KURSSIT, WORKSHOPIT JA RETRIITIT

Hoitava Hengitys -kurssi

Lauantaina 21.9. klo 14:00-16:30 ja sunnuntaina 22.9. klo 14:00-16:30

Hengitys on automaatio, ja silti hengityksen häiriöt ovat yleisiä ja usein huomioimattomia. Hengitys voi olla kiihkeää ja pinnallista, tai syvää ja raskasta puuskuttamista – liikahengittämistä. Häiriintynyt hengitys aiheuttaa aineenvaihdunnan häiriöitä, joista voi seurata elimistön hapenpuutetta sekä monimuotoisia terveysongelmia. Ei siis ole yhdentekevää, kuinka hengitämme!

Butyeko-menetelmään pohjautuvalla Hoitava Hengitys -kurssilla opit yksinkertaisen, mutta tehokkaan ja kokonaisvaltaisen itsehoitomenetelmän, olitpa sitten puhuja, liikkuja, astmaatikko, unihäiriöistä kärsivä, pienten lasten vanhempi, hoitoalalla työskentelevä tai mielen rauhoittumista hakeva. Hengitystavalla on vaikutusta mm. maitohappojen muodostumiseen ja liikunnan tehoon, unen syvyyteen ja unenaikaisiin krappeihin ja hampaitten narskutteluun, ja myös pienten lasten purentahäiriöiden syntymiseen. 

Kurssilla saat tuhdin tietopaketin hengityksen vaikutuksesta hyvinvointiisi ja käytännön työkalut normalisoida hengityksesi. 

Kurssilla tulet oppimaan

… väärinymmärretyn hiilidioksidin merkityksen kehon hyvinvoinnille

… kuinka parannat suorituskykyäsi ja unenlaatuasi yksinkertaisella tavalla

… kaikille sopivat, tehokkaat harjoitteet hengityksen normalisointiin

… ja paljon muuta!

Kurssin ohjaa Jenni Ruuth, joka on sekä jooga- ja laulunopettaja että kouluttautunut Hoitava Hengitys HB -ohjaaja ®

Hinta: 99 € / 89 € (sis. alv 24 %). Alennushinta: opiskelijat, työttömät, eläkeläiset, vanhempainvapaalla olevat sekä voimassa olevalla Studio Laiven Kymppi- tai Anytimekortilla. Liikuntasetelit eivät käy tällä kurssilla.

Hinta sisältää ohjauksen ja jaettavan kurssimateriaalin. Kurssilla on mahdollista ostaa myös hengitysharjoituksia tukeva BreaThin-setti, joka sisältää tarvittavat välineet saadaksesi hengitysharjoituksista helposti kaiken hyödyn irti.

Sitovat ilmoittautumiset: sähköinen lomake. Minimiosallistujamäärä 7, maksimi 16. (Peruutusehdot: Ilmoittautumisen peruminen mahdollista vain sairaustapauksissa. Muista syistä veloitamme 50 % osallistumismaksun hinnasta.)

Mindfulnessin peruskurssi

keskiviikkoisin 25.9., 2.10., 9.10., 16.10. ja 23.10. klo 16:30-17:45

Onko sinulla tapana jäädä murehtimaan menneitä ja huolehtimaan tulevasta? Kaipaatko konkreettisia keinoja stressinhallintaan ja vireystilan ylläpitämiseen? Haluatko oppia suhtautumaan rennommin elämässä vastaan tuleviin tilanteisiin?

Mindfulnessin peruskurssi (5 krt) haastaa sinut sukeltamaan kohti läsnäolon taitoja oivaltavalla ja innostavalla tavalla. Mindfulnessin eli hyväksyvän tietoisen läsnäolon kautta on mahdollista löytää tasapainoa arjen haasteiden kohtaamiseen ja voimavaroja elämään. Samalla kun tulemme harjoitusten kautta tietoisemmaksi omista tunne- ja käyttäytymismalleista, voimme ohjata itseämme kohti rakentavampia toimintamalleja.

Tietoisuus- ja tunnetaidot ovat tässä maailman ajassa yksi toimivimmista ja tutkituimmista itsensä johtamisen ja stressinhallinnan keinoista. Kurssilla erilaiset mindfulnessharjoitteet yhdistyvät keskusteluihin, kirjoitustehtäviin ja kotiharjoituksiin. Hyväksyvä tietoinen läsnäolo on taito, jota jokainen voi oppia!

“Ohjaajalla oli ihanan lämmin ja lempeä ote ohjata. Kurssikerroilla sai itselle rauhan tunnetta ja tehdyt harjoitteet olivat hyviä. Myös keskustelut ja kokemusten jakaminen muiden kurssilaisten kanssa oli mieleistä.” – Kurssin osallistuja

Kurssin alustava ohjelma:

  • 25.9.  Mindfulnessin perusteet ja harjoitteet
  • 2.10. Stressinhallinta ja itsensä johtamisen taidot
  • 9.10. Reaktiivisuudesta proaktiivisuuteen
  • 16.10. Tunteet ja itsemyötätunto
  • 23.10. Mindfulness-asenteet ja askelmerkit tulevaan

Mikä mindfulness? Mindfulness on Jon Kabat-Zinnin kehittämä menetelmä, jonka on todettu tieteellisesti vähentävän mm. masennusta, ahdistusta, unettomuutta ja stressiä. Luovuus, positiiviset tuntemukset ja keskittymiskyky paranevat kun löydämme harjoitusten avulla uudenlaisia suhtautumistapoja elämäämme!

