KURSSIT JA WORKSHOPIT

Äänimatka-rentoutus

Perjantaina 25.5. klo 18:30-20

Äänimatka-rentoutuksessa pääset laskeutumaan äänien matkaan samalla, kun lepäät viltin alla mukavasti. Saat mahdollisuuden tutkia ja kokea, miltä erilaiset äänet tuntuvat kehossasi ja mitä ne nostavat mieleesi. Äänimaailma ohjaa pysähtymään hetkeen ja kokemaan ääniä syvemmin koko olemuksellasi.

Vieraaksemme saapuva Juha Sillman on jyväskyläläinen äänitaiteilija. Inspiraation äänien tuottamiseen ja etsimiseen hän on saanut australialaisesta didgeridoo-soittimesta. Soittimessa häntä on kiinnostanut erityisesti sen luomat rauhoittavat ääniaallot. Juha soittaa myös äänimaljoja, kehärumpua ja erilaisia symbaaleja sekä perkussiivisia soittimia. Näitä soittamalla hän luo monikerroksellisia rauhoittavia äänimattoja, joita sinä voit kuunnella silmät kiinni omalla matollasi.

Olet lämpimästi tervetullut äänien luomalle yhteiselle matkalle!

Aika: Perjantaina 25.5. klo 18:30-20:00

Hinta: 25 € / 20 €. Alennushinta: opiskelijat, työttömät, vanhempainvapaalla olevat sekä voimassa olevalla Studio Laiven Kymppi- tai Anytimekortilla.

Ilmoittautumiset: info@studiolaive.fi, viimeistään maanantaina 21.5. Minimi 6 hlö, maksimi 14 hlö.

 

Juoksijan joogakurssi

Lauantaina 26.5. klo 13:00-15:00 ja sunnuntaina 27.5. klo 10:00-12:00

Harrastatko lenkkeilyä tai juoksemista? Kaipaatko omaan harjoitteluusi lisää monipuolisuutta? Etsitkö palauttavaa harjoitusmuotoa juoksemisen rinnalle?

Joogaharjoitukset kehittävät liikkuvuutta, lihaskuntoa, liikehallintaa  ja oman kehon tuntemusta. Näitä kaikkia olisi hyvä olla mukana juoksijan oheisharjoittelussa. Joogassa monipuolista liikettä saavat erityisesti selkäranka ja nivelet, jotka ovat tärähdystä aiheuttavassa juoksussa usein koetuksella. Optimaalinen juoksuasento edellyttää vahvoja keskivartalon syviä lihaksia, jotka saavat myös jooga-asennoissa hyvää harjoitusta.

Juokseminen edellyttää hyvää hengitystekniikkaa ja ryhdin ylläpitämistä. Joogaharjoitukset  auttavat tulemaan tietoisemmaksi ryhtiin vaikuttavista tekijöistä kuten jalkaterien, lantion ja selkärangan asennosta. Joogan avulla voit tutkailla omaa luonnollista hengitystäsi ja oppia käyttämään tehokkaammin hengityselimistöä, mikä tekee juoksemisesta helpompaa ja tehokkaampaa.

Pehmeät joogamuodot, yinjooga ja lempeä hathajooga, toimivat erinomaisena vastapainona lihaksia kuormittavalle juoksuharjoittelulle ja voivat ennaltaehkäistä rasitusvammojen syntyä.  Lisäksi erityisesti yinjooga aktivoi rauhoittavaa, parasympaattista hermostoa, joka auttaa palauttamaan kehoa kovatehoisen harjoittelun jälkeisestä stressitilasta. Jooga opettaa oman kehon kuuntelua ja tähän hetkeen laskeutumista. Et tarvitse aiempaa kokemusta joogasta!

Kurssilla pääset:

… tekemään harjoitusta, joka auttaa sinua palautumaan juoksuharjoittelusta…

…. etsimään oivalluksia optimaalisesta hengityksestä…

… vahvistamaan ryhtilihaksia, joiden avulla voit kohentaa juoksuasentoasi…

… rentoutumaan kehon tuntemusten ja niiden kuuntelemisen äärelle…

Kurssin ohjaa joogaohjaaja Elviira Välimäki (LitM.), joka on toiminut valmentajana yleisurheilun parissa ja harrastanut juoksua lyhyillä ja pidemmillä matkoilla.

