TIIMI

Studio Laiveen tiimi koostuu neljästätoista erilaisesta persoonasta, joiden asiantuntijuus ihmisen hyvinvoinnista on ainutlaatuinen yhdistelmä jooga- ja mindfulnessohjaajuutta, kasvatustieteitä, psykologiaa, liikuntatieteitä ja fysioterapiaa. Ohjaajamme ovat kouluttautuneita, innostuneita ja työhönsä sitoutuneita ammattilaisia. Ohjaajiemme inspiroivassa ohjauksessa jokaisella on mahdollisuus kehittyä ja oppia omista lähtökohdistaan!

Kaisa Peltonen

Kaisa on Studio Laiven toinen perustajista, jooga- ja mindfulnessohjaaja, loputtoman utelias maailman tutkija ja visionääri. Kaisa tykkää nauraa hyville & huonoille vitseille, ja suhtautua elämään vakavan keveästi. Ohjauksessaan Kaisa painottaa oman kehon ja hengityksen kuuntelua sekä liikkeen virtaamista. Mindfulnessin kautta tämän hetken täyteläinen kokeminen vahvistuu ja vastuun ottaminen omasta hyvinvoinnista muodostuu mielekkääksi tehtäväksi elämässä. Pohjakoulutukseltaan hän on kasvatustieteen maisteri, joka on erikoistunut mm. tanssipedagogiikkaan, psykologiaan ja elämänkatsomustietoon.

Koulutus: Jooga-anatomian perusopinnot (Jutta Aalto 2019), Itsemyötätunnon perusteet (Mari Rauhala, 2016), Mindfulness-ohjaajakoulutus 70 h (Taina Siukola, 2016), Mindfulness lapsille -kurssi (Ceesto, 2015), Mindfulness-peruskurssi CMF 100 h (Leena Pennanen, 2015), Kids Yoga -ohjaajakurssi (Fernando Escudero Rouppas, 2014), Kokonaisvaltainen joogaohjaajakoulutus: eteen- ja taaksetaivutukset -modulit (Yoga&Therapy, 2014), Yinjoogaohjaajakoulutus 100 h (PranaYoga, 2013), Lasten ja nuorten tanssinopettaja, opintoina mm. tanssipedagogiikka ja draamakasvatus (Jyväskylän yliopisto, 2010), Kasvatustieteen maisteri/luokanopettaja, erikoistumisopintoina mm. psykologia, erityispedagogiikka ja elämänkatsomustieto (Jyväskylän yliopisto, 2010).

Elviira Hyytiä

Elviira on Studio Laiven toinen perustajista sekä joogaohjaaja, joka intohimoisesti tutkii ihmisten erilaisia tapoja pitää huolta itsestään. Erityisesti hän hullaantuu arjesta ja pienistä valinnoista, joita päivittäin teemme hyvän olon eteen. Samalla hän on todellinen nautiskelija, joka uskoo, että voidakseen hyvin ei asioita tarvitse tehdä täydellisesti. Minimalistisella ohjaustyylillään hän johdattaa ihmistä löytämään kehosta viisautta ja mielen hiljaisuutta. Koulutukseltaan hän on lisäksi liikuntatieteiden maisteri, liikunnan, terveystiedon ja psykologian opettaja.

Koulutus: Mindfulness-tunnetaitovalmentaja (Tunnetaitoakatemia, 2019), Embodied Mama -koulutus (Satu Tuomela, 2019), Lasten joogaohjaaja (Barnyoga.com) (2018), Satuhieronnan perusteet (taso 1) (2018), Raskausajan jooga -koulutus (Suomen joogaopisto, 2014), Yinjoogaohjaajakoulutus 100h (PranaYoga, 2013), Hengitys ja selän liikkuvuus joogassa -koulutus (Suomen joogaopisto, 2015), Thomas Gordonin tunne- ja vuorovaikutusohjaajakurssit (2013), Liikuntatieteiden maisteri; pääaineena liikuntapedagogiikka, erikoistumisopintoina terveyskasvatus ja psykologia (2011)

