TIIMI

Studio Laiveen tiimi koostuu ohjaajista, joiden asiantuntijuus ihmisen hyvinvoinnista on ainutlaatuinen yhdistelmä jooga- ja mindfulnessohjaajuutta, kasvatustieteitä, psykologiaa, liikuntatieteitä ja fysioterapiaa. Ohjaajamme ovat kouluttautuneita, innostuneita ja työhönsä sitoutuneita ammattilaisia, joiden inspiroivassa ohjauksessa jokaisella on mahdollisuus kehittyä ja oppia omista lähtökohdistaan!

Kaisa Peltonen

Kaisa on Studio Laiven toinen perustaja/omistaja, jooga- ja mindfulnessohjaaja sekä loputtoman utelias maailman tutkija ja visionääri. Kaisa tykkää nauraa hyville & huonoille vitseille, ja suhtautua elämään vakavan keveästi! Joogaohjauksessaan Kaisa painottaa oman kehon ja hengityksen kuuntelua sekä liikkeen virtaamista. Mindfulnessin kautta myös läsnäolon korostamisesta on tullut luonnollinen osa ohjaajuutta. Kaisaa kiinnostaa monet eri tavat vahvistaa rentoutta ja rauhaa niin omassa kuin muidenkin elämässä, jonka vuoksi hän on kouluttanut myös TRE-ohjaajaksi sekä äänimaljarentouttajaksi. Pohjakoulutukseltaan Kaisa on kasvatustieteen maisteri/luokanopettaja, joka on erikoistunut mm. tanssipedagogiikkaan, psykologiaan ja elämänkatsomustietoon.

Koulutus: Kasvojoogaohjaajakoulutus (Yoga Nordic 2022), Sointukylpykoulutus taso I (Medi-Sound 2021), TRE-ohjaajakoulutus (Jyrki Rytilä 2020-2021), Äänimaljahieronta taso 1 (Medi-Sound 2020), Faskia teoriassa ja käytännössä (Jutta Aalto 2019), Rintaranka ja autonominen hermosto (Jutta Aalto 2019), Jooga-anatomian perusopinnot (Jutta Aalto 2019), Itsemyötätunnon perusteet (Mari Rauhala 2016), Mindfulness-ohjaajakoulutus 70 h (Taina Siukola 2016), Mindfulness lapsille -kurssi (Ceesto 2015), Mindfulness-peruskurssi CMF 100 h (Leena Pennanen 2015), Kids Yoga -ohjaajakurssi (Fernando Escudero Rouppas 2014), Kokonaisvaltainen joogaohjaajakoulutus: eteen- ja taaksetaivutukset -modulit (Yoga&Therapy 2014), Yinjoogaohjaajakoulutus 100 h (PranaYoga 2013), Lasten ja nuorten tanssinopettaja, opintoina mm. tanssipedagogiikka ja draamakasvatus (Jyväskylän yliopisto 2010), Kasvatustieteen maisteri/luokanopettaja, erikoistumisopintoina mm. psykologia, erityispedagogiikka ja elämänkatsomustieto (Jyväskylän yliopisto 2010).

Elviira Hyytiä

Elviira on Studio Laiven toinen perustaja/omistaja sekä joogaohjaaja, joka intohimoisesti tutkii ihmisten erilaisia tapoja pitää huolta itsestään. Erityisesti hän hullaantuu arjesta ja pienistä valinnoista, joita päivittäin teemme hyvän olon eteen. Samalla hän on todellinen nautiskelija, joka uskoo, että voidakseen hyvin ei asioita tarvitse tehdä täydellisesti. Minimalistisella ohjaustyylillään hän johdattaa ihmistä löytämään kehosta viisautta ja mielen hiljaisuutta. Mindfulness-tunnetaitokoulutuksen kautta kyky ohjata huomaamaan tunteet ja hyväksyä ne sellaisenaan, on tullut vahvaksi osaksi ohjaajuutta. Elviira on pohjakoulutukseltaan liikuntatieteiden maisteri sekä liikunnan, terveystiedon ja psykologian opettaja.

