JOOGAN VIIKKOTUNNIT

Studio Laivesta löydät Jyväskylän kattavimman ja monipuolisimman tarjonnan joogaa, meditaatiota ja mindfulnessia. Me uskomme, että läsnäolon taidon harjoittaminen on keskeisin avain hyvinvointiin ja suorituskyvyn ylläpitämiseen. 

Kannustamme kokeilemaan erilaisia viikkotunteja kehon ja mielen tarpeiden sekä elämäntilanteen mukaan. Kurssit, workshopit ja retriittimme tarjoavat sinulle mahdollisuuden syventyä teemoihin entistäkin tiiviimmin.

Kaipaatko tänään palauttavaa, energisoivaa vai keskittymistä kehittävää harjoitusta?

 

Hinnat

Kertamaksu

16 €

13 € *

Tutustumiskortti

29 €

10 x -kortti

120 €

110 € *

Anytime -kortti

99 €

89 € *

Voimassa ostopäivästä 10 peräkkäistä päivää. Voit käydä tutustumisjakson aikana viikkotunneilla rajattomasti.

Tarjous on tarkoitettu vain uusille asiakkaille ja sen voi hyödyntää vain kerran.

Voimassa 3 kk. Voit käydä kortilla 10 kertaa viikkotunneillamme. Kortti ei ole henkilökohtainen eli voit varata samalla käyttäjätunnuksella paikan esim. myös tuttavallesi.

Voimassa olevalla kortilla jäsenhinta kursseista ja workshopeista kortin omistajalle.

Voimassa 4 viikkoa. Rajaton pääsy viikkotunneille. 

Voimassa olevalla kortilla jäsenhinta kursseista, workshopeista ja yksityistunneista.

Kertamaksu

16 €

13 € *

Tutustumiskortti

29 €
Voimassa ostopäivästä 10 peräkkäistä päivää. Voit käydä tutustumisjakson aikana viikkotunneilla rajattomasti.

Tarjous on tarkoitettu vain uusille asiakkaille ja sen voi hyödyntää vain kerran.

10 x -kortti

120 €

110 € *

Voimassa 3 kk. Kortti ei ole henkilökohtainen eli voit varata samalla käyttäjätunnuksella paikan esim. myös tuttavallesi.

Voimassa olevalla kortilla jäsenhinta kursseista ja workshopeista kortin omistajalle.

Anytime

99 €

89 *

Voimassa 4 viikkoa. Rajaton pääsy viikkotunneille.

Voimassa olevalla kortilla jäsenhinta kursseista, workshopeista ja yksityistunneista.

*opiskelijat, työttömät, eläkeläiset, vanhempainvapaalla olevat.

Pääset mukaan viikkotunneillemme varaamalla paikkasi suoraan varausjärjestelmästämme ja saapumalla paikalle. Pääsylippusi tunneille voit ostaa paikan päältä käteisellä, kortilla tai liikuntaeduilla. Kymppi/Anytime/Tutustumiskortin voit ostaa myös etukäteen ajanvarausjärjestelmän kautta: www.varaaheti.fi/studiolaive –> Prepaid-kortit. Verkon kautta ostettu kortti tulee voimaan ostopäivänä.

Otamme vastaan liikuntaseteleitä! Meillä käyvät Smartum-setelit/SmartumPay, Tyky-maksuvälineet, ePassi, Edenred ja Eazybreak.

Lahjakortit nyt myynnissä! Anna läheisellesi hyvää oloa ja iloa tuottava lahja viikkotunneillemme: 1 x kortti 16 €, 5 x kortti 65 €, 10 x kortti 120 €. Lahjakortit saatavilla kätevästi Holvin verkkokaupasta ja studiolta!

Tuntikuvaukset

Yinjooga: Yinjooga pohjautuu kiinalaiseen lääketieteeseen. Yinjooga on tasapainoittava ja rauhoittava harjoitus, jossa mennään pintaa syvemmälle mielen ja kehon tuntemuksiin. Yinjoogan asentoihin uppoudutaan hitaasti hengitystä ja kehoa kuunnellen. Niissä viivytään 3–5 minuuttia. Harjoitus kohdistuu lihaksien lisäksi sidekudoksiin eli faskiaan. Asennot aktivoivat aineenvaihduntaa ja haitalliset kuona-aineet pääsevät poistumaan. Tavoitteena on hermoston rauhoittaminen ja kehon palautumisprosessin käynnistäminen. Yinjooga on rauhoittumista kiireen keskellä, oman kehon hyväksymistä sekä matkaamista mielen maailmaan. Tunti on rauhallinen, joten pukeuduthan lämpimästi.