Nea Porsanger-Rintala

Nea on jooga- ja mindfulnessohjaaja, jonka tavaramerkiksi on muotoutunut rauhallisuus, lempeys ja ihmisen kohtaaminen riittävänä jokaisessa hetkessä. Nealla on pitkä kokemus ihmisten opastamisesta omien vahvuuksien äärelle. Ohjaamisessa korostuu oivalluksen löytäminen siitä, että jokaisella meillä on sekä mielessämme että kehossamme yksilölliset vahvuudet ja haasteet, minkä myötä myös jokaisen harjoitus kulkee omaa polkuaan. Harjoitusta tehdään siis puhtaasti itselle ja omista lähtökohdista. Nea ei mielellään käytä itsestään termiä opettaja, vaan ajattelee jakavansa omat kokemuksensa ja ajatuksensa harjoitukseen osallistujien kanssa. Koulutukseltaan Nea on kasvatustieteiden maisteri/erityisopettaja, joka on erikoistunut psykologiaan.

Koulutus: Mindfulness Tunnetaitovalmentaja 25op (Tunnetaitoakatemia, 2017), Joogaopettajakoulutus (Suomen Joogaliitto, perusopinnot 2015-2017), Yinjoogaohjaajakoulutus 100h (PranaYoga, 2013), Voimauttavan valokuvauksen koulutus (JYU/Miina Savolainen, 2004), Kasvatustieteen maisteri; erityisopettaja, erikoistumisopintoina psykologia (JYU, 2002)

Merja ”Mea” Kalaja

Mea on kehonhuollon lehtori, Pilates- ja joogaopettaja sekä hyvinvointivalmentaja, jonka intohimona on uuden oppiminen, kehon & mielen joustavuuden ja tietoisuuden laajentaminen sekä energian tutkiminen. Mea on kiinnostunut siitä, miten harjoittelu voi kokonaisvaltaisesti heijastua olemiseen ja kokemiseen. Ohjauksessaan Mea inspiroituu jokaisen yksilöllisyydestä ja erilaisista tavoitteista toteuttaa harjoitusta. Mean ohjauksessa korostuu puhdistava ja vapauttava, yksilöllisesti anatominen linjaus, joka rentouttaa, avaa tietä syvempään kehotietoisuuteen, joustavuuteen ja itseohjautuvuuteen sekä oman energian ja potentiaalin löytämiseen.

Koulutus: LitM (1987) ja LitL (2007), päätyönään kehonhuollon lehtorina. Muu koulutus: Pilatesohjaaja (2003) (Somatic-pilates, Stott pilates, matto ja reformer), Somatic- stretching –ohjaaja, Joogaopettaja RYT 200, Yin jooga (2013-2015), Hyvinvointivalmentaja (2015), Spiraalistabilaatio-ohjaaja (2017). Lisäksi useita lyhyempiä pilates- ja joogakoulutuksia sekä kursseja mm. Alexander-tekniikasta ja Feldenkrais®-menetelmästä. Tällä hetkellä Mea opiskelee ravitsemusta ja muutosvalmennusta.

Annika Hytönen

Annika on jooga- ja pilatesohjaaja, joka kiinnittää huomiota erityisesti liikkeiden ja asentojen linjauksiin ja turvallisuuteen sekä kannustaa tunneillaan jokaista oman kehon tuntemusten kuuntelemiseen ja kunnioittamiseen. Annikaa kiehtoo joogassa erityisesti sen kokonaisvaltainen tasapainottava vaikutus sekä löytöretki kehon viisauden äärelle. Jooga on konkreettinen keino itsensä huoltamiseen ja kuuntelemiseen arjessä pienten lasten kanssa ja liikunnallisen työn keskellä. Annika yhdistää joogaa myös hevosten kanssa olemiseen sekä ratsastajien istuntavalmennuksiin. Tällä hetkellä Annika opiskelee lisää Embodied Flow -suuntausta ja joogan ja vapaan liikkeen yhdistämistä.

