KURSSIT JA WORKSHOPIT

Relaa ja puhdistu -retriitti

Lauantaina 21.7. klo 10-16 ja sunnuntaina 22.7. klo 9-15

Haluatko löytää kirkkautta olemukseesi – päästä varpaisiin sekä kehon sisältä ihon pintaan asti?

Tämän kahden päivän cityminiloman avulla voit kohentaa oloasi lempeästi, mutta tehokkaasti. Kestävä tapa puhdistaa ja uudistaa kehoa sekä mieltä löytyy mm. hermostoa rauhoittavista rentoutumis- ja kehonhuoltometodeista sekä energiaa vievien ajatusmallien irtipäästämisestä.

Retriitillä teemme kehoa kokonaisvaltaisesti hoitavia flowjooga- ja yinjoogaharjoituksia, jotka laittavat aineenvaihduntaan vauhtia ja kuona-aineet liikkeelle. Jooga- ja hengitysharjoitukset puhdistavat luonnollisella tavalla sisäelimiä ja tasapainottavat kehoamme. Lisäksi ne vähentävät stressihormonien tasoa veressä.

Mielen kuormaa ja turhia ärsykkeitä kevennämme erilaisilla meditaatio- ja mindfulnessharjoituksilla, jotka kirkastavat aistejamme ja ajatteluamme uusille asioille, mm. rauhoittavan luontomeditaation keinoin. Retriitin toisen päivän vietämme hiljaisuudessa.

Retriitillä puhdistumisen ja energisen olon saavuttamisen täydentää puhdas luomuruoka. Pääset nauttimaan studiolla lauantaina herkullisen aamiaisen sekä smoothien. Sunnuntaina herkutellaan maittava salaattilounas sekä pieniä terveellisiä snäcksejä päivän aikana. Retriitiltä saat vinkkejä ja materiaalipaketin puhdistavan ruokavalion toteuttamiseen omassa arjessasi myös retriitin jälkeen. Puhdistava ruokavalio koostuu pienistä terveellisistä teoista arjen pyörteissä.

Retriitin kaikkia jooga- ja meditaatioharjoitukset sopivat aloittelijoille, mutta tarjoavat oivalluksen hetkiä myös pidempään harjoitusta tehneille. Retriitin ohjaavat liikunta- ja terveystieteiden maisteri Elviira Välimäki (lauantai) sekä jooga- ja mindfulnessohjaaja Kaisa Peltonen (sunnuntai).

Olet lämpimästi tervetullut Laiven inspiroivalle studiolle, joka houkuttelee relaamaan ja oivaltamaan uutta kestävistä hyvinvoinnin valinnoista!

Alustava ohjelma:

Lauantai 21.7. klo 10-16

 • Puhdistava ja virkistävä kevyt aamiainen studiolla
 • Aamuharjoitus: Dynaaminen ja energisoiva joogaharjoitus
 • Luento: Puhdas ravinto kehon puhdistajana
 • Kasvislounas kaupungissa (omakustanteinen)
 • Luento ja harjoituksia: Hengitysharjoitusten vaikutukset kehon puhdistamisessa ja stressinhallinnassa
 • Iltapäiväharjoitus: Rauhoittava restoratiivinen joogaharjoitus

Sunnuntai 22.7. klo 9-15 (Hiljaisuuden päivä)

 • Aamuharjoitus: Pehmeä flowjoogaharjoitus ja yoga nidra
 • Teetä ja pientä purtavaa
 • Luontomeditaatio ja -jooga lähimetsässä
 • Tietoisen syömisen harjoitus ja itsestä huolen pitämisen tauko (salaattilounas studiolla)
 • Iltapäiväharjoitus: Mielen liikkeitä rauhoittava ja kehoa rentouttava yinjooga-harjoitus sekä kehomeditaatio

Aika: lauantaina 21.7. klo 10:00-16:00 ja sunnuntaina 22.7. klo 9-15.00

Paikka: Studio Laive

Hinta: 149 € / 139 € (sis. alv). Hinta sisältää pientä purtavaa, sunnuntain salaattilounaan sekä materiaalia kehoa puhdistavan ruokavalion toteuttamiseen sekä mindfulnessharjoitteita kotiin. Alennushinta: opiskelijat, työttömät, vanhempainvapaalla olevat sekä voimassa olevalla Studio Laiven Kymppi- tai Anytimekortilla.

