KURSSIT, WORKSHOPIT JA RETRIITIT

KORONAVIRUS-INFO: Studio Laiven joogan viikkotunnit sekä muu paikan päällä tapahtuva toiminta on tällä hetkellä tauolla. Kaikkiin voimassaoleviin 5- ja 10-kortteihin on lisätty sunnuntaina 15.3. lisäaikaa 2 kk ja Anytime/Tutustumiskortit ovat tauolla. Myös lahjakorttien voimassaoloaikoja jatketaan joustavasti eteenpäin. Tauon ajan tarjoamme Online-joogatunteja sekä verkkokursseja. Avaamme ovemme taas heti, kun se on taas turvallista ja viranomaisten mukaan mahdollista!

Yinjoogan peruskurssi

Keskiviikkoisin 15.4., 22.4., 29.4. ja 6.5. klo 16:30-17:45

Yinjoogan peruskurssilla pääset pysähtymään meditatiivisen ja tasapainottavan yinjoogan äärelle. Yinjoogan asennoissa viivytään 3-5 minuuttia alustaan ja apuvälineisiin tukeutuen. Harjoituksen tavoitteena on mm. kehotietoisuuden lisääminen, mielen ja hermoston rauhoittaminen sekä kehon palautumisprosessin käynnistäminen yinjoogan ja hengitysharjoitusten avulla.

Kurssilla kuulet yinjoogan taustoista niin kiinalaisen kuin länsimaisen lääketieteen näkökulmasta. Saat tietoa asanoiden vaikutuksia meridiaaneihin eli kehon energiakanaviin sekä sidekudoksiin eli faskiaan. Käymme läpi monipuolisesti erilaisia asentoja ja niiden variaatioita sekä vaikutuksia kehoon ja mieleen. Saat ajatuksia ja oivalluksia siihen, miten juuri sinun kannattaisi asettua erilaisiin asentoihin lempeän turvallisesti ja tarkoituksenmukaisesti.

Olet tervetullut aloittelijana tai pidempään yinjoogaa harrastaneena. Kurssin ohjaa yinjoogaan perehtynyt jooga- ja mindfulnessohjaaja Kaisa Peltonen.

Hinta: 79 / 69 € (sis. alv). Alennushinta: opiskelijat, työttömät, eläkeläiset, vanhempainvapaalla olevat sekä voimassa olevalla Studio Laiven Kymppi- tai Anytimekortilla. Hinta sisältää yhden 16 € arvoisen tutustumiskerran Laiven viikkotunnille sekä materiaalia kotona tehtävän harjoituksen tueksi. Kurssin päätteeksi voit hankkia 10- tai 5-kortin alennushintaan joogan viikkotunneille.

Sitovat ilmoittautumiset: sähköinen lomake . Minimiosallistujamäärä 7, maksimi 16. (Peruutusehdot: Ilmoittautumisen peruminen mahdollista vain sairaustapauksissa. Muista syistä veloitamme 50 % osallistumismaksun hinnasta.)

Juoksijan jooga -workshop

Perjantaina 17.4. klo 17:30-20:00

Joogaharjoitukset kehittävät liikkuvuutta, lihaskuntoa, liikehallintaa ja oman kehon tuntemusta. Näitä kaikkia olisi hyvä olla mukana juoksijan oheisharjoittelussa. Joogassa monipuolista liikettä saavat erityisesti selkäranka ja nivelet, jotka ovat tärähdystä aiheuttavassa juoksussa usein koetuksella. Optimaalinen juoksuasento edellyttää vahvoja keskivartalon syviä lihaksia, jotka saavat myös jooga-asennoissa hyvää harjoitusta.

Juokseminen edellyttää hyvää hengitystekniikkaa ja ryhdin ylläpitämistä. Joogaharjoitukset auttavat tulemaan tietoisemmaksi ryhtiin vaikuttavista tekijöistä kuten jalkaterien, lantion ja selkärangan asennosta. Joogan avulla voit tutkailla omaa luonnollista hengitystäsi ja oppia käyttämään tehokkaammin hengityselimistöä, mikä tekee juoksemisesta helpompaa ja tehokkaampaa.

Pehmeät joogamuodot, yinjooga ja lempeä hathajooga, toimivat erinomaisena vastapainona lihaksia kuormittavalle juoksuharjoittelulle ja voivat ennaltaehkäistä rasitusvammojen syntyä. Lisäksi erityisesti yinjooga aktivoi rauhoittavaa, parasympaattista hermostoa, joka auttaa palauttamaan kehoa kovatehoisen harjoittelun jälkeisestä stressitilasta. Jooga opettaa oman kehon kuuntelua ja tähän hetkeen laskeutumista.