Koulutus: Authentic Flow (50 h), Mindfulness-tunnetaitovalmentaja (Tunnetaitoakatemia, 2019), Zensitive-kehotietoisuus -koulutus (2017-) useita lyhyempiä pilates – ja joogakoulutuksia sekä erilaisia kehonhuollon kursseja mm. Alexander-tekniikasta ja Feldenkrais®-menetelmästä, joogaopettaja RYT 200 (Villa Mandala 2017), Yinjooga 50h (Yoga Nordic 2011), Pilates-ohjaaja (2009), Liikuntatieteiden maisteri; syventävinä opintoina tanssipedagogiikka ja liikuntapsykologia (2010)

Krista Rannikko

Krista on joogaohjaaja ja luonnonlapsi, joka on löytänyt joogan avulla mielenrauhaa ja yhteyttä niin itseensä kuin ympäröivään maailmaan. Luonto ja joogaharjoitus antavat hänelle inspiraatiota ja näkökulmia kehon ja mielen toimintaan sekä monenlaisiin tilanteisiin ja elämän sykleihin. Kristan tunneilla yhdistyvät pehmeys ja kehon avaaminen sekä juurevuus ja kehon vahvistaminen. Hän toivoo jakavansa harjoitusta, joka tuo iloa ja apua arkeen. Erityisesti yin-tunneilla pääset lempeän ohjauksen mukana matkalle, jossa rentoutuksen takaavat salliva asenne ja hidas, tunnusteleva liike. Krista uskoo sisältäpäin kumpuavaan viisauteen ja haluaakin auttaa avaamaan kerroksia tämän oman sisäisen voiman valjastamiseen. Luonnonmukaisuus ja kestävät elämäntavat ovat hänelle tärkeitä arvoja ja samalla hänen intohimojaan. Vähemmän on enemmän on yksi Kristan motoista.

Koulutus: RYT-200 (Heartful Yoga Academy, 2017), Humanististen tieteiden kandidaatti; romaaninen filologia, erikoistumisopintoina mm. kestävä kehitys (valmistuminen 2/2018).

Eeva Nieminen

Eevasta hehkuu elämänilo ja intohimo jakaa joogan taikaa. Ulkomailta joogaoppia ja inspiraatiota hakenut Eeva löysi muutama vuosi sitten tiensä joogan maailmaan tasapainoittamaan aktiivista treenaamista tanssisalissa. Tanssimisen jäätyä vähemmälle jooga nousi syvemmän tutkiskelun kohteeksi ja elämäntavaksi. Opettajana Eeva kannustaa katseen suuntaamista sisäänpäin ja kuuntelemaan ja luottamaan sydämen viisauteen. Vahva tanssitausta näkyy Eevan ohjauksessa painotuksena puhtaisiin ja turvallisiin linjauksiin, sekä liikkeen ja hengityksen yhdessä muodostamaan harmoniaan. Eeva uskoo joogan kokonaisvaltaiseen parantavaan ja hyvinvointia lisäävään voimaan. Tunneillaan hän tarjoaa mahdollisuuden päästä sukeltamaan syvemmälle omiin kehon ja mielen tuntemuksiin, sekä vain puhtaasti olemaan ja nauttimaan. Avoin keho, avoin mieli, avoin sydän.

Koulutus: RYT-200 (Kula Collective, 2017), Shiatsun perusteet (Therapy Center Flower House, 2017), Reiki-energiahoito taso I (2017), Nykytanssi (Iwanson International School of Contemporary Dance, 2016), Tanssin laaja oppimäärä pääaineena klassinen baletti (Jyväskylän tanssiopisto ja Jyväskylän ammattiopisto, 2003-2015).

