KURSSIT, WORKSHOPIT JA RETRIITIT

Yinjoogan perusteet -kurssi

Keskiviikkoisin 20.11., 27.11., 4.12. ja 11.12. 16:30-17:45

Yinjoogan perusteet -kurssilla pääset pysähtymään meditatiivisen ja tasapainottavan yinjoogan äärelle. Yinjoogan asennoissa viivytään 3-5 minuuttia alustaan ja apuvälineisiin tukeutuen. Harjoituksen tavoitteena on mm. kehotietoisuuden lisääminen, mielen ja hermoston rauhoittaminen sekä kehon palautumisprosessin käynnistäminen yinjoogan ja hengitysharjoitusten avulla.

Kurssilla kuulet yinjoogan taustoista niin kiinalaisen kuin länsimaisen lääketieteen näkökulmasta. Saat tietoa asanoiden vaikutuksia meridiaaneihin eli kehon energiakanaviin sekä sidekudoksiin eli faskiaan. Käymme läpi monipuolisesti erilaisia asentoja ja niiden variaatioita sekä vaikutuksia kehoon ja mieleen. Saat ajatuksia ja oivalluksia siihen, miten juuri sinun kannattaisi asettua erilaisiin asentoihin lempeän turvallisesti ja tarkoituksenmukaisesti.

Olet tervetullut aloittelijana tai pidempään yinjoogaa harrastaneena. Kurssin ohjaa yinjoogaan perehtynyt jooga- ja mindfulnessohjaaja Kaisa Peltonen.

Hinta: 89 / 79 € (sis. alv). Alennushinta: opiskelijat, työttömät, eläkeläiset, vanhempainvapaalla olevat sekä voimassa olevalla Studio Laiven Kymppi- tai Anytimekortilla. Hinta sisältää yhden 16 € arvoisen tutustumiskerran Laiven viikkotunnille sekä materiaalia kotona tehtävän harjoituksen tueksi. Kurssin päätteeksi voit hankkia 10- tai 5-kortin alennushintaan joogan viikkotunneille.

Sitovat ilmoittautumiset: sähköinen lomake. Minimiosallistujamäärä 7, maksimi 16. (Peruutusehdot: Ilmoittautumisen peruminen mahdollista vain sairaustapauksissa. Muista syistä veloitamme 50 % osallistumismaksun hinnasta.)

Mindfulnessin viikonloppukurssi

Perjantaina 22.11. klo 18:00-20.15 ja lauantaina 23.11. klo 14:00-17:00

Mindfulnessin viikonloppukurssi on tarkoitettu sinulle, joka haluat pysähtyä lepäämään, hengittämään ja tutkimaan samalla omaa hyvinvointiasi. Viikonlopun aikana tutustumme mindfulnessin eli tietoiseen hyväksyvään läsnäoloon, jonka kautta on mahdollista löytää tasapainoa ja rentoutta päivittäiseen arkeen ja kehittää samalla omia stressinhallinnan taitoja. Kurssilla yhdistyvät monipuoliset käytännön harjoitukset, teoria, keskustelut ja turvallisen ryhmän merkitys. Kurssin aikana tulevat tutuksi mindfulnessharjoitusten vaikutukset, niiden siirtäminen omaan arkeen ja tieteellinen tutkimus aiheesta.

Hyväksyvä tietoinen läsnäolo on taito, jota jokainen voi oppia. Kun opimme havainnoimaan kehoa ja sen tuntemuksia, pystymme huomaamaan mm. väsymyksen ja kuormituksen merkkejä yhä aikaisemmassa vaiheessa ja reagoimaan niihin ajoissa. Myös ajatusten ja tunteiden tietoinen tarkastelu on tärkeää hyvinvoinnin näkökulmasta. Kun opimme kohtaamaan ajatuksia ja tunteita hyväksyvästi, itsekriittisyys vähenee ja pystymme tarpeen mukaan päästämään myös irti kuormittavista ajatusmalleista. Säännöllisen mindfulnessharjoittelun myötä voimmekin ohjata itseämme kohti rakentavampia toimintamalleja ja löytää arkeemme lisää hengittävyyttä.

