KURSSIT JA WORKSHOPIT

Joogan jatkokurssi by Annika

Lauantaina 19.1. klo 14-17 ja sunnuntaina 20.1. klo 11-14

Haluatko syventää omaa joogaharjoitustasi? Kiinnostavatko käsitasapainot ja käsilläseisonta? Haluaisitko löytää tukea yläselkään ja helpottaa niska-hartia -alueen kuormitusta arjessasi?

Tällä joogan jatkokurssilla pysähdymme joogan peruselementtien äärelle; tutkimme pranayamaa eli hengitysharjoituksia ja perehdymme bandhoihin eli lihaslukkoihin, jotka ohjaavat kehon sisäisesti energiaa oikeisiin suuntiin ja toimivat kehon tukimekanismeina. Bandhat myös ryhdistävät ja voimistavat kehoa ja auttavat tekemään asentoja turvallisesti sekä kevyesti.

Lisäksi tarkastelemme erilaisten asanoiden, muun muassa käsitasapainojen ja käsilläseisonnan turvallisia linjauksia ja varitaatioita. Käsitasapainot vahvistavat erityisesti yläselkää ja keskivartalon lihaksia. ja niitä voi jokainen harjoitella omalla tasollaan. Perehdymme myös lapatukeen ja sen vaikutukseen eri asennoissa. Molempina päivinä teemme hengitysharjoituksia, kokonaisvaltaista voimakkaampaa sekä restoratiivisempaa asanaharjoitusta ja jätämme tilaa kysymyksille ja keskustelulle.

Kurssin ohjaa Annika Hytönen (LitM., Joogaohjaaja RYT 200h). Annika on myös pilatesohjaaja, ja hänen ohjauksessaan yhdistyvätkin laaja tietämys ihmiskehon anatomiasta ja fysiologiasta joogan filosofiaan ja periaatteisiin.

Kurssilla harjoittelet:

 • käyttämään bandhoja eli lihaslukkoja asentojen tukena
 • miten ujjayi-hengitys rytmittää harjoitusta
 • tarkkoja asanoiden linjauksia ja suuntia
 • käsitasapainojen ja käsilläseisonnan tekniikkaa
 • lapatuen aktivointia


Kurssi soveltuu parhaiten joogaa jo hieman harrastaneille.

Hinta: 99 € / 89 € (sis. alv 10 %) Alennushinta: opiskelijat, työttömät, eläkeläiset, vanhempainvapaalla olevat sekä voimassa olevalla Studio Laiven Kymppi- tai Anytimekortilla.

Sitovat ilmoittautumiset: sähköinen lomake. Maksimiosallistujamäärä 12, minimi 8 osallistujaa.

Juoksijan jooga -workshop

Lauantaina 26.1. klo 14-17

 Kaipaatko talviharjoitteluusi lisää monipuolisuutta? Etsitkö kehonhuoltoa juoksemisen rinnalle? 

Joogaharjoitukset kehittävät liikkuvuutta, lihaskuntoa, liikehallintaa ja oman kehon tuntemusta. Näitä kaikkia olisi hyvä olla mukana juoksijan oheisharjoittelussa. Joogassa monipuolista liikettä saavat erityisesti selkäranka ja nivelet, jotka ovat tärähdystä aiheuttavassa juoksussa usein koetuksella. Optimaalinen juoksuasento edellyttää vahvoja keskivartalon syviä lihaksia, jotka saavat myös jooga-asennoissa hyvää harjoitusta.

Juokseminen edellyttää hyvää hengitystekniikkaa ja ryhdin ylläpitämistä. Joogaharjoitukset auttavat tulemaan tietoisemmaksi ryhtiin vaikuttavista tekijöistä kuten jalkaterien, lantion ja selkärangan asennosta. Joogan avulla voit tutkailla omaa luonnollista hengitystäsi ja oppia käyttämään tehokkaammin hengityselimistöä, mikä tekee juoksemisesta helpompaa ja tehokkaampaa.

