TIIMI

Studio Laiveen tiimi koostuu ohjaajista, joiden asiantuntijuus ihmisen hyvinvoinnista on ainutlaatuinen yhdistelmä jooga- ja mindfulnessohjaajuutta, kasvatustieteitä, psykologiaa, liikuntatieteitä ja fysioterapiaa. Ohjaajamme ovat kouluttautuneita, innostuneita ja työhönsä sitoutuneita ammattilaisia, joiden inspiroivassa ohjauksessa jokaisella on mahdollisuus kehittyä ja oppia omista lähtökohdistaan!

Kaisa Peltonen

Kaisa on Studio Laiven toinen perustaja/omistaja, jooga- ja mindfulnessohjaaja sekä loputtoman utelias maailman tutkija ja visionääri. Kaisa tykkää nauraa hyville & huonoille vitseille, ja suhtautua elämään vakavan keveästi! Joogaohjauksessaan Kaisa painottaa oman kehon ja hengityksen kuuntelua sekä liikkeen virtaamista. Mindfulnessin kautta myös läsnäolon korostamisesta on tullut luonnollinen osa ohjaajuutta. Kaisaa kiinnostaa monet eri tavat vahvistaa rentoutta ja rauhaa niin omassa kuin muidenkin elämässä, jonka vuoksi hän on kouluttanut myös TRE-ohjaajaksi sekä äänimaljarentouttajaksi. Pohjakoulutukseltaan Kaisa on kasvatustieteen maisteri/luokanopettaja, joka on erikoistunut mm. tanssipedagogiikkaan, psykologiaan ja elämänkatsomustietoon.

Koulutus: Kasvojooga II 20 h (Yoga Nordic 2023), Kasvojooga I 20 h (Yoga Nordic 2022), Sointukylpykoulutus taso I (Medi-Sound 2021), TRE-ohjaajakoulutus (Jyrki Rytilä 2020-2021), Äänimaljahieronta taso 1 (Medi-Sound 2020), Faskia teoriassa ja käytännössä (Jutta Aalto 2019), Rintaranka ja autonominen hermosto (Jutta Aalto 2019), Jooga-anatomian perusopinnot (Jutta Aalto 2019), Itsemyötätunnon perusteet (Mari Rauhala 2016), Mindfulness-ohjaajakoulutus 70 h (Taina Siukola 2016), Mindfulness lapsille -kurssi (Ceesto 2015), Mindfulness-peruskurssi CMF 100 h (Leena Pennanen 2015), Kids Yoga -ohjaajakurssi (Fernando Escudero Rouppas 2014), Kokonaisvaltainen joogaohjaajakoulutus: eteen- ja taaksetaivutukset -modulit (Yoga&Therapy 2014), Yinjoogaohjaajakoulutus 100 h (PranaYoga 2013), Lasten ja nuorten tanssinopettaja, opintoina mm. tanssipedagogiikka ja draamakasvatus (Jyväskylän yliopisto 2010), Kasvatustieteen maisteri/luokanopettaja, erikoistumisopintoina mm. psykologia, erityispedagogiikka ja elämänkatsomustieto (Jyväskylän yliopisto 2010).

Elviira Hyytiä

Elviira on Studio Laiven toinen perustaja/omistaja sekä joogaohjaaja, joka intohimoisesti tutkii ihmisten erilaisia tapoja pitää huolta itsestään. Erityisesti hän hullaantuu arjesta ja pienistä valinnoista, joita päivittäin teemme hyvän olon eteen. Samalla hän on todellinen nautiskelija, joka uskoo, että voidakseen hyvin ei asioita tarvitse tehdä täydellisesti. Minimalistisella ohjaustyylillään hän johdattaa ihmistä löytämään kehosta viisautta ja mielen hiljaisuutta. Mindfulness-tunnetaitokoulutuksen kautta kyky ohjata huomaamaan tunteet ja hyväksyä ne sellaisenaan, on tullut vahvaksi osaksi ohjaajuutta. Elviira on pohjakoulutukseltaan liikuntatieteiden maisteri sekä liikunnan, terveystiedon ja psykologian opettaja.

