Etätyöpäivän aikana monelle lienee liiankin tuttua tilanne, jossa huomat ryhdin painuneen kasaan, olet istunut paikallasi jo useamman tunnin ja mielikin alkaa olla sumea?!

 

Erityisesti etätöissä työn äärelle on helppoa upota ja tauot jäävät vähiin. Työpaikalla töitä tehdessä tulee päivään monelle luontaisesti taukoja, kun työkaveri käy kysymässä neuvoa, kahvihuoneesta leijaileva kahvin tuoksu viettelee mukaansa tai siirryt kävellen lähiravintolaan lounastauolle.

 

Myös etätöitä tehdessä taukoja tulisi olla riittävästi, jotta keho ja mieli voivat hyvin. Tätä muistuttamaan on jopa päivitettyihin UKK-instituutin liikkumisen suosituksiin päätynyt uusi osio: “Taukoja paikallaoloon aina kun voit.” Työpäivän aikana olisi siis hyvä pitää useammankin kerran niin lyhyempiä kuin pidempiä taukoja.

 

Liikettä niveliin etätyöpäivän aikana

 

Liikkuminen voi olla etätyöpäivän aikana perinteistä taukojumppaa tai yhtä lailla kävelyä postin hakuun, pyykkien viikkaamista tai roskien vientiä. Istuen ja seisten työskentelyä kannattaa myös vaihdella tasaisin väliajoin. Pääasia, että liikut!

 

Jos liikkuminen meinaa unohtua työpäivän aikana, voit asentaa puhelimeesi hälytyksen esim. 1 tunnin välein, jotta muistat nousta ylös penkistä ja liikauttaa niveliäsi. Toisille taas sopii vapaampi tyyli asettaa itselleen tavoite esim. liikahtaa 5 kertaa työpäivän aikana ja liikkumiset voi tehdä aina, kun työssä tulee luontainen kohta tauolle.

 

Taukojoogalla keho ja mieli virkeäksi

 

Entistäkin useampi on napannut taukojoogan osaksi työpäivää. Lyhyen taukojoogan avulla saamme kehon kaipaamaa taukoliiikuntaa ja samalla myös mieli hellittää ja päästää irti kuormittavista ajatuksista.

 

Kokeile tästä 5 parasta taukojoogaliikettä työpäivääsi:

 

 


 

P.S. Jos kaipaat etätyöpäiviisi yhteisiä taukojoogahetkiä, katso lisää Online-joogajäsenyydestämme. Jäsenyyteen kuuluu viikoittainen live-taukojoogahetki ja kaikki aikaisemmat taukojoogaharjoitukset löytyvät myös tallenteelta. Taukojoogaa ei voi tehdä tämän helpommaksi!

 

Kerro tästä kaverillesi!