Kenelle kurssi sopii? Kurssi sopii niin uusille kuin jo aikaisemmin mindfulnessiin tutustuneille. Mikäli sairastat tällä hetkellä vakavaa mielenterveyden häiriötä, keskustelethan ensin sinua hoitavan henkilökunnan kanssa aiheesta.

Ohjaajana toimii Kaisa Peltonen (KM, jooga- ja mindfulnessohjaaja)

Hinta: 139 € / 129 € (Alennushinta: opiskelijat, työttömät, vanhempainvapaalla olevat sekä voimassa olevalla Studio Laiven Kymppi- tai Anytimekortilla. Hintaan sisältyy ohjaus, sähköpostituki kurssin ajan sekä materiaalia itsenäiseen harjoittamiseen.) Liikuntasetelit eivät käy tällä kurssilla. Hinta sisältää alv 24 %.

Sitovat ilmoittautumiset: sähköinen lomake. Minimiosallistujamäärä 7, maksimi 16. (Peruutusehdot: Ilmoittautumisen peruminen mahdollista vain sairaustapauksissa. Muista syistä veloitamme 50 % osallistumismaksun hinnasta.)

Joogan alkeiskurssi

Perjantaina 27.9. klo 18:00-20:15 ja lauantaina 28.9. klo 14:00-16:15

Tiivis kurssi ja pieni, turvallinen ryhmä johdattavat sinut joogaharjoituksen perusasioiden äärelle. Käymme läpi tarkasti joogan yleisimpiä asentoja ja hengityksen merkitystä. Tutustumme mm. aurinkotervehdykseen, yleisimpiin seisoma-asentoihin (mm. soturi I, II ja III), eteen- ja taaksetaivutuksiin, kiertoihin, hengitysharjoituksiin sekä rauhallisiin lämmitteleviin liikesarjoihin.

Saat rauhassa tutkia itsellesi sopivinta tapaa tehdä harjoitusta ja sitä, minkälaiset asennot sopivat sinulle parhaiten. Etsimme oivalluksia myös siihen, mitä mahdollisuuksia joogalla on mielen harjoituksena. Voit tulla kurssille täysin omana itsenäsi, omista lähtökohdistasi. Keskusteluiden ja harjoitusten kautta tutkimme joogaharjoituksen mahdollisuuksia hyvinvoinnin tukena.

Alkeiskurssi pohjautuu hatha- ja flowjoogan elementteihin. Olet tervetullut aloittelijana tai pidempään joogaa harrastaneena. Kurssin ohjaa jooga- ja mindfulnessohjaaja Kaisa Peltonen.

“Kun joogan kerran aloittaa, ei sitä voi enää koskaan lopettaa.” – Meri Mort

Hinta: 89 € / 79 € (sis. alv 10 %). Alennushinta: opiskelijat, työttömät, eläkeläiset, vanhempainvapaalla olevat sekä voimassa olevalla Studio Laiven Kymppi- tai Anytimekortilla. Hinta sisältää yhden 16 € arvoisen tutustumiskerran Laiven viikkotunnille sekä videomateriaalia kotiharjoittelun tueksi. Kurssin päätteeksi voit hankkia myös edullisempaan hintaan Kymppi- tai Vitoskortin tunneillemme.

Sitovat ilmoittautumiset: sähköinen lomake. Minimiosallistujamäärä 7, maksimi 12. (Peruutusehdot: Ilmoittautumisen peruminen mahdollista vain sairaustapauksissa. Muista syistä veloitamme 50 % osallistumismaksun hinnasta.)

TRE (tension, stress and trauma releasing exercise) -workshop

Sunnuntaina 29.9. klo 12:00-15:30

Hyppää mukaan TRE-menetelmän ihmeelliseen maailmaan! Workshopissa tutustutaan monipuolisesti TRE -menetelmän teoreettiseen viitekehykseen, täristään ja lopuksi jaetaan ajatuksia ja tunnelmia kokemuksesta.

Mikä TRE?
T R E® -stressinpurkuliikkeet on yhdysvaltalaisen stressi- ja traumahoidon asiantuntijan tri David Bercelin kehittämä itsehoitomenetelmä kehon palauttamiseksi luonnolliseen ja rentoon tilaan. TRE on yksinkertaiseen liikesarjaan pohjautuva harjoitusmenetelmä, jossa käynnistetään kehon oma luonnollinen palautumismekanismi, neurogeeninen tärinä/ värinä. Se rentouttaa, aktivoi ja mobilisoi stressin tai traumaattisen kokemuksen jännittämiä lihaksia ja tasapainottaa autonomista hermostoa eli lisää kehon luonnollista tasapainoa ja rentouttaa kokonaisvaltaisesti.

Kenelle?
Menetelmä soveltuu jokaiselle, joka haluaa lisätä luonnollisella tavalla oman kehonsa hyvinvointia ja auttaa kehoaan palautumaan päivittäisen elämän moninaisista kuormituksista. TRE on helppo tapa rentouttaa omaa kehoaan ja purkaa syviäkin jännityksiä esimerkiksi liikunnallisen suorituksen, vaativien työtehtävien (sosiaali- ja terveysala/ kasvatusala/pelastusala), istuma- ja näyttöpäätetyön tai traumaattisen tapahtuman jälkeen missä ja milloin vain. Kehosi tietää luonnostaan, miten rentoutua ja purkaa jännityksiä, jotta voit vapautua kokonaisvaltaisemmin rennompaan, hengittävämpään ja luonnollisempaan olemisen tilaan arjessasi.