Pehmeät joogamuodot, yinjooga ja lempeä hathajooga, toimivat erinomaisena vastapainona lihaksia kuormittavalle juoksuharjoittelulle ja voivat ennaltaehkäistä rasitusvammojen syntyä. Lisäksi erityisesti yinjooga aktivoi rauhoittavaa, parasympaattista hermostoa, joka auttaa palauttamaan kehoa kovatehoisen harjoittelun jälkeisestä stressitilasta. Jooga opettaa oman kehon kuuntelua ja tähän hetkeen laskeutumista.

Workshopissa saat:
… tehdä joogaharjoitusta, joka auttaa sinua palautumaan juoksulenkeistä.
… oivalluksia, miten voit parantaa juoksuasentoasi.
… tutustua hengityselimistöön ja hermostoa rauhoittavaan hengitykseen.
… ideoita, kuinka joogan avulla voi saada lenkkeilystä enemmän irti.

Kurssin ohjaa joogaohjaaja Elviira Välimäki (LitM.), joka on toiminut valmentajana yleisurheilun parissa ja harrastanut kilpatasolla pikajuoksua.

Hinta: 59 € / 49 € (sis. alv). Alennushinta opiskelijoille, työttömille, eläkeläisille, vanhempainvapaalla oleville ja niille, joilla on voimassa olevalla Studio Laiven Kymppi- tai Anytimekortti. Hinta sisältää yhden 15 € arvoisen tutustumiskerran Laiven viikkotunnille ja kolme lyhyttä videota kotiharjoittelun tueksi.

Sitovat ilmoittautumiset: sähköinen lomake. Maksimiosallistujamäärä 14, minimi 7 osallistujaa.

 

Mindfulnessin peruskurssi

Keskiviikkoisin 30.1., 6.2., 13.2. ja 20.2. klo 16:30-18:00

Onko sinulla tapana jäädä murehtimaan menneitä ja huolehtimaan tulevasta? Kaipaatko konkreettisia keinoja stressinhallintaan ja vireystilan ylläpitämiseen? Haluatko oppia suhtautumaan rennommin elämässä vastaan tuleviin tilanteisiin?

Mindfulnessin peruskurssi (4 krt) haastaa sinut perehtymään hyväksyvään, tietoiseen läsnäoloon. Menetelmän avulla voimme löytää uudenlaisia suhtautumistapoja arjen haasteisiin. Kun tulemme harjoitusten kautta tietoisemmaksi omista tunne- ja käyttäytymismalleista, voimme ohjata itseämme kohti rakentavampia toimintamalleja.

Tietoisuus- ja tunnetaidot ovat tässä maailman ajassa yksi toimivimmista ja tutkituimmista itsensä johtamisen ja stressinhallinnan keinoista. Kurssilla erilaiset mindfulnessharjoitteet yhdistyvät keskusteluihin, kirjoitustehtäviin ja kotiharjoituksiin. Hyväksyvä tietoinen läsnäolo on taito, jota jokainen voi oppia!

Kurssin alustava ohjelma:

 • 30.1. Mindfulnessin perusteet ja harjoitteet
 • 6.2. Stressinhallinta ja itsensä johtamisen taidot
 • 13.2. Reaktiivisuudesta proaktiivisuuteen
 • 20.2. Tunteet ja itsemyötätunto

Mikä mindfulness? Mindfulness on Jon Kabat-Zinnin kehittämä menetelmä, jonka on todettu tieteellisesti vähentävän mm. masennusta, ahdistusta, unettomuutta ja stressiä. Luovuus, positiiviset tuntemukset ja keskittymiskyky paranevat, kun löydämme harjoitusten avulla uudenlaisia suhtautumistapoja elämäämme!

Kenelle kurssi sopii? Kurssi sopii niin uusille kuin jo aikaisemmin mindfulnessiin tutustuneille. Mikäli sairastat tällä hetkellä vakavaa mielenterveyden häiriötä, keskustelethan ensin sinua hoitavan henkilökunnan kanssa aiheesta.