EARLY BIRD -hinta 119 € kun varaat paikkasi 31.5. mennessä!

Sitovat ilmoittautumiset: sähköinen lomake. Maksimiosallistujamäärä 14, minimi 7 osallistujaa.

Joogan alkeiskurssi

Torstai 2.8. klo 18-20 ja Perjantai 3.8.klo 18-20

Haaveiletko, että olisit vahva ja joustava niin kehon kuin mielen tasolla? Haluatko oppia tekemään turvallista ja samalla itseäsi haastavaa joogaharjoitusta?

“Kun joogan kerran aloittaa, ei sitä voi enää koskaan lopettaa.” – Meri Mort

Tiivis kurssi ja pieni, turvallinen ryhmä johdattavat sinut joogaharjoituksen perusasioiden äärelle. Käymme läpi tarkasti joogan yleisimpiä asentoja ja hengityksen merkitystä. Saat rauhassa tutkia itsellesi sopivinta tapaa tehdä harjoitusta ja sitä, minkälaiset asennot sopivat sinulle parhaiten.

Etsimme oivalluksia myös siihen, mitä mahdollisuuksia joogalla on mielen harjoituksena. Voit tulla kurssille täysin omana itsenäsi, omista lähtökohdistasi. Keskusteluiden ja harjoitusten kautta tutkimme joogaharjoituksen mahdollisuuksia hyvinvoinnin tukena.

Alkeiskurssi pohjautuu hatha- ja flowjoogan elementteihin. Olet tervetullut aloittelijana tai pidempään joogaa harrastaneena. Kurssin ohjaa joogaohjaaja Elviira Välimäki (LitM.)

Ammattitaitoinen ohjaaja, jonka ohjauksessa oli helppo edetä sekä liikkeissä että hengityksessä.” – Alkeiskurssin osallistuja

Ajankohta: Torstai 2.8. klo 18-20 ja perjantai 3.8. klo 18-20

Hinta: 79 € / 69 € (sis. alv 10 %). Alennushinta: opiskelijat, työttömät, vanhempainvapaalla olevat sekä voimassa olevalla Studio Laiven Kymppi- tai Anytimekortilla. Hinta sisältää yhden 15 € arvoisen tutustumiskerran Laiven viikkotunnille. Kurssin päätteksi voit ostaa alennushintaan 5x-kortin (55 €) ja 10x-kortin (95 €) joogan viikkotunneille.

Sitovat ilmoittautumiset: sähköinen lomake

Kurssin minimiosallistujamäärä 7, maksimi 14.

Mindful mieli -miniretriitti

Sunnuntaina 9.9. klo 9-16

Tuntuuko, että kaipaisit lisää rauhaa ja hengittävyyttä elämääsi? Haluaisitko oppia siirtämään rentouttavat ja rauhoittavat harjoitusmuodot osaksi arkeasi?

Mindful mieli -miniretriitille olemme yhdistäneet sinulle mindfulnessin, meditaation, hengitysharjoitusten ja joogan parhaat palat. Päivän aikana pääset tutkailemaan, minkälaiset harjoitteet toimivat sinulle parhaiten stressinhallinnan keinoina. Retriitillä yhdistyvät luennot, keskustelut ja käytännön harjoitteet. Tietoisuustaitoja ja stressinhallinnan menetelmiä voi oppia vain harjoituksen kautta.

Päivän kaikki harjoitukset sopivat niin aloittelijoille kuin jo aiemmin joogaa tai meditaatiota tehneille. Miniretriittipäivän jälkeen tiedät, mitä mindfulness on ja miten erilaisia voit siirtää arkeesi erilaisia meditaatio ja hengitysharjoituksia. Pääset tutustumaan myös helppoihin joogaliikkeisiin sekä Mindful yin -harjoitukseen eli tietoiseen hitaaseen yinjoogaan. Luontomeditaatio ja -jooga innostaa tarkkailemaan ympäristöä uusin silmin ja terveellinen salaattilounas sekä pienet välipalat ravitsevat kehoasi.