Workshopissa saat:
… tehdä joogaharjoitusta, joka auttaa sinua palautumaan juoksulenkeistä.
… oivalluksia, miten voit parantaa juoksuasentoasi.
… tutustua hengityselimistöön ja hermostoa rauhoittavaan hengitykseen.
… ideoita, kuinka joogan avulla voi saada lenkkeilystä enemmän irti.

Workshopin ohjaa joogaohjaaja Elviira Välimäki (LitM.), joka on toiminut valmentajana yleisurheilun parissa ja harrastanut kilpatasolla pikajuoksua.

Hinta: 49 / 39 € (sis. alv) Alennushinta: opiskelijat, työttömät, eläkeläiset, vanhempainvapaalla olevat sekä voimassa olevalla Studio Laiven Kymppi- tai Anytimekortilla. Hinta sisältää yhden 16 € arvoisen tutustumiskerran Laiven viikkotunnille ja kolme lyhyttä videota kotiharjoittelun tueksi.

Sitovat ilmoittautumiset: sähköinen lomake . Minimiosallistujamäärä 7, maksimi 16. (Peruutusehdot: Ilmoittautumisen peruminen mahdollista vain sairaustapauksissa. Muista syistä veloitamme 50 % osallistumismaksun hinnasta.)

Detox & jooga -workshop

Lauantaina 18.4. klo 14-17

Minkälainen detox on hyväksi terveydelle? Tiukat dieetit ja detox-kuurit kuormittavat kehoa ja niiden vaikutukset ovat usein lyhytkestoisia. Koska kiireisen arjen keskellä on toisinaan haastavaa tehdä hyvinvointia tukevia valintoja, lempeät täsmäiskut kehon tasapainottamiseen kestävällä tavalla auttavat jälleen oikeaan suuntaan. Tässä workshopissa tarkastelemme joogaperinteen ja länsimaisen tiedon näkökulmasta, miten jooga- ja hengitysharjoitukset hoitavat kehoamme, auttavat poistamaan kuona-aineita ja aktivoimaan aineenvaihduntaa sekä nestekiertoa. 

Workshopissa keskitymme harjoituksiin, joita avataan tiiviisti myös teorian kautta.  Voimakkaan detoxjoogaharjoituksen jälkeen nautimme ravintorikkaan pienen välipalan ja käymme lyhyesti läpi, minkälaiset ruokavalinnat tukevat kehon optimaalista toimintaa. Päätämme workshopin hermostoa rauhoittaviin yinjooga- ja hengitysharjoituksiin, jotka auttavat kehoa palautumaan ja löytämään tasapainon.

Iltapäivän aikana tehtävät harjoitukset ja omaan arkeen vietävät vinkit tarjoavat tehokkaan ja inspiroivan startin kohti kevyempää ja energisempää oloa. Saat mukaasi muistilistan ravintorikkaista ruoka-aineista, joiden käyttöä voit lisätä arjessasi omien tuntemusten mukaan.

Workshop sopii kaikille joogasta ja hyvinvoinnista kiinnostuneille. Workshopin ohjaa joogaohjaaja ja mindfulness-tunnetaitovalmentaja, sekä liikunta- ja terveystieteiden maisteri Elviira Hyytiä.

Ohjelma:

Inkiväärishotit ja intro 

Hengitysharjoitus ja voimakas detoxjoogaharjoitus

Tauko - detox-teetä ja raakaruokasnacksejä

Kurkistus ravitsemukseen

Hengitysharjoitus ja rauhoittavia yinjooga-asanoita

Hinta: 49 / 39 € (sis. alv) Alennushinta: opiskelijat, työttömät, eläkeläiset, vanhempainvapaalla olevat sekä voimassa olevalla Studio Laiven Kymppi- tai Anytimekortilla. Hintaan sisältyy workshopin pienet purtavat ja kotiin vietävät materiaalit.

Sitovat ilmoittautumiset: sähköinen lomake . Minimiosallistujamäärä 7, maksimi 16. (Peruutusehdot: Ilmoittautumisen peruminen mahdollista vain sairaustapauksissa. Muista syistä veloitamme 50 % osallistumismaksun hinnasta.)

Mindfulness intro

Sunnuntaina 19.4. klo 11-14

Mindfulness introssa tutustutaan tietoiseen hyväksyvään läsnäoloon ja sen mahdollisuuksiin hyvinvoinnin tukena. Tietoisuus- ja tunnetaitojen merkitys korostuu nyky-yhteiskunnassa, jossa ympäristöstä ja mielemme sisältä nousevat ärsykkeet haastavat kykyämme olla läsnä tässä hetkessä. 