Mitä hyvää?
* menetelmä on helppo oppia * kehon oma luonnollinen palautumis- ja rentoutumiskeino * vahvistaa parasympaattista eli lepohermostoamme * parempi ja levollisempi uni * lisääntynyt läsnäolo ja kehotietoisuus * parempi impulssikontrolli ja tunteiden hallinta * lisääntynyt kehon tuntuvuus, liikkuvuus ja joustavuus * parantaa kineettistä aistia ja koordinaatiota * lihasten jännittyneisyyden / niveloireiden / kiputilojen lieventyminen * lihasten palautuminen helpommin fyysisestä rasituksesta
* toiminnallisten vatsavaivojen helpottuminen * PTSD -oireiden helpottuminen

HUOM! Vaikka TRE soveltuu mainiosti suurimmalle osalle ihmisiä, joitakin poikkeuksia on hyvä huomioida. Menetelmä ei sovellu tai sitä ei ole hyvä aloittaa, jos sinulla on: epilepsia, syöpä, sydän- ja verenkiertoelimistön sairauksia tai äskettäisiä diagnooseja, äskettäinen leikkaus tai murtuma, diabetes, dementia, psyykelääkitys, vakavia mielenterveyden häiriöitä tai hoitoa vaativa vakava traumatausta tai olet raskaana. Jos olet epävarma oman tilanteesi suhteen, ota rohkeasti yhteyttä ja kysäise menetelmän sopivuudesta juuri sinulle.

Ohjaajana toimii Anne Välipakka (sertifioitu TRE -ohjaaja (tasot 1&2), shiatsuhieroja, kokonaisvaltainen rentoutusohjaaja -opiskelija). Lisätiedot: anne.valipakka@gmail.com tai 0405616738

Hinta: 79 € / 69 €. Alennushinta: opiskelijat, työttömät, eläkeläiset, vanhempainvapaalla olevat sekä voimassa olevalla Studio Laiven Kymppi- tai Anytimekortilla. (Hinta sisältää kurssimateriaalit, alv 24%). Liikuntasetelit eivät käy tällä kurssilla.

Sitovat ilmoittautumiset: sähköinen lomake . Minimiosallistujamäärä 7, maksimi 15. (Peruutusehdot: Ilmoittautumisen peruminen mahdollista vain sairaustapauksissa. Muista syistä veloitamme 50 % osallistumismaksun hinnasta.)

Mamajooga -kurssi

Lauantaina 5.10. ja sunnuntaina 6.10. klo 14:00-16:00

Mamajooga -kurssilla pääset kohdistamaan huomiosi kohdussa kasvavaan uuteen elämään ja kehosi tuntemuksiin. Kurssi koostuu monipuolisista jooga- ja rentoutusharjoituksista, jotka tukevat hyvinvointia läpi raskauden. Teemme lempeitä ja rauhallisia harjoituksia, jotka venyttävät, avaavat ja vahvistavat kehoa. Huomioimme erityisesti raskausaikana kovalle rasitukselle joutuvaa selkää ja lantionpohjaa. Moni odottava äiti joutuu jossain vaiheessa raskautta keventämään liikkumista ja jooga tarjoaakin mahdollisuuden liikkua lempeästi vaivoista huolimatta.

Joogassa liikkeet tehdään rauhallisen hengityksen tahdissa. Odottavan äidin onkin tärkeää tutustua omaan hengitykseen, sillä hyvä hengitys hapettaa myös kohdussa kasvavaa vauvaa. Hengityksen huomiointi ja viikonlopun aikana tehtävät rentoutusharjoitukset antavat eväitä stressinhallintaan ja synnytykseen. Rentoutuminen on taito, jonka jokainen äiti voi oppia. Lisäksi läsnäolo oman kehon äärelle antaa mahdollisuuden kuunnella ja rakentaa suhdetta vauvaan. 

Kurssilla huomioidaan raskauden eri vaiheet ja saat tarpeen mukaan yksilöllistä ohjausta. Voit jatkaa oppimiesi harjoitteiden tekemistä kotona. Kurssi sopii kaikille raskaana oleville raskauden alusta aina synnytykseen saakka. Aikaisempaa kokemusta joogasta ei tarvita. Kurssin jälkeen voit jatkaa harjoittelua Studio Laiven pehmeillä hatha ja flow -viikkotunneilla. Joogaohjaajamme ottavat raskaana olevat huomioon tunneilla.

Kurssin ohjaajana toimii äitiysjoogaan perehtynyt jooga- ja pilatesohjaaja Annika Hytönen.

Hinta: 79 / 69 € (sis. alv). Alennushinta: opiskelijat, työttömät, vanhempainvapaalla olevat sekä voimassa olevalla Studio Laiven Kymppi- tai Anytimekortilla. Hinta sisältää yhden 16 € arvoisen tutustumiskerran Laiven viikkotunnille sekä materiaalia kotiharjoitteluun. Kurssin päätteeksi voit ostaa alennushintaan 5-kortin (55 €) tai 10-kortin (95 €) joogan viikkotunneille.

Sitovat ilmoittautumiset: sähköinen lomake. Minimiosallistujamäärä 7, maksimi 16. (Peruutusehdot: Ilmoittautumisen peruminen mahdollista vain sairaustapauksissa. Muista syistä veloitamme 50 % osallistumismaksun hinnasta.)

 

Perhejooga (4-7 v.)

Sunnuntaina 6.10. klo 12.30-13.15 ja 3.11. klo 11.30-12.15

Perhejooga on vanhemman ja lapsen (4-7 v.) yhteistä aikaa, jossa voidaan yhdessä tutkailla ja harjoitella kehonhallintaa, keskittymistä, turvallisen kosketuksen vaikutusta ja rentoutumisen taitoja. Harjoitteet lisäävät keskinäistä luottamusta ja opettavat läsnäoloa eli hetkeen pysähtymistä.

