KURSSIT JA WORKSHOPIT

Relaa ja puhdistu -retriitti

Lauantaina 29.9. klo 10:00-16:00 ja sunnuntaina 30.9. klo 9:00-15:00

Haluatko löytää kirkkautta olemukseesi – päästä varpaisiin sekä kehon sisältä ihon pintaan asti? 

Suosittu Relaa ja puhdistu -retriitti tulee taas! Tämän kahden päivän cityminiloman avulla voit kohentaa oloasi lempeästi, mutta tehokkaasti. Kestävä tapa puhdistaa ja uudistaa kehoa sekä mieltä löytyy mm. hermostoa rauhoittavista rentoutumis- ja kehonhuoltometodeista sekä energiaa vievien ajatusmallien irtipäästämisestä.

Retriitillä teemme kehoa kokonaisvaltaisesti hoitavia flowjooga- ja yinjoogaharjoituksia, jotka laittavat aineenvaihduntaan vauhtia ja kuona-aineet liikkeelle. Jooga- ja hengitysharjoitukset puhdistavat luonnollisella tavalla sisäelimiä ja tasapainottavat kehoamme. Lisäksi ne vähentävät stressihormonien tasoa veressä.

Mielen kuormaa ja turhia ärsykkeitä kevennämme erilaisilla meditaatio- ja mindfulnessharjoituksilla, jotka kirkastavat aistejamme ja ajatteluamme uusille asioille, mm. rauhoittavan luontomeditaation keinoin. Retriitin toisen päivän vietämme hiljaisuudessa.

Retriitillä puhdistumisen ja energisen olon saavuttamisen täydentää puhdas luomuruoka. Pääset nauttimaan studiolla lauantaina herkullisen aamiaisen sekä smoothien. Sunnuntaina herkutellaan maittava salaattilounas sekä pieniä terveellisiä snäcksejä päivän aikana. Retriitiltä saat vinkkejä ja materiaalipaketin puhdistavan ruokavalion toteuttamiseen omassa arjessasi myös retriitin jälkeen. Puhdistava ruokavalio koostuu pienistä terveellisistä teoista arjen pyörteissä.

Retriitin kaikkia jooga- ja meditaatioharjoitukset sopivat aloittelijoille, mutta tarjoavat oivalluksen hetkiä myös pidempään harjoitusta tehneille. Retriitin ohjaavat liikunta- ja terveystieteiden maisteri sekä joogaohjaaja Elviira Välimäki (lauantai) sekä jooga- ja mindfulnessohjaaja Kaisa Peltonen (sunnuntai).

Olet lämpimästi tervetullut Laiven inspiroivalle studiolle, joka houkuttelee relaamaan ja oivaltamaan uutta kestävistä hyvinvoinnin valinnoista!

Alustava ohjelma:
*** Lauantai 29.9. klo 10-16 ***

Puhdistava ja virkistävä kevyt aamiainen studiolla
Luento: Puhdas ravinto kehon puhdistajana
Aamuharjoitus: Dynaaminen ja energisoiva joogaharjoitus
Kasvislounas kaupungissa (omakustanteinen)
Luento ja harjoituksia: Hengitysharjoitusten vaikutukset kehon puhdistamisessa ja stressinhallinnassa
Iltapäiväharjoitus: Rauhoittava restoratiivinen joogaharjoitus

*** Sunnuntai 30.9. klo 9-15 (Hiljaisuuden päivä) ***

Aamuharjoitus: Herättävä flowjoogaharjoitus ja yoga nidra
Teetä ja pientä purtavaa
Luontomeditaatio ja -jooga lähimetsässä
Tietoisen syömisen harjoitus ja itsestä huolen pitämisen tauko (salaattilounas studiolla)
Iltapäiväharjoitus: Mielen liikkeitä rauhoittava ja kehoa rentouttava yinjooga-harjoitus sekä kehomeditaatio

Paikka: Studio Laive, Sepänkatu 7, Jyväskylä

Hinta: 149 € / 139 € (sis. alv). Hinta sisältää pientä purtavaa, sunnuntain salaattilounaan sekä materiaalia kehoa puhdistavan ruokavalion toteuttamiseen sekä mindfulnessharjoitteita kotiin.
EARLY BIRD -hinta 119 € kun varaat paikkasi 31.8. mennessä!

Sitovat ilmoittautumiset: sähköinen lomake . Maksimiosallistujamäärä 14, minimi 7 osallistujaa.

Joogan alkeiskurssi

Lauantaina 6.10. klo 13:30-15:30 ja sunnuntaina 7.10. klo 10-12

Haaveiletko, että olisit vahva ja joustava niin kehon kuin mielen tasolla? Haluatko oppia tekemään turvallista ja samalla itseäsi haastavaa joogaharjoitusta?

“Kun joogan kerran aloittaa, ei sitä voi enää koskaan lopettaa.” – Meri Mort

Tiivis kurssi ja pieni, turvallinen ryhmä johdattavat sinut joogaharjoituksen perusasioiden äärelle. Käymme läpi tarkasti joogan yleisimpiä asentoja ja hengityksen merkitystä. Saat rauhassa tutkia itsellesi sopivinta tapaa tehdä harjoitusta ja sitä, minkälaiset asennot sopivat sinulle parhaiten.

Etsimme oivalluksia myös siihen, mitä mahdollisuuksia joogalla on mielen harjoituksena. Voit tulla kurssille täysin omana itsenäsi, omista lähtökohdistasi. Keskusteluiden ja harjoitusten kautta tutkimme joogaharjoituksen mahdollisuuksia hyvinvoinnin tukena.

