TRE-OHJAUS

TRE® (Tension, Stress & Trauma Releasing Exercises) purkaa stressiä ja auttaa sinua rentoutumaan

 

TRE® (Tension, Stress & Trauma Releasing Exercises) -stressinpurkuliikkeet on kansainvälisesti tunnetun stressin- ja traumahoidon asiantuntijan David Bercelin kehittämä helposti omaksuttava itsehoitomenetelmä. TRE-harjoituksen yksinkertaiset aloitusliikkeet käynnistävät neurogeenisen tärinän.

 

Tärinä rentouttaa, aktivoi ja mobilisoi stressin ja kuormittavien kokemusten jännittämiä lihaksia sekä purkaa keho-mielen kuormitusta. Tärinä antaa mahdollisuuden kehollesi palautua luonnollisempaan ja tasapainoisempaan tilaan sekä syventää kehotietoisuuttasi.

 

TRE:n todettuja positiivisia vaikutuksia

 

 • Vähemmän huolia ja ahdistusta
 • Vähemmän traumaperäisen stressihäiriön oireita
 • Enemmän energiaa ja kestävyyttä
 • Vähemmän työstressiä
 • Parempi unenlaatu
 • Vähemmän parisuhdekonflikteja
 • Vähemmän lihas- ja selkäkipuja
 • Parantunut impulssikontrolli ja tunteiden hallinta

 

Kenelle TRE sopii?

 

TRE:n harjoittelu on suositeltavaa aloittaa aina koulutetun ohjaajan kanssa. Laivella TRE-ohjaajana toimii Kaisa Peltonen (sertfioitu TRE-ohjaaja, jooga- ja mindfulnessohjaaja, KM).

 

Menetelmä soveltuu jokaiselle, joka haluaa tukea luonnollisella tavalla omaa hyvinvointia ja auttaa kehoaan palautumaan päivittäisen elämän moninaisista kuormituksista. TRE:n aloittamisen ennakkovaatimuksena on normaali fyysinen ja psyykkinen terveydentila, joka sallii TRE-stressinpurkuliikkeiden tekemisen, liikunnan harrastamisen ja ryhmämuotoisen harjoittelun.

 

TRE:tä ei kuitenkaan suositella esimerkiksi sydäninfarktin, syöpäleikkauksen tai -diagnoosin jälkeen, epilepsiaa sairastaville tai raskaana oleville. Mikäli taustalla on vakavia traumakokemuksia, traumaattista stressihäiriötä (PTSD), masennusta, ahdistusoireita, kaksisuuntaista mielialahäiriötä, paniikkihäiriötä, psykoositaipumusta tai skitsofreniaa, silloin tarkka arviointi TRE:n aloittamisesta tulee käydä ensin sosiaali- tai terveydenhuollon ammattilaisen kanssa. Mielenterveyden pulmista kärsivien suunnitellusta hoidollisesta TRE:stä vastaa aina psykologi, psykoterapeutti tai psykiatri, joka on myös sertifioitu TRE-ohjaaja. Jos olet epävarma TRE:n soveltuvuudesta sinulle, kysythän lisää info@studiolaive.fi!

Miten aloittaa TRE-harjoittelu?

 

 • Kaikille avoimet TRE-stressinpurkuliikkeiden aloituskurssit Jyväskylän studiolla. Katso lisää!
 • Yksityisohjaus Jyväskylän studiolla. Kysy lisää ja varaa aika!
  • Ensimmäinen tapaamiskerta 115 € (sis. alv 24 %). Kesto 1,5 h. Ensikertalaisen kanssa käydään läpi TRE-prosessin aloitus. Tapaamiskerran jälkeen saat valmiuden jatkaa TRE-harjoittelua itsenäisesti.
  • Jatkokerrat 75 € (sis. alv 24 %). Kesto 1 h.

"Kaisan rauhallinen ohjaus toi turvallisuuden tunnetta ja uuteen asiaan oli helppoa päästä sisään. Alun jännitys katosi, kun ymmärsin miten luonnollinen juttu tärinä ihmisille oikeastaan onkaan!"

 

- Anni 37 v.

Yhteystiedot
Laive Oy

Kympinkatu 7, 40320 Jyväskylä

041 319 5253
info@studiolaive.fi
Uutiskirje