Koulutus: Joogaohjaajakoulutus 200 h (Samatva 2023), Joogaa synnytyksen jälkeen -koulutus (Hanna-Mari Nieminen 2021), Mindfulness-tunnetaitovalmentaja (Tunnetaitoakatemia 2019), Embodied Mama -koulutus (Satu Tuomela 2019), Lasten joogaohjaaja (Barnyoga.com) (2018), Satuhieronnan perusteet taso 1 (2018), Raskausajan jooga -koulutus (Suomen joogaopisto 2014), Yinjoogaohjaajakoulutus 100 h (PranaYoga 2013), Hengitys ja selän liikkuvuus joogassa -koulutus (Suomen joogaopisto 2015), Thomas Gordonin tunne- ja vuorovaikutusohjaajakurssit (2013), Liikuntatieteiden maisteri; pääaineena liikuntapedagogiikka, erikoistumisopintoina terveyskasvatus ja psykologia (2011)

Nea Porsanger-Rintala

Nea on jooga- ja mindfulnessohjaaja, jonka tavaramerkiksi on muotoutunut rauhallisuus, lempeys ja ihmisen kohtaaminen riittävänä jokaisessa hetkessä. Nealla on pitkä kokemus ihmisten opastamisesta omien vahvuuksien äärelle. Ohjaamisessa korostuu oivalluksen löytäminen siitä, että jokaisella meillä on sekä mielessämme että kehossamme yksilölliset vahvuudet ja haasteet, minkä myötä myös jokaisen harjoitus kulkee omaa polkuaan. Harjoitusta tehdään siis puhtaasti itselle ja omista lähtökohdista. Nea ei mielellään käytä itsestään termiä opettaja, vaan ajattelee jakavansa omat kokemuksensa ja ajatuksensa harjoitukseen osallistujien kanssa. Koulutukseltaan Nea on kasvatustieteiden maisteri/erityisopettaja, joka on erikoistunut psykologiaan.

Koulutus: Jooganopettaja SJL® (ETP 500+) 42 op (2015-2022), Mindfulness Tunnetaitovalmentaja 25op (Tunnetaitoakatemia, 2017), Joogaopettajakoulutus (Suomen Joogaliitto, perusopinnot 2015-2017), Yinjoogaohjaajakoulutus 100h (PranaYoga, 2013), Voimauttavan valokuvauksen koulutus (JYU/Miina Savolainen, 2004), Kasvatustieteen maisteri; erityisopettaja, erikoistumisopintoina psykologia (JYU, 2002)

Merja "Mea" Kalaja

Mea on kehonhuollon lehtori, Pilates- ja joogaopettaja sekä hyvinvointivalmentaja, jonka intohimona on uuden oppiminen, kehon & mielen joustavuuden ja tietoisuuden laajentaminen sekä energian tutkiminen. Mea on kiinnostunut siitä, miten harjoittelu voi kokonaisvaltaisesti heijastua olemiseen ja kokemiseen. Ohjauksessaan Mea inspiroituu jokaisen yksilöllisyydestä ja erilaisista tavoitteista toteuttaa harjoitusta. Mean ohjauksessa korostuu puhdistava ja vapauttava, yksilöllisesti anatominen linjaus, joka rentouttaa, avaa tietä syvempään kehotietoisuuteen, joustavuuteen ja itseohjautuvuuteen sekä oman energian ja potentiaalin löytämiseen.

Koulutus: LitM (1987) ja LitL (2007), päätyönään kehonhuollon lehtorina. Muu koulutus: Pilatesohjaaja (2003) (Somatic-pilates, Stott pilates, matto ja reformer), Somatic- stretching –ohjaaja, Joogaopettaja RYT 200, Yin jooga (2013-2015), Hyvinvointivalmentaja (2015), Spiraalistabilaatio-ohjaaja (2017). Lisäksi useita lyhyempiä pilates- ja joogakoulutuksia sekä kursseja mm. Alexander-tekniikasta ja Feldenkrais®-menetelmästä. Tällä hetkellä Mea opiskelee ravitsemusta ja muutosvalmennusta.

Jenni Ruuth

Jenni on lempeä ja hauskoista haasteista innostuva joogaohjaaja. Ohjauksen punaisena lankana on löytää aina kunkin hetken paras versio itsestä ilman suorittamista, tunnustellen ja hengittäen läpi haastavampienkin asanoiden, tiedostaen kunkin hetken ainutlaatuisuuden. Jenni on loputtoman kiinnostunut hengityksen eri näkökulmista, joita hän pyrkii tuomaan esiin myös ohjauksessaan. Pohjakoulutukseltaan hän on musiikin maisteri musiikin teorian alalta sekä klassisen laulun opettaja.