Annakaisa Hinkkanen

Annakaisa on koulutukseltaan fysioterapeutti ja erikoistunut äitiys- sekä lantionpohjan fysioterapiaan. Erityisesti hän nauttii auringon lämmittävästä voimasta ja positiivisuuden antamasta energiasta. Hän on kiinnostunut laajasti naiseudesta ja erityisesti naisten hyvinvoinnin edistämisestä kokonaisvaltaisesti.  Annakaisan ohjauksessa korostuvat salliva läsnäolo ja kehon kuunteleminen tarkkaavaisesti. Hän suhtautuu raskauden jälkeiseen palautumiseen lempeydellä ja kannustaa kaikkia äitejä näkemään arjen pienet ilot ja sallimaan arjen erikorkuiset aallot. Annakaisan tapaat Laive Familyn mamababy-lihaskuntotunneilla, tapahtumissa sekä kursseilla.

Koulutus: Fysioterapeutti (2016), erikoistunut äitiys- ja lantionpohjan fysioterapiaan, NLP:n perusteet (2014)

Iida Luhanko

Iida on yinjoogaohjaaja, joka toivoo kaikkien löytävän kokonaisvaltaisen onnellisuuden tunteen joogan avulla. Ohjauksessaan Iida haluaa auttaa siinä, että jokaisella olisi hetki aikaa pysähtyä uteliaasti ja lempeästi kuuntelemaan oman kehon, mielen, ajatusten ja tunteiden viestejä. Iida harjoittelee itse ja kannustaa muitakin löytämään yhteyden omaan hengitykseen ja sen avulla kehittämään kehotietoisuuttaan. Iida uskoo, että onnellisuus löytyy hidastamalla, hengittämällä syvään, kuuntelemalla ystävällistä sisäistä puhetta sekä antautumalla rohkeasti elämälle. Koulutukseltaan Iida on sairaanhoitaja ja opiskelee psykoterapeutiksi.

Koulutus: Yinjoogaohjaajakoulutus 100 h (PranaYoga, 2013), Sairaanhoitaja (Jamk, 2014), Psykoterapiaopinnot (JYU, 2017-)

 

 

Jenni Ruuth

Jenni on lempeä ja hauskoista haasteista innostuva joogaohjaaja. Ohjauksen punaisena lankana on löytää aina kunkin hetken paras versio itsestä ilman suorittamista, tunnustellen ja hengittäen läpi haastavampienkin asanoiden, tiedostaen kunkin hetken ainutlaatuisuuden. Jenni on loputtoman kiinnostunut hengityksen eri näkökulmista, joita hän pyrkii tuomaan esiin myös ohjauksessaan. Pohjakoulutukseltaan hän on musiikin maisteri musiikin teorian alalta sekä klassisen laulun opettaja.

Koulutus: Hoitava Hengitys HB -ohjaaja (2019), Lasten joogaohjaaja (Barnyoga.com) (2018), Joogaopettaja 200h (Urban Prana 2016), Musiikin maisteri (SibA 2008), Musiikkipedagogi amk (Savonia amk 2014).

 

 

Milla Salonen

Milla on yinjoogaohjaaja, joka on oppinut hidastamaan ja olemaan armollisempi itselleen joogan avulla. Millan ohjauksessa keskitytään hyväksyvään ja lempeään tietoiseen läsnäoloon, ilman arvostelua ja suorittamista. Yinharjoituksissa pysähdymme uteliaana kuulostelemaan miltä tuntuu ja minkälaisia ajatuksia nousee pintaan, kun vain hiljennymme olemaan, kuuntelemaan omaa kehoamme ja sen viestejä. Jokainen harjoitus tehdään kehoa kunnioittaen, omaa polkua edeten – vain ja ainoastaan itselle. Millaa kiinnostaa mindfulnessin lisäksi erityisesti hengitys ja sen vaikutus sekä kehon että mielen hyvinvointiin.

Koulutus:  Yinjoogaohjaaja 200 h (2018), Liikunnanohjaaja (2017) sekä monia lisäkoulutuksia liittyen liikuntaan ja hyvinvointiin.

