TUNTIKUVAUKSET

Rentouttavat ja palauttavat tunnit:

 

Yinjooga: Yinjooga on tasapainoittava ja rauhoittava harjoitus, jossa mennään pintaa syvemmälle mielen ja kehon tuntemuksiin. Yinjoogan asentoihin uppoudutaan hitaasti hengitystä ja kehoa kuunnellen. Niissä viivytään 3–5 minuuttia. Harjoitus kohdistuu lihaksien lisäksi sidekudoksiin eli faskiaan. Asennot aktivoivat aineenvaihduntaa ja haitalliset kuona-aineet pääsevät poistumaan. Tavoitteena on hermoston rauhoittaminen ja kehon palautumisprosessin käynnistäminen. Tunti on rauhallinen, joten pukeuduthan lämpimästi.

(vaikeustaso: erittäin helppo) 

Restoratiivinen jooga: Restoratiivinen jooga on erittäin lempeä ja kokonaisvaltaisesti palauttava harjoitus. Tunti sisältää viipyilyä lattiatasossa tehtävissä rauhoittavissa asanoissa sekä välillä pehmeää hidasta liikettä. Asanoissa käytetään apuvälineitä ja niissä viivytään pitkään antaen kehon painon vaikuttaa aktiivisen lihastyöskentelyn sijaan. Harjoituksen fokus on hengityksessä ja kehon jännitysten tiedostamisessa ja niistä irti päästämisessä. Tunnelma on meditatiivinen, rentouttava ja rauhoittava. Tunti on rauhallinen, joten pukeuduthan lämpimästi.

(vaikeustaso: erittäin helppo) 

Teemameditaatio: Teemameditaatio-tunnilla uppoudutaan erilaisten meditaatioiden pariin. Tunneilla on vaihtuva teema, esim. kehomeditaatio, mindfulnessmeditaatio, itsemyötätunto tai kävelymeditaatio. Tunnin aikana pääset harjoittamaan läsnäolon taitoa pidemmän aikaa ja tilaa jää myös kysymyksille. Teemameditaation voi osallistua kuka tahansa eikä aikaisempaa kokemusta meditaatiosta tarvita.

(vaikeustaso: erittäin helppo) 

Pehmeät ja rauhalliset tunnit:

 

Pehmeä hatha: Dynaaminen, mutta lempeä harjoitus vahvistaa kehoa ja venyttää aktiivisesti lihaksia. Harjoitus vilkastuttaa aineenvaihduntaa ja verenkiertoa sekä parantaa mm. ryhtiä ja nivelten joustavuutta. Liikkeet tehdään lempeästi kehoa kuunnellen ja rauhallisessa tahdissa, hengityksen rytmittämänä. Tunti johdattaa mieltä rauhoittumaan ja olo kehossa on tunnin jälkeen joustava ja rentoutunut.

(vaikeustaso: helppo) 

Pehmeä flow: Flowjoogassa annetaan energian ja liikkeen virrata. Tunnilla tehdään lempeän dynaamista harjoitusta, jossa liikutaan hengityksen tahdittamana, virtaavasti asennosta toiseen. Harjoitus kehittää lihasten, nivelten ja lihaskalvojen joustavuutta.  Tunnilla pääpaino on rennossa virtaavassa liikkeessä, oman kehon kuuntelussa ja asentojen linjauksissa. Musiikki siivittää tuntia eteenpäin kohti jatkuvaa liikkeen virtaa.

(vaikeustaso: helppo)

Pehmeä flow + yin: Pehmeä flowjooga + yinjoogatunnilla annetaan liikkeen virrata pehmeällä ja rennolla tavalla sekä yhdistetään yinjoogan rauhoittavien asanoiden vaikutusta osaksi tuntia. Tunnilla tehdään lempeää dynaamista harjoitusta, jossa liikutaan hengityksen tahdittamana, virtaavasti asennosta toiseen. Yinjoogan hitaat ja pitkät asanat viimeistelevät rentoutuneen olotilan.

(vaikeustaso: helppo)

Mamababy-jooga: Tunnille voi tulla yhdessä vauvan kanssa joogaamaan ja aloittamaan liikkumista synnytyksen jälkeen. Tunnilla tehdään rauhalliseen tahtiin kehoa vahvistavia ja avaavia liikkeitä. Harjoitukset vapauttavat vauvan imettämisen ja kantamisen mukanaan tuomia kireyksiä niska-hartiaseudun ja selän alueelta. Myös lantionpohjan ja keskivartalon lihasten vahvistaminen ovat keskeisessä osassa. Tunnilla edetään vauvan tarpeiden ehdoilla – imettäminen, leikkiminen ja nukkuminen sekä kaikenlainen vauvan huomioiminen ovat sallittua. Tunti soveltuu äideille, joiden vauva on 1–12 kuukauden ikäinen. Myös isommat sisarukset ovat tervetulleita mukaan. Lue lisää Laive Familyn sivuilta!

(vaikeustaso: helppo)

Puistojooga: Tunnilla tehdään kehoa avaavia ja lämmittäviä liikesarjoja sekä aistitaan luontoa lyhyiden luontomeditaatioiden kautta. Tunti soveltuu niin aloittelijoille kuin jo aikaisemmin joogaa tehneille. Puistojooga järjestetään Tuomiojärven kauniissa maisemissa, Kivelän rannan vieressä sijaitsevalla viheralueella. Katso paikka kartalta! Puistojoogassa pidetään hyvät turvavälit. Ota oma matto mukaan ja tulethan puistojoogaankin vain terveenä!

(vaikeustaso: helppo) 

Voimakkaat ja dynaamiset tunnit:

 

Voimakas hatha: Tunti tarjoaa keholle fyysistä rasitusta ja rauhoittaa mieltä haastavuudellaan. Dynaamisessa harjoituksessa käydään tarkasti läpi eri asentojen linjaukset ja turvallinen suorittaminen. Liikkeet kehittävät kehonhallintaa ja tasapainoa, ja lisäävät kehon voimaa ja joustavuutta. Mieli haastetaan keskittymään kehon tarkkaan kuunteluun, jossa etsitään sopivaa voiman käyttöä ilman liiallista suorittamista.

(vaikeustaso: keskivaikea/vaikea)

Voimakas flow: Intensiivistä keskittymistä vaativa tunti auttaa unohtamaan arjen kiireet. Dynaamisessa harjoituksessa liikutaan virtaavasti asennosta toiseen hengityksen johdattamana. Tunnilla yhdistyvät asentojen linjaukset ja meditatiivinen liikkeen virtaus. Tunti synnyttää lämpöä kehossa, kehittää voimaa, kestävyyttä ja joustavuutta. Kehonhallintaa haastavien asentojen kautta tietoisuus kehosta laajenee. Tunnilla harjoitellaankin oman mukavuusalueen ylittämistä turvallisesti ja leikitellen.

(vaikeustaso: keskivaikea/vaikea)

Teematekniikka: Teematekniikkatunnilla uppoudutaan tarkemmin johonkin joogan teemaan. Teemona voi olla esim. aurinkotervehdykset, tarkemmat asanoiden linjaukset tai hengitystekniikat.  Tunnin aikana pääset syventymään tarkemmin joogan tekniikoihin ja tilaa jää myös kysymyksille. Teematekniikkatunnilta saat yksilöllistä ohjausta, varmuutta ja oivalluksen iloa joogaharjoitukseesi.

(vaikeustaso: keskivaikea/vaikea)

Yhteystiedot
Laive Oy

Kympinkatu 7, 40320 Jyväskylä
041 319 5253
info@studiolaive.fi
Uutiskirje