Koulutus: Joogaohjaajakoulutus 200 h (Samatva, 2022-2023), Mindfulness-tunnetaitovalmentaja (Tunnetaitoakatemia, 2019), Embodied Mama -koulutus (Satu Tuomela, 2019), Lasten joogaohjaaja (Barnyoga.com) (2018), Satuhieronnan perusteet (taso 1) (2018), Raskausajan jooga -koulutus (Suomen joogaopisto, 2014), Joogaa synnytyksen jälkeen -koulutus (Hanna-Mari Nieminen, 2021), Yinjoogaohjaajakoulutus 100h (PranaYoga, 2013), Hengitys ja selän liikkuvuus joogassa -koulutus (Suomen joogaopisto, 2015), Thomas Gordonin tunne- ja vuorovaikutusohjaajakurssit (2013), Liikuntatieteiden maisteri; pääaineena liikuntapedagogiikka, erikoistumisopintoina terveyskasvatus ja psykologia (2011)

Nea Porsanger-Rintala

Nea on jooga- ja mindfulnessohjaaja, jonka tavaramerkiksi on muotoutunut rauhallisuus, lempeys ja ihmisen kohtaaminen riittävänä jokaisessa hetkessä. Nealla on pitkä kokemus ihmisten opastamisesta omien vahvuuksien äärelle. Ohjaamisessa korostuu oivalluksen löytäminen siitä, että jokaisella meillä on sekä mielessämme että kehossamme yksilölliset vahvuudet ja haasteet, minkä myötä myös jokaisen harjoitus kulkee omaa polkuaan. Harjoitusta tehdään siis puhtaasti itselle ja omista lähtökohdista. Nea ei mielellään käytä itsestään termiä opettaja, vaan ajattelee jakavansa omat kokemuksensa ja ajatuksensa harjoitukseen osallistujien kanssa. Koulutukseltaan Nea on kasvatustieteiden maisteri/erityisopettaja, joka on erikoistunut psykologiaan.

Koulutus: Mindfulness Tunnetaitovalmentaja 25op (Tunnetaitoakatemia, 2017), Joogaopettajakoulutus (Suomen Joogaliitto, perusopinnot 2015-2017), Yinjoogaohjaajakoulutus 100h (PranaYoga, 2013), Voimauttavan valokuvauksen koulutus (JYU/Miina Savolainen, 2004), Kasvatustieteen maisteri; erityisopettaja, erikoistumisopintoina psykologia (JYU, 2002)
Merja "Mea" Kalaja

Mea on kehonhuollon lehtori, Pilates- ja joogaopettaja sekä hyvinvointivalmentaja, jonka intohimona on uuden oppiminen, kehon & mielen joustavuuden ja tietoisuuden laajentaminen sekä energian tutkiminen. Mea on kiinnostunut siitä, miten harjoittelu voi kokonaisvaltaisesti heijastua olemiseen ja kokemiseen. Ohjauksessaan Mea inspiroituu jokaisen yksilöllisyydestä ja erilaisista tavoitteista toteuttaa harjoitusta. Mean ohjauksessa korostuu puhdistava ja vapauttava, yksilöllisesti anatominen linjaus, joka rentouttaa, avaa tietä syvempään kehotietoisuuteen, joustavuuteen ja itseohjautuvuuteen sekä oman energian ja potentiaalin löytämiseen.

Koulutus: LitM (1987) ja LitL (2007), päätyönään kehonhuollon lehtorina. Muu koulutus: Pilatesohjaaja (2003) (Somatic-pilates, Stott pilates, matto ja reformer), Somatic- stretching –ohjaaja, Joogaopettaja RYT 200, Yin jooga (2013-2015), Hyvinvointivalmentaja (2015), Spiraalistabilaatio-ohjaaja (2017). Lisäksi useita lyhyempiä pilates- ja joogakoulutuksia sekä kursseja mm. Alexander-tekniikasta ja Feldenkrais®-menetelmästä. Tällä hetkellä Mea opiskelee ravitsemusta ja muutosvalmennusta.

Iida Luhanko

Iida on yinjoogaohjaaja ja Embodied Yin™ -ohjaaja, joka toivoo kaikkien löytävän kokonaisvaltaisen onnellisuuden tunteen joogan avulla. Ohjauksessaan Iida haluaa auttaa siinä, että jokaisella olisi hetki aikaa pysähtyä uteliaasti ja lempeästi kuuntelemaan oman kehon, mielen, ajatusten ja tunteiden viestejä. Iida harjoittelee itse ja kannustaa muitakin löytämään yhteyden omaan hengitykseen ja sen avulla kehittämään kehotietoisuuttaan. Iida uskoo, että onnellisuus löytyy hidastamalla, hengittämällä syvään, kuuntelemalla ystävällistä sisäistä puhetta sekä antautumalla rohkeasti elämälle. Koulutukseltaan Iida on sairaanhoitaja ja opiskelee psykoterapeutiksi.