Alkeiskurssi pohjautuu hatha- ja flowjoogan elementteihin. Olet tervetullut aloittelijana tai pidempään joogaa harrastaneena. Kurssin ohjaa jooga- ja mindfulnessohjaaja Kaisa Peltonen.

Ajankohta: lauantaina 6.10. klo 13:30-15:30 ja sunnuntaina 7.10. klo 10-12.

Hinta: 79 € / 69 € (sis. alv 10 %). Alennushinta: opiskelijat, työttömät, vanhempainvapaalla olevat sekä voimassa olevalla Studio Laiven Kymppi- tai Anytimekortilla. Hinta sisältää yhden 15 € arvoisen tutustumiskerran Laiven viikkotunnille. Kurssin päätteksi voit ostaa alennushintaan 5 x-kortin (55 €) ja 10 x-kortin (95 €) joogan viikkotunneille.

Sitovat ilmoittautumiset: sähköinen lomake. Kurssin minimiosallistujamäärä 7, maksimi 14.

Mindfulnessin lyhytkurssi

Lauantaina 13.10. ja sunnuntaina 14.10. klo 13:30-15:30

Haluatko viettää viikonlopun palautuen ja oivaltaen uutta omista toimintamalleistasi? Kaipaatko konkreettisia keinoja stressinhallintaan ja vireystilan ylläpitämiseen? Haluatko oppia suhtautumaan rennommin elämässä vastaan tuleviin tilanteisiin?

Mindfulnessin lyhytkurssi haastaa sinut sukeltamaan kohti läsnäolon taitoja oivaltavalla ja innostavalla tavalla viikonlopun ajan. Mindfulnessin eli hyväksyvän tietoisen läsnäolon kautta on mahdollista löytää tasapainoa arjen haasteiden kohtaamiseen ja voimavaroja elämään. Samalla kun tulemme harjoitusten kautta tietoisemmaksi omista tunne- ja käyttäytymismalleista, voimme ohjata itseämme kohti rakentavampia toimintamalleja.

Tietoisuus- ja tunnetaidot ovat tässä maailman ajassa yksi toimivimmista ja tutkituimmista itsensä johtamisen ja stressinhallinnan keinoista. Viikonlopun aikana erilaiset mindfulnessharjoitteet yhdistyvät keskusteluihin ja muihin tehtäviin. Tutustumme mm. istumameditaation, kävelymeditaatioon ja lempeään mindfulnessjoogaan. Hyväksyvä tietoinen läsnäolo on taito, jota jokainen voi oppia ja tästä saat makupaloja viikonlopun aikana!

“Ohjaajalla oli ihanan lämmin ja lempeä ote ohjata. Kurssikerroilla sai itselle rauhan tunnetta ja tehdyt harjoitteet olivat hyviä. Myös keskustelut ja kokemusten jakaminen muiden kurssilaisten kanssa oli mieleistä.” – Mindfulnesskurssin osallistuja

Viikonlopun alustava ohjelma:

  • Lauantai 13.10. Mindfulnessin perusteet ja stressinhallinta
  • Sunnuntai 14.10. Palautumisen merkitys ja itsemyötätunto

Mikä mindfulness? Mindfulness on Jon Kabat-Zinnin kehittämä menetelmä, jonka on todettu tieteellisesti vähentävän mm. masennusta, ahdistusta, unettomuutta ja stressiä. Luovuus, positiiviset tuntemukset ja keskittymiskyky paranevat kun löydämme harjoitusten avulla uudenlaisia suhtautumistapoja elämäämme!

Ohjaajana toimii Kaisa Peltonen (KM, jooga- ja mindfulnessohjaaja)

Hinta: 99 € / 89 € (Alennushinta: opiskelijat, työttömät, vanhempainvapaalla olevat sekä voimassa olevalla Studio Laiven Kymppi- tai Anytimekortilla. Alv 24 %.)

Sitovat ilmoittautumiset: sähköinen lomake viimeistään 8.10. Miniosallistujamäärä 7, maksimi 14.

Unelmakarttailta

Perjantaina 2.11. klo 18-20:30

Kaipaavatko unelmasi selkiyttämistä? Haluatko virittyä kuulemaan tarkemmin unelmistasi meditaation avulla? Mitä mielesi ja kehosi kutsuu unelmoimaan ja tapahtumaan tulevaisuudessa?

Tule mukaan muodostamaan unelmakartta tuleville ajoille ja samalla istumaan iltaa mukavassa seurassa studiollemme. Illan aikana pääset unelmoinnin makuun lyhyen meditaation kautta, jonka jälkeen lähdemme muodostamaan unelmille visuaalista muotoa eli unelmakarttaa. Unelmakartta tehdään isolle kartongille leikellen kuvia ja tekstejä lehdistä, ja asetellen lopuksi ne omaan luovaan houkuttelevaan muotoonsa. Illan kruunaa unelmakarttojen lyhyet esittelyt, jotta unelmat konkretisoituisivat vieläkin tarkemmin.

Mitä tarkemmin tiedät mitä haluat, sen varmemmin sen myös saat. Tässä illassa on lupa unelmoida niin pienesti kuin isosti – ja lähteä sen jälkeen rakentamaan tässä hetkessä polkua pienin askelin kohti unelmiasi!

