TUNTIKUVAUKSET

Rentouttavat ja palauttavat tunnit:

 

Yinjooga: Kiinalaiseen lääketieteeseen pohjautuva yinjooga rentouttaa ja rauhoittaa niin kehoa kuin mieltä kokonaisvaltaisesti. Tunnin aikana tehdään pitkäkestoisia yinjoogan asentoja, joita tuetaan bolsterin eli putkityynyn, viltin ja tukitiilien avulla. Näin jokaisen on mahdollista löytää omalle keholle juuri sopiva asento. Asennoissa viivytään jopa 3–5 minuuttia, jolloin asennot edistävät hermoston rauhoittumista ja palautumista. Kehon jännitykset ja kireydet hellittävät, ja mielikin pääsee rauhoittumaan. Tunti on rauhallinen, joten pukeuduthan lämpimästi!

Vaikeustaso: helppo (taso 1)

 

Ilmajooga relax: Alkeistason tunti, jossa tehdään aloittelijaystävällisiä ja rentouttavia joogaliikkeitä ilmajoogaliinan avustuksella. Tunnilla ei tehdä riipuntoja ja haastavia ylösalaisia liikkeitä, jolloin tunti soveltuu erinomaisesti ensikertalaiselle ja jokaiselle, joka nauttii rentouttavasta ja rauhallisesta ilmajoogasta. Relax-tunnin tavoitteena on palautumisen tukeminen, kehon huoltaminen sekä kaikessa rauhassa ilmajoogaan tutustuminen. Tunnin kruunaa aina noin 10-15 minuutin mittainen loppurentoutus ilmajoogaliinan sisällä kelluen. Lue lisää ilmajoogasta!

Vaikeustaso: helppo (taso 1)

Lempeät ja rauhalliset tunnit:

 

Lempeä jooga / Lempeä iltajooga / Lempeä jooga *traumasensitiivinen: Aloittelijaystävällinen ja helppo joogatunti, jossa jooga-asennot tehdään rauhallisesti kehoa kuunnellen ja hengitystä aistien. Tunti koostuu lempeistä avaavista ja kehoa vahvistavista liikkeistä. Lempeä jooga hellii selkärankaa, parantaa ryhtiä, lisää joustavuutta ja aktivoi kehon syviä tukilihaksia. Tunti johdattaa mieltä rauhoittumaan ja olo kehossa on tunnin jälkeen joustava ja rentoutunut. Lempeä iltajooga johdattaa sinut erityisen hyvin kohti levollista unta. Lempeä jooga *traumasensitiivinen -tunti soveltuu kaikille ja erityisen hyvin niille, joilla on stressiä, uupumusta, post-traumaattista stressiä tai vaikeuksia rentoutua. Tunti on kuitenkin avoin kaikille.

Vaikeustaso: helppo / keskitasoinen (taso 2)

 

Lempeä jooga + yin: Tällä tunnilla yhdistyvät helppo ja rauhallinen jooga sekä pitkäkestoiset yinjooga-asennot. Tunnin alkupuolella nautitaan aloittelijaystävällisistä jooga-liikkeistä, jotka hellittävät kehon kireyksiä, edistävät liikkuvuutta ja vahvistavat kehoa lempeällä tavalla. Tunnin loppupuolella laskeudutaan yinjoogan rentouttavien asentojen äärelle, joita tuetaan jokaisen keholle sopivaksi bolsterin eli putkityynyn, viltin ja tukitiilien avulla. Asentoihin uppoudutaan 3–5 minuutin ajaksi, jolloin niin keho kuin mieli pääsee rauhoittumaan. Tunnilla ei pääsääntöisesti käytetä musiikkia.

Vaikeustaso: helppo / keskitasoinen (taso 2)

 

Hengityshetki: Hengityshetki on lempeä hengitystunti, jonka harjoitukset palauttavat huomion kehoon, rauhoittavat hermostoa ja tukevat arjen toimivaa hengitystä. Tunti koostuu lempeistä liikeharjoitteista ja hengitysharjoituksista, jotka auttavat hengitystä kulkemaan vapaammin. Hengitysharjoittelulla voimme tutkia omaa sisäistä maailmaamme: yhteyttä kehoon, mieleen ja tunteisiin. Tunnilla yhdistyvät kehotietoinen liike, mindfulness ja hengitysharjoittelu.

Vaikeustaso: helppo / keskitasoinen (taso 2)

 

Ilmajooga lempeä: Alkeis- ja perustason aloittelijaystävällinen ilmajoogatunti, joka huoltaa lempeästi kehoasi ja tarjoaa rauhaa mielellesi. Tunnilla pääset tekemään lempeitä joogaliikkeitä liinan avustuksella makuuasennossa, istuen ja seisten. Tunnilla tehdään aina myös helppoja ylösalaisia asentoja ja riipuntoja, kuten lonkkariipunta tai kylkiriipunta. Tunnilla edetään rauhallisesti liikkeestä toiseen, joten voit tulla tälle tunnille vaikka et olisi koskaan kokeillutkaan ilmajoogaa. Tunti sisältää loppurentoutuksen ilmajoogaliinan sisällä rauhoittuen. Lue lisää ilmajoogasta!

Vaikeustaso: helppo / keskitasoinen (taso 2)

Voimakkaat ja dynaamiset tunnit:

 

Joogapilates: Joogapilates yhdistää joogan ja pilateksen parhaat puolet! Tunnin harjoitteet kehittävät kehotietoisuutta, liikkuvuutta sekä kehonhallintaa. Harjoitteiden avulla vahvistat erityisesti keskivartalon syviä lihaksia. Joogapilates haastaa sinua lempeällä tavalla kohti toimivaa ja hyvinvoivaa kehoa sekä hellittää mielen kuormitusta.