Ohjaajana toimii Elviira Välimäki (LitM, joogaohjaaja ja mindfulness-tunnetaitovalmentaja)

Ajankohta: Keskiviikkoisin 30.1., 6.2., 13.2. ja 20.2. klo 16:30-18:00

Hinta: 139 € / 129 € (Alennushinta: opiskelijat, työttömät, eläkeläiaset, vanhempainvapaalla olevat sekä voimassa olevalla Studio Laiven Kymppi- tai Anytimekortilla. Hintaan sisältyy ohjaus 6 h, sähköpostituki kurssin ajan sekä materiaalia itsenäiseen harjoittamiseen. Alv 24 %.)

Sitovat ilmoittautumiset: sähköinen lomake. Maksimiosallistujamäärä 14, minimi 7 osallistujaa.

Joogan alkeiskurssi

Perjantaina 1.2. klo 18-20:15 ja lauantaina 2.2. klo 14-16:15

Haaveiletko, että olisit vahva ja joustava niin kehon kuin mielen tasolla? Haluatko oppia tekemään turvallista ja samalla itseäsi haastavaa joogaharjoitusta?

“Kun joogan kerran aloittaa, ei sitä voi enää koskaan lopettaa.” – Meri Mort

Tiivis kurssi ja pieni, turvallinen ryhmä johdattavat sinut joogaharjoituksen perusasioiden äärelle. Käymme läpi tarkasti joogan yleisimpiä asentoja ja hengityksen merkitystä. Saat rauhassa tutkia itsellesi sopivinta tapaa tehdä harjoitusta ja sitä, minkälaiset asennot sopivat sinulle parhaiten.

Etsimme oivalluksia myös siihen, mitä mahdollisuuksia joogalla on mielen harjoituksena. Voit tulla kurssille täysin omana itsenäsi, omista lähtökohdistasi. Keskusteluiden ja harjoitusten kautta tutkimme joogaharjoituksen mahdollisuuksia hyvinvoinnin tukena.

Alkeiskurssi pohjautuu hatha- ja flowjoogan elementteihin. Olet tervetullut aloittelijana tai pidempään joogaa harrastaneena. Kurssin ohjaa jooga- ja mindfulnessohjaaja Kaisa Peltonen.

Hinta: 89 € / 79 € (sis. alv). Alennushinta: opiskelijat, työttömät, eläkeläiset, vanhempainvapaalla olevat sekä voimassa olevalla Studio Laiven Kymppi- tai Anytimekortilla. Hinta sisältää yhden 15 € arvoisen tutustumiskerran Laiven viikkotunnille sekä videomateriaalia kotiharjoittelun tueksi. Kurssin päätteksi voit ostaa alennushintaan 5-kortin (55 €) tai 10-kortin (95 €) joogan viikkotunneille.

Sitovat ilmoittautumiset: sähköinen lomake. Maksimiosallistujamäärä 14, minimi 7 osallistujaa.

Yinjoogan perusteet -kurssi

Tiistaisin 5.2., 12.2., 19.2. ja 26.2. klo 16:15-17:30

Kiinnostaako sinua lempeä ja meditatiivinen yinjooga? Oletko utelias oppimaan yinjoogan perusteista?

Yinjoogan perusteet -kurssilla pääset pysähtymään meditatiivisen ja tasapainottavan yinjoogan äärelle. Yinjoogan asennoissa viivytään 3-5 minuuttia alustaan ja apuvälineisiin tukeutuen. Harjoituksen tavoitteena on mm. kehotietoisuuden lisääminen, mielen ja hermoston rauhoittaminen sekä kehon palautumisprosessin käynnistäminen yinjoogan ja hengitysharjoitusten avulla.

Kurssilla kuulet yinjoogan taustoista niin kiinalaisen kuin länsimaisen lääketieteen näkökulmasta. Saat tietoa asanoiden vaikutuksia meridiaaneihin eli kehon energiakanaviin sekä sidekudoksiin eli faskiaan. Käymme läpi monipuolisesti erilaisia asentoja ja niiden variaatioita sekä vaikutuksia kehoon ja mieleen. Saat ajatuksia ja oivalluksia siihen, miten juuri sinun kannattaisi asettua erilaisiin asentoihin lempeän turvallisesti ja tarkoituksenmukaisesti.