“Tahtoisin toteuttaa suuria ja jaloja asioita, mutta ensisijainen velvollisuuteni on toteuttaa pieniä asioita ikään kuin ne olisivat suuria ja jaloja.” — Helen Keller

Ota unelmakarttailtaan mukaan omat sakset, paperiliima sekä aikakauslehtiä. Lehdet ovat kaikkien käytettävissä illan ajan. Illan aikana on tarjolla teetä ja pientä luomu-purtavaa.

Hinta: 39 € / 29 € (sis alv 24 %) Alennushinta opiskelijat, työttömät, vanhempainvapaalla olevat sekä voimassa olevalla Studio Laiven Kymppi- tai Anytimekortilla.

Ilmoittautumiset: sähköinen lomake. Maksimiosallistujamäärä 14 hlö, minimi 7 hlö.

Mindfulnessin peruskurssi

Keskiviikkoisin 7.11., 14.11., 21.11. ja 28.11. klo 17:45-19:30

Onko sinulla tapana jäädä murehtimaan menneitä ja huolehtimaan tulevasta? Kaipaatko konkreettisia keinoja stressinhallintaan ja vireystilan ylläpitämiseen? Haluatko oppia suhtautumaan rennommin elämässä vastaan tuleviin tilanteisiin? 

Mindfulnessin peruskurssi (4 krt) haastaa sinut sukeltamaan kohti läsnäolon taitoja oivaltavalla ja innostavalla tavalla. Mindfulnessin eli hyväksyvän tietoisen läsnäolon kautta on mahdollista löytää tasapainoa arjen haasteiden kohtaamiseen ja voimavaroja elämään. Samalla kun tulemme harjoitusten kautta tietoisemmaksi omista tunne- ja käyttäytymismalleista, voimme ohjata itseämme kohti rakentavampia toimintamalleja.

Tietoisuus- ja tunnetaidot ovat tässä maailman ajassa yksi toimivimmista ja tutkituimmista itsensä johtamisen ja stressinhallinnan keinoista. Kurssilla erilaiset mindfulnessharjoitteet yhdistyvät keskusteluihin, kirjoitustehtäviin ja kotiharjoituksiin. Hyväksyvä tietoinen läsnäolo on taito, jota jokainen voi oppia!

“Ohjaajalla oli ihanan lämmin ja lempeä ote ohjata. Kurssikerroilla sai itselle rauhan tunnetta ja tehdyt harjoitteet olivat hyviä. Myös keskustelut ja kokemusten jakaminen muiden kurssilaisten kanssa oli mieleistä.” – Kurssin osallistuja

Kurssin ohjelma:

  • 7.11.  Mindfulnessin perusteet ja harjoitteet
  • 14.11. Stressinhallinta ja kognitiivinen ergonomia
  • 21.11. Ajatusten kohtaaminen ja itsensä johtamisen taidot
  • 28.11. Tunteiden merkitys ja itsemyötätunto

Mikä mindfulness? Mindfulness on Jon Kabat-Zinnin kehittämä menetelmä, jonka on todettu tieteellisesti vähentävän mm. masennusta, ahdistusta, unettomuutta ja stressiä. Luovuus, positiiviset tuntemukset ja keskittymiskyky paranevat kun löydämme harjoitusten avulla uudenlaisia suhtautumistapoja elämäämme!

Kenelle kurssi sopii? Kurssi sopii niin uusille kuin jo aikaisemmin mindfulnessiin tutustuneille. Mikäli sairastat tällä hetkellä vakavaa mielenterveyden häiriötä, keskustelethan ensin sinua hoitavan henkilökunnan kanssa aiheesta.

Ohjaajana toimii Kaisa Peltonen (KM, jooga- ja mindfulnessohjaaja)

Hinta: 139 € / 129 € (Alennushinta: opiskelijat, työttömät, vanhempainvapaalla olevat sekä voimassa olevalla Studio Laiven Kymppi- tai Anytimekortilla. Hintaan sisältyy ohjaus 7 h, sähköpostituki kurssin ajan sekä materiaalia itsenäiseen harjoittamiseen. Alv 24 %.)

Sitovat ilmoittautumiset: sähköinen lomake viimeistään 31.10. Miniosallistujamäärä 7, maksimi 14.

Joogan alkeiskurssi

Perjantaina 9.11. klo 18-20 ja lauantaina 10.11. klo 13:30-15:30

Haaveiletko, että olisit vahva ja joustava niin kehon kuin mielen tasolla? Haluatko oppia tekemään turvallista ja samalla itseäsi haastavaa joogaharjoitusta?

“Kun joogan kerran aloittaa, ei sitä voi enää koskaan lopettaa.” – Meri Mort

Tiivis kurssi ja pieni, turvallinen ryhmä johdattavat sinut joogaharjoituksen perusasioiden äärelle. Käymme läpi tarkasti joogan yleisimpiä asentoja ja hengityksen merkitystä. Saat rauhassa tutkia itsellesi sopivinta tapaa tehdä harjoitusta ja sitä, minkälaiset asennot sopivat sinulle parhaiten.

Etsimme oivalluksia myös siihen, mitä mahdollisuuksia joogalla on mielen harjoituksena. Voit tulla kurssille täysin omana itsenäsi, omista lähtökohdistasi. Keskusteluiden ja harjoitusten kautta tutkimme joogaharjoituksen mahdollisuuksia hyvinvoinnin tukena.