Aika: Lauantaina 26.5. klo 13:00-15:00 ja sunnuntaina 27.5. klo 10:00-12:00.

Hinta: 59 € / 49 € (sis. alv 10 %). Alennushinta: opiskelijat, työttömät, vanhempainvapaalla olevat sekä voimassa olevalla Studio Laiven Kymppi- tai Anytimekortilla. Hinta sisältää yhden 15 € arvoisen tutustumiskerran Laiven viikkotunnille.

Ilmoittautumiset info@studiolaive.fi viimeistään 21.5. Kurssin minimiosallistujamäärä 6, maksimi 14.

 

 

Joogan alkeiskurssi

Keskiviikkoisin 30.5., 6.6., 13.6. ja 20.6. klo 16.30-17.30

Haaveiletko, että olisit vahva ja joustava niin kehon kuin mielen tasolla? Haluatko oppia tekemään turvallista ja samalla itseäsi haastavaa joogaharjoitusta?

“Kun joogan kerran aloittaa, ei sitä voi enää koskaan lopettaa.” – Meri Mort

Tiivis kurssi ja pieni, turvallinen ryhmä johdattavat sinut joogaharjoituksen perusasioiden äärelle. Käymme läpi tarkasti joogan yleisimpiä asentoja ja hengityksen merkitystä. Saat rauhassa tutkia asentojen turvallisia linjauksia ja etsiä harjoitella hengityksen ja liikkeen yhdistämistä. Joogaharjoituksen lisäksi teemme lyhyitä hengitys- ja meditaatioharjoituksia.

Etsimme oivalluksia myös siihen, mitä mahdollisuuksia joogalla on mielen harjoituksena. Voit tulla kurssille täysin omana itsenäsi, omista lähtökohdistasi. Keskusteluiden ja harjoitusten kautta tutkimme joogaharjoituksen mahdollisuuksia hyvinvoinnin tukena.

Alkeiskurssi pohjautuu hatha- ja flowjoogan elementteihin. Olet tervetullut aloittelijana tai pidempään joogaa harrastaneena. Kurssin ohjaa joogaohjaaja Elviira Välimäki (LitM.)

Aika: Keskiviikkoisin 30.5., 6.6., 13.6. ja 20.6. klo 16.30-17.30

Hinta: 69 € / 59 € (sis. alv 10 %). Alennushinta: opiskelijat, työttömät, vanhempainvapaalla olevat sekä voimassa olevalla Studio Laiven Kymppi- tai Anytimekortilla. Hinta sisältää yhden 15 € arvoisen tutustumiskerran Laiven viikkotunnille.

Ilmoittautumiset info@studiolaive.fi viimeistään 24.5. Kurssin minimiosallistujamäärä 7, maksimi 12.

 

 

Joogan jatkokurssi

Perjantaina 15.6. klo 18-20 ja lauantaina 16.6. klo 12-14

Haluatko viedä uudelle tasolle joogaharjoitustasi ja oppia uutta joogan periaatteista? Kaipaatko vinkkejä hengityksen syventämiseen ja asanoiden linjauksiin? Oletko utelias oppimaan ujjayi-hengitystä ja bandhoja?

Joogan jatkokurssilla pysähdytään tarkastelemaan keskeisiä joogaharjoituksen elementtejä: hengitystä, tärkeimpien tukilihasten aktivointia ja asentojen turvallisia linjauksia. Näiden elementtien kautta joogan kehoa lämmittävät, vahvistavat ja puhdistavat vaikutukset tehostuvat. Harjoittelemme ujjayi-hengitystä, joka tarjoaa liikkeelle ja asanoille niiden tarvitsemaa tukea. Lisäksi ujjayi-hengitys rytmittää liikkumista ja ohjaa kohti meditatiivista tilaa. Bandhat eli lihaslukot ohjaavat kehon sisäisesti energiaa oikeisiin suuntiin ja toimivat kehon tukimekanismeinä. Bandhat myös ryhdistävät ja voimistavat kehoa ja auttavat tekemään asentoja turvallisesti sekä kevyesti.