Vaikeustaso: helppo - keskitasoinen / vaikea (taso 2-3)

 

Helppo dynaaminen hatha: Helppo dynaaminen hatha soveltuu erityisen hyvin niille, jotka vasta tutustuvat voimakkaampaan joogaharjoitukseen tai nauttivat rauhallisella tahdilla tehtävästä voimakkaammasta joogaharjoituksesta. Tunnilla tehdään kehoa vahvistavia ja avaavia liikkeitä, jotka kehittävät samalla myös kehonhallintaa ja liikkuvuutta. Jooga-asennoista annetaan aina vaihtoehtoja, joten voit haastaa itseäsi juuri sinulle sopivalla tasolla!

Vaikeustaso: helppo - keskitasoinen / vaikea (taso 2-3)

 

Dynaaminen hatha: Dynaaminen ja voimakas hathajoogatunti tarjoaa keholle fyysistä rasitusta ja rauhoittaa mieltä haastavuudellaan. Aurinkotervehdykset, seisoma-asennot ja lopun tasapainottavat asennot muodostavat kokonaisuuden, joka kehittää kehonhallintaa, voimaa, vakautta ja liikkuvuutta. Harjoitus on jatkotason harjoitus, mutta siinä käydään aina tarkasti läpi asentojen turvalliset linjaukset. Jokaisen on mahdollista löytää asennoista itselle sopivat variaatiot ja saada näin juuri sopivaa haastetta. Kun löydät asanoihin vakautta, löydät vakautta myös mieleesi!

Vaikeustaso: keskitasoinen / vaikea (taso 3)

 

Vinyasa flow: Dynaamisessa ja voimakkaassa flowjooga-harjoituksessa liikutaan virtaavasti asennosta toiseen hengityksen johdattamana. Aurinkotervehdykset sekä virtaavat seisoma-asanasarjat ja lattiasarjat muodostavat kokonaisuuden, jossa on mahdollista löytää meditatiivinen liikkeen virtaus. Harjoitus kehittää kehon voimaa, kestävyyttä ja joustavuuutta. Tunti on jatkotason harjoitus, jossa jokaisen on kuitenkin mahdollista muokata liikkeitä itselle sopiviksi erilaisten variaatioiden kautta.

Vaikeustaso: keskitasoinen / vaikea (taso 3)

 

Ilmajooga dynaaminen: Jatkotason tunti, joka kehittää monipuolisella tavalla kehonhallintaa, liikkuvuutta ja voimaa. Tunnilla pääset tekemään virtaavia ja dynaamisia joogasarjoja liinan avustuksella sekä kokeilemaan myös haastavampia asentoja, kuten lantioriipuntaa ja sen variaatioita. Jatkotason tunnille voit tulla, kun olet tehnyt ilmajoogaa ohjatusti vähintään 3 tuntia tai olet käynyt ilmajoogan alkeiskurssin. Kun ilmajoogaliinan kanssa toimiminen on sinulle jo tuttua, on turvallista edetä kohti haastavampia asentoja. Tunti päättyy loppurentoutukseen ilmajoogakankaan sisällä leväten. Lue lisää ilmajoogasta!

Vaikeustaso: keskitasoinen / vaikea (taso 3)

Tuntien osana:

 

+ meditaatio: Tunnin alussa tai lopussa pysähdytään meditaation äärelle noin 5–15 minuutin ajaksi (esim. Yinjooga + meditaatio). Meditaatio voi olla esim. istuen tehtävä keskittymiskykyä kehittävä harjoitus tai selinmakuulla tehtävä rentoutusharjoitus. Meditaatiossa etsitään mielen vakautta ja syvää läsnäolon tilaa. Tunnilla ei pääsääntöisesti käytetä musiikkia.

 

+ hengityshetki:  Tunnilla pääset tekemään yinjoogan asentojen lisäksi helppoja ja hermostoa rauhoittavia hengitysharjoituksia. Nämä vahvistavat optimaalisen hengitystavan vakiintumista ja hengityselimistön toimintaa myös arjessa.

 

+ äänimaljarentoutus: Tunnin lopuksi (esim. Yinjooga + äänimaljarentoutus) pääset nauttimaan äänimaljoilla muodostettavasta syvärentouttavasta äänimaisemasta noin 10–15 minuutin ajan. Äänimaljojen värähtelyt resonoivat kehomme nesteissä, aina solun nesteitä myöten! Äänimaljarentoutus perustuu Peter Hess® -metodin sointukylpyyn. Lue lisää äänimaljarentoutuksesta! Tunnilla ei pääsääntöisesti käytetä musiikkia.

 

+ eteeriset öljyt: Tunnilla (esim. Yinjooga + eteeriset öljyt) hyödynnetään eteerisiä öljyjä, jotka luovat saliin ihanan tuoksumaailman. Eteeristen öljyjen avulla voidaan tukea rentoutumista ja rauhoittumista, mutta myös virkeyttä ja elinvoimaisuuden löytämistä. Eteerisiä öljyjä ei suositella raskaana oleville.

 

+ vagushermo: Tunnilla tehdään erityisesti vagushermoa tasapainottavia joogaliikkeitä. Vagushermon aktivointi erilaisilla liikkeillä ja venytyksillä auttaa lepohermostoamme aktivoitumaan ja tukee palautumisreaktiota. Saat tunnilta arkeesi vietäväksi useampia lempeitä vagushermoa aktivoivia liikkeitä!

Jäikö sinua mietityttämään jokin asia? Vastaamme mielellämme sinua askarruttaviin kysymyksiin!

Laita meille viestiä info@studiolaive.fi tai soita 041 319 5253.

Yhteystiedot
Laive Oy

Kympinkatu 7, 40320 Jyväskylä
041 319 5253
info@studiolaive.fi
Uutiskirje