahdollista vain sairaustapauksissa tai koronatilanteen selkeän huonontumisen vuoksi. Muista syistä veloitamme 50 % osallistumismaksun hinnasta.)

Jooga & core -workshop

Lauantaina 17.10. klo 13:00-15:15

Studio & online

 

Osallistu Jooga & core -workshopiin joko studiolla (max 10 hlö) tai online! Pilates- ja joogaohjaaja Annika Hytösen luotsaamassa workshopissa keskitytään vahvistamaan erityisesti kehon syviä tukilihaksia eli corea. Joogan perinteessä puhutaan corea tukevista bandhoista eli mula bandhasta ja uddiyana bandhasta. Näiden käyttö tuntuu monelle aluksi vieraalle, mutta workshopista saat käynnölliset ohjeet joogaharjoituksesi tueksi!

Workshopissa pääset tutkimaan tuttuja jooga-asanoita ja miten syvien tukilihasten oikeanlainen aktiivisuus niissä mahdollistaa turvalliset linjaukset ja vapauttaa tilaa myös muualle kehoon. Syvennymme vahvistamaan ja parantamaan coren toimintaa ja kehon lihasketjujen aktivoitumisjärjestystä joogaharjoitusten avulla. Hyödynnämme myös pilateksesta tuttuja elementtejä.

Syvien vatsalihasten, lantionpohjan lihasten sekä syvien selkälihasten vahvistaminen luo vakautta ja tukea koko selkärangan ja keskivartalon alueelle. Coren tuen avulla mahdollistuu myös optimaalinen ryhti sekä lihastasapaino ja toiminnallisuus kehon eri osien välillä. Coren oikeanlainen käyttö on oleellista myös selän hyvinvoinnin kannalta. Lämpimästi tervetuloa tutkimaan coren toimintaa joogaharjoituksessa ja siirtämään oivallukset muuhunkin liikkumiseen!

Osallistumisvaihtoehdot:

 • STUDIO: Saavuthan paikalle vain terveenä ja pidät huolen hyvästä hygieniasta. Mikäli sairastut, voit vaihtaa online-vaihtoehtoon. Mikäli koronatilanteen vuoksi emme voi kokoontua yhdessä  studiolla, siirrämme workshopin toteutettavaksi kokonaan online-muotoon. Workshopin tallenne on live-lähetyksen jälkeen käytössäsi vielä 2 viikon ajan.
 • ONLINE: Pääset osallistumaan workshopiin YouTube-linkin avulla joko live-lähetyksenä tai katsot workshopin tallenteen myöhemmin 2 viikon aikana.

Hinta: 39 € (sis. alv). Jos haluat maksaa liikuntaetuuksilla, katso ohjeet!

Sitovat ilmoittautumiset: Holvin verkkokauppa

Joogan alkeiskurssi

Lauantaina 24.10. klo 13-16

Studio & online

 

Mielestämme jooga kuuluu jokaiselle! Aloita matka joogan maailmaan tunnelmallisella studiollamme tai virtuaalisesti oman kodin rauhassa. Joogan alkeiskurssi pidetään samaan aikaan studiolla (max 10 hlö) ja YouTube live-lähetyksenä koteihin!

Käymme alkeiskurssilla läpi hathajoogan yleisimpiä asentoja ja niiden variaatioita sekä hengityksen merkitystä harjoituksen tukena. Saat opastusta ja vinkkejä siihen, miten voit tehdä omaa kehoa kunnioittavaa joogaharjoitusta ilman suorittamisen tunnetta. Kuulet myös, miten joogan avulla voit vahvistaa kehon lisäksi mielen sisäistä vahvuutta ja joustavuutta.

Kurssin sisällöt:

1. Jooga kehon ja mielen hyvinvoinnin tukena

2. Hengitys joogassa: tutustutaan hengitykseen ja sen merkitykseen asentojen tukena

3. Jooga-asennot ja niiden variaatiot

Aurinkotervehdyssarja
Yleisimmät seisoma- ja istuma-asennot
Tasapainoasennot
Kierrot

4. Rauhoittuminen ja rentoutuminen joogassa

Joogan alkeiskurssi soveltuu erityisesti aloitteleville joogaajille. Kurssilla huomioidaan eri taitotasot ja kuntopohja. Joogan asennoista kerrotaan lukuisia vaihtoehtoja, jonka vuoksi jooga todella sopii jokaiselle! Kurssin jälkeen voit jatkaa joogaharjoittelua itsenäisesti online-joogan avulla tai osallistua luottavaisin mielin ohjatuille viikkotunneillemme. Voit tulla kurssille täysin omana itsenäsi, omista lähtökohdistasi. Kurssin ohjaa joogaohjaaja ja mindfulnesstunnetaito-valmentaja Elviira Hyytiä (LitM.)

Osallistumisvaihtoehdot:

 • STUDIO:  Saavuthan paikalle vain terveenä ja pidät huolen hyvästä hygieniasta. Mikäli sairastut, voit vaihtaa online-vaihtoehtoon. Mikäli koronatilanteen vuoksi emme voi kokoontua yhdessä studiolla, siirrämme kurssin toteutettavaksi kokonaan online-muotoon. Studio-vaihtoehtoon kuuluu yksi tutustumiskäynti viikkotunneillamme (arvo 16 €) ja kurssin tallenne käyttöösi 2 viikon ajaksi.
 • ONLINE: Pääset osallistumaan mukaan YouTube-linkin avulla joko live-lähetyksenä tai katsot tallenteen myöhemmin 2 viikon aikana. Lisäksi saat käyttöösi aloittelijoille soveltuvan 60 min joogaharjoitusvideon vuoden 2020 loppuun asti (arvo 13 €).

Hinta: 69 € (sis. alv). Jos haluat maksaa liikuntaetuuksilla, katso ohjeet!

Kurssin päätteeksi voit ostaa alennushintaan 5-kortin (55 €, norm. 69 €) ja 10-kortin (100 €, norm. 129 €) joogan viikkotunneillemme.

Sitovat ilmoittautumiset: Holvin verkkokauppa

Muistathan myös meidän verkkokurssit ja online-tallenteet, joiden käytön voit aloittaa milloin tahansa!

 

Yhteystiedot

Laive Oy

Kympinkatu 7, 40320 Jyväskylä

041 319 5253

info@studiolaive.fi

Uutiskirje