Retriitti sopii ihan tavallisille ihmisille – sinulle, minulle ja meille kaikille. Tervetuloa mukaan!

Alustava päivän ohjelma:

 • Aamuharjoitus: Herää helpoilla joogaliikkeillä ja hengitysharjoituksilla
 • Luento ja harjoituksia: Mitä mindfulness on?
 • Harjoitus: Luontomeditaatio ja -jooga lähimetsässä
 • Lounas: Hiljaisuuden lounas – Salaattilounas ja pientä purtavaa
 • Luento ja harjoituksia: Stressireaktio ja stressinhallinnan menetelmiä
 • Tauko: Teetä ja pientä purtavaa
 • Iltaharjoitus: Mindful yin ja kehomeditaatio

 

Aika: Sunnuntaina 9.9. klo 9:00-16:00

Hinta: 99 € / 89 € (sis. alv). Hinta sisältää ohjauksen sekä salaattilounaan ja pientä purtavaa. Alennushinta: opiskelijat, työttömät, vanhempainvapaalla olevat sekä voimassa olevalla Studio Laiven Kymppi- tai Anytimekortilla.

EARLY BIRD -hinta 79 €, kun ilmoittaudut 8.8. mennessä!

Sitovat ilmoittautumiset: sähköinen lomake. Maksimiosallistujamäärä 14, minimi 7 osallistujaa.

Perhejooga -kurssi (4 krt) – täynnä!

Keskiviikkoisin 8.8.,15.8., 22.8. ja 29.8. klo 18.30-19.15

Perhejooga on vanhemman ja lapsen (4-7 v.) yhteistä aikaa, jossa voidaan yhdessä tutkailla ja harjoitella kehonhallintaa, keskittymistä, turvallisen kosketuksen vaikutusta ja rentoutumisen taitoja. Harjoitteet lisäävät keskinäistä luottamusta ja opettavat läsnäoloa eli hetkeen pysähtymistä.

Pieni ryhmä ja turvallinen ilmapiiri antavat tilaa vuorovaikutukselle, kohtaamiselle ja tunteiden tarkastelulle. Perhejoogassa vanhemmalla eikä lapsella tarvitse olla kokemusta aikaisemmasta joogasta. Joogaan pohjautuvia harjoituksia tehdään niin yhdessä kuin erikseenkin leikkien ja luovien harjoitteiden kautta. Opittuja harjoitteita voi käyttää arjessa lapsen rauhoittumisen tukena ja yhteisiä hetkiä rikastuttaen.

Mukaan liikkumiseen soveltuvat vaatteet, paljaat varpaat ja vesipullo. Osallistujia ei ole vakuutettu järjestäjän puolesta.

Ohjaajana Kati-Maria Lautamäki (sairaanhoitaja, doula, perheohjaaja, lastenjoogaohjaaja).

Hinta: 69 / 59 € (sis. alv 10 %). Alennushinta: opiskelijat, työttömät, vanhempainvapaalla olevat sekä voimassa olevalla Studio Laiven Kymppi- tai Anytimekortilla. Kurssia ei voi maksaa Laiven voimassa olevalla kymppikortilla. Kurssi maksetaan paikan päällä ensimmäisellä kerralla ja maksuvälineiksi käyvät pankkikortti, käteinen ja liikuntasetelit.

Sitovat ilmoittautumiset: sähköinen lomake. 1.8. mennessä. Ilmoita lomakkeessa ”Lisätietoja” kohdassa lapsen nimi ja ikä. Kurssille voi osallistua yksi aikuinen ja yksi lapsi yhdessä. Minimi 5, maksimi 7 paria. HUOM! Kurssi on täynnä. Voit kuitenkin ilmoittautua varasijalle mahdollisia peruutuksia varten.