Viikonlopun ohjelma:

Perjantai 22.11. klo 18:00-20:15 

  • Teoria: Mindfulnessin perusteet ja harjoitteet
  • Harjoitus: Mindfulnessjooga
  • Teoria: Mindfulnessin tieteellinen tausta
  • Harjoitus: Kehomeditaatio

Lauantai 23.11. klo 14:00-17:00

  • Harjoitus: Hengitys ja hyväntahtoisen tietoisuuden meditaatio
  • Teoria: Stressinhallinta ja mindfulness
  • Teoria: Tunteet ja itsemyötätunto
  • Harjoitus: Rakastavan ystävällisyyden meditaatio
  • Teoria ja keskustelu: Mindfulness arjessa

Mikä mindfulness? Mindfulness on Jon Kabat-Zinnin kehittämä menetelmä, jonka on todettu tieteellisesti vähentävän mm. masennusta, ahdistusta, unettomuutta ja stressiä. Luovuus, positiiviset tuntemukset ja keskittymiskyky paranevat kun löydämme harjoitusten avulla uudenlaisia suhtautumistapoja elämäämme!

Kenelle kurssi sopii? Kurssi sopii niin uusille kuin jo aikaisemmin mindfulnessiin tutustuneille. Mikäli sairastat tällä hetkellä vakavaa mielenterveyden häiriötä, keskustelethan ensin sinua hoitavan henkilökunnan kanssa aiheesta.

Ohjaajana toimii Elviira Hyytiä (LitM, joogaohjaaja ja mindfulnesstunnetaitovalmentaja)

Hinta: 99 € / 89 € (sis. alv 24 %) Alennushinta: opiskelijat, työttömät, eläkeläiset, vanhempainvapaalla olevat sekä voimassa olevalla Studio Laiven Kymppi- tai Anytimekortilla. Hintaan sisältyy ohjaus, sähköpostituki kurssin jälkeen sekä materiaalia itsenäiseen harjoittamiseen. Liikuntasetelit eivät käy tällä kurssilla.

Sitovat ilmoittautumiset: sähköinen lomake. Minimiosallistujamäärä 7, maksimi 16. (Peruutusehdot: Ilmoittautumisen peruminen mahdollista vain sairaustapauksissa. Muista syistä veloitamme 50 % osallistumismaksun hinnasta.)

Jooga & lantionpohja -workshop

Lauantaina 30.11. klo 14:00-17:00

Lantionpohjan lihakset ovat olennainen osa keskivartalon tukilihaksistoa yhdessä pallean sekä syvien vatsa- ja selkälihasten kanssa. Moni ei kuitenkaan tiedä, miten lantionpohjan tuen voi yhdistää niin erilaisiin liikuntamuotoihin kuin joogaharjoitukseen. Toimiva keskivartalon lihaksisto tukee mm. selän terveyttä, hyvää ryhtiä sekä mahdollistaa voimakkaammankin joogaharjoituksen tekemistä turvallisesti.

Jooga ja lantionpohja -workshopissa vierailevana asiantuntijana toimii lantionpohjan fysioterapeutti Annakaisa Hinkkanen, joka opastaa meidät lantionpohjan anatomiaan, sen tehtäviin ja yleisimpiin haasteisiin. Harjoittelemme tunnistamaan nämä tärkeät tukilihakset, aktivoimaan ne oikeassa järjestyksessä sekä hyödyntämään hengitystä harjoituksen osana.

Ensimmäisen osuuden jälkeen jooga- ja pilatesohjaaja Annika Hytönen syventää teemaa joogaperinteen näkökulmasta sekä ohjaa kaikille soveltuvan joogaharjoituksen. Joogaharjoitus antaa hyvän mahdollisuuden harjoitella lantionpohjan lihasten (mula bandha) sekä poikittaisen syvän vatsalihaksen (uddiyana bandha) aktivointia. Harjoituksessa etenemme rauhallisesti helpommista aktivointiharjoitteista kohti hieman haastavampia variaatioita.

Hinta: 49 / 39 € (sis. alv). Alennushinta: opiskelijat, työttömät, vanhempainvapaalla olevat sekä voimassa olevalla Studio Laiven Kymppi- tai Anytimekortilla.

Sitovat ilmoittautumiset: sähköinen lomake. Minimiosallistujamäärä 7, maksimi 16. (Peruutusehdot: Ilmoittautumisen peruminen mahdollista vain sairaustapauksissa. Muista syistä veloitamme 50 % osallistumismaksun hinnasta.)