Pieni ryhmä ja turvallinen ilmapiiri antavat tilaa vuorovaikutukselle, kohtaamiselle ja tunteiden tarkastelulle. Perhejoogassa vanhemmalla eikä lapsella tarvitse olla kokemusta aikaisemmasta joogasta. Joogaan pohjautuvia harjoituksia tehdään niin yhdessä kuin erikseenkin leikkien ja luovien harjoitteiden kautta. Opittuja harjoitteita voi käyttää arjessa lapsen rauhoittumisen tukena ja yhteisiä hetkiä rikastuttaen.

Mukaan liikkumiseen soveltuvat vaatteet, paljaat varpaat ja vesipullo. Voit osallistua joko yhteen tai useampaan perhejoogakertaan. Osallistujia ei ole vakuutettu järjestäjän puolesta.

Ohjaajana Kati-Maria Lautamäki (sairaanhoitaja, doula, perheohjaaja, lastenjoogaohjaaja).

Hinta: 25 € (sis. alv 10 %).

Kertaan voi osallistua yksi aikuinen ja yksi lapsi yhdessä. Minimi 5, maksimi 8 paria.

Sitovat ilmoittautumiset: sähköinen lomake. Ilmoita lomakkeen ”Lisätietoja” kohdassa lapsen nimi ja ikä. (Peruutusehdot: Ilmoittautumisen peruminen mahdollista vain sairaustapauksissa. Muista syistä veloitamme 50 % osallistumismaksun hinnasta.)

Tunteet työelämässä -koulutus

Lauantaina 12.10. klo 11-17

Tiesitkö, että työelämässä parhaiten menestyvät tiimit hyödyntävät taitavasti tunteiden voimaa? Onnistumisten taustalla yhtenä ratkaisevana tekijänä on psykologinen turvallisuuden tunne. Turvallisuus rakentuu ilmapiiristä, jossa tunteita voidaan näyttää ja ilmaista avoimesti ja myönteisten tunteiden syntymistä tuetaan.

Tunteet työelämässä -koulutuksessa tarkastelemme tunteiden merkitystä mindfulnessin ja johtavien tunne- ja vuorovaikutustaitoteorioiden pohjalta. Koulutus soveltuu hyvin esimerkiksi sosiaali- ja terveysalan toimijoille ja kaikille esimiehille sekä tiimin vetäjille.

Koulutuksessa saat tietoa ja vinkkejä:

… tunnetaitojen harjoittamiseen

… läsnäolon lisäämiseen työssä

… onnistuneeseen vuorovaikutukseen

… tunteiden johtamiseen

… luovuuden ja suorituskyvyn lisäämiseen

Tunteet ovat energiaa, jotka ohjaavat meitä niin kotona kuin työelämässä. Tunteet tuntuvat kehossa, ja siksi onkin tärkeää oppia ymmärtämään omia kehollisia reaktioita. Vaikka tunteita ei voi määrätä tai työntää sivuun, voi niitä oppia johtamaan taitavasti. Tapamme käsitellä ja ohjata tunteitamme vaikuttaa mm. suorituskyvyn tasoon sekä isossa kuvassa koko tiimin tai työyhteisön tuottavuuteen.

Myös mielen joustavuus ja nopea vastoinkäymisistä toipuminen ovat edellytys tämän päivän työelämässä menestymiselle. Näitä ominaisuuksia meistä jokainen voi itsessään vahvistaa kehittämällä omia tunnetaitoja ja huolehtimalla riittävästä palautumisesta. Läsnäolon taito auttaa meitä huomaamaan, mitä tunnemme ja tarvitsemme juuri nyt. Läsnäoleva, rento mieli on myös avain älykkyyteen ja luovaan työskentelyyn.

Koulutus koostuu teoriasta, käytännön harjoituksista ja keskusteluista, joissa korostuu kokemuksellisuus ja toiminnallisuus. Monipuoliset harjoitukset ja tauot tuovat päivään rentoutta. Kouluttajana toimii mindfulness-tunnetaitovalmentaja Elviira Hyytiä (LitM), joka on myös terveystiedon ja psykologian aineenopettaja sekä Toimiva vuorovaikutus -ohjaaja.

Hinta: 99 € / 89 € (sis. alv 24 %). Alennushinta: opiskelijat, työttömät, eläkeläiset, vanhempainvapaalla olevat sekä voimassa olevalla Studio Laiven Kymppi- tai Anytimekortilla. Hinta sisältää teetä ja pientä naposteltavaa sekä luentomateriaalit harjoituksineen. 

Sitovat ilmoittautumiset: sähköinen lomake. Minimiosallistujamäärä 7, maksimi 16. (Peruutusehdot: Ilmoittautumisen peruminen mahdollista vain sairaustapauksissa. Muista syistä veloitamme 50 % osallistumismaksun hinnasta.)

MamaMindfulness -workshop

Sunnuntaina 13.10. klo 13:00-16:00

Raskausaika ja vauva-arki asettavat äidin muutosten keskelle, jossa tarvitaan työkaluja niin fyysisen kuin psyykkisen hyvinvoinnin ylläpitämiseen. Mindfulness eli tietoinen hyväksyvä läsnäolo on menetelmä, joka on satojen tieteellisten tutkimusten pohjalta osoittautunut toimivaksi stressinhallinnan metodiksi. Tietoisen läsnäolon taidoista on apua raskausaikana, synnytyksessä, imetyksessä, vuorovaikutuksessa vauvan kanssa ja vanhemmuudessa.