Alkeiskurssi pohjautuu hatha- ja flowjoogan elementteihin. Olet tervetullut aloittelijana tai pidempään joogaa harrastaneena. Kurssin ohjaa jooga- ja mindfulnessohjaaja Kaisa Peltonen.

Hinta: 79 € / 69 € (sis. alv 10 %). Alennushinta: opiskelijat, työttömät, vanhempainvapaalla olevat sekä voimassa olevalla Studio Laiven Kymppi- tai Anytimekortilla. Hinta sisältää yhden 15 € arvoisen tutustumiskerran Laiven viikkotunnille. Kurssin päätteksi voit ostaa alennushintaan 5 x-kortin (55 €) ja 10 x-kortin (95 €) joogan viikkotunneille.

Sitovat ilmoittautumiset: sähköinen lomake. Kurssin minimiosallistujamäärä 7, maksimi 14.

Yinjoogan perusteet

Tiistaisin 27.11., 4.12., 11.12. ja 18.12. klo 16:30-17:30

Kiinnostaako sinua lempeä ja meditatiivinen yinjooga? Oletko utelias oppimaan yinjoogan perusteista?

Yinjoogan perusteet -kurssilla pääset pysähtymään meditatiivisen ja tasapainottavan yinjoogan äärelle. Yinjoogan asennoissa viivytään 3-5 minuuttia alustaan ja apuvälineisiin tukeutuen. Harjoituksen tavoitteena on mm. kehotietoisuuden lisääminen, mielen ja hermoston rauhoittaminen sekä kehon palautumisprosessin käynnistäminen yinjoogan ja hengitysharjoitusten avulla.

Kurssilla kuulet yinjoogan taustoista niin kiinalaisen kuin länsimaisen lääketieteen näkökulmasta. Saat tietoa asanoiden vaikutuksia meridiaaneihin eli kehon energiakanaviin sekä sidekudoksiin eli faskiaan. Käymme läpi monipuolisesti erilaisia asentoja ja niiden variaatioita sekä vaikutuksia kehoon ja mieleen. Saat ajatuksia ja oivalluksia siihen, miten juuri sinun kannattaisi asettua erilaisiin asentoihin lempeän turvallisesti ja tarkoituksenmukaisesti.

Olet tervetullut aloittelijana tai pidempään yinjoogaa harrastaneena. Kurssin ohjaa yinjoogaan perehtynyt Elviira Välimäki.

Hinta: 79 € / 69 € (sis. alv 10 %). (alennushinta opiskelijat, työttömät, vanhempainvapaalla olevat sekä voimassa olevalla Studio Laiven Kymppi- tai Anytimekortilla). Hinta sisältää yhden 15 € arvoisen tutustumiskerran Laiven viikkotunnille sekä materiaalia kotona tehtävän harjoituksen tueksi. Kurssin päätteeksi voit hankkia alennushintaan 5 x-kortin (55 €) tai 10 x-kortin (95 €) joogan viikkotunneille.

Ilmoittautumiset: sähköinen lomake. Kurssin minimiosallistujamäärä 7, maksimi 14.

Satuhierontatuokiot (4-9 v.)

Keskiviikko 26.9. klo 19.15-20.00

Keskiviikko 24.10. klo 16.30-17.15

Lauantai 24.11. klo 15.15-16.00

Satuhieronta (www.satuhieronta.fi) on tutkittu ja hyväksi todettu menetelmä, jossa aikuinen piirtää sadun lapsen selkään. Satuhieronnassa yhdistyvät  sadut, kosketus ja kevyt hieronta. Tämän lapsilähtöisen menetelmän avulla aikuinen ja lapsi voivat nauttia toistensa seurasta ja vuorovaikutuksesta. Tarinan sekä myönteisen ja turvallisen kosketuksen kautta on mahdollisuus kokea rentouden ja rauhan hetkiä. Yksi tehokkaimmista tavoista aktivoida rauhoittumisreaktiota onkin myönteinen, läsnäoleva kosketus.

Jokaisella ihmisellä on synnynnäinen kosketuksen tarve. Fyysinen kontakti käynnistää kehossamme hermoston välityksellä joukon positiivisia fysiologisia prosesseja.  Aikuinen saa satuhieronnan kautta mahdollisuuden harjoitella läsnäolevaa vanhemmuutta sekä lapsen myönteistä kosketusta ja kohtaamista. Satuhieronnan avulla lapsi taas voi harjoitella rentoutumista, tunnetaitoja ja stressinhallintaa sekä saada tukea myönteisen kehosuhteen ja itsetuntemuksen muodostumiseen.

Satuhierontatuokioissa teemme vuorotellen satuhierontaa ja kevyttä liikettä sisältäviä osuuksia. Tuokiot on suunnattu 4-9-vuotiaille lapsille yhdessä aikuisen kanssa. Vanhempi, isovanhempi, kummi tai kuka tahansa lapselle tärkeä ihminen – olet tervetullut viettämään aikaa lapsen kanssa. Saat tuokion jälkeen sähköpostiisi pdf-muodossa ohjeet yhteen satuhierontaan, jonka avulla voitte jatkaa satuhierontoja kotona.

Satuhieronta edistää:

… myönteistä kosketusta.

… läsnäolevaa vanhemmuutta.

… rentoutumisen ja rauhoittumisen taitoja.

… lapsen ja aikuisen myönteistä vuorovaikutusta.