Restoratiivinen jooga: Restoratiivinen jooga on erittäin lempeä ja kokonaisvaltaisesti palauttava harjoitus. Tunti sisältää viipyilyä lattiatasossa tehtävissä rauhoittavissa asanoissa sekä välillä pehmeää hidasta liikettä. Asanoissa käytetään apuvälineitä ja niissä viivytään pitkään antaen kehon painon vaikuttaa aktiivisen lihastyöskentelyn sijaan. Harjoituksen fokus on hengityksessä ja kehon jännitysten tiedostamisessa ja niistä irti päästämisessä. Harjoitus tasapainottaa hormonitoimintaa ja rauhoittaa hermostoa. Asennot auttavat kehoa palautumaan rasituksesta ja harjoituksen hidas tempo jättää tilaa myös mielen rauhoittamiselle. Tunnelma on meditatiivinen, rentouttava ja rauhoittava. Tunti on rauhallinen, joten pukeuduthan lämpimästi.

Pehmeä hathajooga: Dynaaminen, mutta lempeä harjoitus vahvistaa kehoa ja venyttää aktiivisesti lihaksia. Harjoitus vilkastuttaa aineenvaihduntaa ja verenkiertoa sekä parantaa mm. ryhtiä ja nivelten joustavuutta. Liikkeet tehdään lempeästi kehoa kuunnellen ja rauhallisessa tahdissa, hengityksen rytmittämänä. Tunti johdattaa mieltä rauhoittumaan ja olo kehossa on tunnin jälkeen joustava ja rentoutunut.

Pehmeä flow: Flowjoogassa annetaan energian ja liikkeen virrata. Tunnilla tehdään lempeän dynaamista harjoitusta, jossa liikutaan hengityksen tahdittamana, virtaavasti asennosta toiseen. Harjoitus kehittää lihasten, nivelten ja lihaskalvojen joustavuutta.  Tunnilla pääpaino on rennossa virtaavassa liikkeessä, oman kehon kuuntelussa ja asentojen linjauksissa. Musiikki siivittää tuntia eteenpäin kohti jatkuvaa liikkeen virtaa.

Pehmeä flow + yin: Pehmeä flowjooga + yinjoogatunnilla annetaan liikkeen virrata pehmeällä ja rennolla tavalla sekä yhdistetään yinjoogan rauhoittavien asanoiden vaikutusta osaksi tuntia. Tunnilla tehdään lempeää dynaamista harjoitusta, jossa liikutaan hengityksen tahdittamana, virtaavasti asennosta toiseen. Yinjoogan hitaat ja pitkät asanat viimeistelevät rentoutuneen olotilan.

Mamababy-jooga: Tunnille voi tulla yhdessä vauvan kanssa joogaamaan ja aloittamaan liikkumista synnytyksen jälkeen. Tunnilla tehdään rauhalliseen tahtiin kehoa vahvistavia ja avaavia liikkeitä. Harjoitukset vapauttavat vauvan imettämisen ja kantamisen mukanaan tuomia kireyksiä niska-hartiaseudun ja selän alueelta. Myös lantionpohjan ja keskivartalon lihasten vahvistaminen ovat keskeisessä osassa. Tunnilla edetään vauvan tarpeiden ehdoilla – imettäminen, leikkiminen ja nukkuminen sekä kaikenlainen vauvan huomioiminen ovat sallittua. Tunti soveltuu äideille, joiden vauva on 1–12 kuukauden ikäinen. Myös isommat sisarukset ovat tervetulleita mukaan.

 

 

 

 

Meditaatio: Lyhyet meditaatiohetket kuuluvat tiiviisti osaksi tuntiemme rakennetta. Meditaatiossa pysähdymme aistimaan tätä hetkeä. Tulemme tietoiseksi mielen liikkeistä ja opimme lempeällä tavalla päästämään irti turhista ajatusmyllerryksistä. Meditaation avulla keskittymiskykysi kehittyy ja opit suuntaamaan huomiotasi tarkoituksenmukaisesti. Meditaatioiden teemat ja kestot vaihtelevat tunneittain.