Koulutus: Hoitava Hengitys HB -ohjaaja (2019), Lasten joogaohjaaja (Barnyoga.com) (2018), Joogaopettaja 200h (Urban Prana 2016), Musiikin maisteri (SibA 2008), Musiikkipedagogi amk (Savonia amk 2014).

 

 

Kaisa Koivuvaara

Kaisa on joogaohjaajana rauhallinen ja lempeä, jonka tunneilla painottuu oman kehon kuunteleminen. Kaisa on kiinnostunut ihmisen kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista ja erityisesti siitä, miten juuri jooga tukee tätä omalta osaltaan. Joogan asanat sekä kehon ja mielen yhteys ovat loputtoman mielenkiinnon kohteena. Joogassa Kaisalle on tärkeää sen tuki palautumisessa ja stressinhallinnassa, ja miten sen avulla voi vahvistaa omaa läsnäoloaan ja lempeää voimaa arjen ilojen ja kuohujen keskellä. Kaisa työskentelee myös päiväkodissa, jossa painottuu elämän pienten ihmeiden äärelle pysähtyminen, positiivinen pedagogiikka ja luonteen vahvuuksien korostaminen.

Koulutus: Yinjoogaohjaajakoulutus (Villa Mandala 45 h, 2019), joogaohjaaja RYT-200 (Sundari Integral Yoga School, 2018), Kasvatustieteiden kandidaatti (2018), Toimintaterapeutti (AMK, 2009)

 

Taru Lyytinen

Taru on joogaohjaaja, jolle joogassa on lähellä sydäntä voimakkaan keveät ja keveän voimakkaat sarjat sekä yinin rauha ja lempeys. Hän kannustaakin hetkeen antautumiseen sekä oman kehon viisauden kuuntelemiseen. Taru on suuri meren ja tuntureiden rakastaja, elämän ihmettelijä ja maailmanparantaja-idealisti, joka elämän vuoristoradassa löytää lempeyttä ja voimaa pienestä tyttärestään, hyvistä elämänsä ihmisistä sekä luonnon voimasta!

Koulutus: Heartful Yoga -joogaopettaja (2021), ravintolakokki (2013), Liikunnanohjaaja AMK; erikoistumisopintoina elämys- ja seikkailupedagogiikka (2011), uintivalmentaja 2005.

 

 

Silja

 
Siljalle jooga on täydellistä hetkessä olemista. Ohjauksessaan Silja laskeutuu kehon äärelle arjen oivalluksien, eri elementtien tutkimisen ja lempeän dynaamisen liikkeen myötä - mihin suuntaan ja miten keho haluaa liikkua juuri tänään? Musiikki, kosketus ja savolainen huumori ovat Siljan tuntien kantavia teemoja, sillä iloa, naurua ja lämpöä ei voi elämässä olla koskaan liikaa!

Koulutus: Bhakti Yoga Teacher -koulutus 300 h (käynnissä 2022), Heartful Yoga -joogaopettaja 200 h (2021), Johdon ja markkinoinnin maisteri (2014), Bachelor of European Business Administration (2012), Bachelor of International Business and Management (2012). 

 

 

Sanna Bjurström

Joogatunneilla Sannalle on tärkeä luoda rauhallinen, turvallinen ja hyväksyvä ilmapiiri. Kantavina teemoina tunneilla on aina keho-mieliyhteys sekä itsensä ja omien tuntemustensa äärelle pysähtyminen sekä läsnäolo tässä hetkessä. Jokainen harjoitus on ensimmäinen, vaikka astuisimme matolle tuhannetta kertaa! Sannalle jooga on ollut keino löytää armollisuutta ja lempeyttä itseään kohtaa. Jooga on myös opettanut hyväksymään oma keskeneräisyytensä - joogaopettajakin on oppilas. Tunneillaan Sanna hyödyntää myös mm. kiinalaistalääketiedettä (meridiaanit, akupisteet, EFT) sekä tunnevyöhyketerapiasta oppimiaan asioita (esim. vyöhykeratojen hieronta). Sanna rakastaa myös linjaavaa joogaa ja oppia linjauksiin hän ammentaa Iyengarjoogasta.