Odottajan liikunta ja ravitsemus -workshop

Lauantaina 1.9. klo 14-16 

Haluatko kuulla, minkälainen harjoittelu sopii raskauden eri vaiheisiin? Kaipaatko ohjausta, miten treenata turvallisesti ja tehokkaasti läpi raskauden? Tiesitkö, että odottavan äidin ravitsemusvalinnat vaikuttavat äidin hyvinvoinnin lisäksi myös sikiön ja kohdussa kasvavan vauvan kehitykseen?

Odotusaikana tuleva äiti voi elää aktiivista elämää ja liikkua monipuolisesti. Vaikka raskaus toisi mukanaan erilaisia haasteita ja monille tyypillisiä raskausajan vaivoja, lempeä lihaskuntoharjoittelu ja liikunta sopivat jokaiselle. Käymme läpi, mitkä liikkeet ja liikuntamuodot ovat raskauden edetessä hyvä jättää pois. Lisäksi tarkastelemme, miten erilaisia liikkeitä lihaskunto- ja kuntosaliharjoittelussa voi soveltaa raskauden eri vaiheissa. Käymme läpi myös synnytykseen valmistavia liikkuvuusharjoitteita. Huomioimme erityisesti selän ergonomiaa, ja pyrimme vähentämään selän alueen kiputiloja. Aktiivisuus raskauden aikana auttaa ja helpottaa palautumista myös synnytyksen jälkeen. Oman kehon ja tuntemusten kuunteleminen on keskeisessä roolissa.

Liikunnan lisäksi suuntaamme huomion ravintoon, sillä monipuolinen ruokavalio edistää sekä äidin että kasvavan vauvan hyvinvointia. Keskeistä ei ole ruoka-aineiden karsiminen, vaan ravintorikkaiden ruokien lisääminen ja erityisten vitamiinien sekä kivennäisaineiden turvaaminen raskausaikana. Monipuolinen ruokavalio tukee painonhallintaa ja vireystilan säätelyä raskauden kaikissa vaiheissa. Saat tukea ja vinkkejä siihen, kuinka voit joustavasti ja rennolla otteella toteuttaa terveellisiä valintoja arjen jokaisena päivänä.

Workshopin jälkeen:
… Osaat harjoitella turvallisesti raskauden eri vaiheissa
… Osaat tehdä lantionpohjan lihaksia vahvistavia harjoituksia kotona
… Uskallat harrastaa liikuntaa monipuolisesti kehoa kuunnellen
… Tiedät, miten viedä terveellisiä ravitsemus valintoja omaan arkeen

Ohjaajana toimii lantionpohja- ja äitiysfysioterapeutti Annakaisa Hinkkanen. Workshop on suunnattu sekä raskaana oleville että raskautta suunnitteleville naisille.

Hinta: 49 € (Hinta sisältää teen ja pientä purtavaa + yhden maksuttoman käynnin Studio Laiven viikkotunneilla. Alv 24 %.)

Sitovat ilmoittautumiset:  sähköinen lomake. Viimeistään 25.8.2018. Minimiosallistujamäärä 8, maksimi 14.

Mamajooga -kurssi (4 krt)

Tiistaisin 2.10, 9.10., 16.10 ja 23.10 klo 16.30-17.30 

Etsitkö synnytykseen valmistavaa kurssia? Haluatko oppia kuuntelemaan kehoa ja oppia rentoutumaan? 

Mamajooga -kurssilla pääset viemään huomion kohdussa kasvavaan uuteen elämään ja kehosi tuntemuksiin. Harjoitukset valmentavat henkisesti ja fyysisesti synnytykseen sekä tulevaan vanhemmuuteen. Jooga-asentojen avulla vahvistamme ja avaamme kehoa lempeästi ja rauhalliseen tahtiin. Huomioimme erityisesti raskauden aikana väsyvää selkää ja vahvistamme lantionpohjan lihaksia.

Kurssi sisältää rentoutumis- ja hengitysharjoituksia, joita voit hyödyntää myös synnytyksessä. Opit käyttämään hengitystä liikkeen tukena ja saat harjoitella rentouttavan äänen käyttöä. Haemme oivalluksia lantionpohjan rentouden löytämiseen, mikä on keskeinen taito synnytyksen avautumis- ja ponnistusvaiheessa.