Mindfulnessissa harjoittelemme nykyhetkessä olemista ilman odotuksia tai vaatimuksia. Keskittyminen esimerkiksi hengitykseen tai oman kehon tuntemuksiin tuo meidät tähän hetkeen ja antaa mahdollisuuden päästää irti mielessä pyörivistä ajatuksista. Keskeistä on, ettemme vastusta mieleemme nousevia ajatuksia, vaan tarkastelemme niitä hyväksyvällä ja uteliaalla asenteella. Näin voimme rakentavasti kohdata haastaviakin tunteita ja ajatuksia, joita raskaus ja vanhemmuus herättävät.

Koska äidin stressin tiedetään vaikuttavan merkittävästi sikiön hyvinvointiin, on raskausaika mitä parhain hetki aloittaa stressinhallintataitojen harjoittelu. Workshop tarjoaa odottavalle ja jo synnyttäneille äideille aikaa pysähtyä tutkimaan omia tuntemuksia samassa elämäntilanteessa olevien kanssa. Workshop koostuu lyhyistä teoriaosuuksista, mindfulnessharjoituksista ja keskusteluista. Saat mukaasi vinkkejä ja materiaalia harjoittelun jatkamiseen kotona. Aiempaa kokemusta mindfulnessista ei tarvita.

Workshop tarjoaa työkaluja:

… mielen ja kehon rauhoittamiseen

… kivun kohtaamiseen synnytyksessä

… myönteiseen vuorovaikutukseen vauvan kanssa

… tietoiseen vanhemmuuteen ilman paineita tai odotuksia

Workshopin ohjaa kolmen lapsen äiti, mindfulness-tunnetaitovalmentaja sekä liikunta- ja terveystieteiden maisteri Elviira Välimäki.

Hinta: 49 / 39 € (sis. alv 24 %) Alennushinta: opiskelijat, työttömät, eläkeläiset, vanhempainvapaalla olevat sekä voimassa olevalla Studio Laiven Kymppi- tai Anytimekortilla. Hintaan sisältyy teetä ja pientä naposteltavaa. Tässä tapahtumassa ei käy liikuntasetelit/edut.

Sitovat ilmoittautumiset: sähköinen lomake. Minimiosallistujamäärä 7, maksimi 14. (Peruutusehdot: Ilmoittautumisen peruminen mahdollista vain sairaustapauksissa. Muista syistä veloitamme 50 % osallistumismaksun hinnasta.)

 

NLP-intro

Lauantaina 19.10. klo 14:00-16:00

NLP (Neuro-Linguistic-Programming) on malli siitä, miten mielemme toimii: miten opimme, ajattelemme, kommunikoimme, ratkaisemme haasteita, teemme päätöksiä, motivoidumme ja saavutamme tavoitteita. Se sisältää laajan joukon toimivia ja innostavia menetelmiä ja työkaluja ajattelutaitoihin, hyvään vuorovaikutukseen, tunteiden johtamiseen, ihmisten erilaisuuden ymmärtämiseen, motivointiin ja tavoitteiden saavuttamiseen. Kun tulee tietoiseksi, miten ajattelee, toimii ja käyttäytyy, voi kasvaa ja kehittyä ihmisenä. NLP on tehokas tapa kehittää itseään. NLP:tä voit hyödyntää omassa elämässäsi, työelämässä ja kaikessa missä on ihmisten välistä vuorovaikutusta.

Nyt sinulla on mahdollisuus tulla tutustumaan NLP:hen ja sen moniin mahdollisuuksiin. Sen lisäksi, että tutustumme NLP:hen, teemme myös toimivia ja voimaannuttavia NLP-harjoituksia, jotta saat kokemuksen mitä NLP on parhaimmillaan. Keskitymme harjoituksissa vahvistamaan ja lisäämään myönteisiä tunnetiloja ja voimavaroja, joita voit sitten myöhemmin hyödyntää arjessasi.

Kouluttajana toimii NLP Trainer, NLP Master Coach, LCF Life Coach, Neuropsykiatrinen valmentaja Kirsi Raatikainen

Tule mukaan oivaltamaan mielen voimalla!

Hinta: 39 € / 29 € (sis. alv 24 %). Alennushinta: opiskelijat, työttömät, eläkeläiset, vanhempainvapaalla olevat sekä voimassa olevalla Studio Laiven Kymppi- tai Anytimekortilla. Tässä tapahtumassa ei käy liikuntasetelit/edut.

Sitovat ilmoittautumiset: sähköinen lomake . Minimiosallistujamäärä 7, maksimi 16. (Peruutusehdot: Ilmoittautumisen peruminen mahdollista vain sairaustapauksissa. Muista syistä veloitamme 50 % osallistumismaksun hinnasta.)

Mindful mieli -miniretriitti

Sunnuntaina 20.10. klo 9:00-16:00

Mindful mieli -miniretriitille olemme yhdistäneet sinulle mindfulnessin, meditaation, hengitysharjoitusten ja joogan parhaat palat. Päivän aikana pääset tutkailemaan, minkälaiset harjoitteet toimivat sinulle parhaiten stressinhallinnan keinoina. Retriitillä yhdistyvät lyhyet teoriaosuudet, keskustelut ja käytännön harjoitteet. Päivän kaikki harjoitukset sopivat niin aloittelijoille kuin jo aiemmin joogaa tai meditaatiota tehneille.

Miniretriittipäivän jälkeen tiedät, mitä mindfulness on ja miten erilaisia meditaatio- ja hengitysharjoituksia on mahdollista siirtää arkeen. Aamujoogan ja tietoisen hitaan yinjoogaharjoituksen avulla on mahdollista pysähtyä oman kehon tuntemusten äärelle ja antaa kehon palautua arjen kuormasta. Päivän keskellä teemme myös luonnossa lyhyen jooga- ja meditaatioharjoituksen. Tutkimusten mukaan lyhyetkin luonnossa vietetyt hetket alentavat mm. verenpainetta ja stressihormonien tasoa. Retriittipäivän viimeistelemme rauhallisella yinjoogalla ja kehomeditaatiolla.