Teemameditaatio: Joka toinen tiistai teemameditaatio-tunnilla uppoudutaan erilaisten meditaatioiden pariin. Tunneilla on vaihtuva teema, esim. kehomeditaatio, mindfulnessmeditaatio, itsemyötätunto tai kävelymeditaatio. Tunnin aikana pääset harjoittamaan läsnäolon taitoa pidemmän aikaa ja tilaa jää myös kysymyksille. Teemameditaation voi osallistua kuka tahansa eikä aikaisempaa kokemusta meditaatiosta tarvita.

 

 

 

 

Voimakas hatha: Tunti tarjoaa keholle fyysistä rasitusta ja rauhoittaa mieltä haastavuudellaan. Dynaamisessa harjoituksessa käydään tarkasti läpi eri asentojen linjaukset ja turvallinen suorittaminen. Liikkeet kehittävät kehonhallintaa ja tasapainoa, ja lisäävät kehon voimaa ja joustavuutta. Mieli haastetaan keskittymään kehon tarkkaan kuunteluun, jossa etsitään sopivaa voiman käyttöä ilman liiallista suorittamista. Voimakas hatha (taso II): Tason 2 tunti haastaa osallistujaa mm. pidemmällä kestollaan ja haastavammilla asanoilla. Tason 2 tunneille ovat tervetulleita ne, joilla on joogan perusteet jo hallussa.

Voimakas flow: Intensiivistä keskittymistä vaativa tunti auttaa unohtamaan arjen kiireet. Dynaamisessa harjoituksessa liikutaan virtaavasti asennosta toiseen hengityksen johdattamana. Tunnilla yhdistyvät asentojen linjaukset ja meditatiivinen liikkeen virtaus. Tunti synnyttää lämpöä kehossa, kehittää voimaa, kestävyyttä ja joustavuutta. Kehonhallintaa haastavien asentojen kautta tietoisuus kehosta laajenee. Tunnilla harjoitellaankin oman mukavuusalueen ylittämistä turvallisesti ja leikitellen. Voimakas flow (taso II): Tason 2 tunti haastaa osallistujaa mm. pidemmällä kestollaan ja haastavammilla asanoilla. Tason 2 tunneille ovat tervetulleita ne, joilla on joogan perusteet jo hallussa.

Teematekniikka: Teematekniikkatunnilla uppoudutaan tarkemmin johonkin joogan teemaan. Teemona voi olla esim. aurinkotervehdykset, tarkemmat asanoiden linjaukset tai hengitystekniikat.  Tunnin aikana pääset syventymään tarkemmin joogan tekniikoihin ja tilaa jää myös kysymyksille. Teematekniikkatunnilta saat yksilöllistä ohjausta, varmuutta ja oivalluksen iloa joogaharjoitukseesi.

Mamababy-lihaskunto: Mamababy-lihaskuntotunnilla liikutaan lempeästi ja turvallisesti kehoa kuunnellen äitiysfysioterapeutin johdolla. Tunneilla keskitytään erityisesti lantionpohjan lihasten sekä vatsalihasten välisen jännesauman (eli erkauman) vahvistamiseen. Käymme läpi kokonaisvaltaisesti kehoa vahvistavia lihaskuntoharjoitteita sekä hengityksen yhdistämistä liikkeisiin. Tavoitteena on löytää mielekkäitä tapoja lihaskunnon lisäämiseen arjen keskellä yhdessä vauvan kanssa sekä opetella kuuntelemaan omaa kehoa ja sen tarpeita. Tunnilla edetään vauvan tarpeiden ehdoilla – imettäminen, leikkiminen ja nukkuminen sekä kaikenlainen vauvan huomioiminen ovat sallittua. Tunti soveltuu äideille, joiden vauva on 1–12 kuukauden ikäinen. Myös isommat sisarukset ovat tervetulleita mukaan.