Olet tervetullut aloittelijana tai pidempään yinjoogaa harrastaneena. Kurssin ohjaa yinjoogaan perehtynyt Elviira Välimäki.

Hinta: 89 € / 79 € (sis. alv). Alennushinta: opiskelijat, työttömät, eläkeläiset, vanhempainvapaalla olevat sekä voimassa olevalla Studio Laiven Kymppi- tai Anytimekortilla. Hinta sisältää yhden 15 € arvoisen tutustumiskerran Laiven viikkotunnille sekä materiaalia kotona tehtävän harjoituksen tueksi. Kurssin päätteeksi voit hankkia alennushintaan 5-kortin (55 €) tai 10-kortin (95 €) joogan viikkotunneille.

Sitovat ilmoittautumiset: sähköinen lomake. Maksimiosallistujamäärä 14, minimi 7 osallistujaa.

TRE (tension, stress and trauma releasing exercice) -workshop

Lauantaina 9.2. klo 14-17

Hyppää mukaan TRE-menetelmän ihmeelliseen maailmaan! Workshopissa tutustutaan monipuolisesti TRE -menetelmän teoreettiseen viitekehykseen, täristään ja lopuksi jaetaan ajatuksia ja tunnelmia kokemuksesta.

Mikä TRE?
T R E® -stressinpurkuliikkeet on yhdysvaltalaisen stressi- ja traumahoidon asiantuntijan tri David Bercelin kehittämä itsehoitomenetelmä kehon palauttamiseksi luonnolliseen ja rentoon tilaan. TRE on yksinkertaiseen liikesarjaan pohjautuva harjoitusmenetelmä, jossa käynnistetään kehon oma luonnollinen palautumismekanismi, neurogeeninen tärinä/värinä. Se rentouttaa, aktivoi ja mobilisoi stressin tai traumaattisen kokemuksen jännittämiä lihaksia ja tasapainottaa autonomista hermostoa eli lisää kehon luonnollista tasapainoa ja rentouttaa kokonaisvaltaisesti.

Kenelle?
Menetelmä soveltuu jokaiselle, joka haluaa lisätä luonnollisella tavalla oman kehonsa hyvinvointia ja auttaa kehoaan palautumaan päivittäisen elämän moninaisista kuormituksista. TRE on helppo tapa rentouttaa omaa kehoaan ja purkaa syviäkin jännityksiä esimerkiksi liikunnallisen suorituksen, vaativien työtehtävien (sosiaali- ja terveysala/ kasvatusala/pelastusala), istuma- ja näyttöpäätetyön tai traumaattisen tapahtuman jälkeen missä ja milloin vain. Kehosi tietää luonnostaan, miten rentoutua ja purkaa jännityksiä, jotta voit vapautua kokonaisvaltaisemmin rennompaan, hengittävämpään ja luonnollisempaan olemisen tilaan arjessasi.

Mitä hyvää?
* menetelmä on helppo oppia * kehon oma luonnollinen palautumis- ja rentoutumiskeino * vahvistaa parasympaattista eli lepohermostoamme * parempi ja levollisempi uni * lisääntynyt läsnäolo ja kehotietoisuus * parempi impulssikontrolli ja tunteiden hallinta * lisääntynyt kehon tuntuvuus, liikkuvuus ja joustavuus * parantaa kineettistä aistia ja koordinaatiota * lihasten jännittyneisyyden / niveloireiden / kiputilojen lieventyminen * lihasten palautuminen helpommin fyysisestä rasituksesta
* toiminnallisten vatsavaivojen helpottuminen * PTSD -oireiden helpottuminen

HUOM! Vaikka TRE soveltuu mainiosti suurimmalle osalle ihmisiä, joitakin poikkeuksia on hyvä huomioida. Menetelmä ei sovellu tai sitä ei ole hyvä aloittaa, jos sinulla on: epilepsia, syöpä, sydän- ja verenkiertoelimistön sairauksia tai äskettäisiä diagnooseja, äskettäinen leikkaus tai murtuma, diabetes, dementia, psyykelääkitys, vakavia mielenterveyden häiriöitä tai hoitoa vaativa vakava traumatausta tai olet raskaana. Jos olet epävarma oman tilanteesi suhteen, ota rohkeasti yhteyttä ja kysäise menetelmän sopivuudesta juuri sinulle.

