Hyvinvointiteknologia on tämän hetken nouseva trendi ja uusia laitteita kehitetään jatkuvasti träkkäämään hyvinvoinnin eri osa-alueita. Me Studio Laivessa halusimme löytää laitteen, jota olisi helppo käyttää ja joka kannustaa löytämään sopivan vireystilan niin työssä kuin vapaa-ajalla. Etsintöjen jälkeen löysimmekin laitteen, johon on kiteytynyt juuri nämä ominaisuudet!

Mikä Spire?

 

Pieni kiveltä näyttävä Spire on oma henkilökohtainen hengitysvalmentaja, joka antaa reaaliajassa muistutuksia kiihtyneestä hengitysrytmistä ja ohjaa rauhoittamaan hengitystä juuri oikeassa hetkessä. Hengitykseen heijastuu niin kehon vireystila, kuin myös mielen liikkeet. Silloin kun olet kiihtyneessä tilassa ajatuksiesi tasolla, on useimmiten myös hengityksesi kiivaampaa. Rauhoittamalla hengitystä voimme saada kehon stressireaktion hellittämään ja samalla myös mieleemme hiipii lisää kirkkautta ja selkeyttä.

 

Spire kiinnitetään housujen vyötärölle tai rintaliiviin. Spire tarkkailee päivän ajan hengitysrytmiäsi ja antaa pienellä värinällä hälytyksen heti, kun hengitys on ollut kiivas liian pitkään. Parasta Spiressä onkin juuri reaaliaikaisuus eli voit tulla haastavassa tilanteessa heti tietoiseksi reagointimalleistasi ja näin voit myös vaikuttaa niihin samalla hetkellä. Monet hyvinvointiteknologialaitteet kertovat raportin vasta myöhemmin, mutta Spire elää mukanasi päivän ajan. Tästä siis iso plussa!

 

Puhelimeen ladattavasta applikaatiosta näet myös koosteen päivän hetkistä. Kooste kertoo, milloin olit päivän aikana Calm = levollinen, Focus = keskittynyt tai Tense = kiihtynyt. Kun tulet tietoiseksi omasta vireystilastasi, voit myös lähteä säätämään hengityksen ja erilaisten läsnäolon harjoitteiden avulla vireystilaasi sopivaksi eri tilanteisiin. Hengityksen avulla pystyt vaikuttamaan olotilaasi ja voit käynnistää palautumisreaktion tai nostaa vireystilaasi keskittyneemmäksi juuri silloin, kun haluat.

 

Spiren applikaatio pitää myös sisällään kymmeniä mindfulnessharjoitteita, joiden avulla voit opetella tietoista hyväksyvää läsnäoloa. Harjoitteet ovat englanniksi ja niitä on ollut tekemässä maailman huiput mindfulnessohjaajat. Laitteesta löytyy myös graafinen kuvio, jonka avulla pystyt hahmottamaan paremmin hengityksen liikkeesi.

 

Miksi hyödyntää teknologiaa hyvinvoinnin lisäämisessä?

 

Tapoja kohentaa omaa hyvinvointia on lukuisia ja jokainen löytää oman tapansa kokeilemalla ja etsimällä. Me Studio Laivessa uskomme, että tietoisuus omista toimintamalleista on yksi muutoksen käynnistäjistä. Jotta voisit muuttaa jotain, tulee sinun tulla ensin tietoiseksi siitä, mitä teet!

 

Harmillisesti meidän ihmisten havainnointikyky ohjaa usein harhaan. Luulemme kenties olevamme rauhallisessa tilassa työpäivän ajan, mutta Spire-laite saattaakin kertoa jotain aivan muuta. Näin on käynyt niin meille kuin monelle muullekin laitetta kokeilleelle. Laite paljastaa ne hetket, joissa kulutat päivän aikaan turhaan rajallista energiaasi. Niin kodeissa kuin ihmisessäkin tulee välillä käynnistää energiansäästöohjelma!

 

Hyvinvointiteknologia on siis apunasi oivalluksien saavuttamisessa, mutta sinusta itsestäsi on kuitenkin kiinni, mitä teet havainnoillasi. Annatko kehosi hyrrätä ylikierroksilla koko päivän ajan vai opetteletko etsimään kestävämpiä tapoja tehdä työtä ja nauttia vapaa-ajastasi enemmän?

 

Terkuin,

Kaisa ja Elviira (Spirevalmennuksen ohjaajat, Laive Oy:n yrittäjät)

 

 

Kerro tästä kaverillesi!