 

Laive-special: Embodied yin (talvi)

Sunnuntaina 1.12. klo 14:00-16:00

Pitkässä Embodied yin -harjoituksessa meillä on aikaa pysähtyä talven elementin veden äärelle, jossa rakennetaan asanoita meridiaaneja eli kehon energiakanavia hoitaen ja vahvistaen. Harjoituksessa tehdään yin-joogatunneilta tuttuja asanoita, joihin yhdistetään hetkeen juurtumista, aaltoilevaa liikettä, kehon ja mielen tuntemusten aistimista, tietoista rentoutumista sekä lempeää kosketusta.

Harjoituksessa etsitään omaa sisäistä rauhaa sekä uskallusta olla juuri oma itsensä, omien tuntemusten ja ajatusten kanssa. Tarkoituksena lisätä tietoisuutta oman kehon ja mielen yhteydestä. Harjoitus sopii kaikille, jotka ovat kiinnostuneita kokemuksellisesta joogasta ja ovat uteliaita tutustumaan itseensä aivan uudella tasolla.

Tunnille tarvitset mukaan heittäytyvää mieltä sekä rohkeaa kehoa. Harjoituksen tukena käytetään myös eteerisiä öljyjä. Tunnin ohjaa Yin-joogaohjaaja ja Embodied Yin-joogaohjaaja Iida Luhanko.

Hinta: 35 / 25 € (sis. alv) Alennushinta: opiskelijat, työttömät, eläkeläiset, vanhempainvapaalla olevat sekä voimassa olevalla Studio Laiven Kymppi- tai Anytimekortilla. 

Sitovat ilmoittautumiset: sähköinen lomake . Minimiosallistujamäärä 7, maksimi 16. (Peruutusehdot: Ilmoittautumisen peruminen mahdollista vain sairaustapauksissa. Muista syistä veloitamme 50 % osallistumismaksun hinnasta.)

Lumoamon minikuvaus

Lauantaina 7.12. klo 13.00-15:00

Joko sinulla on kaunis kuva itsestäsi? Lumoamon minikuvaus tarjoaa sinulle pienen maistiaisen Lumoamon kuvauselämyksestä!

Voit valita toivomasi asennon joogateemaisista esimerkkikuvista Facebook-tapahtuman kuvagalleriasta tai ideoida kuva toiveidesi mukaan. Voit myös lähettää toivomasi kuvan kuvaajalle (henriikka@lumoamo.fi), näin varmistamme että saat toivomasi kuvan.

Olemme kuvauksen ajan täysin kahden ja ohjaan sinua tarkasti toivomaasi jooga-asentoon, joten sinun ei tarvitse osata mitään tullessasi kuvaan. Kuvaustilanne on rento ja lämminhenkinen, joten sitä ei tarvitse jännittää. Vastuu onnistuneesta kuvasta on kuvaajalla! 

Kuvausajan varaus: Voit varata ajan kuvaukseen www.varaaheti.fi/studiolaive → lauantain 7.12. kohdalta. Ajat ovat kymmenen minuutin aikoja. Kymmenen minuutin aikana sinusta otetaan yksi upea kuva. Voit varata itsellesi max 2 peräkkäistä aikaa. Saat jokaisesta varatusta ajasta yhden kuvatiedoston sähköpostiisi.

Voit myös tilata paikan päällä upeita kuvasuurennoksia, täyttämällä tilauslomakkeen kuvauksen jälkeen. Kuvan postitusta varten täytäthän lomakkeeseen myös postiosoitteesi.

Hinta: Yhden kuvan eli 10 minuutin kuvausajan hinta on 45 €, 2 kpl kuvausaikoja yhteensä 90 €. Kuvaus maksetaan ennen kuvausta kortilla.

Ohjeita kuvaukseen: Jos olet kuvissa ilman vaatteita on tärkeää, että olet ennen kuvausta löysissä vaatteissa ja ainakin ilman alusvaatteita ja sukkia, jotta ihoosi ei jää painaumia. Suosittelen sinua myös hemmottelemaan itseäsi rasvaamalla ihosi pehmeäksi ennen kuvausta.