Mindfulness-harjoittelun myötä on mahdollista löytää uutta perspektiiviä omaan ajatteluun ja tunteiden kohtaamiseen, sillä harjoittelu tuo näkyväksi itselle tyypillisiä ajattelu- ja suhtautumistapoja. Myötätuntoisen ja sallivan suhtautumisen lisääminen itseä kohtaan antaa hengittävyyttä ja rentoutta elämän kaikille osa-alueille. Säännöllinen mindfulnessharjoittelu tutkimusten mukaan lisääkin mm. myönteisiä tunteita, luovuutta ja keskittymiskykyä.

Mindfulness introssa yhdistyvät teoria mielen toiminnasta ja mindfulnessin perusteista sekä käytännön harjoitukset. Saat kokemuksia harjoituksista, joissa keskitymme hengitykseen ja nykyhetken tarkasteluun sellaisena kuin se on. Intro inspiroi tutkimaan, millä tavalla voisit tuoda mindfulnessia omaan arkeesi. Intro soveltuu erityisesti mindfulnessiin ensimmäistä kertaa tutustuville. Voit osallistua intron jälkeen esim. Mindfulnessin peruskurssille.

Workshopin ohjaa mindfulness-tunnetaitovalmentaja, joogaohjaaja sekä liikunta- ja terveystieteiden maisteri Elviira Välimäki.

Hinta: 49 / 39 € (sis. alv 24 %) Alennushinta: opiskelijat, työttömät, eläkeläiset, vanhempainvapaalla olevat sekä voimassa olevalla Studio Laiven Kymppi- tai Anytimekortilla. Liikuntasetelit eivät käy tässä tapahtumassa. Hintaan sisältyy teetä ja pientä naposteltavaa.

Sitovat ilmoittautumiset: sähköinen lomake . Minimiosallistujamäärä 7, maksimi 16. (Peruutusehdot: Ilmoittautumisen peruminen mahdollista vain sairaustapauksissa. Muista syistä veloitamme 50 % osallistumismaksun hinnasta.)

Joogan alkeiskurssi

Lauantaina 25.4. klo 14-18

Tiivis kurssi ja pieni, turvallinen ryhmä johdattavat sinut joogaharjoituksen perusasioiden äärelle. Käymme läpi tarkasti joogan yleisimpiä asentoja ja hengityksen merkitystä. Tutustumme mm. aurinkotervehdykseen, yleisimpiin seisoma-asentoihin (mm. soturi I, II ja III), eteen- ja taaksetaivutuksiin, kiertoihin, hengitysharjoituksiin sekä rauhallisiin lämmitteleviin liikesarjoihin.

Saat rauhassa tutkia itsellesi sopivinta tapaa tehdä harjoitusta ja sitä, minkälaiset asennot sopivat sinulle parhaiten. Etsimme oivalluksia myös siihen, mitä mahdollisuuksia joogalla on mielen harjoituksena. Voit tulla kurssille täysin omana itsenäsi, omista lähtökohdistasi. Keskusteluiden ja harjoitusten kautta tutkimme joogaharjoituksen mahdollisuuksia hyvinvoinnin tukena.

Alkeiskurssi pohjautuu hatha- ja flowjoogan elementteihin. Olet tervetullut aloittelijana tai pidempään joogaa harrastaneena. Kurssin ohjaa jooga- ja mindfulnessohjaaja Annika Hytönen.

Hinta: 79 / 69 € (sis. alv) Alennushinta: opiskelijat, työttömät, eläkeläiset, vanhempainvapaalla olevat sekä voimassa olevalla Studio Laiven Kymppi- tai Anytimekortilla. Hinta sisältää yhden 16 € arvoisen tutustumiskerran Laiven viikkotunnille sekä videomateriaalia kotiharjoittelun tueksi. Kurssin päätteeksi voit hankkia myös edullisempaan hintaan Kymppi- tai Vitoskortin tunneillemme.

Sitovat ilmoittautumiset: sähköinen lomake . Minimiosallistujamäärä 7, maksimi 12. (Peruutusehdot: Ilmoittautumisen peruminen mahdollista vain sairaustapauksissa. Muista syistä veloitamme 50 % osallistumismaksun hinnasta.