 

Yinjooga: Yinjooga pohjautuu kiinalaiseen lääketieteeseen. Yinjooga on tasapainoittava ja rauhoittava harjoitus, jossa mennään pintaa syvemmälle mielen ja kehon tuntemuksiin. Yinjoogan asentoihin uppoudutaan hitaasti hengitystä ja kehoa kuunnellen. Niissä viivytään 3–5 minuuttia. Harjoitus kohdistuu lihaksien lisäksi sidekudoksiin eli faskiaan. Asennot aktivoivat aineenvaihduntaa ja haitalliset kuona-aineet pääsevät poistumaan. Tavoitteena on hermoston rauhoittaminen ja kehon palautumisprosessin käynnistäminen. Yinjooga on rauhoittumista kiireen keskellä, oman kehon hyväksymistä sekä matkaamista mielen maailmaan. Tunti on rauhallinen, joten pukeuduthan lämpimästi.

Restoratiivinen jooga: Restoratiivinen jooga on erittäin lempeä ja kokonaisvaltaisesti palauttava harjoitus. Tunti sisältää viipyilyä lattiatasossa tehtävissä rauhoittavissa asanoissa sekä välillä pehmeää hidasta liikettä. Asanoissa käytetään apuvälineitä ja niissä viivytään pitkään antaen kehon painon vaikuttaa aktiivisen lihastyöskentelyn sijaan. Harjoituksen fokus on hengityksessä ja kehon jännitysten tiedostamisessa ja niistä irti päästämisessä. Harjoitus tasapainottaa hormonitoimintaa ja rauhoittaa hermostoa. Asennot auttavat kehoa palautumaan rasituksesta ja harjoituksen hidas tempo jättää tilaa myös mielen rauhoittamiselle. Tunnelma on meditatiivinen, rentouttava ja rauhoittava. Tunti on rauhallinen, joten pukeuduthan lämpimästi.

Pehmeä hathajooga: Dynaaminen, mutta lempeä harjoitus vahvistaa kehoa ja venyttää aktiivisesti lihaksia. Harjoitus vilkastuttaa aineenvaihduntaa ja verenkiertoa sekä parantaa mm. ryhtiä ja nivelten joustavuutta. Liikkeet tehdään lempeästi kehoa kuunnellen ja rauhallisessa tahdissa, hengityksen rytmittämänä. Tunti johdattaa mieltä rauhoittumaan ja olo kehossa on tunnin jälkeen joustava ja rentoutunut.

Pehmeä flow: Flowjoogassa annetaan energian ja liikkeen virrata. Tunnilla tehdään lempeän dynaamista harjoitusta, jossa liikutaan hengityksen tahdittamana, virtaavasti asennosta toiseen. Harjoitus kehittää lihasten, nivelten ja lihaskalvojen joustavuutta.  Tunnilla pääpaino on rennossa virtaavassa liikkeessä, oman kehon kuuntelussa ja asentojen linjauksissa. Musiikki siivittää tuntia eteenpäin kohti jatkuvaa liikkeen virtaa.

Pehmeä flow + yin: Pehmeä flowjooga + yinjoogatunnilla annetaan liikkeen virrata pehmeällä ja rennolla tavalla sekä yhdistetään yinjoogan rauhoittavien asanoiden vaikutusta osaksi tuntia. Tunnilla tehdään lempeää dynaamista harjoitusta, jossa liikutaan hengityksen tahdittamana, virtaavasti asennosta toiseen. Yinjoogan hitaat ja pitkät asanat viimeistelevät rentoutuneen olotilan.

Mamababy-jooga: Tunnille voi tulla yhdessä vauvan kanssa joogaamaan ja aloittamaan liikkumista synnytyksen jälkeen. Tunnilla tehdään rauhalliseen tahtiin kehoa vahvistavia ja avaavia liikkeitä. Harjoitukset vapauttavat vauvan imettämisen ja kantamisen mukanaan tuomia kireyksiä niska-hartiaseudun ja selän alueelta. Myös lantionpohjan ja keskivartalon lihasten vahvistaminen ovat keskeisessä osassa. Tunnilla edetään vauvan tarpeiden ehdoilla – imettäminen, leikkiminen ja nukkuminen sekä kaikenlainen vauvan huomioiminen ovat sallittua. Tunti soveltuu äideille, joiden vauva on 1–12 kuukauden ikäinen. Myös isommat sisarukset ovat tervetulleita mukaan.