Miniretriitin ohjaa mindfulness- ja joogaohjaaja Kaisa Peltonen.

Ohjelma:

Aamuharjoitus: Herää helpoilla joogaliikkeillä ja hengitysharjoituksilla
Luento ja harjoituksia: Mitä mindfulness on?
Harjoitus: Luontomeditaatio ja -jooga lähimetsässä
Lounas: Hiljaisuuden lounas (omat eväät esim. salaattilounas + tarjolla talon puolesta pientä purtavaa ja teetä)
Luento ja harjoituksia: Stressireaktio ja stressinhallinnan menetelmiä
Tauko: Teetä ja pientä purtavaa
Iltapäiväharjoitus: Mindful yin ja kehomeditaatio

Hinta: 99 € / 89 € (sis. alv 24 %). Alennushinta: opiskelijat, työttömät, eläkeläiset, vanhempainvapaalla olevat sekä voimassa olevalla Studio Laiven Kymppi- tai Anytimekortilla. Liikuntasetelit/edut eivät käy tässä tapahtumassa. EARLY BIRD-hinta 79 €, kun ilmoittaudut 10.9. mennessä!

Sitovat ilmoittautumiset: sähköinen lomake . Minimiosallistujamäärä 7, maksimi 16. (Peruutusehdot: Ilmoittautumisen peruminen mahdollista vain sairaustapauksissa. Muista syistä veloitamme 50 % osallistumismaksun hinnasta.)

Laive-special: Embodied yin (syksy)

Sunnuntaina 27.10. klo 14:00-16:00

Laive-specialit ovat pidempiä joogaharjoituksia, joissa on jokin spesiaali teema. Kahden tunnin mittainen Embodied Yin johdattaa sinut keholliseen harjoitukseen, jonka avulla voit lisätä tietoisuutta itsestäsi. Harjoituksessa tehdään yin-joogatunneilta tuttuja asanoita, joihin yhdistetään hetkeen juurtumista, aaltoilevaa liikettä, kehon ja mielen tuntemusten aistimista, tietoista rentoutumista sekä lempeää kosketusta.

Pitkässä harjoituksessa meillä on aikaa pysähtyä syksyn elementin metallin äärelle, jossa rakennetaan asanoita meridiaaneja eli kehon energiakanavia hoitaen ja vahvistaen. Harjoituksessa etsitään omaa sisäistä rauhaa sekä uskallusta olla juuri oma itsensä, omien tuntemusten ja ajatusten kanssa. Tarkoituksena lisätä tietoisuutta oman kehon ja mielen yhteydestä.

Harjoitus sopii kaikille, jotka ovat kiinnostuneita kokemuksellisesta joogasta ja ovat uteliaita tutustumaan itseensä uudella tasolla. Tunnille tarvitset mukaan heittäytyvää mieltä sekä rohkeaa kehoa. Harjoituksen tukena käytetään myös eteerisiä öljyjä. Tunnin ohjaa Yin-joogaohjaaja ja Embodied Yin-joogaohjaaja Iida Luhanko.

Hinta: 35 € / 25 € (sis. alv). Alennushinta: opiskelijat, työttömät, eläkeläiset, vanhempainvapaalla olevat sekä voimassa olevalla Studio Laiven Kymppi- tai Anytimekortilla.

Sitovat ilmoittautumiset: sähköinen lomake . Minimiosallistujamäärä 7, maksimi 16. (Peruutusehdot: Ilmoittautumisen peruminen mahdollista vain sairaustapauksissa. Muista syistä veloitamme 50 % osallistumismaksun hinnasta.)

Itsemyötätunto & yinjooga -workshop

Sunnuntaina 3.11. klo 13-16

Itsemyötätunto & yinjooga -workshopissa yhdistyvät mindfulnessiin eli tietoiseen hyväksyvään läsnäoloon pohjautuva teoria ja harjoitukset sekä rauhallinen yinjoogaharjoitus. Mindfulness ja yinjooga menetelminä tarjoavat mahdollisuuden harjoittaa läsnäolon taitoa, jossa tutkitaan nykyhetkeä ilman arvottamista tai odotuksia. sekä harjoitellaan samalla hyväksyvää suhtautumista itseä kohtaan. 

Itsemyötätunto on ystävällisyyttä ja hyväksyntää itseä kohtaan, mikä tutkimusten mukaan lisää onnellisuutta ja hyvinvointia. Voimakas itsekriittisyys, taipumus perfektionismiin tai suorittamiseen sen sijaan lisäävät stressireaktiota kehossamme ja hankaloittavat usein arkielämäämme.  Itsemyötätunnon taidoilla voimme pitää itsestämme huolta tavalla, joka ei kuitenkaan tarkoita itsesääliä tai loputonta itsensä hemmottelua. Näitä teemoja tutkimme workshopin alkupuoliskolla keskustellen sekä tehden erilaisia mindfulness-harjoituksia.

Itsemyötätunnon teeman tutkiminen tiivistyy yinjooga-harjoituksessa, jossa viivymme pitkään lempeissä asanoissa ja pyrimme tarkkailemaan esiin nousevia ajatuksia ja kehon tuntemuksia hyväksyvällä asenteella. Yinjooga rauhoittaa hermostoa, mikä auttaa kehoa myös fysiologisella tasolla palautumaan.  Workshop tarjoaa sinulle eväitä myötätuntoisen asenteen lisäämiseen arkielämässä.