Ohjaajana toimii satuhierontaan ja tunne- ja vuorovaikutustaitoihin  perehtynyt Elviira Välimäki (LitM), joka on myös terveystiedon ja psykologian opettaja ja lastenjoogaohjaaja.

Yhden tuokion hinta: 25 € (sis. alv) Hinta sisältää yhden tarinan satuhierontaan tehtäväksi kotona.

Sitovat ilmoittautumiset: sähköinen lomake, viikkoa ennen tuokion ajankohtaa. Voit ilmoittautua yhteen tuokioon tai osallistua vaikka kaikkiin. Jokaisella kerralla tehdään eri satuhieronta. Ilmoita lomakkeen ”Lisätietoja” kohdassa lapsen nimi ja ikä. Tuokioon voi osallistua yksi aikuinen ja yksi lapsi yhdessä. Minimi 5, maksimi 7 paria per ryhmä.

Mamajooga-kurssi (4krt)

Tiistaisin 2.10, 9.10., 16.10 ja 23.10 klo 16.30-17.30 

Etsitkö synnytykseen valmistavaa kurssia? Haluatko oppia kuuntelemaan kehoa ja oppia rentoutumaan? 

Mamajooga-kurssilla pääset viemään huomion kohdussa kasvavaan uuteen elämään ja kehosi tuntemuksiin. Harjoitukset valmentavat henkisesti ja fyysisesti synnytykseen sekä tulevaan vanhemmuuteen. Joogasta saat tasapainoa, kehotietoutta ja luottamusta omaan kehoosi synnytykseen asti. Jooga-asentojen avulla vahvistamme ja avaamme kehoa lempeästi ja rauhalliseen tahtiin. Huomioimme erityisesti raskauden aikana väsyvää selkää ja vahvistamme lantionpohjan lihaksia.

Tuntien aikana pysähdymme luomaan yhteyttä kasvavaan vauvaan ja välillä liikumme virtaavasti liikkeestä toiseen. Teemme rentoutumis- ja hengitysharjoituksia, joita voit hyödyntää myös synnytyksessä. Pääset harjoittelemaan, kuinka hengitystä käytetään liikkeen tukena ja miten voit rentoutua ääniharjoitusten avulla. Haemme oivalluksia myös lantionpohjan rentouden löytämiseen, mikä on keskeinen taito synnytyksen avautumis- ja ponnistusvaiheessa. Ohjaajana kurssilla toimivat äitiysjoogaan perehtyneet joogaohjaajat Elviira Välimäki ja Annika Hytönen.

Voit aloittaa joogakurssin jo alkuraskaudessa, mutta kurssi ei ole myöhäistä loppuraskaudessakaan, sillä harjoituksia voi tehdä synnytykseen saakka. Et tarvitse aikaisempaa kokemusta joogasta. Kurssin jälkeen voit jatkaa harjoittelua Studio Laiven pehmeällä hatha ja flow -viikkotunnilla. Joogaohjaajamme osaavat ottaa raskaana olevat huomioon tunneilla.

Hinta: 79 / 69 € (sis. alv 10 %). Alennushinta: opiskelijat, työttömät, vanhempainvapaalla olevat sekä voimassa olevalla Studio Laiven Kymppi- tai Anytimekortilla. Hinta sisältää yhden 15 € arvoisen tutustumiskerran Laiven viikkotunnille sekä materiaalia kotiharjoitteluun. Kurssin päätteeksi voit lunastaa kymppikortin (95 €) tai viiden kerran kortin (50 €) edullisempaan kurssihintaan!

Sitovat ilmoittautumiset: sähköinen lomake. Viimeistään 25.9. Kurssin minimiosallistujamäärä 7, maksimi 14.

Mamababy-piknik

Tiistaina 2.10. klo 13-15

Suuren suosion saanut mamababy-piknik järjestetään nyt kolmannen kerran! Tapahtuma on äitien ja vauvojen yhteistä aikaa, lempeää liikettä ja tutustumista vauvahierontaan. Aloitamme rauhallisella joogaharjoituksella (45 min), joka keskittyy tällä kertaa koko kehoa avaaviin ja rentouttaviin liikkeisiin. Joogaharjoitus on loistava työkalu pysähtyä kuuntelemaan, mitä omalle keholle kuuluu vauva-arjen keskellä. Vauvan voi ottaa mukaan liikkeisiin tai peitellä päiväunille – harjoitus tehdään vauvan ehdoilla.

Joogan jälkeen laskeudumme nauttimaan vihreää teetä ja pientä purtavaa. Saat tuoda myös omia eväitä. Piknikin ohella pääset kätilön ja vyöhyketerapeutin, Eeva Toivasen johdolla tutustumaan vauvahierontaan. Yhdistetyssä vauvahieronnassa ja refleksologisessa vyöhyketerapiassa käsitellään koko kehon vyöhykelinjoja ja heijasteita öljyn kanssa lempeän koskettelun ja hieronnan avulla. Hieronta mm. rentouttaa vauvaa, avaa mahdollisesti kehon jumitiloja ja antaa vauvallesi eväät levollisempaan uneen. Lisätietoja Eevasta ja vauvahieronnasta löydät hänen yrityksensä sivuiltaan www.kokonaisuus.fi!

Mamababyjoogan ohjaa äitiysjoogaan perehtynyt Elviira Välimäki. Tapahtumassa pääset tapaamaan myös Laive Familyn äitiys- ja lantionpohjafysioterapeuttia Annakaisa Hinkkasta ja kysemään mieltäsi askarruttavia kysymyksiä!