Lämpimästi tervetuloa, Henriikka kuvaajasi

Joogan alkeiskurssi

Sunnuntaina 8.12. klo 12:00-16:00

Tiivis kurssi ja pieni, turvallinen ryhmä johdattavat sinut joogaharjoituksen perusasioiden äärelle. Käymme läpi tarkasti joogan yleisimpiä asentoja ja hengityksen merkitystä. Tutustumme mm. aurinkotervehdykseen, yleisimpiin seisoma-asentoihin (mm. soturi I, II ja III), eteen- ja taaksetaivutuksiin, kiertoihin, hengitysharjoituksiin sekä rauhallisiin lämmitteleviin liikesarjoihin.

Saat rauhassa tutkia itsellesi sopivinta tapaa tehdä harjoitusta ja sitä, minkälaiset asennot sopivat sinulle parhaiten. Etsimme oivalluksia myös siihen, mitä mahdollisuuksia joogalla on mielen harjoituksena. Voit tulla kurssille täysin omana itsenäsi, omista lähtökohdistasi. Keskusteluiden ja harjoitusten kautta tutkimme joogaharjoituksen mahdollisuuksia hyvinvoinnin tukena.

Alkeiskurssi pohjautuu hatha- ja flowjoogan elementteihin. Olet tervetullut aloittelijana tai pidempään joogaa harrastaneena. Kurssin ohjaa jooga- ja mindfulnessohjaaja Kaisa Peltonen.

“Kun joogan kerran aloittaa, ei sitä voi enää koskaan lopettaa.” – Meri Mort

Hinta: 79 / 69 € (sis. alv) Alennushinta: opiskelijat, työttömät, eläkeläiset, vanhempainvapaalla olevat sekä voimassa olevalla Studio Laiven Kymppi- tai Anytimekortilla. Hinta sisältää yhden 16 € arvoisen tutustumiskerran Laiven viikkotunnille sekä videomateriaalia kotiharjoittelun tueksi. Kurssin päätteeksi voit hankkia myös edullisempaan hintaan Kymppi- tai Vitoskortin tunneillemme.

Sitovat ilmoittautumiset: sähköinen lomake . Minimiosallistujamäärä 7, maksimi 16. (Peruutusehdot: Ilmoittautumisen peruminen mahdollista vain sairaustapauksissa. Muista syistä veloitamme 50 % osallistumismaksun hinnasta.)

Yinjooga & palautuminen -workshop

Lauantaina 14.12. klo 14-17

Jotta pystymme palautumaan arjen kuormituksesta, kehomme ja mielemme vaativat riittävän määrän lepoa ja rauhoittumista. Kaikki workshopin aikana tehtävät harjoitukset pyrkivät tasapainottamaan autonomista hermostoamme ja erityisesti aktivoimaan lepohermostoa eli parasympaattista hermoston haaraa. 

Workshopissa pääset nauttimaan yinjooga-, hengitys- ja yoga nidra-harjoituksista, joiden aikana keho ja mieli pääsevät lepäämään ja rauhoittumaan. Rentoutumista tukevat kiireetön ilmapiiri, hiljaisuus ja studiomme levollinen tunnelma. Kokemuksellisten harjoitusten lisäksi tarkastelemme lyhyesti teorian kautta, mitä stressillä ja palautumisella tarkoitetaan fysiologisesti ja psykologisesti. 

Yinjooga-harjoitus tehdään lempeästi apuvälineitä hyödyntäen. Keskitymme asanoihin, joissa on mahdollista hellittää ja levätä. Teemme lisää tilaa kehoon viipymällä pitkään asanoissa ja antaen hengityksen syventyä. Lisäksi tutustumme yksinkertaisiin pranayama eli hengitysharjoituksiin, joiden avulla voi tehokkaasti ja lyhyessä ajassa aktivoida kehon rauhoittumisreaktiota. Päätämme päivän yoga nidraan, joka on syvärentouttava meditaatioharjoitus.

Workshop sopii kaikille palautumisesta ja hyvinvoinnista kiinnostuneille. Aikaisempaa kokemusta joogasta ei tarvitse olla. Workshopin ohjaa yinjoogaohjaaja ja mindfulness-tunnetaitovalmentaja, sekä liikunta- ja terveystieteiden maisteri Elviira Hyytiä.