Ohjaajana toimii Anne Välipakka
(sertifioitu TRE -ohjaaja (tasot 1&2), shiatsuhieroja, kokonaisvaltainen rentoutusohjaaja -opiskelija). Lisätiedot: anne.valipakka@gmail.com tai 0405616738

Hinta: 79 € / 69 €. Alennushinta: opiskelijat, työttömät, eläkeläiset, vanhempainvapaalla olevat sekä voimassa olevalla Studio Laiven Kymppi- tai Anytimekortilla. (Hinta sisältää kurssimateriaalit, alv 24%)

Sitovat ilmoittautumiset: sähköinen lomake. Maksimiosallistujamäärä 12, minimi 7 osallistujaa.

Laive-special: Embodied yin (talvi)

Lauantaina 23.2. klo 12-14

Milloin olet viimeksi antautunut oman itsesi kokonaisvaltaiselle kuuntelulle? Kaipaatko hetken hengähdystä sekä kosketusta oman kehon ja mielen syvempiin tuntemuksiin?

Tämä workshop täyttyi viimeksi hujauksessa, joten nyt aika pysähtyä uudelleen Embodied yinin pariin! Kahden tunnin mittainen Embodied Yin johdattaa sinut keholliseen harjoitukseen, jonka avulla voit lisätä tietoisuutta itsestäsi ja syventyä omaan kehollisuuteen.

Harjoituksessa tehdään yin-joogatunneilta tuttuja asanoita, joihin yhdistetään hetkeen juurtumista, aaltoilevaa liikettä, kehon ja mielen tuntemusten aistimista, tietoista rentoutumista sekä lempeää kosketusta. Pitkässä harjoituksessa meillä on aikaa pysähtyä talven elementin veden äärelle, jossa rakennetaan asanoita meridiaaneja eli kehon energiakanavia hoitaen ja vahvistaen. Harjoituksessa etsitään omaa sisäistä rauhaa sekä uskallusta olla juuri oma itsensä, omien tuntemusten ja ajatusten kanssa.

Harjoitus sopii kaikille, jotka ovat kiinnostuneita kokemuksellisesta joogasta ja ovat kiinnostuneita tutustumaan itseensä aivan uudella tasolla. Tunnille tarvitset mukaan heittäytyvää mieltä sekä rohkeaa kehoa. Harjoituksen tukena käytetään myös eteerisiä öljyjä.

Tunnin ohjaa Yin-joogaohjaaja ja Embodied Yin-joogaohjaaja Iida Luhanko.

Hinta: 25 / 20 € (sis. alv 10 %) Alennushinta: opiskelijat, työttömät, eläkeläiset, vanhempainvapaalla olevat sekä voimassa olevalla Studio Laiven Kymppi- tai Anytimekortilla.

Sitovat ilmoittautumiset: sähköinen lomake. Maksimiosallistujamäärä 14, minimi 7 osallistujaa.

Mindfulness ja hiljaisuus -miniretriitti

Sunnuntaina 24.2. klo 9-15

Kiinnostaisiko sinua viettää päivä hiljaisuudessa syventäen läsnäolon taitoa?

Meditaatiopäivän vietämme hiljaisuudessa syventyen erilaisiin mindfulnesspohjaisiin harjoituksiin. Päivä koostuu ohjatuista mindfulnessmeditaatioista, pitkästä ja rauhallisesta Mindful yinjooga -harjoituksesta, tietoisesta syömisestä sekä kävelymeditaatiosta. Osallistujana voit keskittyä läsnäolon taidon harjoittamiseen kannustavassa ja turvallisessa ohjauksessa.