Hinta: Kertamaksu 25 / 20 € (Alennushinta 20 € niille, joilla on voimassa oleva Studio Laiven Kymppi- tai Anytimekortti.) Kertamaksun voit maksaa pankkikortilla, käteisellä tai liikuntaseteleillä.

Sitovat ilmoittautumiset www.varaaheti.fi/studiolaive

Minimiosallistujamäärä 7, maksimi 16.

Perhejooga-kurssi (4 krt)

Keskiviikkoisin 3.10, 10.10., 17.10 ja 24.10

Ryhmä 1 klo 17.45-18.30

Ryhmä 2 klo 18.45-19.30

Perhejooga on vanhemman ja lapsen (4-7 v.) yhteistä aikaa, jossa voidaan yhdessä tutkailla ja harjoitella kehonhallintaa, keskittymistä, turvallisen kosketuksen vaikutusta ja rentoutumisen taitoja. Harjoitteet lisäävät keskinäistä luottamusta ja opettavat läsnäoloa eli hetkeen pysähtymistä.

Pieni ryhmä ja turvallinen ilmapiiri antavat tilaa vuorovaikutukselle, kohtaamiselle ja tunteiden tarkastelulle. Perhejoogassa vanhemmalla eikä lapsella tarvitse olla kokemusta aikaisemmasta joogasta. Joogaan pohjautuvia harjoituksia tehdään niin yhdessä kuin erikseenkin leikkien ja luovien harjoitteiden kautta. Opittuja harjoitteita voi käyttää arjessa lapsen rauhoittumisen tukena ja yhteisiä hetkiä rikastuttaen.

Mukaan liikkumiseen soveltuvat vaatteet, paljaat varpaat ja vesipullo. Osallistujia ei ole vakuutettu järjestäjän puolesta. Ohjaajana Kati-Maria Lautamäki (sairaanhoitaja, doula, perheohjaaja, lastenjoogaohjaaja).

Aika: Ryhmä 1 keskiviikkoisin 3.10., 10.10., 17.10. ja 24.10 klo 17.45-18.30 TAI Ryhmä 2 klo 18.45-19.30

Hinta: 69 / 59 € (sis. alv 10 %). Alennushinta: opiskelijat, työttömät, vanhempainvapaalla olevat sekä voimassa olevalla Studio Laiven Kymppi- tai Anytimekortilla.

Sitovat ilmoittautumiset: sähköinen lomake 24.9. mennessä. Ilmoita lomakkeen ”Lisätietoja” kohdassa lapsen nimi ja ikä. Kurssille voi osallistua yksi aikuinen ja yksi lapsi yhdessä. Minimi 5, maksimi 7 paria per ryhmä.

Erkauma eheäksi -kurssi 

Tiistaisin 9.10., 23.10. ja 6.11. klo 10-11.15

Tiedätkö, miksi erkauma on hyvä tarkistuttaa ja kuntouttaa asiantuntijan avustuksella? Haluatko tietää, minkälainen liikunta sopii juuri sinulle synnytyksen jälkeen?

Kurssi on suunnattu synnyttäneille äideille, joilla on 1-12 kk ikäinen vauva. Tapaamiskerroille voit tulla yhdessä vauvan kanssa. Tutustumme tiiviiden teoriaosioiden kautta, mitä äidin kehossa tapahtuu fysiologisesti synnytyksen jälkeen ensimmäisen vauvavuoden aikana. Teemme nousujohteisesti harjoituksia, jotka auttavat kehoa palautumaan kokonaisvaltaisesti synnytyksestä turvallisesti ja tehokkaasti.

Teemme kehoa lempeästi vahvistavia harjoitteita ja erityisesti kiinnitämme huomiota niskahartiaseudun, keskivartalon sekä lantionpohjan lihaksiin. Ensimmäisellä tapaamisella äitiysfysioterapeutti katsoo kaikkien ryhmäläisten vatsalihasten erkaumat henkilökohtaisesti. Jokaisella äidillä on luonnostaan jonkinlainen erkauma, jonka kuntouttamisessa on hyvä huomioida harjoitteiden yksilöllisyys. Keskivartalon ja lantionpohjan tuen löytäminen ennaltaehkäisevät mm. selkäkipuja ja lantionpohjan toiminnan häiriöitä. Saat tietoa siitä, milloin on turvallista aloittaa erilaisten liikuntamuotojen harrastaminen synnytyksen jälkeen.

Tapaamiskertojen sisällöt:

  • 9.10. Erkauma ja lantionpohja
  • 23.10. Ryhti ja arjen ergonomia
  • 6.11. Liikunnan lisääminen vähitellen kohti omaa toivetasoa

Kurssin ohjaa äitiys- ja lantionpohjan fysioterapeutti Annakaisa Hinkkanen. Jokaiselta kerralta saat mukaasi selkeät kirjalliset ohjeet kotiharjoitteluun, joita voit toteuttaa vauva-arjen lomassa. Voit liittyä myös kurssin sisäiseen Facebook-ryhmään, jossa saat tukea kotiharjoitteluun tapaamisertojen välissä. Kaikille osallistujille kuuluu alennus äitiysfysioterapiakäynnistä  (-15 %).

Hinta: 99 € (sis. alv)

Sitovat ilmoittautumiset: sähköinen lomake viimeistään 2.10. Kurssin minimiosallistujamäärä 5, maksimi 10.