Koulutus: Heartful yoga joogaopettaja 200 h (2022), lasten ja nuorten tunnetaito-ohjaaja (2021), lasten ja nuorten joogaopettaja 95 h (Perhejooga 2020), Lasten joogaohjaaja (Barnyoga 2018), varhaiskasvatuksen opettaja (2005) sekä tunnevyöhyketerapiaopiskelija (arvioitu valmistuminen v. 2023).

 

 

Jenni Palm

 
Jenni ohjaa monipuolisesti joogatunteja sydämellisen lempeällä ja rauhallisella otteella. Ohjauksiin hän hakee inspiraatiota luonnosta ja on ainaisen kiinnostunut hengityksen rytmistä, itsemyötätunnon kehittämisestä, joogan terveydellisistä hyödyistä sekä kokonaisvaltaisesta mielen ja kehon hyvinvoinnista. Joogassa liikkeen ja pysähtymisen vuorottelu antaa mahdollisuuden itsensä kuunteluun tietoisen mielen hiljentyessä. Tätä kautta meillä on mahdollisuus lisätä iloa, valoa ja hyvää oloa omaan elämään.

Koulutus: International Yoga Teacher (Intia 2018), Perinteisen kiinalaisen lääketieteen ja funktionaalisen lääketieteen opinnot (2016-2019), shiatsuhoitaja (2019), ilmajoogaohjaaja (2019), mindfulness & jooga (2015), energiahoitaja (2014), Yhteisöpedagogi AMK (2023).

Riina Wiik

Riina ohjaa monipuolisesti joogaa yinjoogasta hathaan ja voimakkaampaan vinyasajoogaan. Tällä hetkellä Riina on matkaoppaana maailmalla, mutta etänä Riinan tunneille pääsee online-joogajäsenyyden puolella! Tunneilla joogalajista huolimatta, kuten myös maton ulkopuolella, tärkeintä on myötätunto itseä kohtaan sekä omaan kehoon ja hengitykseen keskittyminen. Riinalle tärkeitä asioita matolla ja maton ulkopuolella on huumori, oppiminen, uteliaisuus ja hän tykkää kokeilla uusia lajeja ja asioita. Riinasta joogassa ihaninta on että sen kautta voi etsiä oivalluksia ja apua monissa elämäntilanteissa ja kaikki syyt tulla matolle on yhtä arvokkaita, oli sitten kyse kunnonkohottamisesta tai henkisestä harjoituksesta. Riinalle jooga ja joogan ohjaaminen tarjoaa tällä hetkellä läsnäolemista, keskittymistä tähän hetkeen ja hektisessä arjessa keskittymistä yhteen asiaa kerrallaan.

Koulutus: Kasvojooga 20 h (Yoga Nordic 2022), Liikuntalääketieteen perusopinnot (2015), Intialainen päähieronta (2015), Rocket Intensive 50 h (It's Yoga Helsinki 2015), MultiStyle Yoga Teacher Training (Prana Yoga 2015), Restonomi ja Tradenomi (2014), Viestintäalan tutkinto (2002).

Kaisa Lähteenmäki

Kaisalle jooga on tapa pysähtyä omien tarpeiden äärelle, löytää oman sisäisen hiljaisuuden tila, oppia läsnäolon taitoa, juurtumista tähän hetkeen, jolloin tyhjä olemisen tila ruokkii ja ylläpitää myös luovuuden tilaa, sekä tuo vastapainoa aikataulujen täyttämälle arjelle. Elämä on jatkuvaa oppimista niin matolla kuin sen ulkopuolellakin, valmiiksi ei tule koskaan! Harjoituksessa näkyy yinjoogatausta, jolloin dynaamisestakin harjoituksesta löytyy olemisen tilaa ja mahdollisuutta varioida omannäköistä harjoitusta. Ohjaajana Kaisa haluaa auttaa löytämään näitä elementtejä asanaharjoituksesta, omaa kehoa lempeästi kuunnellen.

Koulutus: Kasvojooga 15 h ja Ilmajooga 50 h (Outi-Maija Itkonen 2022-23), Hathajooga 50 h ja Hyvinvoinnin jooga 50 h (Jarna Paalanen-Flyktman 2021-22), Yinjooga RYT200, rekisteröity opettaja, 5 Element Yin- Aroma yin 30 h ja Hatha 50 h (Clare Gates-Sjöblom 2017-20), Käsityömestari (2019), Artesaani (2003).