 

 

 

Meditaatio: Lyhyet meditaatiohetket kuuluvat tiiviisti osaksi tuntiemme rakennetta. Meditaatiossa pysähdymme aistimaan tätä hetkeä. Tulemme tietoiseksi mielen liikkeistä ja opimme lempeällä tavalla päästämään irti turhista ajatusmyllerryksistä. Meditaation avulla keskittymiskykysi kehittyy ja opit suuntaamaan huomiotasi tarkoituksenmukaisesti. Meditaatioiden teemat ja kestot vaihtelevat tunneittain.

Teemameditaatio: Joka toinen tiistai teemameditaatio-tunnilla uppoudutaan erilaisten meditaatioiden pariin. Tunneilla on vaihtuva teema, esim. kehomeditaatio, mindfulnessmeditaatio, itsemyötätunto tai kävelymeditaatio. Tunnin aikana pääset harjoittamaan läsnäolon taitoa pidemmän aikaa ja tilaa jää myös kysymyksille. Teemameditaation voi osallistua kuka tahansa eikä aikaisempaa kokemusta meditaatiosta tarvita. Tunti on rauhallinen, joten pukeuduthan lämpimästi. 

 

 

Voimakas hatha: Tunti tarjoaa keholle fyysistä rasitusta ja rauhoittaa mieltä haastavuudellaan. Dynaamisessa harjoituksessa käydään tarkasti läpi eri asentojen linjaukset ja turvallinen suorittaminen. Liikkeet kehittävät kehonhallintaa ja tasapainoa, ja lisäävät kehon voimaa ja joustavuutta. Mieli haastetaan keskittymään kehon tarkkaan kuunteluun, jossa etsitään sopivaa voiman käyttöä ilman liiallista suorittamista. Voimakas hatha (taso II): Tason 2 tunti haastaa osallistujaa mm. pidemmällä kestollaan ja haastavammilla asanoilla. Tason 2 tunneille ovat tervetulleita ne, joilla on joogan perusteet jo hallussa.

Voimakas flow: Intensiivistä keskittymistä vaativa tunti auttaa unohtamaan arjen kiireet. Dynaamisessa harjoituksessa liikutaan virtaavasti asennosta toiseen hengityksen johdattamana. Tunnilla yhdistyvät asentojen linjaukset ja meditatiivinen liikkeen virtaus. Tunti synnyttää lämpöä kehossa, kehittää voimaa, kestävyyttä ja joustavuutta. Kehonhallintaa haastavien asentojen kautta tietoisuus kehosta laajenee. Tunnilla harjoitellaankin oman mukavuusalueen ylittämistä turvallisesti ja leikitellen. Voimakas flow (taso II): Tason 2 tunti haastaa osallistujaa mm. pidemmällä kestollaan ja haastavammilla asanoilla. Tason 2 tunneille ovat tervetulleita ne, joilla on joogan perusteet jo hallussa.

Teematekniikka: Teematekniikkatunnilla uppoudutaan tarkemmin johonkin joogan teemaan. Teemona voi olla esim. aurinkotervehdykset, tarkemmat asanoiden linjaukset tai hengitystekniikat.  Tunnin aikana pääset syventymään tarkemmin joogan tekniikoihin ja tilaa jää myös kysymyksille. Teematekniikkatunnilta saat yksilöllistä ohjausta, varmuutta ja oivalluksen iloa joogaharjoitukseesi.

Mamababy-lihaskunto: Mamababy-lihaskuntotunnilla liikutaan lempeästi ja turvallisesti kehoa kuunnellen äitiysfysioterapeutin johdolla. Tunneilla keskitytään erityisesti lantionpohjan lihasten sekä vatsalihasten välisen jännesauman (eli erkauman) vahvistamiseen. Käymme läpi kokonaisvaltaisesti kehoa vahvistavia lihaskuntoharjoitteita sekä hengityksen yhdistämistä liikkeisiin. Tavoitteena on löytää mielekkäitä tapoja lihaskunnon lisäämiseen arjen keskellä yhdessä vauvan kanssa sekä opetella kuuntelemaan omaa kehoa ja sen tarpeita. Tunnilla edetään vauvan tarpeiden ehdoilla – imettäminen, leikkiminen ja nukkuminen sekä kaikenlainen vauvan huomioiminen ovat sallittua. Tunti soveltuu äideille, joiden vauva on 1–12 kuukauden ikäinen. Myös isommat sisarukset ovat tervetulleita mukaan.