Hengittäen kohti synnytystä -workshop 

Perjantaina 12.10. klo 17:30-20:00

Tapahtuma on odottavan äidin hengähdyshetki ja paikka pysähtyä synnytykseen liittyvien ajatusten äärelle. Sekä jooga että hengitysharjoitukset ovat nykyaikaisia synnytykseen valmentavia menetelmiä. Workshopissa avaamme joogaharjoituksen ja keskustelujen kautta näkökulmia aktiivisesta synnytyksestä.

Joogan avulla on mahdollisuus tutkia omaa hengitystä ja harjoitella lantion seudun ja koko kehon rentouttamista. Joogaharjoitus johdattelee aistimaan kehon tuntemuksia ja viemään huomiota kohdussa kasvavaan vauvaan. Lisäksi tutustumme helppoihin ääniharjoituksiin, joiden avulla voi rentoutua raskauden aikana ja löytää mielen vahvuutta myös synnytyksen pyörteissä.

Keskustelemme synnytykseen valmistautumisesta ja erilaisista tavoista synnyttää. Käymme läpi synnytyksen fysiologiaa, mikä auttaa ymmärtämään kehon ja mielen toimintaa synnytyksen lähestyessä ja edetessä. Puhumme synnytyksen luonnollisuudesta hyväksyvällä ja yksilöllisyyttä arvostavalla tavalla. Tarkastelemme, miksi luottamus omaan kehoon ja mielen voimaan on keskeisessä roolissa synnytyksen aikana ja arjessa pienen vauvan kanssa. Käymme läpi erilaisia luonnonmukaisia kivunlievitysmenetelmiä (mm. synnytystä edistäviä ja kehoa tukevia akupainantapisteitä), joita voit hyödyntää myös synnytyksen aikana.

Et tarvitse aikaisempaa kokemusta joogasta. Olet tervetullut juuri sellaisenaan, raskauden missä vaiheessa tahansa. Workshopissa annamme tilaa kysymyksille ja keskustelulle. Kurssin ohjaavat raskausajan joogaan perehtynyt Elviira Välimäki ja Kati-Maria Lautamäki, joka on koulutukseltaan sairaanhoitaja, doula ja imetysohjaaja.

Workshopin jälkeen tiedät,
… kuinka eri tavoin voit valmistautua synnytykseen.
… miten voit helpottaa oloasi synnytyskipujen keskellä.
… miksi hengitys toimii voimavarana odottavalle äidille.

Hinta: 49 €. Hinta sisältää teen ja pientä purtavaa + yhden 15 € arvoisen maksuttoman käynnin Studio Laiven viikkotunneilla.

Sitovat ilmoittautumiset: sähköinen lomake viimeistään 5.10. Maksimi osallistujamäärä 14, minimi 8.

Mamajooga-kurssi (4krt)

Tiistaisin 30.10., 6.11., 13.11 ja 20.11. klo 16.30-17.30 

Etsitkö synnytykseen valmistavaa kurssia? Haluatko oppia kuuntelemaan kehoa ja oppia rentoutumaan? 

Mamajooga-kurssilla pääset viemään huomion kohdussa kasvavaan uuteen elämään ja kehosi tuntemuksiin. Harjoitukset valmentavat henkisesti ja fyysisesti synnytykseen sekä tulevaan vanhemmuuteen. Joogasta saat tasapainoa, kehotietoutta ja luottamusta omaan kehoosi synnytykseen asti. Jooga-asentojen avulla vahvistamme ja avaamme kehoa lempeästi ja rauhalliseen tahtiin. Huomioimme erityisesti raskauden aikana väsyvää selkää ja vahvistamme lantionpohjan lihaksia.

Tuntien aikana pysähdymme luomaan yhteyttä kasvavaan vauvaan ja välillä liikumme virtaavasti liikkeestä toiseen. Teemme rentoutumis- ja hengitysharjoituksia, joita voit hyödyntää myös synnytyksessä. Pääset harjoittelemaan, kuinka hengitystä käytetään liikkeen tukena ja miten voit rentoutua ääniharjoitusten avulla. Haemme oivalluksia myös lantionpohjan rentouden löytämiseen, mikä on keskeinen taito synnytyksen avautumis- ja ponnistusvaiheessa. Ohjaajana kurssilla toimivat äitiysjoogaan perehtyneet joogaohjaajat Elviira Välimäki ja Annika Hytönen.

Voit aloittaa joogakurssin jo alkuraskaudessa, mutta kurssi ei ole myöhäistä loppuraskaudessakaan, sillä harjoituksia voi tehdä synnytykseen saakka. Et tarvitse aikaisempaa kokemusta joogasta. Kurssin jälkeen voit jatkaa harjoittelua Studio Laiven pehmeällä hatha ja flow -viikkotunnilla. Joogaohjaajamme osaavat ottaa raskaana olevat huomioon tunneilla.

Suosittelemme lämpimästi osallistumaan syksyn molemmille Mamajooga-kursseille, sillä kurssit tukevat toisiaan ja oppiminen syvenee!

Hinta: 79 / 69 € (sis. alv 10 %). Alennushinta: opiskelijat, työttömät, vanhempainvapaalla olevat sekä voimassa olevalla Studio Laiven Kymppi- tai Anytimekortilla. Hinta sisältää yhden 15 € arvoisen tutustumiskerran Laiven viikkotunnille sekä materiaalia kotiharjoitteluun. Kurssin päätteeksi voit lunastaa kymppikortin (95 €) tai viiden kerran kortin (50 €) edullisempaan kurssihintaan!