 

Kaisa Koivuvaara

Kaisa on joogaohjaajana rauhallinen ja lempeä, jonka tunneilla painottuu oman kehon kuunteleminen. Kaisa on kiinnostunut ihmisen kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista ja erityisesti siitä, miten juuri jooga tukee tätä omalta osaltaan. Joogan asanat sekä kehon ja mielen yhteys ovat loputtoman mielenkiinnon kohteena. Joogassa Kaisalle on tärkeää sen tuki palautumisessa ja stressinhallinnassa, ja miten sen avulla voi vahvistaa omaa läsnäoloaan ja lempeää voimaa arjen ilojen ja kuohujen keskellä. Kaisa työskentelee myös päiväkodissa, jossa painottuu elämän pienten ihmeiden äärelle pysähtyminen, positiivinen pedagogiikka ja luonteen vahvuuksien korostaminen.

Koulutus: Tulossa Yinjoogan ohjaajakoulutus (Villa Mandala, 45h, 2019), joogaohjaaja RYT-200 (Sundari Integral Yoga School, 2018), Kasvatustieteiden kandidaatti (2018), Toimintaterapeutti (AMK, 2009)

 

Riina Wiik

Riina ohjaa monipuolisesti joogaa yinjoogasta hathaan ja voimakkaampaan vinyasajoogaan. Tunneilla joogalajista huolimatta, kuten myös maton ulkopuolella, tärkeintä on myötätunto itseä kohtaan sekä omaan kehoon ja hengitykseen keskittyminen. Riinalle tärkeitä asioita matolla ja maton ulkopuolella on huumori, oppiminen, uteliaisuus ja hän tykkää kokeilla uusia lajeja ja asioita. Riinasta joogassa ihaninta on että sen kautta voi etsiä oivalluksia ja apua monissa elämäntilanteissa ja kaikki syyt tulla matolle on yhtä arvokkaita, oli sitten kyse kunnonkohottamisesta tai henkisestä harjoituksesta. Riinalle jooga ja joogan ohjaaminen tarjoaa tällä hetkellä läsnäolemista, keskittymistä tähän hetkeen ja hektisessä arjessa keskittymistä yhteen asiaa kerrallaan.

Koulutus: 200h Multi-style joogaohjaakoulutus (2015), 50 h Rocket vinyasa (2015), liikuntalääketieteen perusopinnot (2015), restonomi (AMK, 2009), tradenomi (AMK, 2014)

 

Kati-Maria ”Katsu” Lautamäki

Katsu on lastenjoogaohjaaja, joka tutkiskelee elämää moniulotteisesti ja yksilön omista kokemuksista käsin. Hän on herkkä ja intuitiivinen lasten kanssa toimiessaan ja haluaa opettaa heille joogan ja hengityksen parantavaa vaikutusta. Katsu uskoo, että jokaisessa lapsessa on rauha ja viisaus sisällään. Kasvun ja kehityksen, sekä ympäröivän maailman tuomat väistämättömätkin ärsykkeet saattavat vaikuttaa omien supervoimien heikentymiseen, joten hiljentymisen ja pysähtymisen taito olisi ihanteellista pitää mukana koko elämän ajan. Katsu kohtaa jokaisen lapsen ja aikuisen arvokkaana ja tasavertaisena, eikä pelkää heittäytyä tilanteeseen tai tunteeseen sydän edellä. Doulana, imetysohjaajana ja sairaanhoitajana Katsu arvostaa luonnonmukaisuutta ja kehotietoisuutta, ja pyrkii auttamaan äitejä löytämään yhteyden omaan sisäiseen voimaansa.

Koulutus: Lastenjoogaohjaaja (2018), Raskauden ja synnytyksenaikainen akupunktiokoulutus (2015), sairaanhoitaja, vastasyntyneen hoitotyön syventävät opinnot, imetysohjaaja (2013)

 

 

Yhteystiedot

Laive Oy

Kympinkatu 7, 40320 Jyväskylä

041 319 5253

info@studiolaive.fi

Uutiskirje

Yhteydenotto