Hinta: 49 / 39 € (sis. alv) Alennushinta: opiskelijat, työttömät, eläkeläiset, vanhempainvapaalla olevat sekä voimassa olevalla Studio Laiven Kymppi- tai Anytimekortilla. Hintaan sisältyy teetä ja pientä naposteltavaa.

Sitovat ilmoittautumiset: sähköinen lomake . Minimiosallistujamäärä 7, maksimi 16. (Peruutusehdot: Ilmoittautumisen peruminen mahdollista vain sairaustapauksissa. Muista syistä veloitamme 50 % osallistumismaksun hinnasta.)

Hengityksen Tehokurssi by Breathingman Arttu Lipsonen

Lauantaina 11.1.2020

klo 14:00-16:00 (TÄYNNÄ! Voit ilmoittautua varasijalle) TAI

klo 17:00-19:00 (Vielä tilaa!)

Breathingman Arttu Lipsonen Tampereelta saapuu meille vierailemaan ja kertomaan hengityksen vaikutuksista! Hengityksen Tehokurssilta saat ihanan olon ja työkalut rentoon arkeen. Kun hengität paremmin, voit paremmin. Tutkitusti! 

Tämä kurssi sopii kaikille hengityksestä kiinnostuneille ja tunnet harjoitusten vaikutukset käytännössä jo heti ensimmäisellä harjoituskerralla. Aiempaa kokemusta hengittämisestä ei tarvita 😉  Säännöllisellä hengitysharjoittelulla hallitset stressiä, parannat vastustuskykyäsi, nukut paremmin ja hyvinvoinnin tunne elämässäsi lisääntyy. Tervetuloa mukaan!

Tehokurssilla opit rennon ja terveyttä edistävän tavan hengittää arjessa. Lisäksi opit lempeitä ja voimakkaampia harjoitteita, joilla katkaiset stressin, nollaat työpäivän tai keräät lisädraivia päivään tehokkaasti. Kurssi päätetään loppurentoutukseen ja kotiin viemisiksi viedään tietysti autuaan hyvä fiilis. Saat myös yksinkertaiset ohjeet, joilla voit jatkaa harjoittelua itsenäisesti kotona.

Kurssin ohjaa hengitysvalmentaja ”Breathingman” Arttu Lipsonen, jolla on pitkä kokemus hengitysharjoituksista eri traditioissa. Arttu on hakenut jooga- ja hengitysoppia mm. Mexikosta, Yhdysvalloista ja Intian Himalajalta. Arttu on sertifioitu Oxygen Advantage hengitysvalmentaja. Lue lisää hengityksen hyödyistä: www.facebook.com/breathingman.fi, www.breathingman.fi

Palautteita:

”Oli mieletön kokemus, kiitos! Ihmiselle jonka on vaikea pysähtyä, rauhoittua ja etenkin rentoutua, kurssin hyödyt kantavat pitkälle ja tekemämme harjoitteet tulevat käyttöön, ehdottomasti. Suosittelen lämpimästi kaikille!”

”Iso kiitos kurssista! Kyllä kannatti todellakin tulla! Oon vieläkin ihan hämmentynyt miten voimakkaasti reagoin. Mulla on ollut yleisesti vaikea keskittyä ja rentoutua, mutta nyt ei kahden tunnin aikana liikkunut päässä mitään! Kroppa reagoi tosi voimakkaasti harjoituksiin ja sitä myötä tunteisiin tosi syvälle. Aika semmoinen kaikkensa antanut olo nyt. Kiitos!!”

Hinta: 49 € / 39 € (sis. alv). Alennushinta: opiskelijat, työttömät, eläkeläiset, vanhempainvapaalla olevat sekä voimassa olevalla Studio Laiven Kymppi- tai Anytimekortilla.

Sitovat ilmoittautumiset: sähköinen lomake . Minimiosallistujamäärä 7, maksimi 16. (Peruutusehdot: Ilmoittautumisen peruminen mahdollista vain sairaustapauksissa. Muista syistä veloitamme 50 % osallistumismaksun hinnasta.)

Yhteystiedot

Laive Oy

Kympinkatu 7, 40320 Jyväskylä

041 319 5253

info@studiolaive.fi

Uutiskirje

Yhteydenotto