Hiljaisuus ja läsnäolon harjoitukset elvyttävät liiasta kiireestä ja aistiärsykkeistä rasittunutta mieltä ja kehoa. Päivän aikana on mahdollisuus siirtyä tekemisen tilasta kohti olemisen tilaa ja pysähtyä harjoituksen äärelle. Saat myös ohjeita ja meditaatioharjoituksen tehtäväksi kotona ennen miniretriittiä. Voit jatkaa hiljaisuutta halutessasi vielä loppupäivän. Hiljaisuuden ja harjoitteiden vaikutuksia voi tuntea vielä pitkään päivän jälkeen!

Päivän alustava ohjelma:

 • Harjoitus: istumameditaatio ja mindful yin -joogaharjoitus
 • Lounas: tietoinen syöminen ja itsestään huolta pitämisen tauko (oma lounas studiolla)
 • Harjoitus: kävelymeditaatio ja mindfulnessjooga
 • Tauko: teetä ja pientä purtavaa
 • Harjoitus: istumameditaatio ja kehomeditaatio

Päivä soveltuu niille, joilla on jo jonkin verran kokemusta meditaatiosta ja joogasta.

Ohjaajana toimii Kaisa Peltonen (KM, jooga- ja mindfulnessohjaaja)

Hinta: 99 / 89 € (sis. alv 24). Alennushinta: opiskelijat, työttömät, eläkeläiset, vanhempainvapaalla olevat sekä voimassa olevalla Studio Laiven Kymppi- tai Anytimekortilla. Hintaan sisältyy teetä ja pientä naposteltavaa.

Sitovat ilmoittautumiset: sähköinen lomake. Minimi 7, maksimi 14.

Erkauma eheäksi -kurssi

Tiistaisin 22.1., 5.2. ja 19.2. klo 10-11.15
(ensimmäinen tapaaminen klo 10.00-11.30)

Tiedätkö, miksi erkauma on hyvä tarkistuttaa ja kuntouttaa asiantuntijan avustuksella? Haluatko tietää, minkälainen liikunta sopii juuri sinulle synnytyksen jälkeen?

Kurssi on suunnattu synnyttäneille äideille, joilla on 1-12 kk ikäinen vauva. Tapaamiskerroille voit tulla yhdessä vauvan kanssa. Tutustumme tiiviiden teoriaosioiden kautta, mitä äidin kehossa tapahtuu fysiologisesti synnytyksen jälkeen ensimmäisen vauvavuoden aikana. Teemme nousujohteisesti harjoituksia, jotka auttavat kehoa palautumaan kokonaisvaltaisesti synnytyksestä turvallisesti ja tehokkaasti.

Teemme kehoa lempeästi vahvistavia harjoitteita ja erityisesti kiinnitämme huomiota niskahartiaseudun, keskivartalon sekä lantionpohjan lihaksiin. Ensimmäisellä tapaamisella äitiysfysioterapeutti katsoo kaikkien ryhmäläisten vatsalihasten erkaumat henkilökohtaisesti. Jokaisella äidillä on luonnostaan jonkinlainen erkauma, jonka kuntouttamisessa on hyvä huomioida harjoitteiden yksilöllisyys. Keskivartalon ja lantionpohjan tuen löytäminen ennaltaehkäisevät mm. selkäkipuja ja lantionpohjan toiminnan häiriöitä. Saat tietoa siitä, milloin on turvallista aloittaa erilaisten liikuntamuotojen harrastaminen synnytyksen jälkeen.

Tapaamiskertojen sisällöt:
22.1. Erkauma ja lantionpohja
5.2. Ryhti ja arjen ergonomia
19.2. Liikunnan lisääminen vähitellen kohti omaa toivetasoa

Kurssin ohjaa äitiys- ja lantionpohjan fysioterapeutti Annakaisa Hinkkanen. Jokaiselta kerralta saat mukaasi selkeät kirjalliset ohjeet kotiharjoitteluun, joita voit toteuttaa vauva-arjen lomassa. Voit liittyä myös kurssin sisäiseen Facebook-ryhmään, jossa saat tukea kotiharjoitteluun tapaamisertojen välissä. Kaikille osallistujille kuuluu alennus äitiysfysioterapiakäynnistä (-15 %).