Heidi Piirala

Heidi on joogaohjaaja, joka nauttii joogan ilosanoman levittämisestä ihan jokaiselle! Hän on energinen ja lempeä ohjaaja, jonka positiivinen elämänasenne välittyy tunneilla rauhallisuutena, läsnäolona ja läheisyytenä. Heidi on työskennellyt hyvinvoinnin parissa yli 20 vuoden ajan ja ammentaa tämän kokemuksen perusteella osaamista ja inspiraatiota ohjauksiinsa. Heidin intohimona on ihmisten kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin kehittäminen mm. erilaisten keho- ja mieliharjoitteiden avulla. Joogaohjauksillaan hän haluaa ennen kaikkea tukea ja vahvistaa ihmisten yhteyttä omaan itseensä sekä sisäisen rauhan ja voiman kokemusta, jotka löytyvät jokaisen sisältä.

Koulutus: Yoga Nordic RYT 200h joogaopettaja, liikuntatieteiden maisteri; pääaineena liikuntapedagogiikka, erikoistumisopintoina terveyskasvatus ja psykologia. Lisäksi useita lyhyempiä koulutuksia mm. ryhmäliikunnan, joogan, tunnetaitojen ja mindfulnessin osalta. Tällä hetkellä Heidi opiskelee lisää hengityksestä ja sen vaikutusmahdollisuuksista hyvinvoinnin tukemiseksi.

Katja Haapakoski

Katjan ohjauksessa saat upota harjoitukseen oman kehosi ehdoilla. Jokaisen keho on omanlainen ja sama keho on erilainen eri aikoina. Joogan parhautta onkin sen kokonaisvaltaisuus. Mielen rauhoittuminen, energioiden tasapainottuminen ja kehon muokkautuminen huomaamatta, säännöllisen harjoittelun sivutuotteena. Tuhansien vuosien takaisesta harjoituksesta ja siihen liittyvästä filosofiasta löydetään nykyihmisen kaipaamia työkaluja oman sisäisen rauhan ja tasapainon saavuttamiseen. Stressinpoisto energiahoidon ja mielen valmennuksen kautta on myös lähellä Katjan sydäntä. Jokaisella ihmisellä on sisäänrakennettuna avaimet omaan hyvinvointiin ja onnellisuuteen. Kun opitaan riisumaan turhat taakat harteilta ja haitalliset uskomukset mielestä, päästään luomaan omaa, omannäköistä elämää. Meditatiivisen lempeää harjoitusta tasapainottaa itsensä sopiva haastaminen ja joogaan olennaisena osana kuuluva ilo.

Koulutus: Chakra Healing (2023 joogakoulu Ong Namo), Kasvojoogaohjaaja (2022 Joogashala Kuunvalo), Ilmajoogaohjaaja (2022 Joogashala Kuunvalo), EMT-ohjaaja (2022 Sami Minkkinen), Henkisen kasvun ohjaaja (2022 joogakoulu Ong Namo), Energiahoitaja (2022 joogakoulu Ong Namo), NLP Master Practitioner (2022 Sami Minkkinen), NLP Practitioner (2021 Sami Minkkinen), Joogaohjaaja 200 h (hatha/yin 2020-2022 Yarnanta)

 

Annika Hytönen

 
 
Annika on jooga- ja pilatesohjaaja, jolla on pitkä kokemus eri liikuntalajien ohjaamisesta aina lumilautailusta ratsastukseen. Monipuolisuus, uuden oppiminen ja liikkumisen ilo kiehtovat Annikaa myös joogassa. Ohjauksissaan Annika on rauhallinen ja selkeä, ja huomioi jokaisen aina hänen omista lähtökohdistaan. Pohjakoulutukseltaan Annika on liikuntatieteiden maisteri sivuaineinaan tanssipedagogiikka ja liikuntapsykologia.

Koulutus: Somatic Pilates-ohjaaja 2023 (Somatic Studio), Alppihiihdon ohjaaja 2023, FasciaMethod -ohjaaja 2019 (ProFtraining), Mindfulness -tunnetaitovalmentaja 2019 (Tunnetaitoakatemia), Authentic Flow 50h 2018 (Authentic Flow Tribe), Lasten joogaohjaaja 2018 (Barnyoga.com), Joogaopettaja RYT 200h 2017 (Villa Mandala), Liikuntatieteiden maisteri 2011, Lumilautaohjaaja 2009 

Yhteystiedot
Laive Oy

Kympinkatu 7, 40320 Jyväskylä

041 319 5253
info@studiolaive.fi
Uutiskirje