Laive special: Embodied Yin™ (kevät)

Sunnuntaina 26.4. klo 12-14

Kevät on uuden alun, kasvun ja lisääntyvän energian aikaa. Luonto heräilee hiljalleen eloon ja sama lisääntyvä energia tuntuu myös meidän kehossa ja mielessä. Lempeä, virtaava liike ja läsnäoleva hengitys kutsuu sinua pitkään Embodied Yin™ -harjoitukseen!

Laive-specialit ovat pidempiä joogaharjoituksia, joissa on jokin spesiaali teema. Kahden tunnin Embodied Yin™ johdattaa sinut keholliseen harjoitukseen, jossa tehdään yin-joogatunneilta tuttuja asanoita. Asanoihin yhdistetään hetkeen juurtumista, aaltoilevaa liikettä, kehon ja mielen tuntemusten aistimista, tietoista rentoutumista sekä lempeää kosketusta.

Pitkässä harjoituksessa meillä on aikaa pysähtyä kevään elementin puun äärelle, jossa rakennetaan asanoita meridiaaneja eli kehon energiakanavia hoitaen ja vahvistaen. Harjoituksessa etsitään omaa sisäistä rauhaa sekä uskallusta olla juuri oma itsensä, omien tuntemusten ja ajatusten kanssa.

Harjoitus sopii kaikille, jotka ovat kiinnostuneita kokemuksellisesta joogasta ja haluavat tutustua itseensä aivan uudella tasolla. Tunnille tarvitset mukaan heittäytyvää mieltä sekä rohkeaa kehoa. Harjoituksen tukena käytetään myös eteerisiä öljyjä.

Tunnin ohjaa Yin-joogaohjaaja sekä Embodied Yin™ -joogaohjaaja Iida Luhanko.

Hinta: 35 € / 25 € (sis. alv). Alennushinta: opiskelijat, työttömät, eläkeläiset, vanhempainvapaalla olevat sekä voimassa olevalla Studio Laiven Kymppi- tai Anytimekortilla.

Sitovat ilmoittautumiset: sähköinen lomake . Minimiosallistujamäärä 7, maksimi 16. (Peruutusehdot: Ilmoittautumisen peruminen mahdollista vain sairaustapauksissa. Muista syistä veloitamme 50 % osallistumismaksun hinnasta.

Mamajooga-kurssi

Lauantaina 2.5. klo 14-16 ja sunnuntaina 3.5. klo 11-13

Mamajooga-kurssilla pääset kohdistamaan huomiosi kohdussa kasvavaan uuteen elämään ja kehosi tuntemuksiin. Kurssi koostuu monipuolisista jooga- ja rentoutusharjoituksista, jotka tukevat hyvinvointia läpi raskauden. Teemme lempeitä ja rauhallisia harjoituksia, jotka venyttävät, avaavat ja vahvistavat kehoa. Huomioimme erityisesti raskausaikana kovalle rasitukselle joutuvaa selkää ja lantionpohjaa. Moni odottava äiti joutuu jossain vaiheessa raskautta keventämään liikkumista ja jooga tarjoaakin mahdollisuuden liikkua lempeästi vaivoista huolimatta.

Joogassa liikkeet tehdään rauhallisen hengityksen tahdissa. Odottavan äidin onkin tärkeää tutustua omaan hengitykseen, sillä hyvä hengitys hapettaa myös kohdussa kasvavaa vauvaa. Hengityksen huomiointi ja viikonlopun aikana tehtävät rentoutusharjoitukset antavat eväitä stressinhallintaan ja synnytykseen. Rentoutuminen on taito, jonka jokainen äiti voi oppia. Lisäksi läsnäolo oman kehon äärelle antaa mahdollisuuden kuunnella ja rakentaa suhdetta vauvaan.

Kurssilla huomioidaan raskauden eri vaiheet ja saat tarpeen mukaan yksilöllistä ohjausta. Voit jatkaa oppimiesi harjoitteiden tekemistä kotona. Kurssi sopii kaikille raskaana oleville raskauden alusta aina synnytykseen saakka. Aikaisempaa kokemusta joogasta ei tarvita. Kurssin jälkeen voit jatkaa harjoittelua Studio Laiven pehmeillä hatha ja flow -viikkotunneilla. Joogaohjaajamme ottavat raskaana olevat huomioon tunneilla.

Kurssin ohjaajana toimii äitiysjoogaan perehtynyt jooga- ja pilatesohjaaja Annika Hytönen.