Ohjeita viikkotunnille saapuville

  • Ensikertalaiselle: Suosittelemme ensikertalaisille pehmeä hatha- ja flowjoogatuntia sekä yinjoogatuntia, jotka soveltuvat jokaiselle ikään ja taitotasoon katsomatta. Pääset mukaan viikkotunneille luomalla tunnuksen ajanvarausjärjestelmäämme ja varaamalla paikan haluamallesi tunnille. Ensimmäisen tuntisi voit maksaa ennen tunnin alkua studiolla käteisellä, pankkikortilla tai liikuntaseteleillä tai ajanvarausjärjestelmämme kautta (Prepaid-kortit).
  • Saapuminen studiolle: Luoksemme pääset kävellen, pyörällä tai joukkoliikenteellä. Autot kulkevat luoksemme ”Valkoiselle talolle” vain Kankaankatua pitkin. Kympinkatua pitkin on mahdollista kulkea työmaiden vuoksi vain kävellen tai pyörällä. Osa sähköisistä karttapalveluista ei vielä tunnista osoitetta Kympinkatu 7, vaan vanhan osoitteen Kankaankatu 12. Varaathan siis aikaa paikan löytämiseen ensimmäisellä käyntikerralla. Parkkitila löytyy tällä hetkellä Valkoisen talon vierestä sekä Valkoisen talon ympäristöstä mm. Kankaan P-Pergamentti parkkihallista.
  • Toimiminen studiolla: Avaamme ulko-oven noin 15 minuuttia ennen tunnin alkua. Suljemme oven 2 minuuttia ennen tunnin alkua. Studioltamme löytyy naisten ja miesten pukuhuoneet. Tavarat voit jättää pukuhuoneeseen. Ennen tunnin alkua annamme tilaa rauhoittumiselle. Voit käydä matollesi istumaan tai selinmakuulle odottamaan tunnin alkua. Kerrothan ohjaajillemme ennen tunnin alkua, jos terveydentilassasi on jotain sellaista, joka heidän olisi hyvä ottaa huomioon. Näin varmistat, että voit turvallisesti nauttia harjoituksestasi.
  • Varusteet: Tullessasi tunnille pukeudu joustaviin vaatteisiin ja varaa riittävästi lämmintä vaatetta loppurentoutusta varten. Erityisesti rauhallisilla tunneilla lämmin pukeutuminen tekee harjoituksestasi miellyttävän. Ota oma matto mukaan, mikäli sinulla on sellainen. Studioltamme löytyy myös lainamattoja, joiden vuokra kuuluu osallistumismaksun hintaan.
  • Varausehdot: Varaathan paikkasi haluamallesi tunnille etukäteen varausjärjestelmästämme. Tunnit pidetään aina – oli paikalla 1 tai 10 ihmistä. Mikäli tunnille ei ole ilmoittautumisia 1 h ennen tunnin alkua, tunti peruuntuu automaattisesti. Jos joudut perumaan varaamasi tunnin, sinun tulee perua varauksesi viimeistään 3 h aikaisemmin ajanvarausjärjestelmän kautta. Aamutunneilla varauksen voi perua viimeistään edellisenä iltana, 11 h ennen tunnin alkua. Mikäli et saavu varaamallesi tunnille, veloitamme 10- tai 5-kortilta kerran joka tapauksessa. Anytime/tutustumiskortti/kertamaksulla kävijöiltä laskutamme toistuvista perumatta jääneistä tunneista jälkikäteen 10 euron sanktion. Julkaisemme viikkotunnit aina neljäksi viikoksi eteenpäin ajanvarausjärjestelmässämme. Pyrimme pitämään viikkolukujärjestyksen tuntien ajankohdat samoina, mutta pienet muutokset ovat mahdollisia. Osallistujia ei ole vakuutettu yrityksen toimesta.

Tule uteliaana ja luottavaisena kokemaan uutta. Lämpimästi tervetuloa!

Yhteystiedot
Laive Oy

Kympinkatu 7, 40320 Jyväskylä

041 319 5253
info@studiolaive.fi
Uutiskirje
Yhteydenotto