Workshopin ohjaa mindfulness-tunnetaitovalmentaja, yinjoogaohjaaja sekä liikunta- ja terveystieteiden maisteri Elviira Välimäki.

Hinta: 49 / 39 € (sis. alv 24 %) Alennushinta: opiskelijat, työttömät, eläkeläiset, vanhempainvapaalla olevat sekä voimassa olevalla Studio Laiven Kymppi- tai Anytimekortilla. Hintaan sisältyy teetä ja pientä naposteltavaa.

Sitovat ilmoittautumiset: sähköinen lomake . Minimiosallistujamäärä 7, maksimi 16. (Peruutusehdot: Ilmoittautumisen peruminen mahdollista vain sairaustapauksissa. Muista syistä veloitamme 50 % osallistumismaksun hinnasta.)

Jooga & lantionpohja -workshop

Lauantaina 9.11. klo 14:00-17:00

Lantionpohjan lihakset ovat olennainen osa keskivartalon tukilihaksistoa yhdessä pallean sekä syvien vatsa- ja selkälihasten kanssa. Moni ei kuitenkaan tiedä, miten lantionpohjan tuen voi yhdistää niin erilaisiin liikuntamuotoihin kuin joogaharjoitukseen. Toimiva keskivartalon lihaksisto tukee mm. selän terveyttä, hyvää ryhtiä sekä mahdollistaa voimakkaammankin joogaharjoituksen tekemistä turvallisesti.

Jooga ja lantionpohja -workshopissa vierailevana asiantuntijana toimii lantionpohjan fysioterapeutti Annakaisa Hinkkanen, joka opastaa meidät lantionpohjan anatomiaan, sen tehtäviin ja yleisimpiin haasteisiin. Harjoittelemme tunnistamaan nämä tärkeät tukilihakset, aktivoimaan ne oikeassa järjestyksessä sekä hyödyntämään hengitystä harjoituksen osana.

Ensimmäisen osuuden jälkeen jooga- ja pilatesohjaaja Annika Hytönen syventää teemaa joogaperinteen näkökulmasta sekä ohjaa kaikille soveltuvan joogaharjoituksen. Joogaharjoitus antaa hyvän mahdollisuuden harjoitella lantionpohjan lihasten (mula bandha) sekä poikittaisen syvän vatsalihaksen (uddiyana bandha) aktivointia. Harjoituksessa etenemme rauhallisesti helpommista aktivointiharjoitteista kohti hieman haastavampia variaatioita.

Hinta: 49 / 39 € (sis. alv). Alennushinta: opiskelijat, työttömät, vanhempainvapaalla olevat sekä voimassa olevalla Studio Laiven Kymppi- tai Anytimekortilla.

Sitovat ilmoittautumiset: sähköinen lomake. Minimiosallistujamäärä 7, maksimi 16. (Peruutusehdot: Ilmoittautumisen peruminen mahdollista vain sairaustapauksissa. Muista syistä veloitamme 50 % osallistumismaksun hinnasta.)

 

Hyppää hapen hienouksiin vol 2. -workshop

Sunnuntaina 10.11. klo 12:00-16:00

Workshopin vetäjä Liikemies Ossi Valpio on kouluttautunut klassinen hieroja, FMS Expertti, Primal Move -ohjaaja ja NLP-valmentaja. Hän on perehtynyt valmentajan työssään intohimoisesti kehon potentiaalin esille tuomiseen. Erityisesti kehonhuollon muodoista hengittämistekniikat ja kylmän hyödyntäminen terveyden edistämiseksi ovat kulkeneet pitkään mukana.

Nyt näitä oppeja ja tekniikoita harjoitellaan yhdessä Studio Laivella ja sen jälkeen Tuomiojärveen pulahtaen. Harjoitteet pohjautuvat muun muassa Wim Hof Methodiin, joka yhdistää hengittämistekniikat, mielenhallinnan, liikkuvuusharjoittelun ja kylmäkylpemisen. Workshopin aikana opitaan hengitystekniikoita, joita voit soveltaa arkeen ja omaan harjoitteluusi. Jos et päässyt vol.1:seen, ei hätää. Harjoitteisiin on helppo tulla messiin ja perusteet kerrataan alkuun.

Hengitysharjoitteiden ja kylmäkylpemisen hyödyt:
– opit säätelemään hermostoasi hengityksen avulla
– opit lisää stressistä ja sen haltuunottamisesta
– löydät keinot kontrolloida tietoisesti vastustuskykyäsi
– vähennät tulehdusta kehossasi
– nollaat ja buustaat hormonaalista toimintaasi harjoitteilla
– kohennat unenlaatuasi
– pääset päihtymään hapen avulla luonnollisesti
– saat lisäbuustia harjoitteluusi
– parannat ymmärrystä kehostasi

Session jälkeen lähdemme uimaan kylmähköön veteen Tuomiojärvelle Kivelänrantaan. Laitetaan opit siis todelliseen testiin! Uikkarit ja pyyhkeet mukaan!

Hinta: 49 / 39 € (sis. alv). Alennushinta: opiskelijat, työttömät, eläkeläiset, vanhempainvapaalla olevat sekä voimassa olevalla Studio Laiven Kymppi- tai Anytimekortilla.

Sitovat ilmoittautumiset: sähköinen lomake. Minimiosallistujamäärä 7, maksimi 16. (Peruutusehdot: Ilmoittautumisen peruminen mahdollista vain sairaustapauksissa. Muista syistä veloitamme 50 % osallistumismaksun hinnasta.)