Kurssilla harjoitellaan vinyasa-sarjaa ja hengityksen sekä bandhojen yhdistämistä tähän. Lisäksi tarkastelemme seisoma-asanoiden ja hartiaseisonnan sekä päälläseisonnan turvallisia linjauksia. Tavoitteena on oppia tarkastelemaan omaa harjoitusta hyväksyvällä ja kunnioittavalla asenteella joogafilosofian näkökulmasta. Molempina päivinä teemme hengitysharjoituksia, asanaharjoitusta ja jätämme tilaa kysymyksille ja keskustelulle.

Kurssin ohjaa joogassa pitkälle kouluttautunut Annika Hytönen (LitM., Joogaohjaaja RYT 200h). Annika on myös pilatesohjaaja, ja hänen ohjauksessaan yhdistyvätkin laaja tietämys ihmiskehon anatomiasta ja fysiologiasta joogan filosofiaan ja periaatteisiin.

Kurssilla harjoittelet:

… käyttämään bandhoja eli lihaslukkoja asentojen tukena

… miten ujjayi-hengitys rytmittää harjoitusta

… tarkkoja asanoiden linjauksia ja suuntia

… miten voimakkaissa asennoissa viivytään turvallisesti

… erilaisia variaatioita ylösalaisista asennoista (hartiaseisonta ja päälläseisonta)

Kurssi soveltuu niin aloitteleville joogeille kuin myös jo pidemmällä harjoituksessa oleville.

Aika: Perjantai 15.6. klo 18-20 ja lauantai 16.6. klo 12-14

Hinta: 69 € / 59 € (sis. alv 10 %) Alennushinta: opiskelijat, työttömät, vanhempainvapaalla olevat sekä voimassa olevalla Studio Laiven Kymppi- tai Anytimekortilla. Sisältää yhden 15 € arvoisen tutustumiskupungin Laiven viikkotunneille.

Ilmoittautumiset: sähköisellä lomakkeella urly.fi/XUo viimeistään 10.6. info@studiolaive.fi. Minimi 8 hlö, maksimi 14 hlö.

 

 

Mamajooga -kurssi

Keskiviikkoisin 2.5., 9.5., 16.5. ja 23.5. klo 16.30-17.30.

 

”Etsitkö synnytykseen valmistavaa kurssia? Haluatko oppia kuuntelemaan kehoa ja oppia rentoutumaan?

Mamajooga -kurssilla pääset viemään huomion kohdussa kasvavaan uuteen elämään ja kehosi tuntemuksiin. Harjoitukset valmentavat henkisesti ja fyysisesti synnytykseen sekä tulevaan vanhemmuuteen. Jooga-asentojen avulla vahvistamme ja avaamme kehoa lempeästi ja rauhalliseen tahtiin. Huomioimme erityisesti raskauden aikana väsyvää selkää ja vahvistamme lantionpohjan lihaksia.

Kurssi sisältää rentoutumis- ja hengitysharjoituksia, joita voit hyödyntää myös synnytyksessä. Opit käyttämään hengitystä liikkeen tukena ja saat harjoitella rentouttavan äänen käyttöä. Haemme oivalluksia lantionpohjan rentouden löytämiseen, mikä on keskeinen taito synnytyksen avautumis- ja ponnistusvaiheessa.

Voit aloittaa joogakurssin jo alkuraskaudessa, mutta kurssi ei ole myöhäistä loppuraskaudessakaan, sillä harjoituksia voi tehdä synnytykseen saakka. Et tarvitse aikaisempaa kokemusta joogasta. Kurssin jälkeen voit jatkaa harjoittelua Studio Laiven pehmeällä hatha ja flow -viikkotunnilla. Joogaohjaajamme osaavat ottaa raskaana olevat huomioon tunneilla.

Hinta: 69 / 59 € (sis. alv 10 %). Alennushinta: opiskelijat, työttömät, vanhempainvapaalla olevat sekä voimassa olevalla Studio Laiven Kymppi- tai Anytimekortilla. Hinta sisältää yhden 15 € arvoisen tutustumiskerran Laiven viikkotunnille sekä materiaalia kotiharjoitteluun. Kurssin päätteeksi voit lunastaa kymppikortin (95 €) tai viiden kerran kortin (50 €) edullisempaan kurssihintaan!