Koulutus: Embodied Yin™ -ohjaajakoulutus 50 h (Satu Tuomela, 2018), Yinjoogaohjaajakoulutus 100 h (PranaYoga, 2013), Sairaanhoitaja (Jamk, 2014), Psykoterapiaopinnot (JYU, 2017-)

 

 

Jenni Ruuth

Jenni on lempeä ja hauskoista haasteista innostuva joogaohjaaja. Ohjauksen punaisena lankana on löytää aina kunkin hetken paras versio itsestä ilman suorittamista, tunnustellen ja hengittäen läpi haastavampienkin asanoiden, tiedostaen kunkin hetken ainutlaatuisuuden. Jenni on loputtoman kiinnostunut hengityksen eri näkökulmista, joita hän pyrkii tuomaan esiin myös ohjauksessaan. Pohjakoulutukseltaan hän on musiikin maisteri musiikin teorian alalta sekä klassisen laulun opettaja.

Koulutus: Hoitava Hengitys HB -ohjaaja (2019), Lasten joogaohjaaja (Barnyoga.com) (2018), Joogaopettaja 200h (Urban Prana 2016), Musiikin maisteri (SibA 2008), Musiikkipedagogi amk (Savonia amk 2014).

 

 

Milla Salonen

Milla on yinjoogaohjaaja, joka on oppinut hidastamaan ja olemaan armollisempi itselleen joogan avulla. Millan ohjauksessa keskitytään hyväksyvään ja lempeään tietoiseen läsnäoloon, ilman arvostelua ja suorittamista. Yinharjoituksissa pysähdymme uteliaana kuulostelemaan miltä tuntuu ja minkälaisia ajatuksia nousee pintaan, kun vain hiljennymme olemaan, kuuntelemaan omaa kehoamme ja sen viestejä. Jokainen harjoitus tehdään kehoa kunnioittaen, omaa polkua edeten - vain ja ainoastaan itselle. Millaa kiinnostaa mindfulnessin lisäksi erityisesti hengitys ja sen vaikutus sekä kehon että mielen hyvinvointiin.

Koulutus:  Yinjoogaohjaaja 200 h (2018), Liikunnanohjaaja (2017) sekä monia lisäkoulutuksia liittyen liikuntaan ja hyvinvointiin.

 

Kaisa Koivuvaara

Kaisa on joogaohjaajana rauhallinen ja lempeä, jonka tunneilla painottuu oman kehon kuunteleminen. Kaisa on kiinnostunut ihmisen kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista ja erityisesti siitä, miten juuri jooga tukee tätä omalta osaltaan. Joogan asanat sekä kehon ja mielen yhteys ovat loputtoman mielenkiinnon kohteena. Joogassa Kaisalle on tärkeää sen tuki palautumisessa ja stressinhallinnassa, ja miten sen avulla voi vahvistaa omaa läsnäoloaan ja lempeää voimaa arjen ilojen ja kuohujen keskellä. Kaisa työskentelee myös päiväkodissa, jossa painottuu elämän pienten ihmeiden äärelle pysähtyminen, positiivinen pedagogiikka ja luonteen vahvuuksien korostaminen.

Koulutus: Yinjoogaohjaajakoulutus (Villa Mandala 45 h, 2019), joogaohjaaja RYT-200 (Sundari Integral Yoga School, 2018), Kasvatustieteiden kandidaatti (2018), Toimintaterapeutti (AMK, 2009)

 

Merianna Rossi

Merianna on joogaohjaaja, jonka salaisena elämäntavoitteena on oppia tietämään kaikki kaikesta. Jooga on Meriannalle tiedettä ja filosofiaa, jota voi ahmia teorian lisäksi kätevästi myös käytännössä. Joogassa sykähdyttää sen kyky juurruttaa rentoutta ja olennaiseen keskittymistä paitsi matolla, myös arjen askareissa. Joogan ei tarvitse olla rakettitiedettä, vaan siitä voi luoda omaan elämään sopivan, omannäköisen keinon rauhoittumiseen. Tämä mielessä pitäen Meriannan tunneilla etsitään rentoutta, suorittamisesta ja muiden miellyttämisestä luopumista sekä asanoiden ydintä; omannäköistä joogaa.

Koulutus: Shakta joogaopettajakoulutus (Shakta joogakoulu, 2018), Kasvatustieteiden maisteri (JY, 2019). Tällä hetkellä Merianna opiskelee Joogasivistys-opistossa.

