Jooga on löytänyt pysyvästi paikkansa eri puolilla maailmaa. Ihmiset ikään, kuntoon, sukupuoleen, kulttuuriin tai rotuun katsomatta harrastavat joogaa. Myös monet huippu-urheilijat maailman parhaalla tasolla (esimerkiksi NBA, NHL ja NFL) ovat löytäneet joogasta itselleen metodin, joka auttaa heitä suoriutumaan huipputasolla viikosta ja vuodesta toiseen.

 

Missä tahansa työtehtävässä tai huippu-urheilussa menestyminen vaatii suorituskykyä, joka koostuu usein psyykkisten, fyysisten ja sosiaalisten ominaisuuksien ja taitojen kehittämisestä. Koska huipulla kaikkien urheilijoiden fysiikka on raudanluja ja fyysiset ominaisuudet ovat hiottu huippuunsa, voiton voi ratkaista urheilijan psyykkinen suorituskyky.

 

Kyky sietää painetta, tappioita ja epävarmuutta laittavat urheilijan henkisen kapasiteetin koville. Jokainen suoritus ja hetki kilpailussa tai ottelussa on kuitenkin uusi mahdollisuus, jossa urheilijalla on mahdollisuus onnistua. Jooga tarjoaa mahdollisuuden harjoitella läsnäoloa ja fokuksen suuntaamista tähän hetkeen. Taito, jota jokainen urheilija todella tarvitsee jättääkseen mahdolliset pelon tai epävarmuuden tunteet syrjään suorituksen aikana.

 

3 syytä huippu-urheilijan joogaamiseen

 

1. Jooga rauhoittaa ja rentouttaa sekä kehoa että mieltä. Kovat harjoitukset, kilpailut ja median tuoma hulina väsyttävät urheilijan hermostoa ja tuottavat kehoon stressihormoneita. Jooga tarjoaa pysähtymistä ja hetken itselle. Rauhallinen jooga auttaa lepohermostoa käynnistymään.

2. Jooga on mielen keskittymisharjoitus, jossa fokus on tietoisessa liikkeessä ja hengityksessä. Jokainen huippu-urheilija tarvitsee kilpailussa onnistuakseen keskittyneen flow-tilan. Joogaharjoittelu tukee keskittyneen mielen tilan löytämistä myös urheilussa.

3. Säännöllinen joogaharjoitus kehittää kehonhallintaa, tasapainoa, corea ja liikkuvuutta. Jooga-asennoista ja niistä koostuvista liikesarjoista eri urheilulajien edustajat löytävät itselleen täsmäiskuja, joiden avulla he voivat kehittää lajinsa kannalta tärkeitä ominaisuuksia, esimerkiksi. lantion liikkuvuutta.

 

Jääkiekkojoukkue JYP:in joogaharjoitukset Studio Laivella jatkuvat taas kesän omatoimisen harjoittelujakson jälkeen. Viikottaisessa jooga- ja meditaatioharjoituksessa keskitymme palautumiseen ja liikkuvuuden edistämiseen. Tavoitteena on myös ohjata pelaajia toteuttamaan palautumista edistäviä rutiineja omassa arjessaan.

 

Terkuin,

Elviira (joogaohjaaja, LitM., joka on toiminut valmentajana yleisurheilun parissa ja harrastanut kilpatasolla pikajuoksua)

 

 

Kerro tästä kaverillesi!