 

Mamapilates-kurssi

Lauantaina 16.11. ja sunnuntaina 17.11. klo 14:00-16:00

Mamapilates on odottaville ja synnyttäneille äideille suunnattu kurssi, jossa vahvistetaan kehoa lempeästi, tehokkaasti ja turvallisesti. Mamapilates-kurssi rakentuu koko kehon ryhtilihaksia vahvistavista pilatesliikkeistä, kevyistä venytyksistä, rentoutus- ja hengitysharjoituksista. Pilatesharjoittelu opettaa optimaalista kehon kannattelua ja ergonomisia liikemalleja, joiden merkitys korostuu niin raskausaikana kohdun kasvaessa että synnytyksen jälkeen vauvaa hoitaessa. Tutkimusten mukaan äidin raskausajan harjoittelu edistää nopeampaa synnytyksestä palautumista. Synnytyksen jälkeinen pilatesharjoittelu auttaa kuntouttamaan mm. suorien vatsalihasten erkaumaa.

Raskausaikana sikiön kasvaessa vatsa-, selkä- ja lantionpohjan lihaksiin kohdistuva paine lisääntyy. Tavoitteena on vahvistaa näitä kovalle kuormitukselle joutuvia lihasryhmiä. Hyvät keskivartalon ja lantionpohjan lihakset tukevat hormonien pehmentämiä jänteitä ja nivelsiteitä sekä vähentävät lantionpohjan toimintahäiriöitä ja selkäkipuja raskauden aikana ja synnytyksen jälkeen. 

Kurssilla käymme läpi pilateksen perusteet: hengitys, selkärangan ja lapojen neutraaliasento sekä lapatuki. Tutustumme lantionpohjan toimintaan ja harjoittelemme löytämään yhteyden lantionpohjan ja syvän poikittaisen vatsalihaksen välillä. Liikkeet tehdään pääosin hengityksen tahdissa.

Kurssilla saat yksilöllistä ohjausta tarpeidesi mukaan. Voit osallistua missä tahansa raskauden vaiheessa tai synnytyksen jälkeen, eikä aikaisempaa kokemusta pilateksesta vaadita. Kurssin ohjaa Annika Hytönen, joka on pilates- ja joogaohjaaja sekä liikunta- ja terveystieteiden maisteri. Annika on kolmen lapsen äiti, joka on syventynyt odottavien äitien liikuntaryhmien ohjaamiseen.

Hinta: 79 / 69 € (sis. alv). Alennushinta: opiskelijat, työttömät, vanhempainvapaalla olevat sekä voimassa olevalla Studio Laiven Kymppi- tai Anytimekortilla. Hinta sisältää yhden 16 € arvoisen tutustumiskerran Laiven viikkotunnille sekä materiaalia kotiharjoitteluun. Kurssin päätteeksi voit ostaa alennushintaan 5-kortin (55 €) tai 10-kortin (95 €) joogan viikkotunneille.

Sitovat ilmoittautumiset: sähköinen lomake. Minimiosallistujamäärä 7, maksimi 12. (Peruutusehdot: Ilmoittautumisen peruminen mahdollista vain sairaustapauksissa. Muista syistä veloitamme 50 % osallistumismaksun hinnasta.)

 

BODY AS A HOUSE -katonah yoga workshop

Sunnuntaina 17.11. klo 11:00-13:00

Katonah jooga tuo mielikuvituksen kehoon. Keho on talo, talossa on kolme kerrosta, jokaisessa kerroksessa kolme huonetta. Ensimmäinen kerros vakaudelle, toinen toiminnalle, kolmas kirkkaalle mielelle. Jotta talossa olisi mukava elää, se täytyy myös siivota. Kuvittele siis, että joogaharjoitus on talon siivous. Avaat ikkunat, pyyhit pölyt, järjestelet huonekalut! 

Tässä workshopissa paneudumme joogaharjoitukseen metaforien ja geometrian kautta. Teemme dynaamisen asanaharjoituksen keskittyen rakenteiden (luut, nivelet) linjauksiin, luoden vakautta, voimaa ja järjestystä fyysiseen muotoon. Virkistämme mielen ja kehon hengitysharjoituksilla (pranayama) ja lopulta pysähdytään olemaan sen kanssa mitä on (restoratiivinen). Luvassa myös oivaltavia avustuksia. 

”To be well adjusted, one must consciously integrate all three floors of the body. Each floor expresses different parts of the whole, while housing unique information, functions, and efficiencies. The first floor, our lower body, substantiates us, housing our first nature, our ancestry, our stability, our grounding. The second floor, our upper body, potentiates us, housing our second nature, our capacity, our competence, our participation. The third floor, our head, liberates us, housing our vision, our imagination, our antenna, giving us the ability to see all the way around ourselves.”

Workshop on inspiroitunut Katonah-joogasta (www.katonahyoga.com), jota ohjaajamme Eeva Nieminen (www.eevanieminen.com) on opiskellut intensiivisesti. Workshop soveltuu kaikille joogasta kiinnostuneille, myös aloittelijoille

Hinta: 39 € / 29 € (sis. alv %). Alennushinta: opiskelijat, työttömät, eläkeläiset, vanhempainvapaalla olevat sekä voimassa olevalla Studio Laiven Kymppi- tai Anytimekortilla.

Sitovat ilmoittautumiset: sähköinen lomake. Minimiosallistujamäärä 7, maksimi 16. (Peruutusehdot: Ilmoittautumisen peruminen mahdollista vain sairaustapauksissa. Muista syistä veloitamme 50 % osallistumismaksun hinnasta.)

 

Yhteystiedot

Laive Oy

Kympinkatu 7, 40320 Jyväskylä

041 319 5253

info@studiolaive.fi

Uutiskirje

Yhteydenotto