Voit aloittaa joogakurssin jo alkuraskaudessa, mutta kurssi ei ole myöhäistä loppuraskaudessakaan, sillä harjoituksia voi tehdä synnytykseen saakka. Et tarvitse aikaisempaa kokemusta joogasta. Kurssin jälkeen voit jatkaa harjoittelua Studio Laiven pehmeällä hatha ja flow -viikkotunnilla. Joogaohjaajamme osaavat ottaa raskaana olevat huomioon tunneilla.

Hinta: 79 / 69 € (sis. alv 10 %). Alennushinta: opiskelijat, työttömät, vanhempainvapaalla olevat sekä voimassa olevalla Studio Laiven Kymppi- tai Anytimekortilla. Hinta sisältää yhden 15 € arvoisen tutustumiskerran Laiven viikkotunnille sekä materiaalia kotiharjoitteluun. Kurssin päätteeksi voit lunastaa kymppikortin (95 €) tai viiden kerran kortin (50 €) edullisempaan kurssihintaan!

Ohjaajana äitiysjoogaan perehtyneet joogaohjaajat Elviira Välimäki ja Annika Hytönen.

Sitovat ilmoittautumiset: sähköinen lomake. Viimeistään 25.9. Kurssin minimiosallistujamäärä 7, maksimi 14.

Palautuminen synnytyksen jälkeen -workshop

Sunnuntaina 18.11. klo 14-16

Pohditko, minkälainen harjoittelu on turvallista synnytyksen jälkeen? Epäiletkö, onko sinulle jäänyt raskaudesta suorien vatsalihasten erkauma? Kiinnostaako sinua ruokavaliosi kohentaminen monipuolisemmaksi? Haluatko oppia suhtautumaan lempeämmin omaan kehoosi?

Lapsen saaminen tuo muutoksia kehoon, suuren annoksen voimakkaita tunteita ja uuden arjen. Jokainen äiti kokee stressiä jossain määrin näiden muutosten keskellä. Sopivan lempeä liikunta, monipuolinen ruokavalio ja myönteiset ajattelutavat itseä kohtaan ovat hyvinvoinnin kulmakivet. Täsmäiskut ruokavaliossa ja liikunnan harrastamisessa edistävät palautumista synnytyksen jälkeen.

Käymme läpi esimerkiksi lantionpohjan lihaksia vahvistavia harjoituksia ja lihaskuntoliikkeitä sekä liikuntamuotoja, joiden aloittamisessa ei kannata kiirehtiä. Workshopissa yhdistyvät teoria ja monipuoliset käytännön harjoitukset.

Workshopin jälkeen:
… Tiedät, kuinka aloitat liikkumisen järkevästi raskauden jälkeen
… Ymmärrät, mitä vatsalihasten erkaumalla tarkoitetaan ja kuinka lantionpohjan lihaksia vahvistetaan
… Ymmärrät monipuolisen ruokavalion merkityksen ja osaat toteuttaa sitä paremmin arjessa
… Tiedät, miten tehdä turvallisia ja helppoja lihaskunto-liikkeitä kotona yksin ja vauvan kanssa
… Osaat harjoitella hyväksyvämpää ja myötätuntoisempaa suhtautumista itseäsi kohtaan

Ohjaajana toimii lantionpohja- ja äitiysfysioterapeutti Annakaisa Hinkkanen. Workshop on suunnattu sekä raskaana oleville että alle 2-vuotiaiden lasten äideille. Jos haluat, voit tulla yhdessä vauvasi kanssa.

Hinta: 49 € (Hinta sisältää teen ja pientä purtavaa + yhden maksuttoman käynnin Studio Laiven viikkotunneilla. Alv 24 %.)

Sitovat ilmoittautumiset: sähköinen lomake. Viimeistään 11.11.2018. Minimiosallistujamäärä 8, maksimi 14.

 

Yhteystiedot

Laive Oy

Sepänkatu 7, Jyväskylä

040 778 0541 / 050 514 5379

info@studiolaive.fi

Uutiskirje

Yhteydenotto

Verkkosivusuunnittelu: WEBinssi