Onnelliset ja hyvinvoivat työntekijät ovat jokaisen yrityksen olemassa olon ja menestyksen kulmakivi. Tyky-toimintaa eli työkykyä edistävää toimintaa voi toteuttaa monella tavalla, kukin työyhteisö omalla uniikilla tyylillään. Mieltä tuulettava tyhy-päivän sisältö, varaamisen helppous ja järjestelyiden sujuvuus luovat erinomaiset lähtökohdat onnistuneelle hetkelle yhdessä tiimin kanssa!

 

Miten järjestää onnistunut ja rentouttava tyky-päivä tai virkistyspäivä?

 

1. Pohdi työyhteisösi tarpeita

Aloita suunnittelu hyvissä ajoin. Pohdi, mikä palvelee työntekijöiden jaksamista ja yhteenkuuluvuuden tarvetta tällä hetkellä parhaiten? Kaipaako porukka yhteen hiileen puhaltamista vai kenties totaalista irrottautumista työstressistä? Tuoko uusi aktiviteetti esille kaivattuja uusia puolia työntekijöistä vai kaivataanko juuri nyt jotain tuttua ja turvallista tekemistä?

 

2. Kuuntele toiveita

Kun työntekijät saavat osallistua ideointiin, he myös sitoutuvat vahvemmin yhteiseen tyhy-toimintaan. Kuuntele siis työntekijöiden toiveita avoimella mielellä ja ehdota useampia vaihtoehtoja virkistyspäivän ohjelmaksi. Kuulluksi tulemisen tarve onkin usein tärkeämpää kuin luulemmekaan. Mikäli toiveet jakautuvat, ota ylijääneet ideat talteen seuraavaa virkistyspäivää varten. Toteuttamalla erilaisia tykypäiviä osuu jokaisen kohdalle vuorollaan mielekästä ohjelmaa.

 

3. Aikatauluta väljästi

Suunnittele päivän aikataulu niin, että ohjelmaa on juuri sopivasti eikä ainakaan liikaa. Varaa riittävästi aikaa esimerkiksi ruokailuille ja mahdollisiin siirtymiin eri aktiviteettien välillä. Väljästi aikataulutetut siirtymät ovatkin esimerkiksi oiva hetki vaihtaa ajatuksia työkaverien kanssa. Koska arki on usein hyvin hektistä, on tyhy-päivänä tärkeää vaalia kiireettömyyttä ja rauhan tunnetta kaikin keinoin.

 

4. Mahdollista rento yhdessäolo 

Heittäkää aivot ja älypuhelimet narikkaan virkistyspäivän ajaksi! Suunnittele kokonaisuus siten, että se sisältää niin aktiivista tekemistä kuin rentoutumistakin. Näin päivä tarjoaa jokaiselle taatusti mukavia kokemuksia, ja olo päivän jälkeen on palautunut eikä liian kuormittunut. Hyvät ennakkojärjestelyt ja sujuva palvelu tyhy-toimijan kanssa auttavat myös vastuuhenkilöitä irrottautumaan liiallisesta huolehtimisesta.

 

Miksi siis valita jooga tai rentoutushetki virkistyspäivän aktiviteetiksi Jyväskylässä?

 

✔️ Laiven rentoutushetki on helppoa varata ja osallistujille osallistua. Jyväskylän studiolle tullessa riittää kun osallistujat saapuvat vain paikalle, sillä paikan päältä löytyvät kaikki tarvikkeet. Rentoutushetken ohjaaja luotsaa osallistujia alusta loppuun saakka, jolloin koko porukan on mahdollista päästää irti suorittamisesta.

 

✔️ Rento tekeminen kannustaa pitämään huolta itsestä ja omasta palautumisesta. Rentoutumisen kokemus herättää usein jälkikäteenkin vielä tärkeitä ja oivaltavia keskusteluita palautumisen tärkeydestä. Yhdessä oleminen hiljaisuudessa luo mahdollisuuden yhteenkuuluvuuden tunteelle niin porukan hiljaisimmalle kuin äänekkäimmällekin.

 

✔️ Tyhy-hetkemme soveltuvat aidosti jokaiselle – myös sille porukan kankeimmalle tai jännittäjälle, sillä olemme perehtyneet erityisen hyvin harjoitusten soveltamiseen erilaisille liikkujille ja persoonille. Mantraamiset ja muut vaikeat joogaliikkeet jätetään pois työhyvinvointihetkistämme, jotta jokainen voi kokea onnistumisen elämyksiä!

 

Studio Laiven suosituimmat tyky-päivän aktiviteetit ovat olleet jo pitkään rentouttava joogatunti, äänimaljarentoutus ja helppo ilmajoogatunti. Sopisiko joku näistä teidän työyhteisöllenne?

 

LUE LISÄÄ JA KYSY TARJOUS TÄSTÄ!

 

Kerro tästä kaverillesi!