Hinta: 99 € (sis. alv)

Sitovat ilmoittautumiset: sähköinen lomake Kurssin minimiosallistujamäärä 5, maksimi 10.

Satuhieronta (4-9 v.)

Sunnuntaina 3.2. klo 13-13:45

Sunnuntaina 10.3. klo 11-11:45

Satuhieronta (www.satuhieronta.fi) on tutkittu ja hyväksi todettu menetelmä, jossa aikuinen piirtää sadun lapsen selkään. Satuhieronnassa yhdistyvät sadut, kosketus ja kevyt hieronta. Tämän lapsilähtöisen menetelmän avulla aikuinen ja lapsi voivat nauttia toistensa seurasta ja vuorovaikutuksesta. Tarinan sekä myönteisen ja turvallisen kosketuksen kautta on mahdollisuus kokea rentouden ja rauhan hetkiä. Yksi tehokkaimmista tavoista aktivoida rauhoittumisreaktiota onkin myönteinen, läsnäoleva kosketus.

Jokaisella ihmisellä on synnynnäinen kosketuksen tarve. Fyysinen kontakti käynnistää kehossamme hermoston välityksellä joukon positiivisia fysiologisia prosesseja. Aikuinen saa satuhieronnan kautta mahdollisuuden harjoitella läsnäolevaa vanhemmuutta sekä lapsen myönteistä kosketusta ja kohtaamista. Satuhieronnan avulla lapsi taas voi harjoitella rentoutumista, tunnetaitoja ja stressinhallintaa sekä saada tukea myönteisen kehosuhteen ja itsetuntemuksen muodostumiseen.

Satuhierontatuokioissa teemme vuorotellen satuhierontaa ja kevyttä liikettä sisältäviä osuuksia. Tuokiot on suunnattu 4-9-vuotiaille lapsille yhdessä aikuisen kanssa. Vanhempi, isovanhempi, kummi tai kuka tahansa lapselle tärkeä ihminen – olet tervetullut viettämään aikaa lapsen kanssa. Saat tuokion jälkeen sähköpostiisi pdf-muodossa ohjeet yhteen satuhierontaan, jonka avulla voitte jatkaa satuhierontoja kotona. Jokaisessa satuhierontatuokiossa teemme eri sadun.

Satuhieronta edistää:
… myönteistä kosketusta.
… läsnäolevaa vanhemmuutta.
… rentoutumisen ja rauhoittumisen taitoja.
… lapsen ja aikuisen myönteistä vuorovaikutusta.

Ohjaajana toimii satuhierontaan ja tunne- ja vuorovaikutustaitoihin perehtynyt Elviira Välimäki (LitM), joka on myös terveystiedon ja psykologian opettaja ja lastenjoogaohjaaja.

Hinta: 20 € (sis. alv) Hinta sisältää yhden tarinan satuhierontaan tehtäväksi kotona.

Sitovat ilmoittautumiset: sähköinen lomake. Ilmoita lomakkeen ”Lisätietoja” kohdassa lapsen nimi ja ikä. Kertaan voi osallistua yksi aikuinen ja yksi lapsi yhdessä. Minimi 5, maksimi 8 paria per ryhmä.

Perhejooga (4-7 v.)

Lauantaina 23.2. klo 14:30-15:15

Perhejooga on vanhemman ja lapsen (4-7 v.) yhteistä aikaa, jossa voidaan yhdessä tutkailla ja harjoitella kehonhallintaa, keskittymistä, turvallisen kosketuksen vaikutusta ja rentoutumisen taitoja. Harjoitteet lisäävät keskinäistä luottamusta ja opettavat läsnäoloa eli hetkeen pysähtymistä.
 
Pieni ryhmä ja turvallinen ilmapiiri antavat tilaa vuorovaikutukselle, kohtaamiselle ja tunteiden tarkastelulle. Perhejoogassa vanhemmalla eikä lapsella tarvitse olla kokemusta aikaisemmasta joogasta. Joogaan pohjautuvia harjoituksia tehdään niin yhdessä kuin erikseenkin leikkien ja luovien harjoitteiden kautta. Opittuja harjoitteita voi käyttää arjessa lapsen rauhoittumisen tukena ja yhteisiä hetkiä rikastuttaen.
 