 

 

Taru Lyytinen

Taru on joogaohjaaja, jolle joogassa on lähellä sydäntä voimakkaan keveät ja keveän voimakkaat sarjat sekä yinin rauha ja lempeys. Hän kannustaakin hetkeen antautumiseen sekä oman kehon viisauden kuuntelemiseen. Taru on suuri meren ja tuntureiden rakastaja, elämän ihmettelijä ja maailmanparantaja-idealisti, joka elämän vuoristoradassa löytää lempeyttä ja voimaa pienestä tyttärestään, hyvistä elämänsä ihmisistä sekä luonnon voimasta!

Koulutus: Heartful Yoga -joogaopettaja (2021), ravintolakokki (2013), Liikunnanohjaaja AMK; erikoistumisopintoina elämys- ja seikkailupedagogiikka (2011), uintivalmentaja 2005.

 

 

Silja

 
Siljalle jooga on täydellistä hetkessä olemista. Ohjauksessaan Silja laskeutuu kehon äärelle arjen oivalluksien, eri elementtien tutkimisen ja lempeän dynaamisen liikkeen myötä - mihin suuntaan ja miten keho haluaa liikkua juuri tänään? Musiikki, kosketus ja savolainen huumori ovat Siljan tuntien kantavia teemoja, sillä iloa, naurua ja lämpöä ei voi elämässä olla koskaan liikaa!

Koulutus: Bhakti Yoga Teacher -koulutus 300 h (käynnissä 2022), Heartful Yoga -joogaopettaja 200 h (2021), Johdon ja markkinoinnin maisteri (2014), Bachelor of European Business Administration (2012), Bachelor of International Business and Management (2012). 

 

 

Sanna Bjurström

 
Joogatunneilla Sannalle on tärkeä luoda rauhallinen, turvallinen ja hyväksyvä ilmapiiri. Kantavina teemoina tunneilla on aina keho-mieliyhteys sekä itsensä ja omien tuntemustensa äärelle pysähtyminen sekä läsnäolo tässä hetkessä. Jokainen harjoitus on ensimmäinen, vaikka astuisimme matolle tuhannetta kertaa! Sannalle jooga on ollut keino löytää armollisuutta ja lempeyttä itseään kohtaa. Jooga on myös opettanut hyväksymään oma keskeneräisyytensä - joogaopettajakin on oppilas. Tunneillaan Sanna hyödyntää myös mm. kiinalaistalääketiedettä (meridiaanit, akupisteet, EFT) sekä tunnevyöhyketerapiasta oppimiaan asioita (esim. vyöhykeratojen hieronta). Sanna rakastaa myös linjaavaa joogaa ja oppia linjauksiin hän ammentaa Iyengarjoogasta.

Koulutus: Heartful yoga joogaopettaja 200 h (2022), lasten ja nuorten tunnetaito-ohjaaja (2021), lasten ja nuorten joogaopettaja 95 h (Perhejooga 2020), Lasten joogaohjaaja (Barnyoga 2018), varhaiskasvatuksen opettaja (2005) sekä tunnevyöhyketerapiaopiskelija (arvioitu valmistuminen v. 2023).

 

 

Jenni Palm

 
Jenni ohjaa monipuolisesti joogatunteja sydämellisen lempeällä ja rauhallisella otteella. Ohjauksiin hän hakee inspiraatiota luonnosta ja on ainaisen kiinnostunut hengityksen rytmistä, itsemyötätunnon kehittämisestä, joogan terveydellisistä hyödyistä sekä kokonaisvaltaisesta mielen ja kehon hyvinvoinnista. Joogassa liikkeen ja pysähtymisen vuorottelu antaa mahdollisuuden itsensä kuunteluun tietoisen mielen hiljentyessä. Tätä kautta meillä on mahdollisuus lisätä iloa, valoa ja hyvää oloa omaan elämään.

Koulutus: International Yoga Teacher (Intia 2018), Perinteisen kiinalaisen lääketieteen ja funktionaalisen lääketieteen opinnot (2016-2019), shiatsuhoitaja (2019), ilmajoogaohjaaja (2019), mindfulness & jooga (2015), energiahoitaja (2014), Yhteisöpedagogi AMK (2023).

Yhteystiedot
Laive Oy

Kympinkatu 7, 40320 Jyväskylä

041 319 5253
info@studiolaive.fi
Uutiskirje