Ohjaajana äitiysjoogaan perehtyneet joogaohjaajat Elviira Välimäki ja Annika Hytönen.

Ilmoittautumiset: info@studiolaive.fi, viimeistään 27.4. Kurssin minimiosallistujamäärä 6, maksimi 12.

Perhejooga (4 krt)

Torstaisin 17.5., 24.5., 31.5. ja 7.6. klo 17:45-18:30

Perhejooga on vanhemman ja lapsen (4-6 v.) yhteistä aikaa, jossa voidaan yhdessä tutkailla ja harjoitella kehonhallintaa, keskittymistä, turvallisen kosketuksen vaikutusta ja rentoutumisen taitoja. Harjoitteet lisäävät keskinäistä luottamusta ja opettavat läsnäoloa eli hetkeen pysähtymistä.

Pieni ryhmä ja turvallinen ilmapiiri antavat tilaa vuorovaikutukselle, kohtaamiselle ja tunteiden tarkastelulle. Perhejoogassa vanhemmalla eikä lapsella tarvitse olla kokemusta aikaisemmasta joogasta. Joogaan pohjautuvia harjoituksia tehdään niin yhdessä kuin erikseenkin leikkien ja luovien harjoitteiden kautta. Opittuja harjoitteita voi käyttää arjessa lapsen rauhoittumisen tukena ja yhteisiä hetkiä rikastuttaen.

Mukaan liikkumiseen soveltuvat vaatteet, paljaat varpaat ja vesipullo. Osallistujia ei ole vakuutettu järjestäjän puolesta.

Ohjaajana Kati-Maria Lautamäki (sairaanhoitaja, doula, perheohjaaja, lastenjoogaohjaaja)

Ajankohta: 17.5., 24.5., 31.5. ja 7.6. klo 17:45-18:30

Hinta: 59 / 49 € (sis. alv 10 %). Alennushinta: opiskelijat, työttömät, vanhempainvapaalla olevat sekä voimassa olevalla Studio Laiven Kymppi- tai Anytimekortilla.

Ilmoittautumiset: info@studiolaive.fi sunnuntaihin 13.5. mennessä. Kurssille voi osallistua yksi aikuinen ja yksi lapsi yhdessä. Minimi 5, maksimi 7 paria.

Lasten jooga 7-9 v. (4 krt)

Torstaisin 17.5., 24.5., 31.5. ja 7.6. klo 18:45-19:30

Lasten jooga tuo lapsen elämään tasapainoa: keskittymistä, voimaa, notkeutta, kehontuntemusta, iloa ja rentoutumista. Lapsille jooga on leikkejä, yhdessä tekemistä, tarinoita, jooga-asanoita, musiikkia ja itseilmaisua!

Neljän kerran lasten jooga -kurssilla pääosassa on mukavien harjoitteiden kautta joogaan tutustuminen, kehonhallinnan lisääminen ja rauhoittumisen taitojen harjoittelu. Lapsella ei tarvitse olla aikaisempaa kokemusta joogasta. Kurssille voi tulla joko lapsi yksin tai aikuisen kanssa.

Mukaan liikkumiseen soveltuvat vaatteet, paljaat varpaat ja vesipullo. Osallistujia ei ole vakuutettu järjestäjän puolesta.

Ohjaajana Kati-Maria Lautamäki (sairaanhoitaja, doula, perheohjaaja, lastenjoogaohjaaja)

Ajankohta: 17.5., 24.5., 31.5. ja 7.6. klo 18:45-19:30

Hinta: 49 / 39 € (sis. alv 10 %). Alennushinta: opiskelijat, työttömät, vanhempainvapaalla olevat sekä voimassa olevalla Studio Laiven Kymppi- tai Anytimekortilla.

Ilmoittautumiset: info@studiolaive.fi sunnuntaihin 13.5. mennessä. Minimi 5 lasta, maksimi 8 lasta.

 

Yhteystiedot

Laive Oy

Sepänkatu 7, Jyväskylä

040 778 0541 / 050 514 5379

info@studiolaive.fi

Uutiskirje

Yhteydenotto

Verkkosivusuunnittelu: WEBinssi