Sitovat ilmoittautumiset: sähköinen lomake. Viimeistään 20.10. Kurssin minimiosallistujamäärä 7, maksimi 14.

Palautuminen synnytyksen jälkeen -workshop

Lauantaina 18.11. klo 14:00-16:00

Pohditko, minkälainen harjoittelu on turvallista synnytyksen jälkeen? Epäiletkö, onko sinulle jäänyt raskaudesta suorien vatsalihasten erkauma? Kiinnostaako sinua ruokavaliosi kohentaminen monipuolisemmaksi? Haluatko oppia suhtautumaan lempeämmin omaan kehoosi? 

Lapsen saaminen tuo muutoksia kehoon, suuren annoksen voimakkaita tunteita ja uuden arjen. Jokainen äiti kokee stressiä jossain määrin näiden muutosten keskellä. Sopivan lempeä liikunta, monipuolinen ruokavalio ja myönteiset ajattelutavat itseä kohtaan ovat hyvinvoinnin kulmakivet. Täsmäiskut ruokavaliossa ja liikunnan harrastamisessa edistävät palautumista synnytyksen jälkeen.

Käymme läpi esimerkiksi lantionpohjan lihaksia vahvistavia harjoituksia ja lihaskuntoliikkeitä sekä liikuntamuotoja, joiden aloittamisessa ei kannata kiirehtiä. Workshopissa yhdistyvät teoria ja monipuoliset käytännön harjoitukset.

Workshopin jälkeen:
… Tiedät, kuinka aloitat liikkumisen järkevästi raskauden jälkeen
… Ymmärrät, mitä vatsalihasten erkaumalla tarkoitetaan ja kuinka lantionpohjan lihaksia vahvistetaan
… Ymmärrät monipuolisen ruokavalion merkityksen ja osaat toteuttaa sitä paremmin arjessa
… Tiedät, miten tehdä turvallisia ja helppoja lihaskunto-liikkeitä kotona yksin ja vauvan kanssa
… Osaat harjoitella hyväksyvämpää ja myötätuntoisempaa suhtautumista itseäsi kohtaan

Ohjaajana toimii lantionpohja- ja äitiysfysioterapeutti Annakaisa Hinkkanen. Workshop on suunnattu sekä raskaana oleville että alle 2-vuotiaiden lasten äideille. Jos haluat, voit tulla yhdessä vauvasi kanssa.

Hinta: 49 € (Hinta sisältää teen ja pientä purtavaa + yhden maksuttoman käynnin Studio Laiven viikkotunneilla. Alv 24 %.)

Sitovat ilmoittautumiset: sähköinen lomake viimeistään 11.11. Minimiosallistujamäärä 8, maksimi 14.

Mamapilates-kurssi

La 24.11. klo 13:30-14:45, la 1.12. 13:30-14:45, pe 7.12. klo 19-20:15 ja pe 14.12 klo 19-20:15

Keskivartalon tuki hukassa? Kipeä ja väsynyt selkä? Ryhti lysyssä?

Mamapilates on odottaville ja synnyttäneille suunnattu kurssi, jossa vahvistetaan kehoa lempeällä ja turvallisella tavalla. Mamapilates-tunti rakentuu koko kehon ryhtilihaksia vahvistavista pilatesliikkeistä, kevyistä venytyksistä, rentoutus- ja hengitysharjoituksista. Pilatesharjoittelu opettaa kehon kannattelua ja ergonomisia liikemalleja.

Raskausaikana sikiön kasvaessa vatsa-, selkä- ja lantionpohjanlihaksiin kohdistuva paine lisääntyy. Tavoitteena on vahvistaa näitä kovalle kuormitukselle joutuvia lihasryhmiä. Hyvät keskivartalon ja lantionpohjanlihakset tukevat hormonien pehmentämiä jänteitä ja nivelsiteitä sekä vähentävät lantionpohjan toimintahäiriöitä ja selkäkipuja raskauden aikana ja synnytyksen jälkeen.

Kurssilla käymme läpi pilateksen perusteet: hengitys, selkärangan ja lapojen neutraaliasento sekä lapatuki. Tutustumme lantionpohjan toimintaan ja harjoittelemme löytämään yhteyden lantionpohjan ja syvän poikittaisen vatsalihaksen välillä. Liikkeet tehdään hengityksen tahdissa käyttäen lateraalihengitystä. Kurssilla saat yksilöllistä ohjausta tarpeidesi mukaan. Voit osallistua missä tahansa raskauden vaiheessa tai synnytyksen jälkeen, eikä aikaisempaa kokemusta pilateksesta tarvitse olla.

Kurssin ohjaa Annika Hytönen, joka on pilates- ja joogaohjaaja sekä liikunta- ja terveystieteiden maisteri. Annika syventynyt odottavien äitien liikuntaryhmien ohjaamiseen.

Hinta: 89 / 79 € (sis. alv). Alennushinta: opiskelijat, työttömät, vanhempainvapaalla olevat sekä voimassa olevalla Studio Laiven Kymppi- tai Anytimekortilla.

Sitovat ilmoittautumiset: sähköinen lomake viimeistään 16.11. Kurssin minimiosallistujamäärä 7, maksimi 14.

Yhteystiedot

Laive Oy

Sepänkatu 7, Jyväskylä

040 778 0541 / 050 514 5379

info@studiolaive.fi

Uutiskirje

Yhteydenotto