Hinta: 79 / 69 € (sis. alv). Alennushinta: opiskelijat, työttömät, vanhempainvapaalla olevat sekä voimassa olevalla Studio Laiven Kymppi- tai Anytimekortilla. Hinta sisältää yhden 16 € arvoisen tutustumiskerran Laiven viikkotunnille sekä materiaalia kotiharjoitteluun. Kurssin päätteeksi voit ostaa alennushintaan 5-kortin  tai 10-kortin joogan viikkotunneille.

Sitovat ilmoittautumiset: sähköinen lomake . Minimiosallistujamäärä 7, maksimi 16. (Peruutusehdot: Ilmoittautumisen peruminen mahdollista vain sairaustapauksissa. Muista syistä veloitamme 50 % osallistumismaksun hinnasta.)

Fasciajooga & syvähengitys -workshop

Lauantaina 16.5. klo 14:00-16:30

Koe kehon ja mielen rentoutuminen Tampereelta meille vierailemaan tulevan Artun ja Kirsikan FasciaJooga & Syvähengitys -workshopissa! Workshopissa fascia- ja joogaliikkeet sekä tehokkaat hengitystekniikat yhdistyvät lempeällä ja uudella tavalla.

Tässä workshopissa opit:

1)  Fasciajooga-osiossa tutustumme lempeiden fasciavenyttelyliikkeiden ja jooga-asanoiden avulla omaan kehoomme. Keho avautuu, mieli hiljenee ja arki jää pehmeästi taakse. Liikesarja avaa ja valmistelee kehon ja mielen Artun syvähengitysosioon. Liikkeet tehdään pakottamatta ja omaa kehoa kuunnellen. Lempeä fasciajooga käy sekä aloittelijoille että pidempään jooganneille.

2) Syvähengitysosiossa opit rennon ja terveyttäsi edistävän tavan hengittää arjessa. Lisäksi teemme lempeitä ja voimakkaampia hengitysharjoituksia, jotka lisäävät suorituskykyä, katkaisevat stressin tehokkaasti ja suorastaan pakottavat autuaaseen rentouden tilaan. Aiempaa kokemusta hengittämisestä ei tarvita.

3) Työpaja päätetään ihanaan syvärentoutukseen ja kotimatkalle otetaan mukaan autuaan hyvä olo ja ohjeet hengitysten kotiharjoitteluun.

Kurssin ohjaajat: Kirsikka Lipsonen on sertifioitu Integral Hatha joogaopettaja sekä FasciaMethod ohjaaja. "Lempeän joogan voima on huikea kehon avaaja ja mielen rauhoittaja". Kirsikka ohjaa joogaa pääasiassa yrityksille ja muille organisaatioille sekä pienryhmille. www.facebook.com/Mindgate.fi

”Breathingman” Arttu Lipsonen omaa pitkän kokemuksen hengitysharjoituksista eri traditioissa ja on hakenut jooga-ja hengitysoppia mm. Meksikosta, Yhdysvalloista ja Intian Himalajalta. Arttu on sertifioitu Oxygen Advantage -valmentaja. Ilmaista tietoa hengityksestä ja sen hyödyistä löydät: www.facebook.com/breathingman.fi ja www.breathingman.fi -sivustoilta.

Palautteita:

“Artun settejä olen aina rakastanut, mutta kyllä ihana Kirsikka toi vielä niin uutta syvyyttä kaikkeen. Odotin tältä paljon ja kaikki odotukset ylittyi. Niin mahtavasti toimii teidän yhteinen energia, ettei kiitollisempi osallistujana voisi olla. Vahva suositus tälle ja jatkakaa ehdottomasti näitä yhteisiä settejä.”

“Upea setti tänään Kirsikka ja Arttu! Suurkiitokset. Jos hengitysharkat ei meinaa muuttua tavaksi, kannattaa käydä tankkaamassa hengitystapahtumista motivaatiota tekemiseen. Suosittelen! Jälkifiiliksenä lentokelit. Ja jos vanhat merkit paikkansa pitää, niin pitkään taas mennään näissä tunnelmissa.”

Hinta: 59 / 49 € (sis. alv) Alennushinta: opiskelijat, työttömät, eläkeläiset, vanhempainvapaalla olevat sekä voimassa olevalla Studio Laiven Kymppi- tai Anytimekortilla. 

Sitovat ilmoittautumiset: sähköinen lomake . Minimiosallistujamäärä 7, maksimi 16. (Peruutusehdot: Ilmoittautumisen peruminen mahdollista vain sairaustapauksissa. Muista syistä veloitamme 50 % osallistumismaksun hinnasta.)

Yhteystiedot

Laive Oy

Kympinkatu 7, 40320 Jyväskylä

041 319 5253

info@studiolaive.fi

Uutiskirje

Yhteydenotto