Mukaan liikkumiseen soveltuvat vaatteet, paljaat varpaat ja vesipullo. Voit osallistua joko yhteen tai useampaan perhejoogakertaan. Eri kerroilla on luvassa erilainen sisältö. Osallistujia ei ole vakuutettu järjestäjän puolesta.
 
Ohjaajana Kati-Maria Lautamäki (sairaanhoitaja, doula, perheohjaaja, lastenjoogaohjaaja).
 
Hinta: 20 € (sis. alv 10 %) / perhejoogakerta.

Sitovat ilmoittautumiset: sähköinen lomake. Ilmoita lomakkeen ”Lisätietoja” kohdassa lapsen nimi ja ikä. Kertaan voi osallistua yksi aikuinen ja yksi lapsi yhdessä. Minimi 5, maksimi 8 paria per ryhmä.

Mamajooga-kurssi

Tiistaisin 5.3., 12.3., 19.3. ja 26.3. klo 16:30-17:30

Haluatko lisätä hyvinvointia odotusaikana? Kaipaatko tapoja huoltaa kehoa ja rauhoittaa mieltä? Etsitkö synnytykseen valmistavaa kurssia? 

Mamajooga-kurssilla pääset viemään huomion kohdussa kasvavaan uuteen elämään ja kehosi tuntemuksiin. Harjoitukset edistävät kokonaisvaltaisesti odottavan äidin hyvinvointia huomioiden raskauden eri vaiheet. Jooga valmentavaa myös henkisesti ja fyysisesti synnytykseen sekä tulevaan vanhemmuuteen. Jooga-asentojen avulla vahvistamme ja avaamme kehoa lempeästi ja rauhalliseen tahtiin. Huomioimme erityisesti raskauden aikana väsyvää selkää ja vahvistamme lantionpohjan lihaksia.

Kurssi sisältää rentoutumis- ja hengitysharjoituksia, joita voit hyödyntää myös synnytyksessä. Opit käyttämään hengitystä liikkeen tukena ja saat harjoitella rentouttavan äänen käyttöä. Haemme oivalluksia erityisesti lantionpohjan rentouden löytämiseen, mikä on keskeinen taito synnytyksen avautumis- ja ponnistusvaiheessa. Kurssin ohjaajana toimii äitiysjoogaan perehtynyt joogaohjaaja Elviira Välimäki.

Tapaamiskertojen sisällöt:

5.3. Elinvoimaa hengityksestä ja tietoisesta läsnäolosta
12.3. Selän hyvinvointi
19.3. Lantionpohjaa vahvistavat ja rentouttavat harjoitukset
26.3. Kohti synnytystä: ääniharjoitukset ja yoga nidra

Voit aloittaa joogakurssin jo alkuraskaudessa, mutta kurssi ei ole myöhäistä loppuraskaudessakaan, sillä harjoituksia voi tehdä synnytykseen saakka. Et tarvitse aikaisempaa kokemusta joogasta. Kurssin jälkeen voit jatkaa harjoittelua Studio Laiven pehmeällä hatha ja flow -viikkotunneilla. Joogaohjaajamme osaavat ottaa raskaana olevat huomioon tunneilla.

Hinta: 79 / 69 € (sis. alv). Alennushinta: opiskelijat, työttömät, vanhempainvapaalla olevat sekä voimassa olevalla Studio Laiven Kymppi- tai Anytimekortilla. Hinta sisältää yhden 15 € arvoisen tutustumiskerran Laiven viikkotunnille sekä materiaalia kotiharjoitteluun. Kurssin päätteeksi voit ostaa alennushintaan 5-kortin (55 €) tai 10-kortin (95 €) joogan viikkotunneille.

 

Sitovat ilmoittautumiset: sähköinen lomake. Kurssin minimiosallistujamäärä 7, maksimi 14.

Yhteystiedot

Laive Oy

Sepänkatu 7, Jyväskylä

041 319 5253

info@studiolaive.fi

Uutiskirje

Yhteydenotto